- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.642
- 823
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Düşüncelerinizde haklısınız fakat karşı taraf üstlerine düşen küçük şeyleri bile yapmıyolar fakat şatafatlı bekliyolar her şeyi.. ee durumumuz belli orta haliyiz.. 8 milyarlık salon istiyosa babamın mutfak ıvırzıvırına kadar ortak olduğu gibi onlar da salona ortak olcaklar.. babam maddiyat yüzünden sorun çıkmasın diye her şeye tamam dedi.. tarih yaklaşmadan evi düzelim dedik sürekli bi bahane buldu adam şimdi de her şey sıkıştı diye söyleniyo..Altı çizili olan cümlelerinize dikkat çekmek isterim. Ne demek kız tarafı düğün salonuna karışmaz? Ne demek erkek ne istiyorsa onu yapar? Erkek tek başına evlenmiyor değil mi? Erkeğin olduğu kadar kızın da düğünü olacak bu düğün. Erkek tarafı ne kadar söz sahibi ise kız tarafı da o kadar söz sahibidir. Gelinliği giyecek olan ben isem, evlenecek olan ben isem, düğün salonunun benim de içime sinmesi çok önemlidir! Sizinkisi nasıl bir zihniyet anlam veremedim doğrusu!
İkinci cümlenize gelirsek, dini konularda yorum yapmak yasak. Orasını karıştırmayın, @Mune şunu senelerdir anlatamadı sanırım!
Bu arada konuya gelecek olursak, belki de burda gelin tarafından açılsaydı bu konu, onun ağzından anlatılsaydı hepiniz ona hak verip erkek tarafını eleştirecektiniz belki de. Böyle konuları daima iki taraftan da dinlemek gerektiğini düşünüyorum. Konu sahibine tamamen haksız demiyorum, ama tamamen haklı da değiller bence. Dediğim gibi iki taraflı dinlemek lazım böyle şeyleri.
Sen beni çok iyi anladın hislerime tercümansın.. sağol arkadaşım..Ben sizin ikinci cümleyle ilgili söylediklerinize tamamen katılıyorum.
Aslında birinci cümleyle ilgili söylediklerinize de katılıyorum.Ancak bu ailede ve bu gelin de katılamıyorum.
Çünkü kendi üstlerine düşen hiçbir şeyi yapmayan bir aile kız tarafı.
Biz hiçbir şey yapmayalım ama karşı taraf her şeyi dört dörtlük yapsın zihniyeti hakim çok benciller.
Karşı taraf resmen kazıklansın ceplerinden fazla para çıksın istiyorlar.Ben pazarlık yapılınca sevinirim aksine söylenilen fiyattan ucuza alındı diye mutlu olurum.Ama bu hanımefendiler bozulmuşlar bir de üstelik.Çünkü kazıklanması gerekiyordu kv nin.
Öyle yazayım dedim düşüncelerimi saygılar .
Nişanlısıyla orta yolu buluyolar.. kv ve kpi de susturuyo ama bazen iş kavgaya dökülcek gibi oluyla kple diyo . O zaman da kv araya girip ortayı buluyomuşÇok biliyosanız buyrun siz yapın diyin.
Kardeşiniz bu duruma ne diyo?
Ben de bundan emin olmak istiyorum ama o da yanlış anlıycak iş büyüycek diye tedirgin oluyorum.. bi şey olucaksa bile ben sebep olmak istemiyorumKizin anasi babasi totolarindan anliyor onu biliyrumda.. kizdan daha emin degiliz. Belkide kizi ailesi zorluyor? Tamda bunu ogrenmek icin konusmalisin.
Sen şu an evli misin canim?İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
Bende sayfalardır bunu anlatıyorum.. kendileri beğensinler ikisi gitsinler çarşıya bilmem nereye dedik.. siz bizim kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilcek dediler.. ki kuyumcuda bile annem ben oturdum onlar seçti tamam dediler ben kalkıp parasını verdim sadece dedi.Abimi evlendirdigimizde( ki yengemle kulturlerimiz tamamen farklidir) onun ailesi de acip agzini kizimiza sunu alacaksiniz bunu alacaksiniz demedi. Gelin alisverisine annem ya da biz gitmedik. Alisverislerini abimle yengem yapti. Onlarin memleketinde bir dugun bizim memlekette bir dugun yapildi. Su esya alinacak su salon tutulacak su gelinlik olacak diye kimse bize dayatmadi. Ama annem de babam da biz de gucumuzun yettiginin en iyisini yaptik. Babam abime ev de aldi beyaz esyasindan mobilyasina her seyini de tamamladi. Yengemle abim gidip begendi her seylerini. Ayni sekilde ben evlendigimde de su salonu tutacaksiniz demedik su esyalari alacaksiniz da demedik. Babam gucunuz neye yetiyorsa onu yapin dedi. Evimin esyalarini,gelinligimi kendim sectim. Hatta esime cok yuk olmasın diye begendigim sifir gelinlik yerine 2. El gelinligi aldim. Benim babam ya da yengemin babasi aman salonu tutarken neden bize danismadiniz aman gelinime ya da kizima alinan elbise neden ucuzdu diye araya girseydi eminim ki cok buyuk problem cikardi. Gucu ona yetmistir onu almistir...her kafadan bir ses cikinca dugun uzeri iste boyle sorunlar cikiyor.
Zihniyetimizi begenmiyorsunuz ama inceledigim kadariyla bu zihniyetteki insanlarin dugunlerinde bu tarz sorunlar cikmiyor... ''sizin zihniyet''le baslayan cumleler dizebilirim buraya ama bunu yapmayacam. Sizin zihniyetiniz sizin dogrunuzdur benim zihniyetim de benim dogrumdur.
@huzurgizemmm
Kız etkide kalmaya devam ederse evet kötü olucak.. çok toplandık çok konuştuk ayrıl dedik ama nasıl bağlandıysa kopamıyo.. bizde illa ayrıl diye bastırmıyoruz ters tepicek diye.. ailesi son 3 4 aydır kıymete bindi gelin hanımın.. önceden o da memnun değildi halinden.. evlenince kıymete binenlerden..Bittercoffee Çok çok özür dilerim ben ağzımı pek bozmam ama kardeşin gelinle gerdeğe girecek diye tasası size mi düştü? Tamam evlattır, kardeştir anlarım destek olmak yardım etmek lazım ama kardeşin bütün bu olan bitenleri göremeyecek kadar mı tutuldu bu kıza? Çok feci bir ailenin ortasına düşüyor ve ne yazık ki evliliğide çok kötü bir biçimde bitecek. Bunlar çıkarcı insanlar. Bence bir aile toplantısı yapın annen-baban-kardeşin ve sen, oturup bunları konuşun. Bilmediği şeyler varsa hepsini anlatın.Kardeşin olan bitene rağmen hala ısrarla evlenmek isterse tamam ama göz göre göre de yakmayın ailenizi. Bu modelden bir tane benim arkadaşımın başında vardı, çocuğu ailesinden öyle bir koparttılar, öyle işlediler ki şaşırırsın. 3 yıldır görüşmüyordu ailesi ile, sırtına da vurdular bir semer oğlana kalk diyorlar kalkıyor, otur diyorlar oturuyor , sürekli aşağılanıyor neymiş seviyormuş melek karıcığını. İşin kötü yanı herkesin gördüğünü bu çocuk bir türlü göremedi, ailesini şeytan, karısının ailesini melek ilan etti. Sonunda da aldatıldı zaten o karıcığı tarafından.Benzerini yaşamak istemiyorsanız lütfen aile konseyini acil toplayın.
Baştaki tabir içinde tekrar özür dilerim.
Evet evliyim canımSen şu an evli misin canim?
Çok iyi anlıyorum seni inan ki.Evlendikten sonra o kirayı vermek zor gelecek muhtemelen o ev anında kıymete binecek eminim.sufisentir babam çok kızıyo zaten orda ev varken 1200 liraya kirada oturcaklar diye.. kiracıyı çıkarmıycam naparlarsa yapsınlar diyo..
İnan burda bile konu anlaşılsın diye rakamları yazarken utana çekine yazıyorum kaldı ki yüzlerine karşı siz de üstünüze düşeni yapın diye kimse demez bizden.. bizde maddi şeylerin paranın pulun lafı olmaz çünkü.. canımızı da bu acıtıyo zaten.. biz kıymet vermezken onların bu yaptığı.. keşke zengin birine verseymiş kızını
Ben sizin ikinci cümleyle ilgili söylediklerinize tamamen katılıyorum.
Aslında birinci cümleyle ilgili söylediklerinize de katılıyorum.Ancak bu ailede ve bu gelin de katılamıyorum.
Çünkü kendi üstlerine düşen hiçbir şeyi yapmayan bir aile kız tarafı.
Biz hiçbir şey yapmayalım ama karşı taraf her şeyi dört dörtlük yapsın zihniyeti hakim çok benciller.
Karşı taraf resmen kazıklansın ceplerinden fazla para çıksın istiyorlar.Ben pazarlık yapılınca sevinirim aksine söylenilen fiyattan ucuza alındı diye mutlu olurum.Ama bu hanımefendiler bozulmuşlar bir de üstelik.Çünkü kazıklanması gerekiyordu kv nin.
Öyle yazayım dedim düşüncelerimi saygılar .
Durum cidden vahim o halde, gerçekten çok üzüldüm. Bu arada kız etki altında değil, ailesi ile aynı fikirde olmasa annesini babasını dizginlerKız etkide kalmaya devam ederse evet kötü olucak.. çok toplandık çok konuştuk ayrıl dedik ama nasıl bağlandıysa kopamıyo.. bizde illa ayrıl diye bastırmıyoruz ters tepicek diye.. ailesi son 3 4 aydır kıymete bindi gelin hanımın.. önceden o da memnun değildi halinden.. evlenince kıymete binenlerden..
Bi durun bi sakin olun derin nefes alin. Bizde erkek dugun salonunu tutar erkek tarafi kendine kiytirik bi dugun salonu layik gormusse ayiplanacak kisi erkek tarafi olur. Gelinin icine siner sinmez o ayri bir mesele. Yoksa keske herkes tercihleri gelinle damada biraksa da aileler arasinda bu kadar gerginlik olmasa. Sizin bu ofke patlamanizi anlayabilmis degilim.
Dini konulardan bahsetmek yasak demissiniz. Ben dini bir konu actigimi dusunmuyorum. Evlilikte ornek almamiz gereken tarihteki kisilerden ornek verdim. Cok merak ediyorum Hz. Ali ve Hz. Fatima yerine Angelina Jolie ile brat pitt i ornek verseydim tekrar mune yi etiketler miydiniz?
Ah canım ne anlatıcam.. kardeşimden önce bi konuştuğu varmış istemek için haber göndermişler.. babası da dışarda buluşalım evime kabul etmem tanımadığım insanları demiş.. neyse oturmuşlar bi yerde o ara elektrikler kesilmiş.. bizim gelinin babası bu ortamda hiçbi şey konuşulmaz.. başka zaman bi yer ayarlayın orda buluşalım demiş.. oğlanın ailesi de biz sizle uğraşamayız bu ne saçmalık diye bırakıp gitmişler..Çok iyi anlıyorum seni inan ki.Evlendikten sonra o kirayı vermek zor gelecek muhtemelen o ev anında kıymete binecek eminim.
İnşallah baban acıyıp da vermez o evi.Böyle her şey hazır tepsi de sunulursa kıymet bilmezler diye düşünüyorum.
Aslında demeliydiniz kız evi de bunları bunları yapar diye.Keşke deseymişsiniz para pul lafı olmazdı ki bu net olurdu her şey en azından.
Bilemedim ya valla üzüldüm gece gece bari kardeşin uyarsın nişanlısını bundan sonra bari dikkatli davransınlar.
Kendinle kıyaslamışındır gelininizi büyük ihtimal :) sen karşı tarafa nasildin bu donemlerde ?Sanirim anlayışlı birisine benziyorsun yanilmiyorsam.ailen de gayet anlayışlı ..sen ailenin düştüğü duruma uzuluyorsun daha çok anladığım kadarıyla..ama 1-2 yerden sonra kardeşin kendisi farkedecektir canim hic mudahalede bulunmayin sonra yine iyi olurlar siz suçlu olursunuzEvet evliyim canım
Onu ben de kendimden biliyorum.. ki etkide kalmaya müsaitsem anne nolur bana olumsuz bi şey deme diye söyledim bikaç defa ve annem hep dikkat etti sonrasında..Durum cidden vahim o halde, gerçekten çok üzüldüm. Bu arada kız etki altında değil, ailesi ile aynı fikirde olmasa annesini babasını dizginlerDilerim ki, yanlış hesap bağdattan dönsün. Evet kardeşin bir süre üzülür ama evlilikte yaşayacağı sıkıntıların yanında solda sıfır kalır bu üzüntü.
Düşüncelerinizde haklısınız fakat karşı taraf üstlerine düşen küçük şeyleri bile yapmıyolar fakat şatafatlı bekliyolar her şeyi.. ee durumumuz belli orta haliyiz.. 8 milyarlık salon istiyosa babamın mutfak ıvırzıvırına kadar ortak olduğu gibi onlar da salona ortak olcaklar.. babam maddiyat yüzünden sorun çıkmasın diye her şeye tamam dedi.. tarih yaklaşmadan evi düzelim dedik sürekli bi bahane buldu adam şimdi de her şey sıkıştı diye söyleniyo..
gelin de iki yüzlü.. istemeye giderken çiçek yaptırmaya gittik.. kardeşime ben gül sevmiyorum demiş.. kardeşim aradı orkide de karar kıldılar.. tam çiçeği hazırladılar şu ablam orkide olmaz dedi bu yengem gül getirsinler dedi.. inanın 1 saate yakın çiçekçideydik.. sen ne istiyosun diyo kardeşim orkide ama o olmazmış bilmem ne bi dünya kararsızlık.. kardeşim de yengeni değil seni istemeye geliyoruz yeter artık dedi.. çiçekçi kadın da amma dil döktünüz buraya kv ve damat gelir buketi yaptırıp giderler.. sizin gibi bu kadar kıymet vereni ilk defa gördüm dedi..
Gelinin teyze kızı bile kardeşime mesaj attı ya senin ne biçim ailen var çıkıp da ev aramıyolar mecbur mu benim teyzemler ev aramay diye.. kardeşim aradı kızı babam ev verdi beğenmediler şimdi kendileri beğenip bulsunlar dedi. Sonra da nişanlısını arayıp olmuycak bu iş bitti dedi.. gelin özür diledi epey öyle barıştılar. Elbet bizim de hatalarımız vardır ama en büyük hatamız isteklerine evet demek edepsizliklerine susmak..
Kardeşin senin gibi bir ablası ve ailesi olduğu için gerçekten şanslı, ne kadar naifmişsiniz ki hala sabrediyorsunuz. Umarım değeriniz bilinir.Onu ben de kendimden biliyorum.. ki etkide kalmaya müsaitsem anne nolur bana olumsuz bi şey deme diye söyledim bikaç defa ve annem hep dikkat etti sonrasında..
Umarım hayırlısı olur.. ve bu evlilik olucaksa da yanılan biz oluruz.. onlar yeter ki mutlu olsunlar arada bi görüşsek de olur.. kardeş işte kıyamıyorum hiç
Ben sürekli kusur bulmalarından şikayet etmelerinden ve memnuniyetsizliklerinden rahatsız oldum.. ailem üzülüyo ben daha çok üzülüyorum.. fütursuzca annemi kardeşimi şikayet ediyolar bana ve ben bu sebeplerden görmek bile istemiyorum artık onları..Kendinle kıyaslamışındır gelininizi büyük ihtimal :) sen karşı tarafa nasildin bu donemlerde ?Sanirim anlayışlı birisine benziyorsun yanilmiyorsam.ailen de gayet anlayışlı ..sen ailenin düştüğü duruma uzuluyorsun daha çok anladığım kadarıyla..ama 1-2 yerden sonra kardeşin kendisi farkedecektir canim hic mudahalede bulunmayin sonra yine iyi olurlar siz suçlu olursunuz
Ise dini boyutlu degil de rehber edinilmesi gerekenler gozunden bakalim o zaman... ben hulya avsari ya da acunu ya da o unluyu bu unluyu ornek aliyorum diyebildigimiz gibi Hz. Ali Hz. Muhammed(sas) ya da Hz. Isa yi ornek aliyorum da diyebilmeliyiz bence. Burdan isi dini konu aciyora baglamamak gerek:)Tabii ki etiketlemezdim o zaman, angelina ile brad dini kişilikler değiller ki :) ama örnek verdiğiniz kişiler dini kişilikler ve direkt dini içeriğe giriyor, angelina ile brad yerine hz.isa falan deseydiniz yine etiketlerdim:)
Ben sizin önceki yorumunuzda gördüğüm ''...ama şu salon olacak diye karismaz. erkek tarafi salonudur suyudur buyudur ne istiyorsa onu yapar.'' cümlenize acayip takıldım ve bozuldum. Bi kadın böyle düşünmemeli. Düğün salonu vs konusunda erkek tarafı ne istiyorsa onu yapamaz ki... Kız tarafı karışmaz diye bir şey söz konusu olamaz ki... Sonuçta düğün sadece erkek tarafının düğünü değil, değil mi? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?