Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

merhaba Bayanlar...
Bende aranıza yeni katılanlardanım..uzun zamandan beri forumu sürekli takip ediyorum..ama bir paylaşıma katılmak bugüne nasip oldu:)
1 nisan da şaka gibi hayatımıza giren nisa beren adında 4,5 aylık bir kızım var..ve çalışıyorum..3 aylıkken emmeyi bıraktı diyebilirim..sütümü sağıp biberonla verdiriyorum..işe başladığım ilk ay bebeğim sadece 300 gr aldı..sütüm vardı ama bebek almıyodu yeteri kadar..bebeğime de yakın bi tanıdığımız bakıyor ayrıca..bende 4. ayın başında doktorumun mama ve anne sütü dışında bir şey verme demesine rağmen azar azar meyve sularına ve pürelerine başladım..iştende izin alıp öğleden sonraları bebeğe bakmaya gidiyordum..kuzum 10 günde 300 gr aldı:)..o toparlayınca işe yine tam gün devam etmeye başladım..ve yine tarttık bu sefer 150 gr almış..oldukça iştahsız..
ya da yiyor ama beni tatmin etmiyor...az önce bakıcımızla görüştüm yine sabah 5 de uyanıp 60 ml kadar mama almıştı bu saate kadar aldığı sadece 200 ml e yakın süt...
farklı tarifler araştırıyorum sürekli tadını beğensinde yesin diye..kendi sütümüde vermek istiyorum çünkü Allah a şükür var..
Anlayacağınız fena bi haldeyim..işi bırakmak gibi bir durumumda yok..
bana verebileceğiniz tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum..

benim oglusda bugun ilk defa sebze purelerinden denedi,hayret ettim dogrusu,en basda anne ssutu ve mama veriyorum genellikle,pek fazla icmiyordu,ama hep doymamis gibi davraniyordu diretiyordum ama nafile birazini icip gerisini birakiyordu,ardindan sebze puresini verdim,hosuna gitti,yarim kavonozu devirdi valla,bi yiyisi var cok komik oluyor sapur sapur,

Arkadaşlar bende meyve sularından vermeye başlamıştım şimdide yavaş yavaş çorba sularına başlayacağım bana nasıl hazırladığınızı hangi sebzelerden başladığınızı ayrıntılı yazarsanız sevinirim haşlamaları tencerede mi düdüklüdemi yapıyorsunuz birde haşladıklarınızın suyunu püresinimi veriyorsunuz mesla patates haşladık yardımcı olursanız sevinirim

canım hoşgeldin:1hug:
seni çokk iyi anlıyorum.
benim oğlumda çok iştahsız.
kilo vermeye başladı (6kilodan 5.910a düştü)
oğlum mamayı içmediğinde çok ağladığımı bilirim.
bunun için 2 dr.a danıştım ve ikiside dönem dönem bebeklerin iştahsız olacağını söylüyorlar.bazı testler yapıldı.(idrar,gaita(kaka))
kendi dr.umuz ek gıdaya başlattı ama başka dr.a götürdüğümüzde oda daha erken dedi.
ben şeftali ve kayısı rendeleyip verdim.
kendimce yöntemler bulup bir şekilde doyurmaya çalışıyorum.
mamasını 1 cicibebeyle karıştırıp,çay süzgecinden geçirip biberona koyuyorum.
az içip bıraktığında yada diliyle biberonu ittirdiğinde kaşıkla vermeye çalışıyorum.
birkaç günlük yöntemimde anakucağını yarı oturur pozisyona alıp egeyi oturtuyorum konuşarak yada oyuncakla ilgisini çekip biberonla ağzına az az fışkırtıyorum oda yutuyo mecbur.(tıkanırsa diye korkuyorum ama çarem yokki)
akşam ülkerin pirinç ununu aldık suyla yapılıyormuş daha yapmadım ama kof şişman yaptığını söylüyorlar.
ek gıda bebeğe kilo aldırır mı acaba?
aldırırsa başlıcam ya,her dr.farklı söylüyorklava:
sen dr.la görüştün mü canım.
danışmalısın bence.
şu iştahsızlığa bir çare bulursan bana da söyle ne olur.
ne yapıcamı şaşırdım artıkmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

öncelikle çok teşekkür ederim ve hoş buldum...:)

az kilo alması nedeniyle gelişme geriliği dedi bir doktorumuz..persantil eğrisine göre yani..

kendi doktorumuz sadece anne sütü ve mama diyor...ama ben uymuyorum:))...

şeftali suyu ile başlamıştım ilk ek gıdaya..kavanoz mamalrı var ya hani şeftali-elma, elma ve elma suyu da verdim..kavanozda sebze püreleri var..brokoli-patates e bayıldı benimki..ama az az veriyordum ilk zamanlar..şimdi ne alsa kardır diyorum ne kadar alırsa o kadar veriyorlar..(marka yazmak sakıncalı olabilir diye yazamıyorum:))

biraz fazla süt içsin diye bende tam 45 dak şarkı söylediğimi bilirim:)

ara sırada sütlü-muzlu diye bir kaşık maması var ondan veriyorum kızıma..bayıla bayıla yiyo..ama bir kaç kaşık sonrasında ağzını kitliyo...

gittiğim doktor diş çıkarma yüzünden huysuz ve iştahsız olabilir dedi..fitil ve damakları için jel verdi..
ek gıda kilo yapıyor sanırsam çünkü, günde 1 öğün meyve-1 öğün sebze ve kalanında anne sütü verdim hep 300 gr aldı 10 günde...son taktiğim doğru mudur bilmiyorum ama uyurken sütünü vermek..o zman biberonu rahat alıyo..istemediği zaman itiyo...senin dediğin gibi ana kucağında da veriyorum..kaşık aması yedirme taktiğim o benimde..ayağımda sallayarak da süt içiriyorum..aslında biliyorum bunlar doğru şeyler değil ama mecbur hissediyo insan kendini...o nasıl isterse öyle alsın diyosun, sadece açlığını bastıracak kadar alıp gerisini bırakıyo gibi geliyo bana..

bebek maması sitelerinde güzel tarifler var..bir tanesinde 100 ml elma suyu ile 3 kaşık sütlü pirinçli kaşık mamasını karıştırıp verebilirsiniz diyordu..iştahsız bebekler için yemek tarifleri adı altında başlığı vardı...anne sütünü az aldığında bende senin yaptığın gibi 1-2 adet cicibebe karıştırsam diyorum..aslında cicibebeyi çok tavsiye etmiyorlar..

ben kullandığım için eğer denemediysen sütlü-muzlu kaşık mamasını tavsiye edebilirim sana..bir de bir arkadaş yazmıştı..patates püresi tarifi..kendi sütümle yapmayı planlıyorum hafta sonunda..malum çalışınca daha da zor oluyor..

umarım bende sana yardımcı olabilmişimdir:)...ama bu iştah sorununa bir çözüm bulmamız şart..nasıl olcak??? :)

tavsiyelerin için sağol canım. iştahsız anneler aynı yöntemleri deniyor demek ki.
dr.umuz bizede diş etleri kaşınıyor diye jel verdi.
kaşık mamasını sütlü pirinçli kullanıyoruz ama kıvamını daha sıvı yapıp biberonla veriyorum.
uyutup veriyordum ama bu yöntem herzaman işe yaramıyor.
birde dr.umuz az az sık sık besle demişti.
gece uyurken artık içmek istemiyor.
geçen akşam gece 22.30dan sabah 8.30 a kadar bişey içmedi çok üzülmüştüm .
oğlumu kimseyle kıyaslamak istemiyorum ama arkadaşımın bebeği var 2 aylık ve 5 kilo benim oğlum 22 nisan doğumlu ve 5.910delikafadulden

bu aydan itibaren ayda en az 500 gr.almalıymış.
24 satte de 800-900cc demişti dr.umuz.20gün önce.
ama bizimki 400-500 içiyor.
birkaç gün önce ise 200-300cc içiyordu:çok üzgünüm:

haklısın başaka bebeklerle kıyaslamamalıyız ama bazen dayanamıyo ki insan:)...doktorumuzun söylediğine göre önemli olan doğum kilosu..ben ve eşim minyon tipli insanlarız doğal olarak bebek de biraz öyle..ama anneyiz ya içimiz rahat etmiyo...bir de zman ilerledikçe gece beslenmeleri azalabilirmiş..bebeklerin günü gününü de tutmuyo ki..gün geliyo yuppi diyorum bugün güzel aldı..sonraki 2 gün hiç yemesede olurmuş gibi davranıyo..bi de uykusu yerinde..demekki gerçekten doyuyo..doymasa zaten ister heralde...
bazen yediklerini 3 er günlük depo yaptığını düşünüyorum..sanıyorum ki bu diş çıkarma olayı başımızı çok ağrıtacak..havalrda sıcak onunda etkisi vardır...biz bile yemek istemiyoruz bazen..

eee ne yapalım kavanoz ve kaşık mamalrına devam...bugün sağlık ocağı ile görüştüm formül mama vermem kiloda etkili olurmuş..kavanoz yerine formül mamaya ağırlık verebilirsiniz dedi...

evet ya...benimki de öyle..belki bizimkiler normaldir
elimde kağıt kalem ince hesap yaptığımı biliyorum...ama bizim doktorumuz günde en az kaç ml süt almalı diye sorduğumda sen onlara takılma o kendini ayarlar demişti bana...gerçi ne kadar ayarladığını görüyoruz..1 aylıkken de aynı miktarda süt içiyodu yine aynı içiyor..şansım varsa hatta..

ama moral bozmamalıyız..düzeleceklerdir muhakkak...800-900 ml sütü 1 ay daha rüyamda görürüm anca ben:)

sağlıklı olsunlarda varsın zayıf olsunlar...

en önemlisi sağlıklı olmaları tabiki.
ama her öğünde güzelce içseler de bizimde moraller yerinde olsa güzel olurdu.
biz minyonda değiliz canım ya bu çocuk kime çekti acabakaydirigubbakcemile3
babası 110 kilo annesi 63kaydirigubbakcemile3
bebeğin erkek mi kız mı canım?
gün bitmek bilmiyordur sana ufaklık evde diye.

bu arada pc açık ama egeyle ilgilenmekten biraz geç cevap veriyorum kusura bakma.
bugün arkadaşım bizdeydi hemşire-ebe bana 2 yaşına kadar çok kilolu olmaması iyi zaten bebeklerin dedi.
şimdi aklıma geldi acaba niye,sorarım.
bizde kendimizi böyle teselli edelim:roflol:

benimki kız..4,5 aylık..4.ay da 300 gr almıştı....tam da işe başladığım aydı..yavaş yavş toparlamaya çalışıyoruz..
saat başı arıyorum evi..hatta bir kaç dak önce aradım..ilk zamanlar daha zor geçiyordu.bebeği getiriyorlardı sürekli..öğlenleri de emsin diye geliyordu..ama çok yorulmaya başlamıştı..bi geliyo uyuya kalmış bebek..ya da memede uyuyo:)...benimki akşam 8 de yatıyo sabah 6-7 gibi kalkıyo..eve gittiğimde zaten saat 7 yi geçmiş oluyor..doya doya bi kaç dak öpüp koklayabilrsem şanslı sayıyorum kendimi..

anne olmak zor ama çalışan anne olmak çokk zor.
kıyamam yorulur tabiki.
ablamda çalışıyordu ve yeğenime annem bakıyordu.
ablam iş çıkışları gelirdi geç vakitte evine giderdi.
gün içinde o kadar çok özlerdi ki ben anlam veremezdim.
ama anne olunca anladımki ege yanımda olmazsa olmaz.

çok şanslısın..:)..bazen keşke kanguru olsaymışım diyorum..:)

kaydirigubbakcemile3
anlayabiliyorum duygularını canım ama hayatta çalışıp,kazanmadan rahat yaşamak yok malesef.
kızın da var.bu sıpaların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak gerekliyse çalışılcak.

pardon canım ya daha önceki yazında da nisa beren yazmışsın ama hem ufaklığın gönlünü yapıp hem pc başındayım.
bide itiraf edeyim artık artık herşeyi kolay unutur oldum.bunadım mı ne.
kızlar niye kimse bişey yazmıyo?
ebrartuba,gulshenidil,sinehas?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…