Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

ben bugün kabak ve pirinç kaynattım azda zeytinyağı yedi valla benim oğliş gerçi 6-7 çay kaşığı verdim yarında aynı vericem akşamda armut verdim biraz çok zor olacak bu ek gıdalar....

bunlarıda deneyeceğim inşallah yer bizim ki beni emiyor ama pek klo almıyor o sebebten ek gıda veriyoruz canım yarın kontrolu var inşallah kilo almıştır

10:00 anne sütü
11:30 bir armutun suyu, yarım muz 4cicibebe 2tatlı kaşığı bebelac sütlü pirinçli(kıvamlı olsun diye)

şimdi uyuyor...

Herkezlere merhabalar ..... DıĞer topıcde bahsetmıŞtım ya doktora gıttık dÜn dıye beslenmesı ÜstÜne ŞÖle konuŞma oldu artık Çorbasının ıÇıne parÇa et atabılırmıŞız zeynonun 13 gÜn sonra 6. Ayını dolduracak yarın ılk denememızı yapıcaz et sulu Çorbamızın deneyen varmı ? Bırde mercımek Çorbasından bahsetmıŞsınız mercımek gaz yapmaz mı kuzulara benım kızım Çorbayı yemeye baŞladımı yaklaŞık 100 cc lık kadar yıyo mercımek tek olursa gaz yapmaz mı ? ÇıÇekÇım sebze yemeklerı tarıflerını bende beklıyorum hayatım ....

ege 24 satte 500-600 gibi alıyor canım.
aslında daha geçen ay 800-900 demişti dr.u.
bunada şükür diyorum..
biberonla sadece suyu içiyor gün içinde hep kaşıkla veriyorum.
sabah 9:00-160cc kaşık maması
12:00-140cc kaşık maması
bugün çok plansızca oldu

sabah kahvaltı hazırlıyorum(ıhlamur (suyu göz kararı) ,tuzu alınmış 1 çay kaşığı peynir,1 çay kaşığı yumurta sarısı,1 çay kaşığı dut pekmezi,1 cicibebe)
meyve püresi genelde kavonozdakilerden.
kaşık maması çeşit çeşit.
babymiks elmalısı
sma(cicibebeyle karıştırıp kaşıkla )
havuç suyu,
elma suyu,
şeftali ve armut suyu bazen bir kaçını karıştırıp verdiğimde oldu.
pirinç unu muhallebi.
bunlara rağmen hala değişik tadlar arıyor yaaaaa........
az yemek istediği için kilo almıyor.
ama ben ısrarla yedirmeye çalışıyorum.
sebze çorbasını beğenmedi

canım arı mama çöpte
ilk kaşıkta yemedi ve ısrar etmedim çünkü daha koyu kıvamlı bende tadını beğenmedim.
ülkerinkini veriyorum(dr.verme desede ege hiç birşey yemediğinde muhallebi yapıyorum yiyiyor.)
milumili beğenmedi.
arkadaşıma da dr.u sütlü pirinçliyi önermiş.
dediklerini alıp denicem.
bende aptamilindi sanırım sebze çorbasını alıp denicektim(evde yaptığımı beğenmedi) eşim dr.kontrolünü bekle başka çorba verebilir belki onu sever dedi.

benimde kafam çok karışık canım ya..
süte yükeleneyim diyorum olmuyo..kaşık maması diyorum kilo aldırmaz diyolar ya deli oluyorum..benimkinin şimdiye kadar ki menüsü: (ki bi menü yaklaık 45 dak belki daha uzun olabiliyo kaydirigubbakcemile)

Kahvaltı (07,30- 09,15): 140 ml süt
ara öğün (10,30): 100 gr hero baby şeftali muz meyve püresi
Öğle (11,30): 90 ml süt
ara öğün (13,30-14,25): 75 ml süt

şimdi uyuyor 15,30 da yine süt verecez..eve gittiğimde eğer uyumuyorsa süt ve belki mama yı kaşık maması ile karıştırsam diyorum..suyla hazırlanan bebelac ın sütlü meyveli pirinçlisini koyu kıvamda hazırlayıp anne sütü de mi eklesem diyorum..ya da buna benzer şeyler..ama ben eve gittğimde hep uyuyo oluyo tüm gece de kalkmıyo..

ben su vermiyorum bu arada süt alsın su yerine susarsa diye..bi uzman önerisiydi..6. ayımız dolsun suya da başlayacağım arık..
ya da ben bunu da sorayım en iisi şu beslenme uzmanlarına..:roflol:

kızlar bebegi benimki gibi 4,5 aylık olup da 5. aydan itibaren olan kaşık mamalarından veren var mı? sütlü ballı irmikli falan? benimki sütlü pirinçli yiyiyor ama 1 tatlı kasıgı o da dolu dolu değil toz mamadan fazla yemiyor. sulandırıyorum onu da cok kıvamlı yiyemiyor. ballı irmikli falan denesem diyorum belki daha cok yer?

bende denemiştim ipek numune geldiğinde bebelactan o zman idilde 5 doldurmamıştı....belki sever idilde yemiyor kaşık mamalarını bende kendi mamasıyla karıştırıp veriyorum....ballı irmikli bizde işe yaramadı ne yazık ki....sütlü irmikliyi sevdi idil

canım arkadaşıma da dr.u sütlü pirinçli kilo yapar demiş ben bu dr.ları anlamıyorum ya hangisi doğru söylüyorr????????

bizimkide içmiyor aysun ama doktor zorlama zaten besleyici değeri yok alıştırma olması için veriliyor dedi....ne zamanki içine et gircek o zaman yemesi daha iyi olacaktır dedi....endişe etme yani
benm kuzuda yemiyo yaaa bende endişeleniyodm rahatladm valla

bunlarıda deneyeceğim inşallah yer bizim ki beni emiyor ama pek klo almıyor o sebebten ek gıda veriyoruz canım yarın kontrolu var inşallah kilo almıştır
canm benm umarım yer dr gittin mi kilosu falan nasılmş umarım bi sorun yoktr herşey yolunda dr

canım benm kuzuda yemedii bu mamalrı sadece herobaby nin sütlü meyveli 8 tahıllı kaşık mamaısını yedi birde herobabynin muzlu bisküvisi var buda kaşık mamsı bunu yemişti

Ben mamaları deniyorum ya,hangisini sevdiğini not almak lazım dimi,ben unuttum,hangilerini sevmişti diye,gerçi birtek Pekmezliyi sevmedi,o da Organic,şeker yok,üzümsuyuyla tatlandırılmış,demek ki pek de tatlandırılamamış dimi?laelaelaelaelae

bizde baya baya ek gıdaya geçtik..hata ne geçiş..oğlum artık sadece gece emer oldu..

sabah 10 da 100cc mama içiyor..
12:30 da sebze çorbası(pirinç,patates,havuç,ıspanak,k mercimek ,kabak ve domatesten oluşan bayılıyoo çupp çpuu nasıl yutuyoo eşşek..)
3 te yogurt veriyorum içne hiç bişey katmıyorum yokda ilerde ayran filan içmez..
6 gibi muhallebi 8 tahıllı sütlü meyveli veriyorum..
9 da son kez mama içiyor ve uyuyor..

gece uyandığında emiyor sadece.. menümüz nasıl kızlar.toplam 600 cc filan yapıyoo..fazlasını kesinlikle yemiyoo..bana az geliyoo sizde durumlar nasıl..toplamda kaç cc yiyor?????

dünkü menüüü;
08:30 -kahvaltı(tahıllı kaşık mama(160cc suyla),1 çay kaşığı yumurta sarısı,1 çay kaşığı tuzu alınmış peynir,1 çay kaşığı dut pekmezi,4 cicibebe)

12:00- 140cc sütlü pirinçli kaşık maması

15:00- meyve püresi(bebelak 1 kavonozu)

17:30- 140cc sma,2 cicibebe.

20:30-140cc sma

03:00-50cc sma(dayanamayıp kaldırdım egeyi açtır diye:):):) )

bizimde 500 ile 800 arası değişiyor 2 gündür.
inş.böyle giderr.
menü hergün farklı oluyor.
farklı şeylerde veriyorum.

bizimde dünkü menümüz şöyle

10:00 anne sütü
11:30 şeftali püresi+2cicibebe
15:30 anne sütü
17:00 100cc yoğurt+yarım kavanoz herobaby 7sebzeli+3cicibebe
18:30 150cc herobaby sütlü irmikli ballı yaptım ama yarısı zar zor yedirdim:) bende ne versem diye düşünürken aklıma tarhana çorbası geldi şapır şupur yedi zilli:))
21:00 anne sütü
22:00 50cc gece çayı ve 120cc mama

ya dişleri çokkkkk komik duruyorkaydirigubbakcemile3
egeninde bir an önce diş çıkarmasını istiyorum çok tatlı görünüyorlarkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…