N
neden
Ziyaretçi
- Konu Sahibi gulshenidil
-
mrb.1 kilo kadar şeftaliyi blendıra vurdum.ateşe koyup iyice kaynattım şeker ilave etmedim.yoğun kıvamını alınca küçük kavonozlara sıcakken kapattım soğuyunca dolaba koydum.kavonoz mamalarından daha iyi ve doğal oluyor.kavanozu açıp istediğiniz miktarda bebeğinize verebilirsiniz hiç bişey olmuyor bozulmuyor.şimdi armutla deneyeceğim.ve ayrıca sebze çorbasını biraz fazla pişiriyorum.plastik bardaklara doldurup dondurcuya koyuyorum.yedirdiğim zaman dışarı alıp açılmasını bekliyorum veya anında tencereye koyup azar azar ısıtıpta çözebilirsiniz.ve yine pişirdiğiniz çorba fazla ise sıcağı sıcağına kavanoza kapatıp dolaba koyabilirsiniz hiç bişey olmuyor.ben kendi yediğim çorbaları bile öyle yapıyorum fazla olursa sıcakken kavanoza kapatıyorum bir ay sonra açtığımda tadında hiçbir bozulma olmuyor değil çorbaları sulu yemekleri bile aynı yöntemle muhafaza ediyorum böylece hiç bişey ziyan olmamış oluyor.deneyin görün.sevgiler
kızlar ya şu şehriyeli domates çorbasında yedirdim 4 gün kakasında kırmızılıklar vardı hemde çook domatesin çekirdek ve de kabuğumu öğütemediği anlamadım şimdi sebzeye geçtim yine bakalım düzelecek mi olmudu sizdede?domatesi rendelediğim halde yani..
idilin bugünkü kabak yemeği.......
küçük bir soğanın 1/4 ü,1 domatesin yarısı,1 kabağın yarısı,1 kibrit kutusu büyüklüğünde 2 kere çekilmiş kıyma,1 tatlı kaşığı pirinç,1,5-2 ye yakın su,zeytinyağı.....
soğanları az zeytinyağında çevirdim ardından kıymayı ekleyip kavurdum sonra yarım domatesi rende yapıp üzerine ekledim....domates kokusu gidince küp doğranmış kabaklarıda ekledim onlrında az kavurunca sıcak suyu ve pirinci ilave edip kabaklar yumuşayana kadar kaynattım ....şimdi uyuyor uyanınca yicek:)
canım bu kabak yemegini sonra püremi yaıyorsun blendirdan geçirip yoksa pişirdigin gibi mi veriyorsun.kızlar yaptıgınız gıdaları bebişlere verirken hep blendirdanmı geçiriyorsunuz.
canım bu kabak yemegini sonra püremi yaıyorsun blendirdan geçirip yoksa pişirdigin gibi mi veriyorsun.kızlar yaptıgınız gıdaları bebişlere verirken hep blendirdanmı geçiriyorsunuz.
ayrıca arkadaşlar pet şişe ve bardaklar gibi plastikler buzluğa konduğunda kanserojen etkisi oluyormuş..daha doğrusu suyun bile bu şekilde dondurulmamsı gerektiğini okumuştum..ben buzluk işleri için avent in gurme setinden aldım..ya da tupperware ürünlerini tavsiye ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?