Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

Bizim de dün Dr.umuz anne sütü yeterli şimdi,dedi.Ama ben birdahaki aya okula başlayacağım,o yüzden biraz alışsın istiyorum ben evdeyken dedim ve Dr.umuz da ,o zaman yoğurt ve meyvesuyu (hatta püresini yerse daha iyi) ile başlayalım dedi.
Ama öyle bir plan program yapmadık,bu ay geçiş yapacağız henüz.

ceyo napcaz okul açılınca ya hep bunu düşünüom bende şimdiye kadar hep amzirdim acaba 6.aya kadar sütmü sağsak yada 1 öğün biz okuldayken bişymi verseler kararsızım süt sağıncada biberona alışır seni emmez diolar bilmiok napsakki

Süt sağmak bana zor geliyor ne biliim,hiç yapmadım şimdiye kadar ondan belki öyle düşünüyorum.
Seminer dönemi bizim okulda 1-2 saat durup gelebiliyoruz,müdürümüz anlayışlı o konuda.24 Eylül de açılıyor galiba okul,okul açıldığında 6 aylık olacak nerdeyse,o yüzden sabah emzirip çıkarım,öğlen ben gelene kadar da annem bir öğün birşey verir diye düşünüyorum canım ben.

Katı gıdalara geçiş
Bebeğini katı gıdalarla beslemeye karar veren bir annenin çevreden aldığı mesajlar çok çeşitli ve kafa karıştırıcıdır. Öyle di mi? Anneniz bir taraftan “ben sana iki haftalıkken başlamıştım” diyecek, diğer taraftan çocuk doktoru 5 yada 6. aya kadar beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bir arkadaşınız ise katı gıdalara daha erken başlamanın bebeğin geceleri rahat uyumasını sağladığını söyleyebilir. Peki ama siz kimi dinleyeceksiniz? Aslında siz en iyisi bebeğinizi dinleyin. Katı gıdalara ne zaman başlanacağını ondan iyi hiç kimse bilemez. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bir bebeğe zengin bir diyet başlanmasındaki başlıca yol gösterici faktör, bebeklerin yaş parametrelerinden çok, onun bireysel gelişimi olduğunu gösteriyor.Katı gıdalara çok erkenden başlamanın bir çok durumda fiziksel bir zararı olmadığına inanılıyor. Ancak tıbbi araştırmaların gösterdiğine göre küçük bir bebeğin sindirim sistemi katı gıdalara karşı hazırlıksız. Katı gıdalara başlanacağı zamanı seçmek önemlidir. Katı gıdalara erken başlanması fiziksel olarak zararlı olmasa bile gelecekteki yeme alışkanlıklarını kötü yönde etkileyebiliyor. Katı gıdalara hazır olmayan çocuk bunları reddettiğinde ortaya çıkan boşa ısrar gelecekteki yemek zamanı kavgalarına zemin hazırlıyor. Bununla birlikte, gıdalara başlamak için çok fazla beklemek de(9-10.aya) zorluklara yol açabiliyor.

Büyümüş bir bebek emzirilmeye ve ağız tatminine gereginden uzun süre alıştırılmışsa katı gıdaların çiğnenmesi ve yutulmasını öğrenmeye karşı çıkabilir. Bu noktada tıpkı alışkanlıklar gibi zevklerin de değiştirilmesi zor. Unutmayın ki ağaç yaşken eğilir! Bebeğinizin katı gıdalar dünyasına o büyük adımı atmaya hazır olduğuna karar verebilmek için (bu sırada çoğu 4-6 aylıktır) aşağıdaki ipuçlarını arştırın ve doktorunuza danışın:
• Bebeğiniz başını dik tutabilmelidir. Süzülmüş bebek mamaları bile bebeğiniz destekle oturur ve başını dik tutabilirken verilmelidir. Daha koyu ve katı gıdalar için ise yardımsız oturabilene dek beklenmelidir, buda çoğu kez 7.aydan sonra mümkün olur.
• Dil itme refleksinin kaybolmasını bekleyin. Bu refleks yabancı cisimlerin nefes borusuna kaçmasına karşı doğuştan gelen bir refleksdir. Bu refleksin halen varlığını şöyle test edebilirsiniz: Anne sütü ile sulandırılmış bir parça bebek pirinci gevreğini bebeğinizin ağzına koyun. Eğer dil gıda ile beraber gerisin geri geliyorsa ve bu defalarca tekrarlanıyorsa, refleks hala mevcuttur ve bebek kaşıkla beslenmeye hazır değildir.
• Bebek sofraya uzanmaya çalışmakta ve bunlara karşı olan ilgisini göstermektedir. Çatalı elinizden kapan ve ekmeği tabağınızdan aşıran, ve aldığınız her lokma ile ilgilenip heyecanını belli eden bir bebek erişkin gıdaları için hazır olduğunu anlatmaktadır.
• Bebek kaşiktan gıdayı alabilecek şekilde alt dudağını içeriye doğru çekebilmektedir.

Bununla birlikte gelişimsel olarak katı gıdalara hazır görünen bir bebek bile beklemek zorunda kalabiliyor. Bu ailedeki alerji öyküsüden kaynaklanıyor. Böyle ailelerin çocuklarını ilk yılın büyük kısmında anne sütü ile beslenmesi ve daha sonra katı gıdalara dikkatli bir şekilde geçilmesi önerilmektedir.

mailime geldi kızlar paylaşayım dedim

Thanks Sultan
Biz de 1-2 gündür farkediyoruz,Miray da biz birşey yerken ağzını oynatıyor,yalanıyor,dilini dışarı çıkarıyor falan,ben de bir yerde okumuştum bunlar bebğin katı gıdalara hazır olduğunu gösteriyor diye,demek benim kzım hazır ,da annesi pek hazır değil:kedi:

Hatta en son Dr. da rota aşısını verirken de buna benzer birşeyler söylmişti,ama tam değil dedi,dili dışarı atıyor biraz demişti.

selam,benim bebegim cok istahsiz ve intde arastirirken ,havuc tohumu suyunun istahsiz bebekler icin istahini arttirdigini okudum,benim bebegim 3 ay 9 gunluk acaba versem sakincasi olurmu aranizda bu konuda bilgisi olan varmi?bir cay bardagi kaynamis suya bir cay kasigi havuc tohumunu demlendirip sogutarak icirilmeliymis ,yoksa zararli olurmu bebegime ya,en iyisi doktora danisayim,

valla bizimki karşı koymuyor yarı pütürlü yiyo hatta. sabah 4 bebe bisküvisi kibrit kutusu kdr suda bekletilmiş peynir ve azcık mama ezdim yedi. bu arada süt konusu açılmış bilginiz olsun diye söylüyorum bizim yakın bir aile dostumuz köylerden dana satın alıyor ilk önce bu danalara sağlıklı mı diye test yapılıyor devletin gönderdiği veterinerlerce didik didik inceleniyor. onları çiftliğinde en doğal şekilde besliyor büyütüyor. kesinlikle hormonsuz bir şekilde. sonra adı iyi bilinen iki firma geliyor bunlar pnr ve stş. ineklere ve sütlerine katkısız olduğuna dair bir çok test yapılıyor. tarım ve köy işleri bakanlığı onaylıyor sonra testten geçtikten sonra TAMAMEN SAĞLIKLI olanların sütleri bu firmalarca satın alınıyor. yani i.tiğimiz sütler hormonlu ineklerin değil gözlerimle gördüm. bu iş en sağlıklı şekilde yürüyor. yani gönül rahatlığıyla kullanacağım sütü yoğurt yapmak için.

ayrıca birkç gündür aşimin bi arkadaşının yazlık evinde kaldık 3 çocukarrı var 11 yaşında 5 yaşında ve 9 aylık diğeride üçüde zıpkın gibi çok sağlıklılar hiç yemek seçmiyolar. anneleri onu yedirmem bunu yapmam modunda değil yoğurdunu kendi yapıo herşeyini kendi yapıyo sütte kullanıyo.

bir çok çorba tarifi aldım 6 aydan sonra içilmek için ayrıca bizim oğlana yumurta yedirdiler o da yedi hatta ellerini yemesin diye havucu yıkadık soyduk incellttik verdik eline onu kemirdi çok hoşuna gitti nasıl olsa dişi yok koparıp boğazına kaçıramaz:)

çiçekçim ben korkuyorum vermeye kız geçen sabah çok aç olduğu halde mamasını yemedi bende içine 2 tane bebe büsküvisi attım çekinerek verdim valla
2gün öncede küçük bir kasede yoğurt yaptım acaba versemmi bundan sonra die düşünüyorum
bişey olursa die korkuyorum

çiçekcim bizde sabah lahvaltılarını cicibebeyle mamasına karıştırarak yapıyoruz 4 gündür sıraladık diyebilirim çünkü zeynep hanım biberon maması kabul etmiyor ve mmasını böle seviyor yiyor...... daha öncede bahsetmiştim yoğurdunu pastörize sütle yapıp veriyorum yoğurdun tadını peksevmesede problemsiz yiyoruz çorba denedik ilk defa ama hiç sevmedi h.sonu zorlamadım çorba yedirme girişimlerim bu haftada devam edicek .............

günaydın kızlar.
kaşık mamasına başlıcam dr.tavsiyesiyle ama 3.5 aylık oğluma ne kadar vermeliyim bilmiyorum.
sizler ne kadar veriyorsunuz?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

canım ben üstünde yazandan biraz daha az yapıyorum....üstünde 140 ml suya 5 çorba kaşığı diyor ben genelde 100 ml suya kafama göre yoğunluğunu hazırlıyorum....

dün gece yatarken bende kereme 1 çay bardağı yoğurt mayaladım
bugün yedirecem
bu sabahta 1 tane cicibeyi suyla ezip verdim löp löp yedi yuttuğu gibi bağırmaya başladı :)vereyim die
öyle hoşuma gitti ki

canım ıhlamurun içine de cicibebeyi ekleyip verebilirsin.
dr.bana ıhlamurla vermemi söylemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…