Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

bu da benim sıpa nın dünkü menüsü annişler..

07:00 - 08:45 : 100 ml anne sütü + 4 cicibebe
09 50 ml anne sütü
11 50 ml anne sütü
12 40 gr kadar brokoli patates püresi
14 80 ml anne sütü
16 80 gr meyve püreli yoğurt
19 100 ml süt
21:30-05:30 120 ml süt

bugün daha ii olur diye ümidim vardı ama yine öğün atlaya atlaya gidiyo biizmki...yarında bugünü yazarım..

bu arada maşallah diğer bebişlerimize..umarım bizde iştahlı oluruz..

aysıncum ege de inşallah hep 800 lerde gider:)

ya dişleri çokkkkk komik duruyorkaydirigubbakcemile3
egeninde bir an önce diş çıkarmasını istiyorum çok tatlı görünüyorlarkaydirigubbakcemile3

evet cnm o kadar tatlı ki:) iki tane ufacık dişi her gördüğümde bu kadar sevineceğimi tahmin edemezdimopuyorumnanaktan tabi bu arada bu iki minik dişin ne kadar kuvvetli ısırdığını söylemeden geçemicem:))

tahmin edebiliyorum canım.
ege emiyor olsaydı ozaman yanmıştım.
ama yeter ki emseydi onada rağzıydım.
emekleyip,yürücekler,konuşucaklar bunları düşününce bende heyecanlanıyorum.

ya kızlarrrrrr nisan bebeklerinin aylık kontrollerini okudum da bu bebişler tombik tombik ne veriyorsunuz da böyle oluyorlar.
bizede kilo aldırıcı ip uçları verin:):)
bakalım bizimki kaç kilo aldı?????

ya kızlarrrrrr nisan bebeklerinin aylık kontrollerini okudum da bu bebişler tombik tombik ne veriyorsunuz da böyle oluyorlar.
bizede kilo aldırıcı ip uçları verin:):)
bakalım bizimki kaç kilo aldı?????

valla yaa. hiç sorma.. gerçi bazı bebişler ay olarak büyük bizimkilerden ama aynı oanların da masallahı var yani.. bakalım biz ne kadar almıs olacagız bir dahaki kontrole.. bu arada bugün yasemin e hipp in armut ve elma püresini verdim, hosuna gitti, ben de baktım tadına güzeldi valla :) tavsiye ederim.

ufak tefek bebişlik konusunda hiç bi bebeğin benimkinin eline su dökebileceğini sanmıyorum..yerimseniben

daha geçen gün tarttım 6,4 kg ve boyuda doğru ölçüldüyse 1 hafta önce 63,5 cm di...ve benimki 5 ay 10 günlük :lepi::roflol:

bu ay egenin kilosu iyi değilse çıldırırım herhalde.
zar zor kaşıkla,vitamin çubuyla derken doyurup durdummmm.......
az önce duygusala bağladımmm,egeyi emziremeyi özledimmafoldumben
toplasam 1 ay anca emmiştir.mafoldumben
eşimde daha gelmedi zatenn offfffffffffffffffff

merhabalar ben aranıza yeni katıldım arkdaşlar .benim egeciğim 5 ay 10 günlük oldu dr.um ek gıdalara başla dedi 2 hafta önce .sağlık ocağındaki bayan dr.hemen kes dedi 6 aya kadar anne sütü ile beslenmesi gerekiyormuş.bende şaşırdım kaldım kilosu çok iyi diyor ayrıca sindirim sistemleri henüz iyi gelişmemiş falan.kısacası arada 1-2 çay kaşığı üzüm suyu elma suyu şeftali suyu veriyorum.bekliycem 6 aya bişey kalmadı :)))

Son düzenleme:
hoş geldin canım:)

kızlar bana şöle kuzularınızın begenerek içtigi sebze çorbası tarifi verin benm kuzum yemiyooo ben mi yapamıyorum , kızımda mı sorun var anlamdım

bizim içtigimz çorbalar tarhana şehriye mercimek yogurt çorbası ama ben sebze çorbasınıda içsn istiyom bunlarda vitaminli ama olsn

bir patates,1kabak,1havuç,1domates,bir parça brokoli ve yarm avuç kadar sarı mercimek iyice kaynatıp blendıra veriyorum benimki bayılıyoooo

kızlar bebek ekmegi kullanan var mı veya kullanmayı düşünen
ben kullanıyorum ara ara bazen çorbalarına katıyorum. bazen kemirsin dişlerini kaşısın diye normal ekmekde veriyorum

yumurta peynİr veren oldumu hİÇ??
ben verdim yumurtayı önce 1/8 şeklinde verdim ve gün aşırı verdim önceleri...şimdi yarım yumurta sarısını 3 günde bir katıyorum kahvaltısına.. peyniride geceden suya basıyorum sabaha tuzu çıkmış oluyor onu da çok seviyor..önceleri pınarın tek kullanımlık labnelerinden almıştım ondan katıyordum ama doktorumuz labnenin taze peynir olduğu için mikrop oranının fazla olabileceğini söyleyince bende başladım bizim ezineye..anasının kızı ağzının tadını biliyor valla...

yumurta peynİr veren oldumu hİÇ??

bende veriyorummmm

kızlar ben bugn zeynebe kahvaltı olara3bebe bisküvsi yarım ceviz 1çay kaşıgı pekmz bunları iicekarıştrp verdm çok güsel yediii vallabi dahakine malzemeleri arttrcm
öglen de tarhanaçorbası içti yarım kase

Kızlar selam biz biraz önde gidiyoruz Can deney tahtası oldu zaten ama size güzel bi tarif veriim bu tarifi doktorumuz onayladı.

1 soyulmuş enginar (enginar yoksa bezelye yada kabak) çekirdekleri çıkarılmış 1 domates 4 taze fasulye yarım havuç 1 ufak patates azcık pirinç azcık bulgur bunları üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla haşlayın arzuya göre azcık tavuk göğsü yda ben kasaptan süt danası alıyorum yağsız ve sinirsiz azcık protein olsun diye koyabilirsiniz. neyse bunlar iyice haşlanınca blendrdan geçiyo. et koymak istemiosanız protein için azcık kırmızı mercimek ekleyebilirsiniz. bebeğiniz gazlıysa 1 tutamcık kimyon iyi gelir ben her çorbaya koyuyorum. bol vitaminli proteinli artı tok tutan bi çorba oluyo. ama biraz fazla oluyo 2 gün yiyo kalanı ne yazıkki çöpe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…