Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

Canını sokakta mı buldun sen yavrum? Kendini kompleksli bir adama mahkum edip ailesinin kölesi olacaksın farkında mısın?

Kendini sevmiyor olabilirsin ama ailene de mi acımıyorsun? Onları ömür boyu (ya da bir müddet/boşanana kadar) bu insanlarla muhatap edeceğinin farkındasın değil mi? Evlenirken aileler de evlenir, inkar etsen de inanmasan da durum bu.

Yazık etme kendine, kötü bir evliliğe adım atma. Neyini seviyorsun bu adamın bir düşün. Bence sevmek değil seninki acıma duygusuyla karışık alışkanlık.

İyi de bu size şu kadar süre verdim oldu oldu olmadı vazgeçeriz demek gibi birşey. Süreye uymazsanız ne olacakmış bitireceklermiymiş.Bu konudaki kararı siz erkek arkadaşınızla vereceksiniz. Şimdiden bu kadar müdahale ediyorlarsa evlenince ne olur kim bilir. Üstelik yaşlarınız da küçük acele edilecek bir durum da yok. Ay ben sinir oldum babaya süre vermesi çok sinir bozucu

Kesinlikle ayrılmalısın içim daraldı okurken bak şimdiden kendilerini belli ediyorlar evlenince nelere nelere karışır senin yerine kararlar verirler nisanlinda ailesiyle bir olur seni ezer o zaman sevgi falan kalmaz pismanlik alır yerini .
seviyorum ama diyip evlenme 1 sene geçmeden yipranirsin yarın bir gün ise gitmene maaşına bile karısirlar belki .
Hayat enerjini sömürürler ailecek yapma

Bunda hayatima benzeywn cok sey cikarttim, ve aslinda mantikli baktigimda bende dogru bulmuyorum ama duygularim izin vermiyor. Onu bukadar yil sonra yari yolda birakmaktan korkuyorum galiba. Vicdanim buyuzden rahat etmiyor. Onun bir derdi oldugunda ben geceleri onu dusunurken ve buyuzden uykusuz kalirken o sabahlari bana yazmayi unutuyor.. aslinda bu cok sey acikliyor ama dedigim gibi vicdanim.. birakirsam sanki onu okadar yil bekletmis olurum tam evlenecek Zamanda birakmis olur gibime geliyor

Sakııınnnn ! Duygusallik insana hata yaptırır canım
15 senelik evlilikler bitiyor
30 senelik dostluklar bitiyor
30 senelik ortakliklar bitiyor
Boyle düşün
Evlenip boşansan daha mı iyi?
Bak birbirine kültürel,maddi olarak,ve egitim olarak aynı insanlar bile anlasamiyor
Sizde maddi durum denksizligi var
Aile yaşantısı denksizligi var
Herseyi gectim sen gecelerce uykusuz kalırken,o seni sınav sabahı strese sokuyor
Bu is olmaz canım benim olmaz
Olsa da senin icin pek iyi gözükmüyor ne yazık ki
Bak ben esimle evlendim aileler tabiki denk degildi onlar kırsal kesim ınsanları,evet sehirde yasiyorlar ancak domestik yapısı var mesela.kaynana olsun teyzeleri vs. Ben farkedememistim,daha dogrusu cehaletlerini fark edememistim nerden bilebilirdim evlendigimizin ertesi gunu kaynanamin esime telefon açıp,düğün ile alakali babami şikayet edecegini...
Daha 1 aylik evliyken bana telefonda korunuyor musunuz? Diye soracağını....
Ben suanda esimin ailesiyle görüşmüyorum
Baslarda herkes derdi ki ay ne iyi kaynanan kaynanan cok iyi ona annecim de kiymetini bil vs vs
Dış görüntü cok yanıltıcı
Bak sen iclerine de girmissin tanışmışsın etmissin
Biz de balık sonradan koktu
Esim tek basina ailesine gidiyor
Ister istemez bi huzursuzluk.oluyor ben yarin tek başıma babamlara gidicem mesela oturmaya..
Duygularina yenik düşmezsin insallah.

Bu borçlu kalınacak bişey değil ortak bişey yaşadınız sadece onun zamanı değil seninkide gitti tanıma dönemiydi sevdin tanıdın ama olmadı bitti ayrıl zaten gerçek bağlı sevgi varsa yollar birleşir bu adamla mutlu olamazsın

Oncelikle seninde ailesiyle olan problemine uzuldum.. ama bazen bazi seyler istedigimiz gibi gitmiyor. Ve benim konuma gelinirze beni surekli ailesinin yanina goturmesi artik hosuma gitmiyor. Daha nisanli degiliz evli degiliz ve ben surekli onlarin yanina gitmek zorunda degilim. Haftada birkac kez annesini goruyorum ve bulustugumuzda cogunlukla ya annesi ya diger aile uywlerine gidiyoruz. Ben inanin her durumu dusunuyorum beni oraya gotur buraya gotur demiyorum ama maddi durumun yoksa bile biyerde cay yada herseyi gectim birlikte yuruyus yapabiliriz. Ama yok shrekli iclerinde olmak istemiyorum bana cok baski yapiyorlar ve benim ona olan sevgimi bu yönden kotuye kullaniyorlar..

Bak sana bisey daha soylicem benim babam yaşadığım yerde tanınmış bir insan,önceden de hem varlıklıydık hem de babam is cevresi olsun vs saygideger birisiydi herkes babama "baba" diyor hemde babam 33 yaşındayken beri diyorlarmış
Bir lokantaya gidiyoruz hosgeldin x baba diyorlar en basitinden
Simdi durumu cok berbat maddi olarak o ayrı..
Inan cok zor evlendim karşımdakileri iyi tanimadigim icin borc harc ceyiz esya yaptim birde borc harc nisan yaptim pis agizlariyla konuşmasınlar diye utanmadan kaynanam "laf geldi mi naapsin cocuk herseyi tek basina yapti" diyip durdu
Sadece en son benim bozuldugumu anladi ki "napsin cocuk herseyi tek basina yapti yani ikiniz yaptiniz" diye düzeltti
Kusura bakmasinda esim 31 yasinda evlendi o yaştaki herif tabi kendi yapacak anne bana televizyon al diyecek hali yok ya ,koltuk alamayan adam niye evlensin?
Biz esimle orda burda geziyorduk diye babam asabilesip gelsin seni istesinler istiyorlarsa kulagima laf getirtme tarzinda konustu
Babamin yaptığı dogru mu tabi ki değil
Ama kiz babası küçük yerde yasiyoruz dedikodu bol yani oda kendince gurur yapti belki de
Esimde geldi ailesiyle beni istedi
Annesi ne demis biliyo musun buraya dikkat
"Bizi yola mi getirmeye çalışıyorlar? Başım tuttu"
Hanimefendinin başı ağrımış
Nitekimde üzerimizde hicbir emegi yok
Ne dugun ne esya ne gelinlik ne bisey esimin maddi durumu iyi. Baba da yok ne yaptiysa kendi yaptı
Yani senin erkek tarafinin boyle konusmasi hic ama hic normal degil
Ha sana deseydi ki
"Kızım bu kadar suredir görüşüyorsunuz ailen kızmasın ya da bir sorun olurmu annenle babanla,istersen gel adını koyalim. Madem ciddisiniz bende sizin arkanizdayim bir baba olarak"
O sevgilinin babasi
Derdin ki iyi niyetli
Bi erkek babasi oyle sure taniyamaz
Resmen art niyet
Bulmuslar seni yagli kapıyı sacmaliga bakar misin?
Benim amcam kuzenime oyle yapti
Kiza dediki kizim bak evimize geldin tanistik iyi hoş
Ama sende bir evlatsin ana baba evladisin zaten kac senedir flort ediosunuz 6 7 senedie flort ediyorlardi çünkü..
Gittiler adam gibi kızı istediler
Herseyide 4 4 luk yaptilar erkek tarafi olarak
Kuzenime ev bile aldilar
Bu iyi niyettir. Onlar zaten evlencekti hani birbirilerini seviyorlardi
Ama seninkinin ailesinde hic iyi niyet göremedim !

Cok dogru düşünüyorsun
Kizkardesimle ayni yaştasın sende
Daha ortada fol yok yumurta yok surekli aileyle mic mic olmaz
Benim bildigim,sozlenmeden yani kiz istemeye gitmeden evvel aileyle tanistirilir
Bizim oyle olmustu istemeye gelceklerdi esim beni aldi annesinin evine götürdü bende ufak bir hediye aldim cay ictik vs vs tanıştık
15gun kadar sonra da işte sozlendik hazırlıklar vs vs racon budur yani
Hersey para degil dedigin gibi yuruyuse gidebilirsiniz bir parkta oturabilirsiniz ne bilim yapcak cok sey var
Daha simdiden boyle olmaz.

evlenince kolay kolay bosanamazsin.bosansan eskisi gibi hayatin devam etmez.kendini adami uzmemek icin degersizlestirme..ailesinin herseye mudahale etmesi evlenince dahada zorina gidecek.kendini kisitli hissedeceksin.aklina geleni.canini sıkani soyleyemeyeceksin.simdiden ailesini koruyan evleninde katbe katini sana yasatir.gormek istemezsin mecbur surekli giderim der.bir kere kötu ol.vijdan yaparsan o sana vijdan yapmaz .istemedigin seyleri yapar. laf gelir bofazinda dugumlenir. soyleyemezsin herseyi.sakin duygusal davranip evlfnmek icin evlenme. bunlar sorunlu aile. al karsina ben bunlardan rahstsizim evlenmem icin duzelmesi lazim de. duzelmeyecegine gore. sen uste cikarsin.esseklik yapmazsa ayrilirsiniz. canini yolda bulmadin.sakin evllenme o insanla.yazik olur sana. oyle tipler ailenede zarar verir.evlilik baska birsey. hersey degisoyor.hayatin bambaska oluyor.sakin yapma. kurnaz ol.suc kabul etme.

Az onceki yazinida okudum cok tesekkur ederim. Icimde hic heveste kalmadi belkide bu heves hic yoktu bilmiyorum baskasi olsa simdiden nisan hazirliklarina baslar ama ben aileme bile daha babasinin boyle birsey soyledigini anlatamadim. Daha meslege gecmedim ve annem ile babamla tanistiginda babam kizimin meslegi berseyden once gelmeli dedi ve meslege gectikten sonra duruma bakariz oyle adi koyulur dedi. Ama ben heniz meslege gecmedim okulum nerdeyse bitti ama ailesi biter bitmez adini koymak istiyor ve bu acele etmeleri beni terettute sokuyor. Yillardir univeristemin 1. Yilindan beri baski yapiyorlar, babamin sozune hicbirzaman saygi duymadilar, babamin dusuncesini bildikleri halde. Babam zaten bu durumdan rahatsiz olsaydi kendi dile getirirdi. Babasi sanki oglunu garantilemek gibi durumlra girdigi dusuncesindeyim inanin cok degisik duygular icindeyim. Annesi surekli benden biseyler istiyor, ben yurtdisina tatile gittigimde surekli bana sunu getir sunu getimeyi unutma gibi mesajlar atiyor annesi... ve daha birsuru sey

Aynen dogru düşüncedesin üniversite 1 öğrencisi daha 18 yaşındadır ya da 19 yaşındadır nedir bu baski ya
Annesine sok oldum ayip denen birsey var insan utanir istemeye ya onu getir bunu getir diye
Simdi meslegini eline alma zamanin babanlar hakli bunca yil okumussun
Ay ailene bahset tabiki tabi eger o kisiden vazgecersen bahset ..

yasin kucuk.evlenmek icin erken.meslegine basla para kazan dunyayi farkli gorcen .hayat evlenmek yada sevgili ni n olmasi degil.kendini gwlistir surekli. ..KENDINI DUSUN.KENDINE YATIRIM YAP COK ONEMLI BU. yoksa hayat birilerinim ellerinde cekilmiyor.hayatin kararir. ölmek istwrsin ölemezsin.o derece.baska birsey degil...def ethayatindan.once yumusak ,anlamazsa baska turlu

Yine olmayacak duaya amin demek
Başını gözgöre göre yakmak için
uzay üstü bir çaba harcayan
eğitimli donanım lı bir güzel kardeşimiz ....
Kendine acımıyorsan caanım ailene acı be güzelim
O pırlanta gibi aileni bu tip insanlarla
akraba edeceksin
Anan baban düğünde dernekte eşine dostuna bunlarda dünürümüz
Buda daamadımız derken ne çeşit üzüntülere utançlara girecekler kim bilir

Hiç olumlu birşey yokmuş ki.. etme bunu kendine. 6 seneye yazık olacak diye bir ömür çekemezsin bu insanları. Bence sendeki imkanlar yüzünden aceleye getiriyorlar ve bitmesini istemiyorlar. Senin için şükür sebebi olması gereken ve onların salaklığı olan şu ki şimdiden açıkca belli ediyorlar sana hayatı zehir edeceklerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…