- Konu Sahibi gulshenidil
-
merhaba Bayanlar...
Bende aranıza yeni katılanlardanım..uzun zamandan beri forumu sürekli takip ediyorum..ama bir paylaşıma katılmak bugüne nasip oldu:)
1 nisan da şaka gibi hayatımıza giren nisa beren adında 4,5 aylık bir kızım var..ve çalışıyorum..3 aylıkken emmeyi bıraktı diyebilirim..sütümü sağıp biberonla verdiriyorum..işe başladığım ilk ay bebeğim sadece 300 gr aldı..sütüm vardı ama bebek almıyodu yeteri kadar..bebeğime de yakın bi tanıdığımız bakıyor ayrıca..bende 4. ayın başında doktorumun mama ve anne sütü dışında bir şey verme demesine rağmen azar azar meyve sularına ve pürelerine başladım..iştende izin alıp öğleden sonraları bebeğe bakmaya gidiyordum..kuzum 10 günde 300 gr aldı:)..o toparlayınca işe yine tam gün devam etmeye başladım..ve yine tarttık bu sefer 150 gr almış..oldukça iştahsız..
ya da yiyor ama beni tatmin etmiyor...az önce bakıcımızla görüştüm yine sabah 5 de uyanıp 60 ml kadar mama almıştı bu saate kadar aldığı sadece 200 ml e yakın süt...
farklı tarifler araştırıyorum sürekli tadını beğensinde yesin diye..kendi sütümüde vermek istiyorum çünkü Allah a şükür var..
Anlayacağınız fena bi haldeyim..işi bırakmak gibi bir durumumda yok..
bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum..
öncelikle çok teşekkür ederim ve hoş buldum...:)canım hoşgeldin:1hug:
seni çokk iyi anlıyorum.
benim oğlumda çok iştahsız.
kilo vermeye başladı (6kilodan 5.910a düştü)
oğlum mamayı içmediğinde çok ağladığımı bilirim.
bunun için 2 dr.a danıştım ve ikiside dönem dönem bebeklerin iştahsız olacağını söylüyorlar.bazı testler yapıldı.(idrar,gaita(kaka))
kendi dr.umuz ek gıdaya başlattı ama başka dr.a götürdüğümüzde oda daha erken dedi.
ben şeftali ve kayısı rendeleyip verdim.
kendimce yöntemler bulup bir şekilde doyurmaya çalışıyorum.
mamasını 1 cicibebeyle karıştırıp,çay süzgecinden geçirip biberona koyuyorum.
az içip bıraktığında yada diliyle biberonu ittirdiğinde kaşıkla vermeye çalışıyorum.
birkaç günlük yöntemimde anakucağını yarı oturur pozisyona alıp egeyi oturtuyorum konuşarak yada oyuncakla ilgisini çekip biberonla ağzına az az fışkırtıyorum oda yutuyo mecbur.(tıkanırsa diye korkuyorum ama çarem yokki)
akşam ülkerin pirinç ununu aldık suyla yapılıyormuş daha yapmadım ama kof şişman yaptığını söylüyorlar.
ek gıda bebeğe kilo aldırır mı acaba?
aldırırsa başlıcam ya,her dr.farklı söylüyorklava:
sen dr.la görüştün mü canım.
danışmalısın bence.
şu iştahsızlığa bir çare bulursan bana da söyle ne olur.
ne yapıcamı şaşırdım artıkmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
benimki kız..4,5 aylık..4.ay da 300 gr almıştı....tam da işe başladığım aydı..yavaş yavş toparlamaya çalışıyoruz..en önemlisi sağlıklı olmaları tabiki.
ama her öğünde güzelce içseler de bizimde moraller yerinde olsa güzel olurdu.
biz minyonda değiliz canım ya bu çocuk kime çekti acabakaydirigubbakcemile3
babası 110 kilo annesi 63kaydirigubbakcemile3
bebeğin erkek mi kız mı canım?
gün bitmek bilmiyordur sana ufaklık evde diye.
çok şanslısın..:)..bazen keşke kanguru olsaymışım diyorum..:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?