- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
Bu yorumda kötü niyet yok bence. Zaman açısından karı kocanın çalıştığı bir evde temizliğe daha az vakit kalıyor. Onu demek istiyorlarRobot süpürgenin özgürleştirici olduğunu düşünüyorum. Çalışsın çalışmasın herkesin ihtiyacı var. Çalışmayan kadının canı yok mu sanki?
Eskiden bir adam 600 TL ile evine bakabiliyordu. Şimdi zaman değişti. Rus romanlarına döndük. Akakiy akakiyeviç gibi palto almak için şu gün dışarda yemek yiyemeyecek,çay içemeyecek duruma geldikdoğru.kendim özelde okulda okudum tek maaşla.ama ben yüzde elli burs kazanan çocuğumu okutamıyorum.hesaplıyorum ödeyemiyorum kaç gündür buna üzülüyorumm.devir çok değişti eski zamanlar değilll.
Konu sahibini hatırlıyorum,büyük ihtimalle boşan demişimdir ki bunu kolay söylemem.Adam tam bir pislik,hem de bir güzel besliyor bu asalağı.Sonumuz hayrolsun inşallah. Gerçekten ekonomi düşünmeden bir dakikamız geçmiyor. Kaldı ki,birileri bir yerde cimri ve kendisine leş gibi davranan erkek hakkında fikir danışıyor. Adam bile o kadar düşünmüyordur
aynen öyle.pandemide borsayı öğrendim mesela.kendimi geliştirdim araştırdım deneyimledim.ha bu aralar kazanılmıyor ama olsun.kazanılacak duruma hazırımmm eğitimimle.ayrıca da italyanca basit konuşma kalıplarını öğrendim arabada çocuğu beklerken okul çıkışı.ev kadınıyım diye boş boş oturmuyorum yanii.virüs korkusu olmasa belediye kurslarına da gidecektim .çalışırken de tek düşüncem ertesi güne hazırlıktı saç giyim vs.çünkü eş yoktu çocuk yoktu kariyerim ilerliyordu.ama erkeklerse daima bu hayatı yaşıyorlarr.tabi ki bizlerden 2 adam 3 adım öndeler kariyerlerindeAslında hayatı biraz daha incelesek tez konusu çıkar. Konu sahibinin konusu bile sosyolojik tez olur yani. Benim çocuğum yok. İş yerinde erkek bir iş arkadaşım;"Şu kadar birikimim var,araba mı alsam,altına mı yatırsam" diye düşünürken ben akşam ne yemek hazırlasam diye düşünüyorum. Bu bile cinsiyet eşitsizliğidir. Şu an konu sahibi ve biz kadınların yapması gereken şey şu olmalı bence,bizi destekleyen erkekleri hayatımızda tutmalıyız. Arkadaş olarak,sevgili olarak,iş arkadaşı olarak,eş olarak farketmez. Benim 9 yaşından beri ev işi biliyor olmam gibi de çoğu erkek ekonomi ve kariyer konusunda hırslı ve birşeyler öğrenmiş. Bu kişilerden birşeyler öğrenip,biz de hayatımızda kullanmalıyız bence
hayır bir de gitme yeme dışarda diyorlar.tmm gitmeyeyim de başka ortamım yok .7 gün evde mi oturayımm?o hayat hapishanede de var tövbe tövbe tv yemek yatakEskiden bir adam 600 TL ile evine bakabiliyordu. Şimdi zaman değişti. Rus romanlarına döndük. Akakiy akakiyeviç gibi palto almak için şu gün dışarda yemek yiyemeyecek,çay içemeyecek duruma geldik
Ben bana iş fırsatı sunacak bir eğitime katılma sürecindeyim. Elemeleri geçtim. Bir sonraki adımda eğitimi kabul edip bir ay proje geliştirme kaldı. Fakat bu bir ay dolduğunda şu anki işimde sadece 1 ay kalmış olacağım. Acaba hakkımda ne düşünürler,kötü mü yaparım,eğitimi kabul etmesem mi diye düşünüyorum. Eğitim istediğim gibi sonuçlanırsa şu anki işimden daha iyi bir işim olabilir. Ama bunu kabul ederken,hain gibi hissediyorum kendimi. Bu bile duygusal iş yüküne örnek ve çoğunlukla kadınlar duygusal iş yükünün altında eziliyor. Erkek arkadaşıma bunu sorduğumda "tabi ki kabul et" diyor. Maaş pazarlığını benden güzel yapıyor ve iyi bir teklif aldığında bu kadar düşünmezdi o.aynen öyle.pandemide borsayı öğrendim mesela.kendimi geliştirdim araştırdım deneyimledim.ha bu aralar kazanılmıyor ama olsun.kazanılacak duruma hazırımmm eğitimimle.ayrıca da italyanca basit konuşma kalıplarını öğrendim arabada çocuğu beklerken okul çıkışı.ev kadınıyım diye boş boş oturmuyorum yanii.virüs korkusu olmasa belediye kurslarına da gidecektim .çalışırken de tek düşüncem ertesi güne hazırlıktı saç giyim vs.çünkü eş yoktu çocuk yoktu kariyerim ilerliyordu.ama erkeklerse daima bu hayatı yaşıyorlarr.tabi ki bizlerden 2 adam 3 adım öndeler kariyerlerinde
Ben bu kadar dayanamazdım. Bir kişi bu ülkenin vatandaşı ise,1kg pastörize,473737227 katkılı yoğurda 20 TL veriyorsa,ne kadar tutumlu olursa olsun elinde birşey kalmaz. Sokak röportajlarında 10 kişiden 8 i kiramı,faturamı ödeyince birşey kalmıyor diyorsa bu bizim müsrifliğimiz değil bence.hayır bir de gitme yeme dışarda diyorlar.tmm gitmeyeyim de başka ortamım yok .7 gün evde mi oturayımm?o hayat hapishanede de var tövbe tövbe tv yemek yatak.herşeyi çok görürü olduk kendimize bile.konu sahibi zaten tutumlu bir kadın daha ne yapsın ayoll?
Kesinlikle ben de bunu yazacaktım. Hemen pazartesi ilk iş koş notere , şerh koy.Ortak alınan evi sizden habersiz satmamasi için şerh koydurun . Nasıl yapılıyor bilemiyorum ama araştırın .
konu sahibi çalışıyor ama.ona dendi sen de herşey istiyorsun gerek var mıydı robot süpürgeye diye.bir kadın başka kadına bunu derse biz kadınlar daha çokk ezilirizzzBu yorumda kötü niyet yok bence. Zaman açısından karı kocanın çalıştığı bir evde temizliğe daha az vakit kalıyor. Onu demek istiyorlar
20 tl ye ancak eskiden 1 tl ye tavuk döner veren yerlerde yemek yenir.onada yemek yemek denmez karın doyurmak denir.En basit yenilebilir standartlarda fast food dönercide bile tavuk döner menüye (dürüm+ayran+patates kızartması) 36 tl ödedim geçen.Insan ailesiyle 40 yılda bir yemek yemek isterse, çıkıp dışarda önüne bir servis gelsin ister.Bu şartlarda en ucuz yerde 1 porsiyon yemek yeyip bir içecek içsen kişi başı min 70 e malolur.E 3 kişi 210 min hesap.Sadece ankarada böyle olduğunuda düşünmüyorum.Kahve içmek istesek 20 tl nin altında kahve yok.O yorumu yazan arkadaş baya pinti bence, konu sahibini müsriflikle itham ediyor ama kendisinin dünyadan haberi yokaynen öyle dün en basit üstünde bir şey olmayan 2 kişilik pizzaya içecek de 1 tane alarak 80 tl verdim.5 tl de 2 suya verdim.maskeden bunaldım terasa çıktım üşüdüm orada da bir kahveye 20 tl verdim içime oturdu.ortada ne tatlı varrr ne bir şeyy.lcw den de bir beyaz gömlek aldım.yeminle taksitli fiyatı 168 tl oldu.gel de sık daha nasıl sıkacaksan?evden hiç çıkmamak lazım o zaman.sinemaya falan da hiç gitmiyoruz pandemi başlayalı.
maalesef öyle.hepimiz öderken içimiz acıyor ama bunlar da lüks değil psikolojik ihtiyaç .ince ince hesapla hayat mı geçer.az sonra kızın arkadaşına gideceğiz ödev için.boş gidemem çocuğa hediye aldım.yazıcıya kağıt lazımdı 50 küsüre aldı geldi eşim ödev için.kek aldım bir de en ucuz marketten yeriz orada diye.bak ev oturmasına da gitti mi sana 120 130 tl.ha fon kağıdı yapıştırıcı vs de lazımdı ödeve.sanki hiltonlarda boğazda yemek yiyoruz yazdık tövbe tövbe20 tl ye ancak eskiden 1 tl ye tavuk döner veren yerlerde yemek yenir.onada yemek yemek denmez karın doyurmak denir.En basit yenilebilir standartlarda fast food dönercide bile tavuk döner menüye (dürüm+ayran+patates kızartması) 36 tl ödedim geçen.Insan ailesiyle 40 yılda bir yemek yemek isterse, çıkıp dışarda önüne bir servis gelsin ister.Bu şartlarda en ucuz yerde 1 porsiyon yemek yeyip bir içecek içsen kişi başı min 70 e malolur.E 3 kişi 210 min hesap.Sadece ankarada böyle olduğunuda düşünmüyorum.Kahve içmek istesek 20 tl nin altında kahve yok.O yorumu yazan arkadaş baya pinti bence, konu sahibini müsriflikle itham ediyor ama kendisinin dünyadan haberi yok
Çok uzağa gitmeye gerek yok 2 yıl önce aldığım arabayı şu anki maaşımla alamam,mümkün değil.Iş hayatına başlayalı 16 yıl oldu, o zamanlar tecrübesiz bir çalışan olarak asgari ücretin bir tık üstü maaş alıyordum.Yeminle o zamanki hayat standartımı şu anki maaşımla yaşamam mümkün değil.Hepimiz fasfakiriz artık..doğru.kendim özelde okulda okudum tek maaşla.ama ben yüzde elli burs kazanan çocuğumu okutamıyorum.hesaplıyorum ödeyemiyorum kaç gündür buna üzülüyorumm.devir çok değişti eski zamanlar değilll.
Aynen, birine göre gerek vardır başkasına göre gerek yoktur.konu sahibi çalışıyor ama.ona dendi sen de herşey istiyorsun gerek var mıydı robot süpürgeye diye.bir kadın başka kadına bunu derse biz kadınlar daha çokk ezilirizzz
Sizden çok parayı seven bi insan malesefMerhaba az çok konumu bilenler vardır cimri eşe sahip olmam .en son aileler aracılığıyla barışmıştık cocuk için. 2 aydır düzelme vardı eşimde kızımın ihtiyaçlarını almaya başladı
Bana sevgilier gününde 600 meblalik bir hediye aldı ben ona 200 tl lik almıştım nasıl oldu ise o an onu oldu şaşırdım. Beğen birsey dedi ısrarla mağazada. Kendide birseyler aldi sonra morali bozuldu tabi. Hesap yüksek gelince suratı asıldı resmen .sonra karnım acıktı birseyler yiyelim mi dedim o da tutar şimdi 200 ucyuz dedi.ben de ben öderim dedim ödedim. Robot süpürge almıyordu eşim biliyorsunuz kendim aldım.cok üst bir model alamadım o hep karşı idi almama zaten .aldım bu sefer de iade et dedi harita bile çizmiyor dedi ben de param buna yetti dedim üzerine katsa idin daha iyisini alırdım dedim .onun maaşı benim iki katım kiralarda ona geliyor .Her neyse eşim bu yaz mesleğini bırakacak iş kuracak. Ortak aldığımız evi satacak. Ama akşam daha ufak tartışma oldu boşanalim çık git dedi hayatimdan. Ben de dedim sen bunu diyorsan o evi saptırmak sattirmam is de kurma dedim öyle yarı yolda bırakacaksın dedim .cocukla ne olacak halimiz dedim .e çocuğu bana ver dedi .Ben çocuğa bakamam demiyorum ki hakkım olanı almak istiyorum kızımla iyi bir hayat sürmek için. O da vermemek için uğraşıyor. Yani rengini belli etti .yaza kadar iyi geçinse ev satılmış olacaktı çoktan. Bosanalim dese öylece kalacaktım ortada .Yani sorun şu ki herzaman kıçımın üstüne oturdum kolay kolay ayrılık lafını dile getirmedim ama hep dedi
Dün anladım ki asla beni kaybetme korkusu olmayan bir adammış
Zaten döner yedik yanına içecek ekstra salata 160 tl tuttu. Yani küçücük oyuncak bile olmuş 100 200 tl daha ne diyimkendisi 20 tl ye yermiş herkes öyle yiyecekmiş pess.en ucuz yerde ekmek arası köfte bile 28 liraydı bu hafta içeceksiz avm de.
0-8 yaş arası çocuk bakımı kısmına katılıyorum. Çocuklar küçükken tek başıma 2 saatliğine çarşıya çıkamıyordum 15 dakikada bir telefon ediyordu, boğuyordu beniÇalışan kadın olunca da inan ki hiçbir şey değişmiyor. Ev işi kadınların üzerinde oluyor genelde. Yapılan bir araştırmada Türk kadını ortalama 2-3 saat ev işine vakit ayırırken,Türk erkeği 30 dk vakit ayırıyor. Ev içi şiddet konulu araştırmada Türk erkeğinin (oranı hatırlamıyorum ama yüksek bir oranı) 0-8 yaş arası evladının bakımında hiç rol almıyor. Kadınlar ev ve çocuk yükünden dolayı kariyerine vakit ayıramıyor. Bu yüzden erkekler kariyerde daha ön plana çıkıyor. Kadınlar daha az maaş alıyor. Bu cidden acıklı bir durum
Aile şerhi konulduğunda tapu sahibine bildirim gidiyor. Habersiz yapılamıyor. Bilginiz olsunKesinlikle ben de bunu yazacaktım. Hemen pazartesi ilk iş koş notere , şerh koy.
Yoksa daha coook konu açarsın.
Adama da söyleme. Senden habersiz satmaya giderse mal gibi kalsın. Görsün arkadan iş nasıl cevriliyormus.
Sakin sakin sakın ihmal etme, bu adam o evi sana bırakmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?