Hayatı zindan eden adamla yaşanır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ne kadar saçma bir yorum bu?!

İyi o zaman dayak yiyenler de bu benim kaderim diyip dayak yesin ömür boyu. Akıl-mantık diye bir şey var, kaderi çaresizlik ve boyun eğiş olarak algılamayın. Her şeyi de dine bağlamayın, islami forumlarda gezin bu kadar meraklıysanız yeter artık her konuda fetva hattı gibi birileri yazıyor.

O zaman mutlak kader ve değiştirilebilir kader ayrımını da bilmeniz lazım dimi. Kadere inanmak imanın şartı elhamdülillah müslümanızama allah akıl mantığı insana neden vermiş kendisi için hayırlı olacağa kendisi karar versin demiş önüne yollar koymuş o zaman size göre bir kadını erkek ezsin tüm insanş haklarını elinden alsın erkek ya evlenince de dövsün ama kız kaderim bu desin çeksin öyle mi bu konuyu dine nasıl bağladını o enteresan siz istediğiniz gibi yaşayın ama kimsenib görüşlerini sorgulamayın

kader havaya atılan topun yere düşmesidir. lütfen seçimlerinizi, hatalarınızı kadere bağlamayın. kader denilen kavramı da böyle çarpıtmayın.

not: size değil sizin cevap verdiğinize yanıt yazmak istedim ama beceremedim:)

Madem öyle Külli kader ile Cüz-i Kaderi de bilmeniz gerekir.

Zira Sevde'nin bahsettiği Cüz'i Kaderdir...

hayal gücü değil kelimelerime dikkat etseydiniz başta mecazimi olarak söylediniz cümlesini anlardınız. benm amacım kötü değil dine bağlamakla ilgisi yok eminim ki ben sitede kader mantıklı değildir desem buna dini bilen biri cevaplicaktır.. yanlış anlamayın fikirlerinize katılıyorum ben sadece o cümleyi düzeltmek istedim.. genede açıklamanız için teşekkürler..

Bir arkadaş vardı burda aldatılan o demişti ki ''Kederimi kendime kader edemem''
Bilerek tercih ettiğiniz şeyleri kadere bağlamayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
bura kk kadınlara kendini bakıyorumda ezdirmiyorsun elin oğluna yavru kedi kesiliyorsun

Konu sahibi arkadaşım 4 sene dile kolay hiç mi sesinizi çıkarmadını bunca şeye.kendinize ait hiçbirşey kalmamış dostunuz çevreniz özgürlüğünüz tarzınuz peki tıp okuyorsunuz geleceğiniz parlak hiçbir aşk insana bunları yaptırmaz aileniz hiç mi farketmedi birşey demedi birde ölmek neden madem güzelsiniz tıp okuyorsunuz erkek mi kalmadı aşk demeyin lütfen burada sindirne var hem de evlenmeden bi de evlenseniz bu kıskançlıkla o adam sizi çalıştırmaz bile

bu ne yaa!!!
bı konu acıyolar ınsanlar yorum yapıyor vaktını ayırıyor fıkırlerını paylaşıyor, ama bazı konu sahıplerı kendi işine gelmeyen,eleştirilmeyi asla kabul etmeyen bu insanlar panter kesiliyolar!!!

evet bu arkadaslar cok haklı konu sahıbı arkadasım. 4yıl bu yaaa dile kolay 4 yılda tüm benliğini bu adama vermişsin sonrada oturup aglıyosun, eleştirenlerede bi hakaret etmedıgın kalıyor!!!

eger eleştri kaldıramıyorsanız acmayın konu arkadasım herkes sızınle aynı fıkırdemı olacak?

aklınızla okumuşlugunuzla cok övünmüşsünüzde, panter kesildiginiz arkadasların yarısı kadar aklın olsaydı 4 yıldır kendıne bu işkenceyı yapmazdın!!

not:yasadıklarınızı eleştirmiyor yadırgamıyorum ama gerceklerı soyleyen ınsanlara hakaret boyutunda çıkışmalarınız acayip sinirimi bozdu.bu performansınızı sevgilinizin de üzerinde denemenizi tavsiye ederim.emin olun cok etkili olacaktır!!!

Ortada bir yanlış yoktu ki arkadaşım.
Ortada doğrular varken her şeye kader diyip geçilmez gerçeği vardı :)

Bunu gayet iyi anladım ben zaten ama size anlatamadım.
Canm devam etmeyelim istersen sonu yok bu konuşmanın beni anlamadığını düşünüyorum buyusden sana iyi akşamlar diliyorum :103:

aynen katılıyorum
bazı cevaplar cidden çok sert ve itici olmuş
ayrıca bu okumuşluk lafı da niye sürekli kullanılıyo anlamadım

aynen katılıyorum
bazı cevaplar cidden çok sert ve itici olmuş
ayrıca bu okumuşluk lafı da niye sürekli kullanılıyo anlamadım

ya aksam aksam nası sinir oldum.
okumuş olmanın tüm bunlarla ne alakası var? okullardan aldıgımız diplomalar hayat okulunda hiçbi işe yaramıyor!!
hayır görende sessiz sakin eciş bücüş bişey zanneder.4 yıldır bu adamı cektigine göre..
anaaa dedimmm bu ne ayıp ya hakaret etmedıgı kalmış ınsanlara sanki haksızlar!!

elin oğlu her ne lstiyorsa sizi o şekilde kullanmış her okuyan hata
yapmaz anlamına gelmiyor ,
halen ısrardasın epey aklın karışmış ,

ya sana ne oluyor daha neyi kastettiğimi anlamamışsın bile? ben dine bağlamıyorum herşeyi bana cümle yanlış geldi sevda hanmla muhattab oldum bundan sanane? herkez birlik olmuş yazıyor sanki ben kötü bir şey söylüyorum.. mecazi mi diye sordum başta dimi mantıklı biriyim bende anladım tabiki ama açıklama veya yorum yapması gereken kişi sen ve bi başkası değil..

ben kimseye hakeret etmedim etmedim de. mesajları baştan sona okusanız anlarsınız kimin kime hakaret ettiğini. insanlar burda derdini paylasıyosa kimsenin kendisine aşağılık gözüyle bakıp iyice üstüne gelinsin diye paylasmıyor. yorum yapmak basla eleştiri başka sey ona saygım sonsuz. ama burada kişiliğime laf edilip gezdim eglendim deyince senin gözün baska şeylerde diyen insana da susamam kusura bakmayın

arkadaşlar burda bi yanlış anlaşılma var. ben okudum diyerek övünmedim. sadece cahil degilim anlattıklarıma göre öyle yargılamayın diye baştan söyledim. üstüne tek kelime etmedim farkındaysanız. sadece bazı arkadaşlar okumuş aklı basında insansın diye yorumlar yazınca iş buraya kadar gelmiş. durduk yere alınmaya gerek yok herkes okumak zorunda degil

iyi de siz demediniz mi gezip tozup eğleniyoduk o yüzden gözüme batmadı bu zaman kadar diye
cümle tam böyle değildi ama bunu kastettiniz sonuçta
o yüzden öyle yorumlar geldi
ben öyle gördüm şahsen

okumak konusunda da sizin söylemenizi değil diğer kullanıcıların sürekli bunu vurgulamasını eleştirdim ben
yoksa siz sürekli bunu vurgulamadınız zaten

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…