- 24 Aralık 2014
- 10.840
- 10.203
- 298
- 31
- Konu Sahibi Bittercoffee
-
- #61
Ne güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık.. defalarca yemeğe ve kahvaltıya aldık.. bir defa 1 bardak çay doldurduğunu bile görmedim.. hiçbi şeye yardım etmez.. biz de yapısı bu.. aman geçinsinler de biz hiçbi şey istemiyoruz.. saygılı olsunlar yeter dedik.. vere vere vercek bi şey kalmadı artık
Yahuu bu ne pess bunlar resmen soyguncu.Dünya güzeli olsa o işi bozardım ben olsam ne mal olduklarını belli etmişler taa o zamandan.Oyhh içim karardı.. nişanlarında evli barklı kuzeni tuttu tepsiyi ve kardeşimi ayaküstü soydular resmen.. makas kesmiyo etmiyo dedi.. 50 verdi kardeşim yetmez dedi bi 50 daha verdi hala istiyo 20 20 daha ekleyerek 200 lirasını aldı çocuğun..
Nişan pastası yaptırmışlar bi de ona bıçak parası dediler.. ben de kardeşime ablam paran kaldı mı dağıta dağıta bi şey kalmamıştır dedim.. gelinimiz de yok yok şaka yapıyolar dedi ama kızdı bana.. ben de bi ayarları yok baksana hiç sıkılmadan istedi de istedi demiştim..
Öf ya arayıp da bulmuşuz o zaman.. eşim bana kızmıştı hatta.. o ara oğlumuz durmuyo diye dışarı çıkmışlardı.. neden bana seslenmedin damat elini cebine mi atar demişti.. düğünde kardeşimin yanından ayrımıycakmış öyle söylüyo hepTipkisinin aynisi. Gelin almada damadin ayakkabilarini saklayip para istediler iki ayri kisi makas kesmiyo parasi aldi.
Esin dogru soyluyo. Bizimkilerin cocuklari oldu. Cocugu uyutma bahanesiyle 4 saat odadan cikmadi bayramda uyudu o da. Biz severken cocugu ici gidiyo. Vermiyo pek. Ayyy gece gece ne giybet ettim dolmusumÖf ya arayıp da bulmuşuz o zaman.. eşim bana kızmıştı hatta.. o ara oğlumuz durmuyo diye dışarı çıkmışlardı.. neden bana seslenmedin damat elini cebine mi atar demişti.. düğünde kardeşimin yanından ayrımıycakmış öyle söylüyo hep
Nişanlısı uyumlu diye idare ediyor ama evlendikten sonra ailesini dışarıda tutabilecek birimi gelininiz,öyle değilse düğün bitti rahata ericem sanmasın kardeşiniz,inşallah evlendikten sonra rahat bırakırlar,böyle tiplerin beklentileri hayat boyu devam ediyor genelde.her istediklerini alsanız isteklerin sonu gelmiyor,gücümüz buna yetiyor deseniz almadı olursunuz, bilemedim böyle durumda her iki taraf nasıl memnun olurÇocuğu hasta etcekler diye korkuyorum.. haklarından geliyo ama artık nefret ediyo onlardan.. oğlum ayıp etme insanlara he de geç diyoruz.. kimse aileme laf söyleyemez ben çirkefleşmesem at koşturcak bunlar ortalıkta diyo.. zaten çoğu şeyi yüzümüze diyemiyolar kardeşimi fitleyip duruyolar o da yaka silkiyo artık..
Nişanlısı uyumlu diye idare ediyo.. ya da öyle görmek istiyo bilemiyoruz
Arayıp da bulmuşuz diyorum daha bi şey diyemiyorum..Tipkisinin aynisi. Gelin almada damadin ayakkabilarini saklayip para istediler iki ayri kisi makas kesmiyo parasi aldi.
Evlerine 3 5 defa davet ettiler o zaman yapmıştı.. ama bende sürekli ayaktaydım ve yardım etmitim ona.. fakat o aileme geldiğinde misafir gibi oturup gider :)) insan 2 tane bari çay götürür 3 tane tabak toplar diye yardım bekliyo.. çünkü kalabalık oluyoruz toplandığımızda ve sadece ben at gibi koşturuyorum :))Nasil yani hic hizmet etmedimi gelininiz?
Peki zamaninda yemege yada en azindan tanismak icin sizi davet ettiklernde hizmette bulundumu?
Herkeste bu anlayış yok ne yazık ki.. sadece bi defa kardeşim kapıyı kilitlemişti onda da eşimle konuşmuşlar.. bi tane kayınçom var kapıyı tut eniştem para vercek sana demişti.. ben de saçmalamayın olmaz öyle şey paragöz gibi demiştim. Eşim sen karışma askerden yeni geldi çocuk ben çıkarıp versem yanlış anlar demişti..Yahuu bu ne pess bunlar resmen soyguncu.Dünya güzeli olsa o işi bozardım ben olsam ne mal olduklarını belli etmişler taa o zamandan.
Bizim düğünde ve nişanda da böyle şeyler hiç olmadı hatta annem babam herkesi tembihledi insanlar zaten masraf yapıyor kimse bir şey istemyecek diye.
Ahh ahh ben biliyorum bu insan modelini ya.Çok başınız ağrıyacak benden söylemesi.Evlerine 3 5 defa davet ettiler o zaman yapmıştı.. ama bende sürekli ayaktaydım ve yardım etmitim ona.. fakat o aileme geldiğinde misafir gibi oturup gider :)) insan 2 tane bari çay götürür 3 tane tabak toplar diye yardım bekliyo.. çünkü kalabalık oluyoruz toplandığımızda ve sadece ben at gibi koşturuyorum :))
İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
Dugun zamani olur boyle seyler. Uce bese cok bakilir. hic anlam veremem ama. Erkek tarafi ne yapmissa yapmistir yani. Bizde kiz tarafi isteklerini soyler mehiridir altinidir falan ama su salon olacak diye karismaz.erkek tarafi salonudur suyudur buyudur ne istiyorsa onu yapar. Cunku siz ve serefiniz derler bizde. Onlar da kendilerine neyi yakistiriyorsa onu yapar. Gelin alisverisini de anlayabilmis degilim hala. O alisveris yapilmasa gelinin giyecegi bir sey yok mu? gelenek gorenek ama sirf bu alisverisler icin dugun takilari icin atilan yuzukleri bozulan evlilikleri yikilan umutlari gorunce adetlere gore degil ayetlere gore yapilsin su dugunler diyorum...Hz. Ali ile Hz. Fatima yi ornek alsak hepimiz. O zaman ne memnuniyetsiz gelinler kv kp ler olur ne de imkanlar icinde imkansizlik yasatan aileler...siz de fazla buyutmeyin bence kafaniza da takmayin. Dugunden sonra ne cirkin muhabbetlermis diyip hatirlamak bile istemeyeceksiniz. Kardeşinizin dugununun tadini cikarin. Gelinin ailesi cok konusursa da butcemiz buna yetiyordu deyiverin. Kisa ve net...
Oyyy o neymiş öyle.. abin sesini çıkarmıyo mu bu duruma? Aranızda bi tatsızlık mı geçti gelinle yoksa hep mi böyleydi?Esin dogru soyluyo. Bizimkilerin cocuklari oldu. Cocugu uyutma bahanesiyle 4 saat odadan cikmadi bayramda uyudu o da. Biz severken cocugu ici gidiyo. Vermiyo pek. Ayyy gece gece ne giybet ettim dolmusum
Çok istiyorum fakat mikser muamelesi görmek de istemiyorum açıkçası.. çünkü her şeyi totolarından anlıyolar..Insallah en azindan dugune kdr gelininiz akmi karami onu bilirsinizde supelerle etmezsiniz dugunu.
Ben olsam soylerdim ailesinin tutumundan rahatsiz oldugumu.
Hem o zmn anlarsin cevaplarina gore ailesinin yaptiklarini destekliyormu, yoksa dogru gormuyormu diye.
Boylelikle emin olursunuz.
Ay ben gelinliğimi 500 liraya aldım ucuz bi yerden.. eşime marka bi yerden 650 liraya damatlık aldık.. ki alyanslarımıza kadar babam ortak olmuştu yine.. üstümüze düşenin yanında bi de tüm mobilya halı perde klimaya kadar ortak olmuştu babacağızım.. üstüne de 4 yıl evinde oturduk kira vermeden.. orda birikim yapıp kendi evimizi aldık şükür.. tabi o zaman da benim kv yi memnun edemedik.. her şey senin istediğin gibi oldu diye tartışma çıkarmıştı halbuki bütün evi çok uygun fiyata düzmüştük.. gelinliğim için bile ben 2bin lira para verip benim istediğim yerden aldırmayı da bilirim demişti..Başlığa cevap vereyim evet hata siz de çünkü gereksiz yüz vermişsiniz bu soygunculara.
Bırakın yahu bu ne piremses sendromuna kapılmış bi kız ve ailesi işte.
İnstagram da ne kadar hava atabilirimin derdinde olan insanlar bunlar sırf bunun için evleniyorlar bence damat sadece bi figüran.
Bir de ben şunu gördüm aileler ne kadar yardım ederse istekler o kadar artıyor.Nasıl olsa yolunacak kaz var diye görülüyor.
Biz mesela üzerimize düşeni yapmıştık evlenirken kız evi olarak.Her şeyi nasıl uyguna alabilirim diye hareket etmiştim.
Ama geçenlerde bi akrabanın evine gittim ağzım açık kaldı.
Kızın ailesi tek bir şey dahi almadı yatak odası falan her şey karşı tarafın üzerine yıkılmıştı.
Hatta kına nişan vs. ikramlar bile erkek tarafına yıkılmıştı hatırlıyorum.
Her neyse eve bi girdim her şeyin son modelini en pahalısını almış.
Hani dememiş ki ya bizim bi katkımız yok biraz uygun şeyler alayım.
Yok nerdeee ev dergilerden fırlamış gibiydi hayretler içinde kaldım.
Bir de bunlar çok mütevazı filan geçinen tipler ööeeh dedim yani.
Bence gelin hanımı alın karşınıza konuşun.Evliliklerde asıl önemli olanın bunlar olmadığını bi anlaması gerek.
Ayrıca pazarlık tabi ki yapılacak neden durduk yere kazıklansın insanlar.
Ailesinden etkileniyor şu aralar muhtelemen.
İnan bilmiyorum artık.. düne kadar şikayet ederken kıymete bindi ailesi.. habire de etki altında kalıyo.. aslında bazı konularda çok mütevazi davranıyo.. sonra da istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş böyle..Nişanlısı uyumlu diye idare ediyor ama evlendikten sonra ailesini dışarıda tutabilecek birimi gelininiz,öyle değilse düğün bitti rahata ericem sanmasın kardeşiniz,inşallah evlendikten sonra rahat bırakırlar,böyle tiplerin beklentileri hayat boyu devam ediyor genelde.her istediklerini alsanız isteklerin sonu gelmiyor,gücümüz buna yetiyor deseniz almadı olursunuz, bilemedim böyle durumda her iki taraf nasıl memnun olur
Ben sizin ikinci cümleyle ilgili söylediklerinize tamamen katılıyorum.Altı çizili olan cümlelerinize dikkat çekmek isterim. Ne demek kız tarafı düğün salonuna karışmaz? Ne demek erkek ne istiyorsa onu yapar? Erkek tek başına evlenmiyor değil mi? Erkeğin olduğu kadar kızın da düğünü olacak bu düğün. Erkek tarafı ne kadar söz sahibi ise kız tarafı da o kadar söz sahibidir. Gelinliği giyecek olan ben isem, evlenecek olan ben isem, düğün salonunun benim de içime sinmesi çok önemlidir! Sizinkisi nasıl bir zihniyet anlam veremedim doğrusu!
İkinci cümlenize gelirsek, dini konularda yorum yapmak yasak. Orasını karıştırmayın, @Mune şunu senelerdir anlatamadı sanırım!
Bu arada konuya gelecek olursak, belki de burda gelin tarafından açılsaydı bu konu, onun ağzından anlatılsaydı hepiniz ona hak verip erkek tarafını eleştirecektiniz belki de. Böyle konuları daima iki taraftan da dinlemek gerektiğini düşünüyorum. Konu sahibine tamamen haksız demiyorum, ama tamamen haklı da değiller bence. Dediğim gibi iki taraflı dinlemek lazım böyle şeyleri.
Oyyy o neymiş öyle.. abin sesini çıkarmıyo mu bu duruma? Aranızda bi tatsızlık mı geçti gelinle yoksa hep mi böyleydi?
Çok istiyorum fakat mikser muamelesi görmek de istemiyorum açıkçası.. çünkü her şeyi totolarından anlıyolar..
Ay ben gelinliğimi 500 liraya aldım ucuz bi yerden.. eşime marka bi yerden 650 liraya damatlık aldık.. ki alyanslarımıza kadar babam ortak olmuştu yine.. üstümüze düşenin yanında bi de tüm mobilya halı perde klimaya kadar ortak olmuştu babacağızım.. üstüne de 4 yıl evinde oturduk kira vermeden.. orda birikim yapıp kendi evimizi aldık şükür.. tabi o zaman da benim kv yi memnun edemedik.. her şey senin istediğin gibi oldu diye tartışma çıkarmıştı halbuki bütün evi çok uygun fiyata düzmüştük.. gelinliğim için bile ben 2bin lira para verip benim istediğim yerden aldırmayı da bilirim demişti..
Alsaydın o zaman niye sesin çıkmadı demiştim ben de.. çirkef insana olay çıkarmak için saçma bile olsa bahane her zaman var..
Gelinimiz ailesinin etkisinde çok kalıyo fakat kardeşim geçenlerde ben öyle zırt pırt görüşmeye gelemem.. kimse benim düzenime karışamaz demiş kp ine.. o da tamam oğlum zaten ayda yılda bir ancak geliriz biz demiş..(böyle demesem evlendiniz diye rahatlama elim kolum hep üstünüzde diyomuş kardeşime)
İş gelinde bitiyo ahmaklık edip etki altında kalmayı bırakır inşallah.. zira kardeşime olmaz böyle ayrıl dedik ama kardeşim çok seviyo ayrılamıyo o yüzden..
İnan bilmiyorum artık.. düne kadar şikayet ederken kıymete bindi ailesi.. habire de etki altında kalıyo.. aslında bazı konularda çok mütevazi davranıyo.. sonra da istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş böyle..
Bi durun bi sakin olun derin nefes alin. Bizde erkek dugun salonunu tutar erkek tarafi kendine kiytirik bi dugun salonu layik gormusse ayiplanacak kisi erkek tarafi olur. Gelinin icine siner sinmez o ayri bir mesele. Yoksa keske herkes tercihleri gelinle damada biraksa da aileler arasinda bu kadar gerginlik olmasa. Sizin bu ofke patlamanizi anlayabilmis degilim.Altı çizili olan cümlelerinize dikkat çekmek isterim. Ne demek kız tarafı düğün salonuna karışmaz? Ne demek erkek ne istiyorsa onu yapar? Erkek tek başına evlenmiyor değil mi? Erkeğin olduğu kadar kızın da düğünü olacak bu düğün. Erkek tarafı ne kadar söz sahibi ise kız tarafı da o kadar söz sahibidir. Gelinliği giyecek olan ben isem, evlenecek olan ben isem, düğün salonunun benim de içime sinmesi çok önemlidir! Sizinkisi nasıl bir zihniyet anlam veremedim doğrusu!
İkinci cümlenize gelirsek, dini konularda yorum yapmak yasak. Orasını karıştırmayın, @Mune şunu senelerdir anlatamadı sanırım!
Bu arada konuya gelecek olursak, belki de burda gelin tarafından açılsaydı bu konu, onun ağzından anlatılsaydı hepiniz ona hak verip erkek tarafını eleştirecektiniz belki de. Böyle konuları daima iki taraftan da dinlemek gerektiğini düşünüyorum. Konu sahibine tamamen haksız demiyorum, ama tamamen haklı da değiller bence. Dediğim gibi iki taraflı dinlemek lazım böyle şeyleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?