- Konu Sahibi gulshenidil
-
ben sma kullanıyorum gerektiğinde sorun çıkarmıyo pek şimdilik..bazen itiyo tabi ama..:)..canm imnanırmsn zeynep hç mama yemiyoo sevmiyooo sadece cicibebeyii seviyoo bende mecbur yedgmz şeylrn tadına baktryorumm bebelcdevam sütünü kullandm onuda sevmediii
ben sma kullanıyorum gerektiğinde sorun çıkarmıyo pek şimdilik..bazen itiyo tabi ama..:)..
devam sütü ile hazırlanmış kaşık mamaları var onları biraz sıvı hazırlayıp verebilirsin belki...benim doktorum hangi formül mamayı beğenirse onla devam etmemi söylemişti ve bütün markaları da saymıştı..lactum u da denemediysen tavsiye ederim..bi arkadaşım bebişi beğenene kadar çok mama çöpe attığını sölemişti..
keremde kabız oldu ya 2 gündür yapmamıştı
o kadar zorlandıki yaparken kıpkırmızı kesildi taş gibi yapmış sonra bir portlama sesi geldi rahatladı
sanırım erikler yaptı
saol canmmmm yaa bakalım bi kaç tane denmdgm mamayı alcm onuda begenmzse naplım artıkk biz ne yersk onu yickkk
biraz önce pekmzle 2 cicibebeyi karştrdm onu bi güsel yedii sonrda şeftali yi meyvesuyu kıvmına getrdm ınuda içtii ama evde maa var onu yapıyorumm yemiyooo sıpaa
keremde kabız oldu ya 2 gündür yapmamıştı
o kadar zorlandıki yaparken kıpkırmızı kesildi taş gibi yapmış sonra bir portlama sesi geldi rahatladı
sanırım erikler yaptı
atos patos selam meyve püresine başlayabilirsin muhallebiye ve sebze çorbasına. istersen sebze çorbası tarifi veririz sana canım
benim oğlumda mama yemiyor beni emiyor bide sadece biberonla devam sütü içiyor.pekmezle cicibebeyi ne kdar yapıyorsun bide ne zamandan beri vermeye başladın oğlum eylül 13 te tam 5 aylık olacak.daha başka ne verebilirim yemesi için.
canım egeye ülkerin pirinç unundan muhallebi yapıyorum bugün birde arı mamayı denicem(muhallebi)bakalım tepkisi ne olucak?canım benimki de emmiyo ve çalışıyorum.sağıp veriyorum sürekli..canıda süt istemiyo bazen..hatta genelde..24 saatte anca 500 ml süt alıyo ve kilo alımı da yavaşladı çok..doktorun dediği anne sütü ve yetmediği yerde formül mama..günde en az 650 ml falan anne sütü veya formül mama alması gerekiyormuş..tabi biz ne kadar alırsa o kadar veriyoruz..zaten onu da kusuyo..ben ek olarak meyve püresi vermeye çalışıyorum her gün 60 gr kadar..bazen de sebze püresi yine 60 gr kadar..bu sabah değişiklik yaptık..anne sütü ve 1 saat sonra milupa kahvaltı var 60 ml sudan hazırladık onu yedi..ardından öğlen 12 gibi yarım kavanoz sebze püresi yedi fırlata fırlata..ki ikisindende azcık çıkartmış..bu saat oldu anca 50 ml anne sütü aldı..birinci ağızdan konuşuyorum çünkü sürekli evi arıyorum..akşam 7,30 gibi de ben evde olunca 60 ml den kaşık maması hazırlıyorum ne kadar alırsa veriyorum..yoğurda henüz başlayamadık..bi kere vereyim dedim biraz zorladım heraldeki çok kustu o gün bugündür vermiyorum yoğurt..meyve püresi koyup verecem daha da beğenemzse..
bi arkadaşım ülker gogly nin pirinç ununu önermişti..ondan muhallebi yapmayı deneyecem hafta sonu..:)..
hep kendimi anlattım ama çoğu annemizde böyle sanıyorum ki..
ya ege sebze çorbasını içmiyor ben ne yapıcam bu çocukla yaa
(patetes,havuç,kabak,pirinç)başka ne koysam ki acaba?
ya ege sebze çorbasını içmiyor ben ne yapıcam bu çocukla yaa
(patetes,havuç,kabak,pirinç)başka ne koysam ki acaba?
ayyy bnimkide ,içmiyo tek değilmişiz.demekki bakıyorum yazılanlara herkesisnki içiyır bi benimki içmiyorr. morelim bozuluyor.. aynı bene kabak patetes domates koydum bi de az yağ içmediii
şeftali verdim ilk defa dün afiyetle yedi dah olsa yiyecektiiicokacimcoook
benimde moralim bozuluyor canım.
2-3 gün ara verip tekrar deniyorum ama fayda etmiyor.
meyve püresini ege de seviyor.(ilk kaşıkta ekşitse de suratı:) )
kızlar arasıra bebeklerin gün içinde ne yediğini,tarifleri yazıyordunuz.
yine yazarsanız sevinirim....
bizimki aynı tadlardan sıkılıyorrrr.
canım ülkerin pirinç unu vitaminli olduğu için öneriyolar ama diğerlerini ve arı mamayı bilemiyorum..normalde pirinç unu olsun nişasta olsun tavsiye etmiyolar diye biliyorum..ben de deneyecektim ya hafta sonu bi alıpda deneyemedim denk olmadı...bu milupanın aptamil milumil i iştahsız bebekler içinmiş..bi tanıdığım 2 hafta içirmiş bebişine değişiklik olsun diye sonra çocuğun iştahı açıldı dedi..bende deneyecem..:)..canım egeye ülkerin pirinç unundan muhallebi yapıyorum bugün birde arı mamayı denicem(muhallebi)bakalım tepkisi ne olucak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?