- Konu Sahibi gulshenidil
-
bcanm benm kuzu beni emmse hiç bişey vermm ama hiç emiyoo beni devm sütüde içmiyooo
canm pekmezle cicibebeyi 1 kere verdim 5.5.aylık benm kuzu 10 gün sonra 6.ayını dolduruyoo
meyveleri karıştrabilirsn
valla benm kuzu bütün çorbbaları içiyo sebze hariç
bende mercimegin içine patates falan atıyomm öle yediriyorum
aysuncum bu milıpanın gıda uzmanlarıla görüştüm gerçi görüşmediğim kalmadı sanıyorum ki ama..günde 800 ml anne sütü veya mama alması lazım diyolar ne yapın edin verin..mama almıştım ara sıra veririm diye biberon maması..11,30 da 40 ml meyve suyu ve 50 ml kaynamış suya 3 ölçek mama hazırlatıyorum..içiyo şimdilik..içmediğinde kaşıkla veriyolar..onun dışında hep süt veriyorum içmediğinde kaşık o da olmazsa içine bir cicibebe..gerçi 2 gün üst üste cicibebe almıyo..bi laç kaşıkda sebze püresi...
şu sütü fazla verebilsem meyve pürelerine ve kaşık mamalarına, yoğurda tam olarak başlayacam ama olmuyo ki...:)..uzman önemli olan devam maması ya da anne sütüdür onlar kilo aldırır dedi...:ecrin_bebek:
canım ülkerin pirinç unu vitaminli olduğu için öneriyolar ama diğerlerini ve arı mamayı bilemiyorum..normalde pirinç unu olsun nişasta olsun tavsiye etmiyolar diye biliyorum..ben de deneyecektim ya hafta sonu bi alıpda deneyemedim denk olmadı...bu milupanın aptamil milumil i iştahsız bebekler içinmiş..bi tanıdığım 2 hafta içirmiş bebişine değişiklik olsun diye sonra çocuğun iştahı açıldı dedi..bende deneyecem..:)..
bu sebzelerden brokoli patates var kavanoz maması tadı tatlı gibi benimki yiyodu bi ara..bi de hipp in karışık sebze kavonoz maması var ona bayılmıştı..güzel yiyo..tavsiye ederim..
benimde kafam çok karışık canım ya..
süte yükeleneyim diyorum olmuyo..kaşık maması diyorum kilo aldırmaz diyolar ya deli oluyorum..benimkinin şimdiye kadar ki menüsü: (ki bi menü yaklaık 45 dak belki daha uzun olabiliyo kaydirigubbakcemile)
Kahvaltı (07,30- 09,15): 140 ml süt
ara öğün (10,30): 100 gr hero baby şeftali muz meyve püresi
Öğle (11,30): 90 ml süt
ara öğün (13,30-14,25): 75 ml süt
şimdi uyuyor 15,30 da yine süt verecez..eve gittiğimde eğer uyumuyorsa süt ve belki mama yı kaşık maması ile karıştırsam diyorum..suyla hazırlanan bebelac ın sütlü meyveli pirinçlisini koyu kıvamda hazırlayıp anne sütü de mi eklesem diyorum..ya da buna benzer şeyler..ama ben eve gittğimde hep uyuyo oluyo tüm gece de kalkmıyo..
ben su vermiyorum bu arada süt alsın su yerine susarsa diye..bi uzman önerisiydi..6. ayımız dolsun suya da başlayacağım arık..
ya da ben bunu da sorayım en iisi şu beslenme uzmanlarına..:roflol:
benm kuzuda yemiyo yaaa bende endişeleniyodm rahatladm vallabizimkide içmiyor aysun ama doktor zorlama zaten besleyici değeri yok alıştırma olması için veriliyor dedi....ne zamanki içine et gircek o zaman yemesi daha iyi olacaktır dedi....endişe etme yani
bide mercimek çorbası yapıp vermeye çalışalım bakalım çorbanın içine patates kabak falan koysak:)) yutarlar mı numarayı
pek sanmam amacokacimcoook
canım ben normalde bile mercimek çorbasına patatesle havuç koyyorum salça atmıyorum çok lezzetli oluyooo salçayı üzerine yakıyorum büyük ihtimalle sever kuzun benmki sebze hariç tüm çorbaları içiyoo
:))))
:a015:
canm benm umarım yer dr gittin mi kilosu falan nasılmş umarım bi sorun yoktr herşey yolunda drbunlarıda deneyeceğim inşallah yer bizim ki beni emiyor ama pek klo almıyor o sebebten ek gıda veriyoruz canım yarın kontrolu var inşallah kilo almıştır
kızlar bebegi benimki gibi 4,5 aylık olup da 5. aydan itibaren olan kaşık mamalarından veren var mı? sütlü ballı irmikli falan? benimki sütlü pirinçli yiyiyor ama 1 tatlı kasıgı o da dolu dolu değil toz mamadan fazla yemiyor. sulandırıyorum onu da cok kıvamlı yiyemiyor. ballı irmikli falan denesem diyorum belki daha cok yer?
bizimde dünkü menümüz şöyle
10:00 anne sütü
11:30 şeftali püresi+2cicibebe
15:30 anne sütü
17:00 100cc yoğurt+yarım kavanoz herobaby 7sebzeli+3cicibebe
18:30 150cc herobaby sütlü irmikli ballı yaptım ama yarısı zar zor yedirdim:) bende ne versem diye düşünürken aklıma tarhana çorbası geldi şapır şupur yedi zilli:))
21:00 anne sütü
22:00 50cc gece çayı ve 120cc mama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?