- Konu Sahibi gulshenidil
-
Kızlar selam biz biraz önde gidiyoruz Can deney tahtası oldu zaten ama size güzel bi tarif veriim bu tarifi doktorumuz onayladı.
1 soyulmuş enginar (enginar yoksa bezelye yada kabak) çekirdekleri çıkarılmış 1 domates 4 taze fasulye yarım havuç 1 ufak patates azcık pirinç azcık bulgur bunları üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla haşlayın arzuya göre azcık tavuk göğsü yda ben kasaptan süt danası alıyorum yağsız ve sinirsiz azcık protein olsun diye koyabilirsiniz. neyse bunlar iyice haşlanınca blendrdan geçiyo. et koymak istemiosanız protein için azcık kırmızı mercimek ekleyebilirsiniz. bebeğiniz gazlıysa 1 tutamcık kimyon iyi gelir ben her çorbaya koyuyorum. bol vitaminli proteinli artı tok tutan bi çorba oluyo. ama biraz fazla oluyo 2 gün yiyo kalanı ne yazıkki çöpe
kızlar valla biri bana nolur devam mamasıyla devam sütü arasındaki farkı anlatsın..
bizde devam mamasına geçicez ama devam sütüde kullanmak gerekir mi?
birde bu bebek yemeklerinden alan var mı evde yapsak daha iyi sonuçta di mi?
son soru bebek kahvaltı yapıyosa meyva,çorba,yoğurt ve muhallebi yiyosa günde hala kaşık maması almak gerekir mi?
hehehe ben dr gitmeyeli çok olduda bayramdan sonra gidicez inşallah o yüzden çok cahilim şu an..[/QUOT
canım devam maması ve sütü aynı şey ikiside artık yabancı standartalar alındığı için devam sütü deniliyor..bir de pınarın filan çıkardığı devam sütü var ki o işte bildiğin süt 6. aydan itibaren verilebiliyor. ben vermeyi düşünmüyorum açıkçası zaten aptamile devam ediyorum.
bebek yemeklerinden alıp yapmadım ama ben herşeyin evde yapılanından yanayım hani dışardayken yapma ihtimalin yoksa o başka tabi...
bebek ek gıdalardan alıyorsa kaşık maması illa şart değil, ama biberon mamalarına 3 yaşına kadar devam diyo doktorlar ama ben ne zaman bizim yediklerimizden tam olarak yemeye başlarsa o zaman bırakıcam mamayı...bir de ben kaşık mamasını sabah kahvaltısına ekliyorum bugün mesela 2 kaşık armutlu portakallı, 3 cicibebe, yarım labneyi ezdim yedi kuzum bnenim...
çok teşekkürler cnm yaa peki kahvaltıya kaşık maması yerine devam maması koysak da olur mu ki..
drların 3 yaşına kadar mamaya devam dediğine de bilmiyordum bu arada kesin şu mama şirketlerinden para alıyolardır heheh..
bizim doktor çorbalara 6.ayda başlatacağını söledi
şimdilik sabah11 gibi yoğurt
öğlene doğru meyve ve akşama doğru sebze püresi verdi
ben yoğurdu saat 5-6 gibi verildiğini biliyodum sebze püresi öğlen meyve de sabah verilir die ama şaşırdım
sabah 11 , zaten öğlene doğru olmuyor mu Sultan,ben de öğlen sebze püresi ya da çorba diye duyuyorum hep?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?