Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

biraz tedirginsin anladığım kadarıyla ama uzaklaşıp kendini dinlesen ben ne yapıyorum yahu diyeceksin emin ol
yok mu şöyle yurt dışına gidip bir süre kalıp kafa dinleme şansın sevgilinin ailesi altın tavuğu bırakmak istemiyorlar
o yüzden sürekli seninle görüşüp psikolojik olarak yıpratıyorlar seni bu iş olmaz sen de bal gibi biliyorsun hatta içinde sevgi de yok inan ki sadece alışkanlık bir süre uzaklaş fırsatın varsa

Sen zorla mi beklettin canım adamı? Beklemeseymis o da. Sana baskı yapmalarına izin verme. Davul bile dengi dengine ilerde sana sıkıntı olacakları çok belli yerinde olsam ayrılırdım.. kendinden sogut boylece o da seni istemez ve yapışmaz. Orn annesi seni eleştirince size ne falan de tersle

Aynen bu mesajı da dikkate al. Durumun iyi olduğu için seni yağlı kapı goruyolar resmen.

Anneni dinle arkana bile bakmadan kaç kurtar kendini hemen,anneler hisseder inan üzme onuda sakın.
Babası cin akıllı maşallah hemende süreyi vermiş,bulmuş adam varlıklı bir aileyi oğlunu kullanıyor resmen..
Kıyafetine karışmak annesi olacak o kadının haddine bile değil,ortada hiç birşey yokken ne hakla karışır.
Ayrıl hemen 3 gün ağlar 4.gün güler eğlenirsin yakma başını sakın.

Kesinlikle ayrılmalısınız. Çok üzülürsünüz ilerde. Sizin sevginiz bu ilişkiyi sürdürmeye yetemez, çünkü neresinden tutsak elde kalır. Tehdit falan ederse göz yummayın. Polise gidersiniz.

Bana lutfen dusuncelerinide soylermisin, inan cok yardimci olursun onu cok seviyorum ama bazen sevmek yetmez diyorlar dogrumu?
Doğru sevmek yetmez bu aileden biran önce kaç maddi durumunuz iyiymiş hemen yurtdışına çık telefonunu değiştir. Sosyal medya hesaplarını kapat sana ulaşamasın. Evlenirsen göz göre göre lades diceksin.

Lütfen kendi kalitenizden düşük bir aile ile bu şekilde bir bağ kurmayın.
6 sene seni bekledim beni eşşek yerine koyamazsın ne demek?
O zaman sen ve ailen insan gibi davransın, sen de onları eşşekseme.

Bu nasıl birşeydir ya?
Kaç kurtul arkadaşım, yarın öbürgün bunlar seni ezer de, aileni sömürür de.
Gerek yok bu tarz şeylere.

Hayatının en önemli kararını, bunlardan uzaklaşarak ver.

Ayrıl canım zaten şimdiye kadar ayrılmadığın hata. Bu ailenin gözünü para bürümüş. İlerde bi işe girersin senin maaşına göz dikerler daha bi çok şeye. Üzülme ayrıldığın için kimse sana bişey yapamaz. Başında annen baban var çok şükür. Kimse seni suçlayamazda. İlerde emin ol karşına gerçek bi sevgi seni seven biri çıkıcak senin paranı seven değil

Siz sanırım üniversite bitirmek üzeresiniz ya da bitirdiniz. Erkek arkadaşınızın tahsil durumu nedir? 6 yıl senin eğitimini bekledim dediğine göre, lise diye tahmin ediyorum. Erkek arkadaşınızın çok fazla aşağılık kompleksi var. Sizi devamlı ezmeye çalışıyor. Evlenince bu katlanarak artacak, hakaret edecek, belki hazmedemediği için çalışmanıza müsaade etmeyecek. KV adayına gelince de, henüz evlenmeden bu kadar açık açık karışmakta sakınca görmeyen bir kayınvalideyi evlendikten sonra hayal bile edemiyorum. (hani genelde evlenmeden önce, uzak duruyormuş gibi görünürler, gelinlerine değil de kendi çocuklarına söylerler, x ile konuş kıyafetine dikkat etsin gibi gibi). Onun da üslubu zamanla çirkinleşecek gibi görünüyor.

Çok naif birisine benziyorsunuz. İncinir, üzülürsünüz. Bence yol yakınken derhal vazgeçin. Başka sıkıntılar olur, konuşarak halledersiniz, şöyle yapın böyle yapın diye tavsiyede bulunuruz ama aşağılık kompleksi asla düzelmez. Yaşınız daha çok genç, eminim ileride "iyiki" dersiniz.

Allah ımm korkunçç!!!
aileni de arkana al korkmadan karşındaki ile kötü olmaktan kaçınarak bitir bu ilişkiyi ..
sakın..
bilhassa anneni dinle.. onlar gerçekten biliyorlar hissediyorlar..
kii ben buradan kaç ordan diye sesleniyorum ..
detayı bilmeye bile gerek yok.

canım bence ayrıl.. kendi standartlarında (eğitim, aile yapısı gibi ) biriyle birlikte ol... Kendi ezikliğini kapatmak için seni eziyor. unutursun önüne çok daha iyi insanlar çıkar.
kız kardeşime konuşur gibi konuşuyorum şu an, hem onun hem ailesinin sana davranışlarına çok sinirlendim. hayatını karartma. evlilik gerçekten çok zor, daha zorlaştırcak birisiyle olma.

Uzun yillardir beraberiz diye artik evlenin diyorlar.. ;(
ben 8 yıllık beraberlikten sonra 10 ay da nişanlı kaldım. düğüne yakın ayrıldım. uzun yıllar berabersiniz diye evlenmek zorunda değilsin. çok büyük alışkanlık vardı ama atlattım.. iyki de öyle yapmışım.
canım direk ayrıl engelle hiç bir açıklama bile yapma.
anneler hisseder annenin de içine sinmemiş

Eğer gelecekte mutsuz olmak istemiyorsanız hemen ayrılın. Gelecekte ailesi de kendisi de size bela olacak gibi duruyor. Ayrıca siz belirttiğiniz için şöyle bir düşünce oluştu kafamda: maddi durumunuz iyi diye sizi sömürmek istiyor olmasın? Bir de size olan o davranışları kendi içindeki ezikliği yansıtıyor. Bunu bastırabilmek için öyle agresif.

Şu kıyafet konusu da aşırı sinirimi bozdu. Onlara ne sizin ne giydiğinizden! Siz daha sevgilisiniz ve şimdiden karışıyorlar. Yarın evlenseniz her şeyinize karışırlar. Baskılanırsınız. Huzursuz olursunuz. Kendinizi düşünün, yazık etmeyin kendinize. İnanın başkasını da sevebilirsiniz, belki şu an buna inanmak istemiyorsunuzdur onu sevdiğiniz için ama gerçekten, sevebilirsiniz!

Bak bunlar ailece zengin gelin sendromuna girmişler.
Babası kim köpek ki size tarih verebiliyor.
Anası kim ki her şeyine şimdiden karisabiliyor.
Bak bunlar daha evlenmeden önceki fragmanlar, bu kadarı bile sende soru işareti oluşturmuşken sen aşk filmi çıkacağını sanma bu durumdan.
Uzaklas aklın varsa.
Tehdit ediyorsa çık yurt disina ya da kaybettir izini.
Ama bu adamla sakin sakin devam etme

sakin korkma basina cokerlerse senin de ailen var. sakin evlenme. yagli kapi bulmuslar.
bak bu adam seni asagilar somurur aileni surekli elestirir inan bana dayaga kadar gider. ezik bosbeles bir adam. guzel anlari guzel yaptiklarini unut. evlendiginizde hicbiri kalmayacak. dayak evden kovma vs. 6 ay icinde evlenmek osteyen 6 ay icinde cocuk da oster. pasa pasa bu iliski biter. iliskiyi bitirir bitirmez telefonunu sosyal medya hesaplarini degistir ve bunu is basvurularini yapmadan yap.
bu surecte cinsel birliktelik yasadiysan ve bununla tehdit ederse de etsin. ailen akli basinda insanlarsa buna pabuc birakmazlar.

yazik edersin kendine. hemen bugun ayril hatta.

Bir de şöyle birşey var. Huzursuzluk ve hır gür içinde büyümüş diyorsunuz. Mesela şöyle bir örnek vereyim. Kardeşim ile ben huzurlu bir aile içinde büyüdük. Ailemizde küslük olmazdı. Tabiki tartışmalar olurdu ama tartışma olduğu zamanlarda hepimiz mutsuz olurduk ve herkes ortamı düzeltmek için uğraşırdı. Şimdi kardeşimin ilişkisini gözlemliyorum. Nişanlısı aynen senin anlattığın gibi kavga, gürültünün içerisinde büyümüş. Kardeşim ile çok sık kavga ediyorlar. Ve dikkat ediyorum, alışkın olduğu için sanırım, kavga ettiklerinde küs kaldıklarında hiç huzursuz olmuyor (annesi bir keresinde erkeğe küsersin, yatağını ayırırsın, istediğini yaptırırsın demişti). Kardeşim ise, küs kalmaya hiç dayanamaz, içi içini yiyor. Bu sefer aman ortam bozulmasın diye hep alttan alan, hep özür dileyen kişi kardeşim oluyor. Şuan ilişkileri tek taraflı yürüyor gibi sanki...

Bence karşınızdaki insan büyüdüğü aile ortamı çok çok çok önemli. Çünkü bu tür kişiler huzurluktan besleniyor, mutsuzluk ile mutlu oluyor, kavgadan dalaşmadan hiç rahatsız olmuyor ve bir tık ötesinde bu tür dalaşmalar o kişileri deşarj ediyor.

Merhabalar, 9 aydır iş yerinden giriş yapmadan takip ediyorum ama konuyu okuyunca dayanamadım giriş yazdım.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bugün belki de sadece 3-5 ay sürecek bir süreçten korktuğunuz için bütün hayatınızı kötü etkileyecek bir karar vermeyin. 1 canınız var ve kendiniz için yaşıyorsunuz, kimse için harcamaya değmez bu hayatı. Emin olun aşkınızdan ölse bitse de kimse sizi aileniz ya da kendiniz kadar önemsemez, isterseniz hayatınızı feda edin, hizmetçi gibi hizmet edin yine de acımaz. Burda okuyoruz hamileyken bile kendi evinin işi yaptırtan kaynanaları, dayak atan kocaları, hamilelikten bile anlamayan yaratıkları vs, bunun çocuğu büyütmesi, okutması vs var. Tabii onların müdahelesiyle çocuğu nasıl yetiştirebileceksiniz bilmiyorum. Ayrıca siz onu nasıl düşünüyorsanız o da sizi öyle düşünmeli, ezmemeli, başkalarının yanında laf etmemeli, yarın emin olun çok daha fazla üzüleceksiniz.
Size bişe yapması konusunda, sizin yanınızda aileniz var bunu o da biliyor, şimdi adı konmamışken yapın ki yarın öbür gün nişanlısı/karısı vs olduğunuzda belki de cesaret bile bulamazsınız.
Son olarak size 'tekrar sevebilir miyim' bunun cvbını verim. Üniversitede tanıştığım, okul bittikten sonra da devam eden 5 yıllık bir ilişkim vardı. İlişkimiz çalkantılıydı, karışıktı ama alışkanlık olmuştu, evlenme teklif edilmişti, yüzük bakılmıştı, ailelerle tanışılmıştı, nerdeyse sözleniyorduk ama içime sinmeyen bazı şeyler vardı. Vicdan azabından, millet ne der diye düşünmekten, buraya kadar geldik daha dönemem demekten ayrılamıyordum ama en nihayetinde ayrıldık. Ben özgürüm, artık kimseye bulaşmam, ilişki istemem diye ortalarda gezerken 1 ay sonra başkasıyla tanıştım, 5 sene oldu tanışalı, çokk sevdim ve içime o kadar sindi ki, 'o kişi'yi bulduğunu anlıyor insan resmen, şuanda 4 aylık evliyiz. Nasip kısmet bu işler, karşına ne zaman nerde ne çıkacak tahmin edemiyorsun. (Bu arada kimse üzüntüden ölmedi, kendisi için kopmak daha zor olsa da o nişanlandı ya da evlendi tam olarak bilmiyorum ama aşılmayacak bişey yok, aşılıyor, zaman gerçekten herşeyin ilacı)

qhauatim boyunca uzun iliskilerim oldu ilk iliskim 5 yil ikincisi 4 yil surdu herkes hayatina devm ediyor. esimle 3 yildan sonra evlendik 7 seneye yakindir evliyiz. 2 evladim var. sakin sevgine inanma eger seni rahatsiz eden biseyler varsa gormeye baslamissan sevmiyorsun demektir ve aliskanliktir. o da en fazla 21 gun surer acisi sonra gecer gider

Bu aşamada bunları yapan, evlendikten sonra fiziksel şiddete de yönelecektir. Maddi açıdan seni sömürecektir.
Burada sana verilen tavsiyeleri ve anneni dinle derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…