Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

sonunda bunu da yaptım... ne yapayım benim sıpa bir türlü kaşığa alışamadı. önce kaşık mamalarını sulandırıp biberonla veriyordum. sonra mamasına meyve püresi karıştırmaya başlamıştım. bu gün de sebze çorbasını biberona doldurdum ucunuda iyice büyütüp (çatal yardımıyla emzik deliğini büyüttüm) verdim. ilk kaşıktan sonra gözüme bakarak öğüren sıpam yarım biberon sebze çorbasını lıkır lıkır içti!delikafadulden ne yapıcam ben? bu gidişle kaşığa hiç alışamıycaz. yanlışmı yapıyorum acaba? biberonla verip tadlarına alışıyor diye sevinsem mi yoksa kaşığa alıştıramadığım için üzülsem mi bilemedim.

teyzeleri benim kızım dün ilk defa anne sütü dışında biely yedi hafiften meyvalarla başlıyoruz artık armut suyu verdim kaşıkla bugünde şefali vercem 1 kaç gün sonrada püre halinde veririm şimdilik suyu ile başladık çok attlı yiyo ama kaşığı görünce ağzını açyo kuzum

kızlar kabızlık için armut püresini öneririm.yediği gün kakasını yapıyor kesin.armut yumuşak sarı armut olacak kabugunu soyun püre yapın.dr verdiği ilaçlar işe yaramadı ama armut püresi süperrrr.

kızlar benm sıpa sebze çorbasını sevmiyo ya bende milupann sütlü karışık sebzesini aldım ilk başta yemedi sonra irmikle yaptım çok güsel yediiiiiiiiiyupiii sositososito

Kizlar bende bebegimin resmini yüklemek istiorum ama beceriksizligim üstümde yardimci olursaniz sewinirim,yeni üyeyim...saolun

cnm öncelikle hoşgeldin aramıza
hizliresim.com a giriyosun ve ordan yüklemek istediğin resimi seçip büyüklüğünü ayarlıosun daha sonra resmin yüklenince altında forum3 die bi link çıkıcak onu sağa tıklayarak kopyala de ve burada yazdığın yere sağa tılayarak yapıştır de sonrada gönder işte bu kdr
hadi kolay gelsin

ben azcık tavuk göğsü ve minicik bi patatesii haşladım sonra un yoğurt yumurta çırpıp karıştırdım blendrdan geçirdim koyu kıvamlı bi çorba oldu can bayıldı yedi. sebze çorbasını sevmiyodu içine azıcık kırmızı mercimek atıyorum öyle yiyo. gaz falan yapmıyo.

ıspanak ve patates haşladım blendrdan geçirdim onu da yedi sabahları beyazpeynir süt yumurta sarısı bebek bisküvisi eziyorum az da pekmez onu yiyo. alerjik olanlar hariç tüm yemeklerin tadına bakıyo patatesli brokoli çorbası yedi ( patates ve brokoli haşlanıyo az suda sonra süzülüp blendrdan geçiyo 2 ölçek mamayla karıştırınca tadı güzelleşiyo ve yiyo can) enginar ezmesi yedi çocuk herşeyin tadına bakıyo zaten. ama bunlardan dr un haberi olmiicak. bu arada tüm bunları yedi ama hiç mide yada kaka problemi olmadı şükür.

bu arada diş çıkarıyı diyodum ya havucu soyuyorum azcık deepfreeze de bekletiyorum bizimkinin eline veriyorum dişetleri rahatlıyo onunla damakalrını kaşıyo

bende veriyom valla peynir yumurta sarısı 1 ker everdm onu valla kızlar birde ben cici bebeyi su ve sütle karışık veriyorum sıpa emmedigi içinn en azından onadan vitamnni alsınn zeynep birde yogurtla pekmezi karştrdgmda baylıyo çok seviyooo valla

Selam kızlar okuduğum kadarıyla herkes ufak ufak ek gıdalara başlamış. Bende başlamyı düşünüyorum ama nerden başlasam bilemiyorum Kafam çoookkk karıştıı yalnlız özellikle blender denen aletin sebzelerin vitaminini öldürdüğünü duymuştum yani cam rende ile rendeleyip sebzeleri pişiriken hatta tahta kaşıkla karıştırın diyordu arkadaşımın biri kesici olan metal aletlerin tümü vitaminlerini öldütüyormuş meyvelerinde tabi düşünüyorum da mesela kereviz vermek isediğimizde nasıl yapıcaz kaşıklamı ezicez o sert sebzeyi ayyy valla ne yapıcaz neye inanıcaz şaştım yaaa....

arkadaşlar yemek yaptığımız varlık sonuçta bir insan. olayları abartırsak kendimize eziyet etmiş oluruz bildiğiniz gibi yapın herşeyi. onları gerçek dünyaya hazırlamak istiyorsak biz nasıl yaşıyorsak onlarında o koşullarda mamaları hazırlanacak. ekstra şeyler çoğu zaman zamana kaybından başka birşey değil

ooo hanımlar maşallah nelere başlamışsınız siz böle bizde doktorun sölediğinden farklı olarak sabah devam mamasını cicibebe peynir ve pekmezle yapıyorz yumurta sarısı benimde aklıma geldi ama daha erken mi diye tereddütteydim doktorda 6. ayda demişti şimdi okuyunca karar verdim yarın sabah ki kahvaltısına mutlaka deniycem yumurta saırısını bide doktor çorbasına bir parça et atın demişti 5. ayı doldurduktan sonra 5. ayımızı doldurmaya 2 gün var bugün yarın onada başlıycaz onun dışında hazır kaşık mamalarına devam ediyoruz .....

bende senin gibi düşünüyorum canım zaman kaybı değilse bile çocukları bu denli özel ve hijenik ortamlarda yetiştirmekte yalnış eski komşumun başına gelenden bahsedeyim size 2 yaşında bir oğlu var ben onları tanıdığımda oğlu henüz 41 günlüktü ona nasıl baktı biberonlarını emziklerini hemen her kullanımda kaynattı cam rendeler kaşığı ayrı tabağı ayrı 3 çocuk annesiydi diğer çocuklardan biri hastalansa evde maskesiz dolaştırmaz v.s. üzerine titredi yani akıl almaz bi biçimde şimdi oğlu 2 yaşında ve hastalıktan kurtulamıyor yabancı bir eve gitse ne bileyim alışılmışın dışına çıksa hemen hastalanıyor ve doktorlar tamamen annenin titiz tutumuna bağlıyorlar bu durumu çocuğun bağışıklık sisemi çok zayıf kalıyor en ufacık mikroplara karşı ya 1 yaşındayken pütürlü hiç bişey yiyemiyordu hemen boğazına kaçırıyordu baya uğraştılar yani o yüzden belki en asgariden başlayarak ama çocukları yaşadığımız hayata göre hazırlamayı doğru buluyorum bende ....

katılıyorum sinemcim sana...bu konuda kadir hoca ne demiş...

"Alerji genellikle çok temiz bakılan çocuklarda görülür. Fakir fukarada, köylülerde, gecekonduda yaşayanların çocuklarında alerji pek görülmez. Eğer çocuğu mikrop kapmasın diye şişe sularla yıkarsanız, bulunduğu mekânları sürekli çamaşır suları ile siler ve steril ederseniz çocukta alerji olur.
Çünkü çocuğun bağışıklık sisteminin bazı mikroplarla uğraşması gereklidir. Eğer bağışıklık sistemi kendisine herhangi bir düşman bulamazsa kendisine ev tozu, kedi kılı gibi saçma sapan şeyleri düşman olarak görür ve bunlara reaksiyon göstermeye başlar.
Çocuğa temiz bakılmalıdır ama kesinlikle steril bir ortamda tutulmamalıdır.
Temizliğin evde normal sabun ve suyla yapılması gerekir. Bu mekanik temizlik yararlı mikroplarla zararlı mikropları aynı oranda uzaklaştırır.
ıçinde deterjan, kimyasal madde, bakteri öldürücü bulunan ilaçlar kullanıldığında evde ölen mikropların çoğu vücuda yararlı ve zayıf mikroplardır. Alan açıldığı zaman buraya girecek bir mikrop tıpkı hastane enfeksiyonlarında olduğu gibi yerleşecek ve bir daha hiç çıkmayacaktır. Sterilizasyon hastanelerde bile bir tek ameliyathanelerde olur.

Alerji testlerine gerek var mı?
Yeni doğan döneminde alerji yoktur. Bebeğin herhangi bir maddeye karşı alerji gösterebilmesi için mutlaka o maddeyle tanışması gerekir.
Siz bilmediğiniz bir maddeye karşı alerji gösteremezsiniz. Yani o maddeyi alacaksınız üzerinden bir zaman geçecek, antikorlar oluşacak ve ondan sonra vücut alerjik reaksiyon gösterecek. O yüzden hiç tanımadığınız bir maddeye karşı alerji olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…