Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

canm imnanırmsn zeynep hç mama yemiyoo sevmiyooo sadece cicibebeyii seviyoo bende mecbur yedgmz şeylrn tadına baktryorumm bebelcdevam sütünü kullandm onuda sevmediii
ben sma kullanıyorum gerektiğinde sorun çıkarmıyo pek şimdilik..bazen itiyo tabi ama..:)..
devam sütü ile hazırlanmış kaşık mamaları var onları biraz sıvı hazırlayıp verebilirsin belki...benim doktorum hangi formül mamayı beğenirse onla devam etmemi söylemişti ve bütün markaları da saymıştı..lactum u da denemediysen tavsiye ederim..bi arkadaşım bebişi beğenene kadar çok mama çöpe attığını sölemişti..

saol canmmmm yaa bakalım bi kaç tane denmdgm mamayı alcm onuda begenmzse naplım artıkk biz ne yersk onu yickkk

biraz önce pekmzle 2 cicibebeyi karştrdm onu bi güsel yedii sonrda şeftali yi meyvesuyu kıvmına getrdm ınuda içtii ama evde maa var onu yapıyorumm yemiyooo sıpaa

keremde kabız oldu ya 2 gündür yapmamıştı
o kadar zorlandıki yaparken kıpkırmızı kesildi taş gibi yapmış sonra bir portlama sesi geldi rahatladı
sanırım erikler yaptı

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ve biraz acemiyim bende oğluma devam maması veriyorum ama kaşık mamalarını artık yemiyor.biberonla devam sütü içiyor bide beni emiyor .doyup doymadığını nasıl anlarım.Ve başka neler yedirebilirim.

benim oğlumda mama yemiyor beni emiyor bide sadece biberonla devam sütü içiyor.pekmezle cicibebeyi ne kdar yapıyorsun bide ne zamandan beri vermeye başladın oğlum eylül 13 te tam 5 aylık olacak.daha başka ne verebilirim yemesi için.

atos patos selam meyve püresine başlayabilirsin muhallebiye ve sebze çorbasına. istersen sebze çorbası tarifi veririz sana canım

keremde kabız oldu ya 2 gündür yapmamıştı
o kadar zorlandıki yaparken kıpkırmızı kesildi taş gibi yapmış sonra bir portlama sesi geldi rahatladı
sanırım erikler yaptı

erikler port yaptırmıştır canım ben kabız olunca erik vermiştim
ama belkide alışkın olmadığı için öle olmuştur
hepsi birbirinden farklı bu bebelerin..

atos patos selam meyve püresine başlayabilirsin muhallebiye ve sebze çorbasına. istersen sebze çorbası tarifi veririz sana canım

canım sebze çorbası tarifi verirsen sevinirim.oğlum şu an sadece devam sütü içiyor bide beni emiyor kaşık mamalarını yemiyor bide çorba deneyeyim .

bcanm benm kuzu beni emmse hiç bişey vermm ama hiç emiyoo beni devm sütüde içmiyooo
canm pekmezle cicibebeyi 1 kere verdim 5.5.aylık benm kuzu 10 gün sonra 6.ayını dolduruyoo
meyveleri karıştrabilirsn
valla benm kuzu bütün çorbbaları içiyo sebze hariç
bende mercimegin içine patates falan atıyomm öle yediriyorum

canım egeye ülkerin pirinç unundan muhallebi yapıyorum bugün birde arı mamayı denicem(muhallebi)bakalım tepkisi ne olucak?

ya ege sebze çorbasını içmiyor ben ne yapıcam bu çocukla yaa
(patetes,havuç,kabak,pirinç)başka ne koysam ki acaba?

bizimkide içmiyor aysun ama doktor zorlama zaten besleyici değeri yok alıştırma olması için veriliyor dedi....ne zamanki içine et gircek o zaman yemesi daha iyi olacaktır dedi....endişe etme yani

sağol canım ya içim rahatladı.
çorbaya et ne zaman konulucak.
ne vericeğimi,nasıl kilo aldıracağımı şaşırdım artıkkkk.

ya ege sebze çorbasını içmiyor ben ne yapıcam bu çocukla yaa
(patetes,havuç,kabak,pirinç)başka ne koysam ki acaba?

ayyy bnimkide ,içmiyo tek değilmişiz.demekki bakıyorum yazılanlara herkesisnki içiyır bi benimki içmiyorr. morelim bozuluyor.. aynı bene kabak patetes domates koydum bi de az yağ içmediii
şeftali verdim ilk defa dün afiyetle yedi dah olsa yiyecektiiicokacimcoook

benimde moralim bozuluyor canım.
2-3 gün ara verip tekrar deniyorum ama fayda etmiyor.
meyve püresini ege de seviyor.(ilk kaşıkta ekşitse de suratı:) )
kızlar arasıra bebeklerin gün içinde ne yediğini,tarifleri yazıyordunuz.
yine yazarsanız sevinirim....
bizimki aynı tadlardan sıkılıyorrrr.

bide mercimek çorbası yapıp vermeye çalışalım bakalım çorbanın içine patates kabak falan koysak:)) yutarlar mı numarayı

pek sanmam amacokacimcoook
:))))

:a015:

canım egeye ülkerin pirinç unundan muhallebi yapıyorum bugün birde arı mamayı denicem(muhallebi)bakalım tepkisi ne olucak?
canım ülkerin pirinç unu vitaminli olduğu için öneriyolar ama diğerlerini ve arı mamayı bilemiyorum..normalde pirinç unu olsun nişasta olsun tavsiye etmiyolar diye biliyorum..ben de deneyecektim ya hafta sonu bi alıpda deneyemedim denk olmadı...bu milupanın aptamil milumil i iştahsız bebekler içinmiş..bi tanıdığım 2 hafta içirmiş bebişine değişiklik olsun diye sonra çocuğun iştahı açıldı dedi..bende deneyecem..:)..

bu sebzelerden brokoli patates var kavanoz maması tadı tatlı gibi benimki yiyodu bi ara..bi de hipp in karışık sebze kavonoz maması var ona bayılmıştı..güzel yiyo..tavsiye ederim..

aysuncum bu milıpanın gıda uzmanlarıla görüştüm gerçi görüşmediğim kalmadı sanıyorum ki ama..günde 800 ml anne sütü veya mama alması lazım diyolar ne yapın edin verin..mama almıştım ara sıra veririm diye biberon maması..11,30 da 40 ml meyve suyu ve 50 ml kaynamış suya 3 ölçek mama hazırlatıyorum..içiyo şimdilik..içmediğinde kaşıkla veriyolar..onun dışında hep süt veriyorum içmediğinde kaşık o da olmazsa içine bir cicibebe..gerçi 2 gün üst üste cicibebe almıyo..bi laç kaşıkda sebze püresi...
şu sütü fazla verebilsem meyve pürelerine ve kaşık mamalarına, yoğurda tam olarak başlayacam ama olmuyo ki...:)..uzman önemli olan devam maması ya da anne sütüdür onlar kilo aldırır dedi...:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…