Herkese iyi geceler. 20 yıldır evliyim. Kayınvalide beni hiç sevmez. Ara ara aramız düzelir gibi olsa da asıl durum bu.
Ben üç beş yıldır tam doğa insanı oldum çıktım. Eşimin köyüne aşığım. Çok ama çok seviyorum. Deniz manzaralı yemyeşil bir köy. Bu arada köyde ki iki katlı köy evi eşime miras olarak kaldı. Alt katta kayınvalide oturuyor. Üst kat harabe ve tekrar sıfırdan dekorasyonunu yaptırıp yazları orada kalmayı planlıyoruz.
Eşim geçtiğimiz dört gün boyunca kardeşi ile birlikte köydeydi. Normalde ketumdur annesinden bana laf taşımaz ama o kadar şişmiş ki annesiyle kavga ettiğini bana telefonda söyledi. Neden, ne oldu ki falan derken aslında konunun benle ilgili olduğunu anladım. Bu akşam geldi. Biraz daha detaylı sorunca çözülüverdi. Meğer kadın dört gün boyunca benden girmiş, rahmetli annemden çıkmış

Ve diğer çocukları da evde. Eşimin ortanca kardeşiyle arası bozuk. Ben bozuyormuşum aralarını. Üst katta deniz tarafına küçük bir balkon açtırmayı planlıyoruz. Ben oraya keyif yapmaya gidiyormuşum. Kadın beni günlerce ağzına sakız etmiş. En son eşim delirip, yükselince susmuş. Görümcemde annesini bana karşı dizginlemeye çalışmış ama nafile. Kayınpeder öldükten sonra iyice çığrından çıktı kadın.
Benim yüzüme bu kadarını yapamaz ama fırsatını bulunca laf sokmaktan geri kaçmaz.
Şimdi size sorum şu. Bu kadın bana o üst katta huzur verir mi? Çok uzun süredir o evin hayalini kuruyordum. Çok sevdiğim bu mekanda ona rağmen huzur bulabilir miyim?