Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

cumartesi idile yaptığım çorbanın tarifi.....ben küçük boy tencereye yaptım 5 kişilik olmuştu o akşam iftar içinde yedik siz ölçüyü ayarlarsınız.....

1 tavuk budu
2 kaşık un
3 kaşık şehriye
4 kaşık zeytinyağı
su ,kimyon,limon,yumurta

1 tavuk budunu üzerini geçecek kadar suda haşladım...suyunu başka bir kaba süzüp tavukları ufak parçalara böldüm...sonra 4 yemek kaşığı zeytinyağında 2 yemek kaşığı unun kokusu gidinceye kadar kavurup tavuğu haşladığım suyu ve yine aynı miktar yada fazlası kadar normal suyuda ekleyip karıştırdım...kaynamayı görünce 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi ve parçaladığımız tavuk etlerinide ekleyip şehriyeler yumuşayana dek (yaklaşık 10 dakika) pişirdim.....bundan sonra çorbanın terbiyesine geliyor ki arzu ederseniz yumurtasızda yaparsınız bebeğiniz henüz geçmedi ise gerçi tavuk yiyorsa yumurtayıda yiyordur .......bir kapta yarım limon ve bir yurmurta sarısını çırpıp kaynayan tavuklu çorbanın suyundan bir kepçe alıp bu karışımı karıştırıyoruz ve sonra çorbaya yine yavaş yavaş ekliyoruz..kimyonuda ekleyip kapatıyoruz.....yumurta yoksa yalnızca limon ve kimyonu karıştırıp çorbayı hazırlayabilirsiniz...

bu tarifi tavuk göğsünden yapıyorum,limonsuz.

kızlar size süper fikir bayramda eltim sööledi aay eltim demek ne garipmiş :)) neyse onunda ikizleri var 3 yaşında onda çok pratik fikirler vardır o yüzden
şimdi et olayına giricez ya hergünde taze yapıyoruz çorbaları dediki et suyunu kaynat çokça hergün haşlamamak için ya da kemiğin suyunu buzluklara doldur buzluğa kaldır hergün bi tane çıkar kullan..nasıl çok pratik değilmi 6 yı bitirelim bende bööle yapmayı düşünüyorum..tabi aradada et veririm ama vermediğim günler kolay et sulu çorba işte...

evet denızcım ben kendım içinde yaparım genelde et suyu yada tavuk suyunu buzluğa koyarım ama selen için her gun herhalde 1 tane tavuk bagetı kaynatabılırım dıye duşunuyorum ama et suyunu bende öyle yapıcam

bu arada ela da ,ilk kez sütlü muzlu gece tahılı yedi ve tamamını bitirdi şok oldum çok sevdi oleeyy yatmadan önceki mamayı da bırakırız artık inşallah..

kızlar bende eşime 7-8 kilo köylü pazarında domates aldırdım
onları konserve yapça kışın domates bulunmaz bebiş faydalansın o yemezsede biz yeriz:)

Biz de kış için birşeyler yaptık,kızartma,domates sos falan dondurucuya koymak için,mutfağı görseniz,savaş alanına döndü)
Bu arada Deniz ben de öyle düşünüyordum önceden hazırlamayı.Yine de tavuğun ya da etin suyundansa kendisini koymak daha faydalıymış.

evet kızlar hatta eti kaynatırken içine küçük bi soğan ve biraz da tuz atılıoo..ben hep yaparım..aptamilin tarif kitabındada yazıyoo..

eti kaynatırken tuz atmak eti sertleştirir diye biliyorum....ben eti kaynatırken içine 3-4 diş karanfil atıyorum.....yumuşak ve hoş rahiyası oluyor etin

kızlar siz bilirsiniz ek gıadalara geçmişsiniz
biz 6.ayda geçicez dr. çorba meyve suyu ve muhallebiyle başlicaz dedi
siz muhallebiyi kaç cc sütle yapıosunuz acaba
ben anne sütüyle yapıcam sütler buzlukta
ona göre çözdürücemde ne kdr çözdürmem gerek bi sorayım dedim

zaten tuz çok az atılıyoo..ben kendimize yaparken fazla tuz bırakıyorum ama kağana az tuzlu yapıyorum..soğanda çok küçük bi tane doğruyorum..zaten düdüklüde piştiği için yumuşacık oluyo vallaa..:))

mügecim ben muhallebiyi şöyle yapıyorum..kağan mama içerken artık 150 cc rahat bitiriyo o yüzden muhallebiyide mamadan biraz azyapıyorum içinde un ve şekerde olduğu için..yaklaşık 120 cc devam sütüyle yapıyorum tatlım..pişince hemen içine tam bir şeftali eziyorum..bayyıla bayıla yiyo..bazen bitiremiyo onuda babası yiyo heh hee..

bende sütleri 150 cc olarak ayırmıştım o zmn bigünde bi torba çözdürmem yeterli gelir hrhalde benm sıpa kaşıkla bişyler yemeyi çoooooooook seviyo ve geçenlerde muhallebi yapmıştık kendimize onada vereyim dedim 1 kaşık verdim karşısında yiyorum kaşığa bakıp bakıp bağırdı inş. 6. ayda da böyle olur biberonla vermeyi düşünmüyorum çünkü beni bırakmasını istemiyorum

elif bende eşime köylü pazarından 7-8 kilo domates aldırdım konserve yapçam kerem için kış yesin die siz nasıl yaptınız

arkadaşlar merhaba benim kızım 5.5 aylık ama ben daha hiçbişi vermedim desem yeridir.bi kaç kez su verdik sadece.acaba doktoru dinlemeyip versemmi???

anne sütü pişirilmiyor diye okumuştum netten bir araştır istersen daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…