- Konu Sahibi gulshenidil
-
cumartesi idile yaptığım çorbanın tarifi.....ben küçük boy tencereye yaptım 5 kişilik olmuştu o akşam iftar içinde yedik siz ölçüyü ayarlarsınız.....
1 tavuk budu
2 kaşık un
3 kaşık şehriye
4 kaşık zeytinyağı
su ,kimyon,limon,yumurta
1 tavuk budunu üzerini geçecek kadar suda haşladım...suyunu başka bir kaba süzüp tavukları ufak parçalara böldüm...sonra 4 yemek kaşığı zeytinyağında 2 yemek kaşığı unun kokusu gidinceye kadar kavurup tavuğu haşladığım suyu ve yine aynı miktar yada fazlası kadar normal suyuda ekleyip karıştırdım...kaynamayı görünce 3 yemek kaşığı tel şehriyeyi ve parçaladığımız tavuk etlerinide ekleyip şehriyeler yumuşayana dek (yaklaşık 10 dakika) pişirdim.....bundan sonra çorbanın terbiyesine geliyor ki arzu ederseniz yumurtasızda yaparsınız bebeğiniz henüz geçmedi ise gerçi tavuk yiyorsa yumurtayıda yiyordur .......bir kapta yarım limon ve bir yurmurta sarısını çırpıp kaynayan tavuklu çorbanın suyundan bir kepçe alıp bu karışımı karıştırıyoruz ve sonra çorbaya yine yavaş yavaş ekliyoruz..kimyonuda ekleyip kapatıyoruz.....yumurta yoksa yalnızca limon ve kimyonu karıştırıp çorbayı hazırlayabilirsiniz...
mügecim ben muhallebiyi şöyle yapıyorum..kağan mama içerken artık 150 cc rahat bitiriyo o yüzden muhallebiyide mamadan biraz azyapıyorum içinde un ve şekerde olduğu için..yaklaşık 120 cc devam sütüyle yapıyorum tatlım..pişince hemen içine tam bir şeftali eziyorum..bayyıla bayıla yiyo..bazen bitiremiyo onuda babası yiyo heh hee..
Biz de kış için birşeyler yaptık,kızartma,domates sos falan dondurucuya koymak için,mutfağı görseniz,savaş alanına döndü)
Bu arada Deniz ben de öyle düşünüyordum önceden hazırlamayı.Yine de tavuğun ya da etin suyundansa kendisini koymak daha faydalıymış.
kızlar siz bilirsiniz ek gıadalara geçmişsiniz
biz 6.ayda geçicez dr. çorba meyve suyu ve muhallebiyle başlicaz dedi
siz muhallebiyi kaç cc sütle yapıosunuz acaba
ben anne sütüyle yapıcam sütler buzlukta
ona göre çözdürücemde ne kdr çözdürmem gerek bi sorayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?