Hayatimdan cık dedi!

Robot süpürgenin özgürleştirici olduğunu düşünüyorum. Çalışsın çalışmasın herkesin ihtiyacı var. Çalışmayan kadının canı yok mu sanki?
Bu yorumda kötü niyet yok bence. Zaman açısından karı kocanın çalıştığı bir evde temizliğe daha az vakit kalıyor. Onu demek istiyorlar

Eskiden bir adam 600 TL ile evine bakabiliyordu. Şimdi zaman değişti. Rus romanlarına döndük. Akakiy akakiyeviç gibi palto almak için şu gün dışarda yemek yiyemeyecek,çay içemeyecek duruma geldik

Konu sahibini hatırlıyorum,büyük ihtimalle boşan demişimdir ki bunu kolay söylemem.Adam tam bir pislik,hem de bir güzel besliyor bu asalağı.

aynen öyle.pandemide borsayı öğrendim mesela.kendimi geliştirdim araştırdım deneyimledim.ha bu aralar kazanılmıyor ama olsun.kazanılacak duruma hazırımmm eğitimimle.ayrıca da italyanca basit konuşma kalıplarını öğrendim arabada çocuğu beklerken okul çıkışı.ev kadınıyım diye boş boş oturmuyorum yanii.virüs korkusu olmasa belediye kurslarına da gidecektim .çalışırken de tek düşüncem ertesi güne hazırlıktı saç giyim vs.çünkü eş yoktu çocuk yoktu kariyerim ilerliyordu.ama erkeklerse daima bu hayatı yaşıyorlarr.tabi ki bizlerden 2 adam 3 adım öndeler kariyerlerinde

Eskiden bir adam 600 TL ile evine bakabiliyordu. Şimdi zaman değişti. Rus romanlarına döndük. Akakiy akakiyeviç gibi palto almak için şu gün dışarda yemek yiyemeyecek,çay içemeyecek duruma geldik
hayır bir de gitme yeme dışarda diyorlar.tmm gitmeyeyim de başka ortamım yok .7 gün evde mi oturayımm?o hayat hapishanede de var tövbe tövbe tv yemek yatak .herşeyi çok görürü olduk kendimize bile.konu sahibi zaten tutumlu bir kadın daha ne yapsın ayoll?

Ben bana iş fırsatı sunacak bir eğitime katılma sürecindeyim. Elemeleri geçtim. Bir sonraki adımda eğitimi kabul edip bir ay proje geliştirme kaldı. Fakat bu bir ay dolduğunda şu anki işimde sadece 1 ay kalmış olacağım. Acaba hakkımda ne düşünürler,kötü mü yaparım,eğitimi kabul etmesem mi diye düşünüyorum. Eğitim istediğim gibi sonuçlanırsa şu anki işimden daha iyi bir işim olabilir. Ama bunu kabul ederken,hain gibi hissediyorum kendimi. Bu bile duygusal iş yüküne örnek ve çoğunlukla kadınlar duygusal iş yükünün altında eziliyor. Erkek arkadaşıma bunu sorduğumda "tabi ki kabul et" diyor. Maaş pazarlığını benden güzel yapıyor ve iyi bir teklif aldığında bu kadar düşünmezdi o.

Ben bu kadar dayanamazdım. Bir kişi bu ülkenin vatandaşı ise,1kg pastörize,473737227 katkılı yoğurda 20 TL veriyorsa,ne kadar tutumlu olursa olsun elinde birşey kalmaz. Sokak röportajlarında 10 kişiden 8 i kiramı,faturamı ödeyince birşey kalmıyor diyorsa bu bizim müsrifliğimiz değil bence.

Ortak alınan evi sizden habersiz satmamasi için şerh koydurun . Nasıl yapılıyor bilemiyorum ama araştırın .
Kesinlikle ben de bunu yazacaktım. Hemen pazartesi ilk iş koş notere , şerh koy.
Yoksa daha coook konu açarsın.
Adama da söyleme. Senden habersiz satmaya giderse mal gibi kalsın. Görsün arkadan iş nasıl cevriliyormus.
Sakin sakin sakın ihmal etme, bu adam o evi sana bırakmaz.

Bu yorumda kötü niyet yok bence. Zaman açısından karı kocanın çalıştığı bir evde temizliğe daha az vakit kalıyor. Onu demek istiyorlar
konu sahibi çalışıyor ama.ona dendi sen de herşey istiyorsun gerek var mıydı robot süpürgeye diye.bir kadın başka kadına bunu derse biz kadınlar daha çokk ezilirizzz

20 tl ye ancak eskiden 1 tl ye tavuk döner veren yerlerde yemek yenir.onada yemek yemek denmez karın doyurmak denir.En basit yenilebilir standartlarda fast food dönercide bile tavuk döner menüye (dürüm+ayran+patates kızartması) 36 tl ödedim geçen.Insan ailesiyle 40 yılda bir yemek yemek isterse, çıkıp dışarda önüne bir servis gelsin ister.Bu şartlarda en ucuz yerde 1 porsiyon yemek yeyip bir içecek içsen kişi başı min 70 e malolur.E 3 kişi 210 min hesap.Sadece ankarada böyle olduğunuda düşünmüyorum.Kahve içmek istesek 20 tl nin altında kahve yok.O yorumu yazan arkadaş baya pinti bence, konu sahibini müsriflikle itham ediyor ama kendisinin dünyadan haberi yok

maalesef öyle.hepimiz öderken içimiz acıyor ama bunlar da lüks değil psikolojik ihtiyaç .ince ince hesapla hayat mı geçer.az sonra kızın arkadaşına gideceğiz ödev için.boş gidemem çocuğa hediye aldım.yazıcıya kağıt lazımdı 50 küsüre aldı geldi eşim ödev için.kek aldım bir de en ucuz marketten yeriz orada diye.bak ev oturmasına da gitti mi sana 120 130 tl.ha fon kağıdı yapıştırıcı vs de lazımdı ödeve.sanki hiltonlarda boğazda yemek yiyoruz yazdık tövbe tövbe

Çok uzağa gitmeye gerek yok 2 yıl önce aldığım arabayı şu anki maaşımla alamam,mümkün değil.Iş hayatına başlayalı 16 yıl oldu, o zamanlar tecrübesiz bir çalışan olarak asgari ücretin bir tık üstü maaş alıyordum.Yeminle o zamanki hayat standartımı şu anki maaşımla yaşamam mümkün değil.Hepimiz fasfakiriz artık..

Yazdıklarınızdan aile olamadığınız anlaşılıyor. Zaten bir gün boşanacaksınız bu aşikar. Ya adam varı yoğu satmadan yaparsınız, ya da sattığında. Ev evlendikten sonra mı alındı? Eğer sadece kendi adınaysa Aile Konutu Şerhi koydurun. Satamasın. O zaten çirkinleşmiş. Bence geri dönülmeyecek yola girmişsiniz.

Ayrıca şu devirde var olan evini satıp, iyi bir işi bırakıp, bir iş kurmak neyin kafası? Kurduğu işle ev alabilecek sanki

Sizden çok parayı seven bi insan malesef

Bu evlolik eninde sonunda bitecek gibi. Uzatmalar oynaniyor sadece. Bir avukatla gorusunbence ekonomik siddet de bosanma nedeni. Kendinizi daha fazla yipratmadan, o bosamadan siz bosayin su adami. Tum haklarinizi alarak...

0-8 yaş arası çocuk bakımı kısmına katılıyorum. Çocuklar küçükken tek başıma 2 saatliğine çarşıya çıkamıyordum 15 dakikada bir telefon ediyordu, boğuyordu beni ne kavgalar ettik. Çocuklar büyüyüp kendine yetene kadar hayat zehir oldu bana, şimdi sereserpe geziyorum ama en güzel zamanlarımı çocuklarla eve hapsolmuş şekilde geçirdim. İşe gidince dinleniyordum resmen ki öğretmenim, gürültü harcanan efor evde harcananla yarışır ama hiç değilse tenefüslerde kimse vana dokunmuyordu, onu bile nimet sayıyordun. Boş derslerimde çarşıya çıkıp mutlu oluyordum. Ne kadar acınası aslında. Eşim hiç yardım etmiyor değildi ama ağır gelen yerde kaçacak delik buluyordu kendine, ben bütün yükle tek başıma savaşıyordum. Çokmşükür geçti gitti ama ben de perişan oldum.
Aile şerhi konulduğunda tapu sahibine bildirim gidiyor. Habersiz yapılamıyor. Bilginiz olsun

@Hasf bu arada velayeti sen vermezsen eşin alamaz çünkü çocuk bakıma muhtaç kategorisinde, alabilse bile sen babaya nafaka öderdin, evdeki hakkın bunların dışında bir şey yasal olarak sen vazgeçmediğin onay vermediğin sürece "çocuğun velayeti bende, ev de benim" diyemez. Mal paylaşımı, nafaka ve velayet farklı kulvarlar. Hepsi ayrı ayrı sonuca bağlanır. Sakın nafakasız boşanma, senin 2 katın maaş alan adam nafakayı çatır çatır ödemek zorunda. Onu da elden alma, maaşından kesilmesini sağla, size otomatik ödensin. Ve lütfen avukatsız çıkma yola, avukat senin bu davadaki kazancının belli bir oranını alır evet ama en azından hakkını da korur. Çekişmeli bile olsa çocuk için tedbir nafakası bağlatırsın dava boyunca çocuğun masraflarını karşılamak zorunda kalır. Şu ankinden daha iyi yaşarsın emin ol.

Avukatla görüştüm ,zaten biliyorum diyorsun .Adamin tek derdi her şeyi kendi üstüne gecirene kadar seni oyalamak.Burda sana yapılan doğru düzgün yorumlara cevabin yok.Sana diyorlar ki şerh koydur şerh!Ne bekliyorsun anlamadım ,bu saydıklarının bir tanesini bana yapacak koca bir dakika benim yanımda duramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…