Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

mrb.1 kilo kadar şeftaliyi blendıra vurdum.ateşe koyup iyice kaynattım şeker ilave etmedim.yoğun kıvamını alınca küçük kavonozlara sıcakken kapattım soğuyunca dolaba koydum.kavonoz mamalarından daha iyi ve doğal oluyor.kavanozu açıp istediğiniz miktarda bebeğinize verebilirsiniz hiç bişey olmuyor bozulmuyor.şimdi armutla deneyeceğim.ve ayrıca sebze çorbasını biraz fazla pişiriyorum.plastik bardaklara doldurup dondurcuya koyuyorum.yedirdiğim zaman dışarı alıp açılmasını bekliyorum veya anında tencereye koyup azar azar ısıtıpta çözebilirsiniz.ve yine pişirdiğiniz çorba fazla ise sıcağı sıcağına kavanoza kapatıp dolaba koyabilirsiniz hiç bişey olmuyor.ben kendi yediğim çorbaları bile öyle yapıyorum fazla olursa sıcakken kavanoza kapatıyorum bir ay sonra açtığımda tadında hiçbir bozulma olmuyor değil çorbaları sulu yemekleri bile aynı yöntemle muhafaza ediyorum böylece hiç bişey ziyan olmamış oluyor.deneyin görün.sevgiler

ben gün salatalık kulandım püresinin içinde
okuduğum kitapta salatalığın bebekler için çok lezetli ve hazmı kolay olduğu yazıyordu
çok bayılmadı ama yedi gene de
kitapta bide şey yazıyor.bebekler yetişkinler gibi değilmiş.tatlı ve tuzlu karışımları bayıla bayıla yerler diyor.ben ayrı ayrı veriyorum .karıştırarak yediren varmı aranızda?

ben tavuk etini çimdik çimdik ediyom çok güsel yiyo ben artık iice ezmiyom alıştı zeynep te şehriye çorbasını bile löp löp yutuyoo

paylaşımın için saol canm

kızlar ya şu şehriyeli domates çorbasında yedirdim 4 gün kakasında kırmızılıklar vardı hemde çook domatesin çekirdek ve de kabuğumu öğütemediği anlamadım şimdi sebzeye geçtim yine bakalım düzelecek mi olmudu sizdede?domatesi rendelediğim halde yani..

ben nisa beren e genelde 90-120 ml anne sütü veya biberon maması içine, peynir veya yumurta-bazen herikisi de-, 2 kaşık kadar tahıllı kaşık maması, 1 tatlı kaşığı da pekmez ya da ev yapımı reçel, ara sırada cicibebe 2-3 adet katıyorum sorunsuz yiyo..tabi hepsini bitiremiyo ama oyunlarla da olsa vermeye çalışıyoruz..yakında ceviz ve fındık da koymaya başlayacağım..

yarında ev yapımı yoğurt veya yoğurt soslu tavuk çorbası yapacağız..daha önce hipp in hindili kavanoz mamasını denemiştim yemişti biraz..

bu arada bildiğim kadarıyla domatesin çekirdeklerinin ve kabuğunun bebişe verilirken çıkarılması gerekiyor..

ayrıca arkadaşlar pet şişe ve bardaklar gibi plastikler buzluğa konduğunda kanserojen etkisi oluyormuş..daha doğrusu suyun bile bu şekilde dondurulmamsı gerektiğini okumuştum..ben buzluk işleri için avent in gurme setinden aldım..ya da tupperware ürünlerini tavsiye ederim...

deniz ben kabuğunu soydum çekirdeğini falan çıkarmadım en güzel yeri orası zaten :)
keremin kakasında küçük havuçlarda çıkıyor bazen

tupper ın bebek ürünlerini ben de aldım çok memnunum.çatalı ne zaman kullanıcamı çözemedim.avent te aldım ama sıra gelmedi daha .

idilin bugünkü kabak yemeği.......

küçük bir soğanın 1/4 ü,1 domatesin yarısı,1 kabağın yarısı,1 kibrit kutusu büyüklüğünde 2 kere çekilmiş kıyma,1 tatlı kaşığı pirinç,1,5-2 ye yakın su,zeytinyağı.....

soğanları az zeytinyağında çevirdim ardından kıymayı ekleyip kavurdum sonra yarım domatesi rende yapıp üzerine ekledim....domates kokusu gidince küp doğranmış kabaklarıda ekledim onlrında az kavurunca sıcak suyu ve pirinci ilave edip kabaklar yumuşayana kadar kaynattım ....şimdi uyuyor uyanınca yicek:)

oh ben bile yerim afiyet olsun löp löp et olsun

arkadaşlar benim çocuğum 9 nisan doğumlu öğlenleri sebze püresi veriyorum onun dışında diğer öğünlerde hiçbirşey yemiyor sadece emiyor siz nasıl yediriyorsunuz

canım bu kabak yemegini sonra püremi yaıyorsun blendirdan geçirip yoksa pişirdigin gibi mi veriyorsun.kızlar yaptıgınız gıdaları bebişlere verirken hep blendirdanmı geçiriyorsunuz.

canım bu kabak yemegini sonra püremi yaıyorsun blendirdan geçirip yoksa pişirdigin gibi mi veriyorsun.kızlar yaptıgınız gıdaları bebişlere verirken hep blendirdanmı geçiriyorsunuz.

canım oğlum 22 nisan doğumlu.
herşeyi blendırdan geçiriyordum bende yutamazsa tıkanırsa diye.
dr.um mama sandalyesinde verirsen (yatırmazsan)bişey olmaz dedi.
burdaki arkadaşlardan bazıları şehriye çorbası verdiğini yazmıştı.
hafta sonu eşimle önce kahvaltı da deneyelim diye düşündük.
yumurta sarısını ufaladım,peyniride,cicibebeyi ıslattım diğer malzemeleride koyup karıştırdım ege yedi.
şehriye çorbası yaptım şehriyeleri çatalla ezdim,cicibebe ekmeği ufaladım onu da yedi.
tereddüt ettiğim oluyor tabi, allah yardımcımız olsun.

bende blendirdan geçiriyorum ama çok çekmiyorum biraz pütürlü oluyor

bende bugün kereme yayla çorbası yaptım haşladığım pirinçleri bi türlü ezemedim öyle verdim korkuyla ama yedi maşallah

çorbalar sizin bebişleri kaç saat tutuyor kerem 1kase çorbayla 1.30saat dayandı
az değilmi

tupperware bende tavsiye ederim.
birçok ürünü var bende de.
buzluk için özel satılan kapları var.
ilk bardağım,tabağım setini istiyorum ege için.

son zamanlarda kahvaltı olarak labne peyniri ve bebe bisküvisini ezip yediriyorum,kendi yaptığım sebze yemeğini,tarhana çorbasını yediriyorum ama çorbayı pek sevmiyor,ayrıca bebelacın bahçe sebzelerine bayılıyor bizimkinin çok fazla ek besini var anne sütü olmayınca

2 sabahtır,1 tatlı kaşığı pekmezin içine keçi peyniri,1 bebek ekmeğini ıhlamurla ıslatıp karıştırıp veriyorum,kızım yiyor,pek iştahlı olmasa da,ama keçi peyniri berbat kokuyor ya,vermesem mi acaba?Annem de diyor,çocuk peynirden tiksinecek böyle?
Bir de bunlar yeterli midir ki kahvaltı için,başka neler eklenebilir,ya da ayrı ayrı verilirse nasıl verilir?Mesela peyniri kaşıkla ezip vereyim dedim ama yutamayacak gibi görünüyor,siz nasıl veriyorsunuz?Helllllllllllpppppppppp!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…