Hatalı olan biz miyiz?

Bittercoffee Çok çok özür dilerim ben ağzımı pek bozmam ama kardeşin gelinle gerdeğe girecek diye tasası size mi düştü? Tamam evlattır, kardeştir anlarım destek olmak yardım etmek lazım ama kardeşin bütün bu olan bitenleri göremeyecek kadar mı tutuldu bu kıza? Çok feci bir ailenin ortasına düşüyor ve ne yazık ki evliliğide çok kötü bir biçimde bitecek. Bunlar çıkarcı insanlar. Bence bir aile toplantısı yapın annen-baban-kardeşin ve sen, oturup bunları konuşun. Bilmediği şeyler varsa hepsini anlatın.Kardeşin olan bitene rağmen hala ısrarla evlenmek isterse tamam ama göz göre göre de yakmayın ailenizi. Bu modelden bir tane benim arkadaşımın başında vardı, çocuğu ailesinden öyle bir koparttılar, öyle işlediler ki şaşırırsın. 3 yıldır görüşmüyordu ailesi ile, sırtına da vurdular bir semer oğlana kalk diyorlar kalkıyor, otur diyorlar oturuyor , sürekli aşağılanıyor neymiş seviyormuş melek karıcığını. İşin kötü yanı herkesin gördüğünü bu çocuk bir türlü göremedi, ailesini şeytan, karısının ailesini melek ilan etti. Sonunda da aldatıldı zaten o karıcığı tarafından.Benzerini yaşamak istemiyorsanız lütfen aile konseyini acil toplayın.

Baştaki tabir içinde tekrar özür dilerim.

Düşüncelerinizde haklısınız fakat karşı taraf üstlerine düşen küçük şeyleri bile yapmıyolar fakat şatafatlı bekliyolar her şeyi.. ee durumumuz belli orta haliyiz.. 8 milyarlık salon istiyosa babamın mutfak ıvırzıvırına kadar ortak olduğu gibi onlar da salona ortak olcaklar.. babam maddiyat yüzünden sorun çıkmasın diye her şeye tamam dedi.. tarih yaklaşmadan evi düzelim dedik sürekli bi bahane buldu adam şimdi de her şey sıkıştı diye söyleniyo..
gelin de iki yüzlü.. istemeye giderken çiçek yaptırmaya gittik.. kardeşime ben gül sevmiyorum demiş.. kardeşim aradı orkide de karar kıldılar.. tam çiçeği hazırladılar şu ablam orkide olmaz dedi bu yengem gül getirsinler dedi.. inanın 1 saate yakın çiçekçideydik.. sen ne istiyosun diyo kardeşim orkide ama o olmazmış bilmem ne bi dünya kararsızlık.. kardeşim de yengeni değil seni istemeye geliyoruz yeter artık dedi.. çiçekçi kadın da amma dil döktünüz buraya kv ve damat gelir buketi yaptırıp giderler.. sizin gibi bu kadar kıymet vereni ilk defa gördüm dedi..

Gelinin teyze kızı bile kardeşime mesaj attı ya senin ne biçim ailen var çıkıp da ev aramıyolar mecbur mu benim teyzemler ev aramay diye.. kardeşim aradı kızı babam ev verdi beğenmediler şimdi kendileri beğenip bulsunlar dedi. Sonra da nişanlısını arayıp olmuycak bu iş bitti dedi.. gelin özür diledi epey öyle barıştılar. Elbet bizim de hatalarımız vardır ama en büyük hatamız isteklerine evet demek edepsizliklerine susmak..

Sen beni çok iyi anladın hislerime tercümansın.. sağol arkadaşım..

Çok biliyosanız buyrun siz yapın diyin.
Kardeşiniz bu duruma ne diyo?
Nişanlısıyla orta yolu buluyolar.. kv ve kpi de susturuyo ama bazen iş kavgaya dökülcek gibi oluyla kple diyo . O zaman da kv araya girip ortayı buluyomuş

Kizin anasi babasi totolarindan anliyor onu biliyrumda.. kizdan daha emin degiliz. Belkide kizi ailesi zorluyor? Tamda bunu ogrenmek icin konusmalisin.
Ben de bundan emin olmak istiyorum ama o da yanlış anlıycak iş büyüycek diye tedirgin oluyorum.. bi şey olucaksa bile ben sebep olmak istemiyorum

Abimi evlendirdigimizde( ki yengemle kulturlerimiz tamamen farklidir) onun ailesi de acip agzini kizimiza sunu alacaksiniz bunu alacaksiniz demedi. Gelin alisverisine annem ya da biz gitmedik. Alisverislerini abimle yengem yapti. Onlarin memleketinde bir dugun bizim memlekette bir dugun yapildi. Su esya alinacak su salon tutulacak su gelinlik olacak diye kimse bize dayatmadi. Ama annem de babam da biz de gucumuzun yettiginin en iyisini yaptik. Babam abime ev de aldi beyaz esyasindan mobilyasina her seyini de tamamladi. Yengemle abim gidip begendi her seylerini. Ayni sekilde ben evlendigimde de su salonu tutacaksiniz demedik su esyalari alacaksiniz da demedik. Babam gucunuz neye yetiyorsa onu yapin dedi. Evimin esyalarini,gelinligimi kendim sectim. Hatta esime cok yuk olmasın diye begendigim sifir gelinlik yerine 2. El gelinligi aldim. Benim babam ya da yengemin babasi aman salonu tutarken neden bize danismadiniz aman gelinime ya da kizima alinan elbise neden ucuzdu diye araya girseydi eminim ki cok buyuk problem cikardi. Gucu ona yetmistir onu almistir...her kafadan bir ses cikinca dugun uzeri iste boyle sorunlar cikiyor.

Zihniyetimizi begenmiyorsunuz ama inceledigim kadariyla bu zihniyetteki insanlarin dugunlerinde bu tarz sorunlar cikmiyor... ''sizin zihniyet''le baslayan cumleler dizebilirim buraya ama bunu yapmayacam. Sizin zihniyetiniz sizin dogrunuzdur benim zihniyetim de benim dogrumdur.
@huzurgizemmm

sufisentir babam çok kızıyo zaten orda ev varken 1200 liraya kirada oturcaklar diye.. kiracıyı çıkarmıycam naparlarsa yapsınlar diyo..

İnan burda bile konu anlaşılsın diye rakamları yazarken utana çekine yazıyorum kaldı ki yüzlerine karşı siz de üstünüze düşeni yapın diye kimse demez bizden.. bizde maddi şeylerin paranın pulun lafı olmaz çünkü.. canımızı da bu acıtıyo zaten.. biz kıymet vermezken onların bu yaptığı.. keşke zengin birine verseymiş kızını

Sen şu an evli misin canim?

Bende sayfalardır bunu anlatıyorum.. kendileri beğensinler ikisi gitsinler çarşıya bilmem nereye dedik.. siz bizim kızımızı istemiyonuz mu beraber gidilcek dediler.. ki kuyumcuda bile annem ben oturdum onlar seçti tamam dediler ben kalkıp parasını verdim sadece dedi.

Ben evlenirken kp kv ve eşim salonu tuttular.. ben gitmedim üstelik bize tarih bile sormadılar.. kafalarına göre yaptılar.. bir defa ağzımızı açıp bi şey demedik..

Kız etkide kalmaya devam ederse evet kötü olucak.. çok toplandık çok konuştuk ayrıl dedik ama nasıl bağlandıysa kopamıyo.. bizde illa ayrıl diye bastırmıyoruz ters tepicek diye.. ailesi son 3 4 aydır kıymete bindi gelin hanımın.. önceden o da memnun değildi halinden.. evlenince kıymete binenlerden..

Çok iyi anlıyorum seni inan ki.Evlendikten sonra o kirayı vermek zor gelecek muhtemelen o ev anında kıymete binecek eminim.
İnşallah baban acıyıp da vermez o evi.Böyle her şey hazır tepsi de sunulursa kıymet bilmezler diye düşünüyorum.
Aslında demeliydiniz kız evi de bunları bunları yapar diye.Keşke deseymişsiniz para pul lafı olmazdı ki bu net olurdu her şey en azından.
Bilemedim ya valla üzüldüm gece gece bari kardeşin uyarsın nişanlısını bundan sonra bari dikkatli davransınlar.

İnanın ben o sözleri bu konu hakkında söylemedim. Yorumda resmen ''erkek tarafı ne istiyorsa onu yapar, kız tarafı karışamaz'' cümlesini okudu bu gözler. O yorum zaten genel bir yorumdu, yani genel olarak düşüncesini söylemiş arkadaş, ona cevap niteliğinde yazdım, bu konuya gelirsek konu sahibini haksız bulmadığımı söyledim zaten, ama illa ki haksız yönleri de vardır, iki taraflı dinlemek lazım dedim. Düşüncelerinizi saygı çerçevesinde tabii ki söyleyebilirsiniz, seviyeli bi şekilde fikir tartışmak güzeldir :)

Durum cidden vahim o halde, gerçekten çok üzüldüm. Bu arada kız etki altında değil, ailesi ile aynı fikirde olmasa annesini babasını dizginler Dilerim ki, yanlış hesap bağdattan dönsün. Evet kardeşin bir süre üzülür ama evlilikte yaşayacağı sıkıntıların yanında solda sıfır kalır bu üzüntü.

Tabii ki etiketlemezdim o zaman, angelina ile brad dini kişilikler değiller ki :) ama örnek verdiğiniz kişiler dini kişilikler ve direkt dini içeriğe giriyor, angelina ile brad yerine hz.isa falan deseydiniz yine etiketlerdim:)

Ben sizin önceki yorumunuzda gördüğüm ''...ama şu salon olacak diye karismaz. erkek tarafi salonudur suyudur buyudur ne istiyorsa onu yapar.'' cümlenize acayip takıldım ve bozuldum. Bi kadın böyle düşünmemeli. Düğün salonu vs konusunda erkek tarafı ne istiyorsa onu yapamaz ki... Kız tarafı karışmaz diye bir şey söz konusu olamaz ki... Sonuçta düğün sadece erkek tarafının düğünü değil, değil mi? :)

Ah canım ne anlatıcam.. kardeşimden önce bi konuştuğu varmış istemek için haber göndermişler.. babası da dışarda buluşalım evime kabul etmem tanımadığım insanları demiş.. neyse oturmuşlar bi yerde o ara elektrikler kesilmiş.. bizim gelinin babası bu ortamda hiçbi şey konuşulmaz.. başka zaman bi yer ayarlayın orda buluşalım demiş.. oğlanın ailesi de biz sizle uğraşamayız bu ne saçmalık diye bırakıp gitmişler..

Adam böyle kılçık bi adam..

Kardeşim bizim düzenimiz olcak kimse karışmıycak.. baban böyle devam ederse tüm bağımı kopartcam diyomuş. Nişanlısı da evlendikten sonra böyle olmuycak hatrım için idare et diyomuş.. babası bazen öyle laflar ediyo ki kız bile üzülüp başka bi odaya geçip ağlıyo.. hatta çoğu zaman ben teselli ettim..
Ama o da böyle yapınca kurt düştü içime işte

Evet evliyim canım
Kendinle kıyaslamışındır gelininizi büyük ihtimal :) sen karşı tarafa nasildin bu donemlerde ?Sanirim anlayışlı birisine benziyorsun yanilmiyorsam.ailen de gayet anlayışlı ..sen ailenin düştüğü duruma uzuluyorsun daha çok anladığım kadarıyla..ama 1-2 yerden sonra kardeşin kendisi farkedecektir canim hic mudahalede bulunmayin sonra yine iyi olurlar siz suçlu olursunuz

Onu ben de kendimden biliyorum.. ki etkide kalmaya müsaitsem anne nolur bana olumsuz bi şey deme diye söyledim bikaç defa ve annem hep dikkat etti sonrasında..

Umarım hayırlısı olur.. ve bu evlilik olucaksa da yanılan biz oluruz.. onlar yeter ki mutlu olsunlar arada bi görüşsek de olur.. kardeş işte kıyamıyorum hiç

Ben zaten o düşüncelerimi sizin konunuza değil, o yorumdaki ''kız tarafı karışmaz, erkek tarafı ne istiyorsa onu yapar'' cümlesine karşılık söyledim, yani o meselenin sizin konunuzla ilgisi yok yanlış anlaşılmasın o kısım :)

Anlattıklarınıza bakılırsa siz haklısınız, ne demek gelinin teyze kızının kardeşinize mesaj atması? Herkes kendini ilgilendirmeyen meselelere burnunu sokarsa böyle olur. Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü benim nişanlımın ailesi de bu kadar olmasa da benzer şeyler yaptılar nişanın ilk zamanlarında... Hep kendi istedikleri, kendi seçtikleri, kendi düşünceleri önemliydi. Ta ki ben dayanamayıp ağzımı açana kadar... Ama anlattıklarınızdan şu çıkarımı yaptım ben, gelin hanım kardeşinizi seviyor, kaybetmek istemiyor, ama bir tarafta da ailesi var kalplerini kıramıyor. Onlar dolduruşa getiriyor kızı, bi şeyler söylüyor, o da dolduruşa geliyor, sonra siz bi şey söyleyince ''öyle değil'' diyor.

Bir de bi şeyi merak ettim, tabak çanak vs kız tarafına ait olduğu halde neden siz alıyorsunuz?

Kardeşin senin gibi bir ablası ve ailesi olduğu için gerçekten şanslı, ne kadar naifmişsiniz ki hala sabrediyorsunuz. Umarım değeriniz bilinir.

Gelininiz de alışverişten bile belli etmiş ama hem giyeceği kıyafeti aldırıyor hem de bahaneler yok annen şunu dedi bunu dedi kadın ille de bunu al dememiş sonuçta zevk onun zevki her bütçeye uygun güzel kıyafetler var bütçeyi bahane etmesine gerek yok burada. bu kız ne istediğini bilmiyor :) fazla da üstüne düşmeyin valla huyunuzu öğrenmiş nasil olsa susuyorlar yaptırayim her dediğimi ondan sonra da yok begenmedim derim ooh

Ben sürekli kusur bulmalarından şikayet etmelerinden ve memnuniyetsizliklerinden rahatsız oldum.. ailem üzülüyo ben daha çok üzülüyorum.. fütursuzca annemi kardeşimi şikayet ediyolar bana ve ben bu sebeplerden görmek bile istemiyorum artık onları..

Her insan ve yaşadıkları farklıdır.. asla kendimle kıyaslamam bu yüzden.. beni zaten tanımışsınız bile.. son derece anlayışlı aman kimse kırılmasın diye kendime eziyet eden salağın tekiyim.. o kırılmasın bu kıtılmasın diye içim şişti..

İnsan anlayışlı olur biraz der ki bu insanların durumu belli.. zaten haddinden fazlasını yapıyolar.. ailem 8 10 milyarlık salon tutucak durumda değiller.. yok yani yok.. napabilirler ki?? Para mevzusu döndürdükleri için çok kızgınım

Ise dini boyutlu degil de rehber edinilmesi gerekenler gozunden bakalim o zaman... ben hulya avsari ya da acunu ya da o unluyu bu unluyu ornek aliyorum diyebildigimiz gibi Hz. Ali Hz. Muhammed(sas) ya da Hz. Isa yi ornek aliyorum da diyebilmeliyiz bence. Burdan isi dini konu aciyora baglamamak gerek:)

Bir kadin olarak bakis acim asla kadinin pasifligi degil. Ortak bir hayatsa paylasilacak olan dugun ev esya iki kisi icinse kesinlikle her iki tarafin isteğine gore olmali hemfikirim. Ama bu su anlama gelmiyor benim zihniyetimde. Erkek tarafi gidip bi salon tutmussa( ki oncesinde istisare yapilir kiz tarafiyla kac kisi gelecek falan fistan) kiz tarafi vay efendim sen neden 5 binlik salonu tuttun da 8 binlik olani tutmadin demez. Bence etik olan da budur. Adamin bunu yapmaya gucu yetiyordur. Ayni sey kiz tarafi icin de gecerlidir. Mutfak esyasi bizde kiza aittir mesela erkek tarafi gelip diyebilir mi neden 5binlik takım yerine 2 binlik takim aldin? O mutfak esyalarini erkek de kullanacak:)) is o zaman bu boyuta geliyor ve cirkinlesiyor. o yuzden bizde derler siz ve serefiniz...gucunuz neye yetiyorsa onu yapin. Yaptiginiz bize degil oglunuza derler( ya da kiziniza) herkes kendi ustune duseni butcesi nispetinde yapar. Imkani varken yapmamissa da yapmayan tarafin ayibi olarak kalir. Surcu lisan olmussa affola:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…