Hayatimdan cık dedi!

Ikiyuz ucyuz liraya ne yiyip iciyorsunuz?
Bana adami bezdirmissiniz gibi geldi. Alinan hediyenin fiyati onemli mi sanki. Rahat batiyor size resmen. Ve evet ortak mallari satip size şut ve gol yapacak ayik olun. Ben disari ciktigimizda genelde doner yemek isterim maksimum 20 tl yada yemek yiyelim diye israr ederse iskender 40-50 tl. Adam anlamis mevzuyu siz iyi yerlere gideyim diyorsunuz. Robot supurgem yok isterim ama oncelikli ihtiyaclarimi aliyorum ben. Biraz musrif misiniz acaba.
Müsrif mi fiyatlardan haberiniz yok galiba:(

Tşk ederim bende öğrenmiş oldum :) Konu sahibi mesajınızı dikkate alsın . Pazartesi ilk iş bu işi halletsin .
Ben şey diye biliyorum. 2000 den sonra çıkan kanunla birlikte mal paylaşımında yarı yarıya bölünüyor. Konut şerhi,evi diğer eşe sormadan satmaması için sanırım

Onunda maasi 11 bin .Evden yarı hakkını vermemek iicn zaten çocuğu bana ver diyor. Ben diyorum cocukla halimiz ne olacak. Çocuğa ben bakarım diyor.annesine bastıracak. Ben de o göz varmi .biliyorum ne evden hakkımı ne nafaka vermemek için elinden geleni yapacak
Boşanma gerçekleştikten sonra mal paylaşımı gerçekleşiyor zaten. Kafasına göre kanun uydurmasın

yalnız önceki konusunda konu sahibi de çalışmayan kadınlara bile süpürge alınıyor dedi.bile lafı bile ne kadar irrite edici.çalışmayan kadınlardan da ezilen var çalışanlardan da oysa.
Robot süpürgenin özgürleştirici olduğunu düşünüyorum. Çalışsın çalışmasın herkesin ihtiyacı var. Çalışmayan kadının canı yok mu sanki?

Robot süpürgenin özgürleştirici olduğunu düşünüyorum. Çalışsın çalışmasın herkesin ihtiyacı var. Çalışmayan kadının canı yok mu sanki?
aynen herkese lazım aynı bulaşık makinesi çamaşır makinesi gibi.ev kadınlarının da tüm yük üzerlerinde.çocuğun okul yüküne gidip gelmesine ödevlerine dek.

Bu arada konu sahibi hanımefendi,
Çocuğun giderlerini sen karşılıyorsun,çoğu şeyi sen ödüyorsun. Adamın kendi biyolojik çocuğu olmasına rağmen çocuğunun bir kuruş gideri zulüm gibi geliyor. Sabah uyansan,eşin gezegenden yok olsa değişen birşey olmaz. Adamın varlığı zarar. Ne demeye çekiyorsun bu adamı?

Bu arada konu sahibi hanımefendi,
Çocuğun giderlerini sen karşılıyorsun,çoğu şeyi sen ödüyorsun. Adamın kendi biyolojik çocuğu olmasına rağmen çocuğunun bir kuruş gideri zulüm gibi geliyor. Sabah uyansan,eşin gezegenden yok olsa değişen birşey olmaz. Adamın varlığı zarar. Ne demeye çekiyorsun bu adamı?
daha da bu adama fazlaca fedakarlık yapılsın isteyen üye yorumu bile olmuş.kadın daha ne yapsınn karın tokluğuna mı yaşasın?

Ortak alınan evi sizden habersiz satmamasi için şerh koydurun . Nasıl yapılıyor bilemiyorum ama araştırın .
Tapuya gidip bu evin aile evi olduğuna dair şerh koyulmasını istiyorsunuz sizden habersiz evi bırakın tasarrufu kiraya bile veremiyor. Ve evde kiracı var eşiniz ilgileniyorsa bu evin aile evi olduğunu kiracıya sözlü dile getirdiğinizde kiracıdan kira bedelini sizde alabiliyorsunuz size karşıda sorumluluğu oluyor.

aynen herkese lazım aynı bulaşık makinesi çamaşır makinesi gibi.ev kadınlarının da tüm yük üzerlerinde.çocuğun okul yüküne gidip gelmesine ödevlerine dek.
Çalışan kadın olunca da inan ki hiçbir şey değişmiyor. Ev işi kadınların üzerinde oluyor genelde. Yapılan bir araştırmada Türk kadını ortalama 2-3 saat ev işine vakit ayırırken,Türk erkeği 30 dk vakit ayırıyor. Ev içi şiddet konulu araştırmada Türk erkeğinin (oranı hatırlamıyorum ama yüksek bir oranı) 0-8 yaş arası evladının bakımında hiç rol almıyor. Kadınlar ev ve çocuk yükünden dolayı kariyerine vakit ayıramıyor. Bu yüzden erkekler kariyerde daha ön plana çıkıyor. Kadınlar daha az maaş alıyor. Bu cidden acıklı bir durum

Çalışan kadın olunca da inan ki hiçbir şey değişmiyor. Ev işi kadınların üzerinde oluyor genelde. Yapılan bir araştırmada Türk kadını ortalama 2-3 saat ev işine vakit ayırırken,Türk erkeği 30 dk vakit ayırıyor. Ev içi şiddet konulu araştırmada Türk erkeğinin (oranı hatırlamıyorum ama yüksek bir oranı) 0-8 yaş arası evladının bakımında hiç rol almıyor. Kadınlar ev ve çocuk yükünden dolayı kariyerine vakit ayıramıyor. Bu yüzden erkekler kariyerde daha ön plana çıkıyor. Kadınlar daha az maaş alıyor. Bu cidden acıklı bir durum
aynen öyle.veli toplantısı vardı dün erkek veli 1 kişiydi gerisi kadın.spora çocuğu götürüyorum bakıyorum getirp bekleyenler hep kadın.ödevleri takip eden malzemeleri temin edenler beslenmesini düşünen banyosuna kadar kıyafet ütüsüne kadar kadın.okula çoğunlukla kadınlar götürüp alıyor.hasta olsa başını kadınlar bekliyor.eve misafir gelse yükün yüzde 80 i kadınlarda.nasıl kariyer yapsınlar ki rahatça.adam işten geliyor ben çok yoruldum bir çay yap deyip açıyor tv yi oturuyor.hatta ben yorgunum ödevlerini de sen yaptır diyor.en eğitimlisi de böyle itiraf edelimm

Hele ki çocuk varsa ve bu fiyat daha da artar bence.
aynen öyle dün en basit üstünde bir şey olmayan 2 kişilik pizzaya içecek de 1 tane alarak 80 tl verdim.5 tl de 2 suya verdim.maskeden bunaldım terasa çıktım üşüdüm orada da bir kahveye 20 tl verdim içime oturdu.ortada ne tatlı varrr ne bir şeyy.lcw den de bir beyaz gömlek aldım.yeminle taksitli fiyatı 168 tl oldu.gel de sık daha nasıl sıkacaksan?evden hiç çıkmamak lazım o zaman.sinemaya falan da hiç gitmiyoruz pandemi başlayalı.

aynen öyle dün en basit üstünde bir şey olmayan 2 kişilik pizzaya içecek de 1 tane alarak 80 tl verdim.5 tl de 2 suya verdim.maskeden bunaldım terasa çıktım üşüdüm orada da bir kahveye 20 tl verdim içime oturdu.ortada ne tatlı varrr ne bir şeyy.lcw dend e bir beyaz gömlek aldım.yeminle taksitli fiyatı 168 tl oldu.gel de sık daha nasıl sıkacaksan?evden hiç çıkmamak lazım o zaman.sinemaya falan da hiç gitmiyoruz pandemi başlayalı.
Söylemesi ayıptır yoğurt,ekmek ve yanına az bişey meyve sebze aldım. 50 TL ödedim. İş yerinde giymek için temiz bir pantolon almak istedim. En ucuzu 120 TL idi. Gözlerim bozuk gözlük reçetemi aldım,cam fiyatı sordum. 250 TL dediler. Ben de sonra alırım diye düşündüm. Şu an 400 TL ve hala alamıyorum. Hayır yani,çalışıyorum da. Aldığım maaşı bir iki yıl önce alsam,lord gibi yaşardım. Şu an parayı alıp çöpe atsam yeridir

Söylemesi ayıptır yoğurt,ekmek ve yanına az bişey meyve sebze aldım. 50 TL ödedim. İş yerinde giymek için temiz bir pantolon almak istedim. En ucuzu 120 TL idi. Gözlerim bozuk gözlük reçetemi aldım,cam fiyatı sordum. 250 TL dediler. Ben de sonra alırım diye düşündüm. Şu an 400 TL ve hala alamıyorum. Hayır yani,çalışıyorum da. Aldığım maaşı bir iki yıl önce alsam,lord gibi yaşardım. Şu an parayı alıp çöpe atsam yeridir
doğru.kendim özelde okulda okudum tek maaşla.ama ben yüzde elli burs kazanan çocuğumu okutamıyorum.hesaplıyorum ödeyemiyorum kaç gündür buna üzülüyorumm.devir çok değişti eski zamanlar değilll. :KK12:

Market alışverişinde her gün en az 100 lira gidiyor.Ne aldım diye bakıyorum,hiçbir şey.Adam akıllı ailece bir yemeğe çıksan en az 250 lira,benzin olmuş 17,5 lira daha ne söylenebilir ki.Her geçen gün biraz daha fakirleşiyoruz.

aynen öyle.veli toplantısı vardı dün erkek veli 1 kişiydi gerisi kadın.spora çocuğu götürüyorum bakıyorum getirp bekleyenler hep kadın.ödevleri takip eden malzemeleri temin edenler beslenmesini düşünen banyosuna kadar kıyafet ütüsüne kadar kadın.okula çoğunlukla kadınlar götürüp alıyor.hasta olsa başını kadınlar bekliyor.eve misafir gelse yükün yüzde 80 i kadınlarda.nasıl kariyer yapsınlar ki rahatça.adam işten geliyor ben çok yoruldum bir çay yap deyip açıyor tv yi oturuyor.hatta ben yorgunum ödevlerini de sen yaptır diyor.en eğitimlisi de böyle itiraf edelimm
Aslında hayatı biraz daha incelesek tez konusu çıkar. Konu sahibinin konusu bile sosyolojik tez olur yani. Benim çocuğum yok. İş yerinde erkek bir iş arkadaşım;"Şu kadar birikimim var,araba mı alsam,altına mı yatırsam" diye düşünürken ben akşam ne yemek hazırlasam diye düşünüyorum. Bu bile cinsiyet eşitsizliğidir. Şu an konu sahibi ve biz kadınların yapması gereken şey şu olmalı bence,bizi destekleyen erkekleri hayatımızda tutmalıyız. Arkadaş olarak,sevgili olarak,iş arkadaşı olarak,eş olarak farketmez. Benim 9 yaşından beri ev işi biliyor olmam gibi de çoğu erkek ekonomi ve kariyer konusunda hırslı ve birşeyler öğrenmiş. Bu kişilerden birşeyler öğrenip,biz de hayatımızda kullanmalıyız bence

kendisi 20 tl ye yermiş herkes öyle yiyecekmiş pess.en ucuz yerde ekmek arası köfte bile 28 liraydı bu hafta içeceksiz avm de.
Avmyi geçtim mahallede döner durum yemistik eşimle . Tanesi 45 TL idi iceceksiz bundan 5 ay önce. Çok net hatırlıyorum .Şu an ne kadardir bilmiyorum .Kaldı ki İstanbul'da ortalama bir semtteyiz. Hatta vasat bence de neyse ama fiyatlamalar bu şekilde . Mahalledeki kebapciya gitsek iki kişi 200 lira . Buradaki fiyatlamalara çok şaşırıyorum .

Ikiyuz ucyuz liraya ne yiyip iciyorsunuz?
Bana adami bezdirmissiniz gibi geldi. Alinan hediyenin fiyati onemli mi sanki. Rahat batiyor size resmen. Ve evet ortak mallari satip size şut ve gol yapacak ayik olun. Ben disari ciktigimizda genelde doner yemek isterim maksimum 20 tl yada yemek yiyelim diye israr ederse iskender 40-50 tl. Adam anlamis mevzuyu siz iyi yerlere gideyim diyorsunuz. Robot supurgem yok isterim ama oncelikli ihtiyaclarimi aliyorum ben. Biraz musrif misiniz acaba.
200 lira bir ailenin bir öğünü için çok normal artık.

Market alışverişinde her gün en az 100 lira gidiyor.Ne aldım diye bakıyorum,hiçbir şey.Adam akıllı ailece bir yemeğe çıksan en az 250 lira,benzin olmuş 17,5 lira daha ne söylenebilir ki.Her geçen gün biraz daha fakirleşiyoruz.
Sonumuz hayrolsun inşallah. Gerçekten ekonomi düşünmeden bir dakikamız geçmiyor. Kaldı ki,birileri bir yerde cimri ve kendisine leş gibi davranan erkek hakkında fikir danışıyor. Adam bile o kadar düşünmüyordur

Back
X