hayatta hiçbir hedefinin olmaması.

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
kızlar, geçen bir arkadaşımın, nişanlısıyla tanıştım, kız beni neredeyse yerden yere vurdu, çalışan kadınlardan hiçbirşey olmazmış, yemek yapmasını bilmezmiş çocuğuna vakit ayıramazmış. senin hedefin nedir diye sordum kendisine. valla ben gelemem o sıkıntlara, yemek yaparım, çocuk yaparım, bulaşk yıkarm, temizlik yaparım ben öyle sitelerde falanda oturamam küçük bir apartman dairesinde otururm inerim bakkalımla muhabbet ederim dedi. yerim, içerim gezer giyinirim ben senin gibi çalışıp kendimi sıkıntılara sokamam dedi. bumudur yani dedim bumudur hayattan beklentin? bende kendimi tabi yıpratmak istemem ama ilerde çocuklarımı en iyi şartlarda okutmak isterim, rahat yaşamak isterim onun içinde şimdi çok çalışmam gerekiyor dedim, ayrıca hedefsiz boş yaşamaktan benim canım sıkılır, ev hanımıda olsaydım birşeylerle ilgilenirdim, ne biliyim kurslara giderdim faaliyetlere katılırdım, benimde ev hanımı arkadaşlarım var ama sürekli kendilerini yenilemek için birşeyler yapıyorlar, hiçbir işe yaramazsa çocuğuma faydası olur derler. bana çok ilginç ve komik geldi, kız sürekli benimle dalga geçecek bir konu arıyordu. cahildir dedim üstüne gitmedim, sizin düşünceniz nedir bu konuda?

arkadaşınızın yaptığı biraz "keninin ciğere mundar" demesine benzemiş!! birde bir laf hatırlattı arkadaşınızın tavrı ; kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir:) sevgiler...

Daha önce defalarca yazdım. Üretmek gibisi var mı? Kendi paranı kazanmak, sosyal çevrede daha bir ayaklarının üzerinde durabilmek zaten hep konuştuğumuz şeyler çalışmakla ilgili. Ama bunun yanında beyninin üretken olması çok daha önemsediğim bir konu benim.
Evet evde yapılan da üretimdir ama ben Allahın bana verdiği beyni ve bünyeyi kapasitemin sınırlarına kadar kullandığım bir hayatı tercih ederim. Bunun yolu da benim için, benim bakış açıma göre çalışmaktan geçer.
Ama tabi ev hanımlığını tercih edenlere de birşey diyemem. Fakat o anlattığınız bayan çok cahilmiş gerçekten. Çalışmama tercihi kendine ama kendini geliştirmekle ne derdi varmış ki? Ev hanımı oldu diye yiyip içip yıkayıp temizleyip gezmekten başka birşey düşünmemesi mi gerekiyor? Dışarıda gürül gürül akan bir hayat var, bunun farkında olmak, bir parçası olmak... Bunun tadını hiç tatmamış olmalı. Yazık.

dünya görüşleri dar derincim, onlar için hayat bakkalla muhabbet etmek, komşuyla dedikodu yaparken oturup çekirdek çitlemek demek.onunda aldığı kültür öyle belki küçük bir şehirden geliyor yada küçük bir kazadan, ülkemizde küçük yerlerde hayat öle geçiyor, kısıtlı imkanlarla kısıtlı bütçelerle o şekilde yaşıyorlar, milli piyango bile vursa genede ben çalışırım öyle hayatmı geçer

Belki de onun hedefi de budur!
Çamaşır,bulaşık yıkayıp komşuyla esnafla dedikodu yapmak istiyordur..
Bu hayat tarzı onu mutlu ediyordur..
İzmir'de İngilizce öğretmenliği yapan,gündüz okulda akşamları kurslarda görev alan 1 saniyesini bile boş geçirmeyen,kendine son derece bakan,gezmeye bayılan arkadaşımı Ankara'da bilmediği bir sokakta kayınvalidesi ile aynı evde yaşayan çocuğuna bakarak ev hanımı olmayı tercih etti. Geçen hafta 3 gün boyunca kendisinin üzerinde aynı tişörtle gördüğümden beri artık kişilerin tercihleri hakkında yorum yapmamayı öğrendim..:1closedeyes:

arkadaşınızın yaptığı biraz "keninin ciğere mundar" demesine benzemiş!! birde bir laf hatırlattı arkadaşınızın tavrı ; kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir:) sevgiler...

banada öyle geldi, arkadaşım süper biridir, o kızı kendine nasıl eş aday seçti şoklardayım :bbo:

canım senin yorumlarına bayılıyorum. ev hanımlarına birşey demiyorum ben birçok ev hanımı arkadaşım var, ama hayatı sadece temizlik ve yemek olarak görenlerede hayret ediyorum. birde benim gibi çalışanları acımasızca eleştirmesi inanılır gibi değil.

Çalışmayı sevmiyordur Bence normal.
Ev hanımı olup birçok sosyal Faaliyete katılabilir..Ki Ev hanımlığı Daha zor Bir meslek:)

Seninle Aşık atması hiç hoş olmamış...Ayrıca Aldığı Kültürlede ilğili olabilir..

bende canım, yani boş bir hayat, hiçbir şey yapmamak bana tuhaf ve sıkıcı geliyor.

Bakkalla cakkalla ne lafı calcakmış anlıyamadımkafamçokkarıştı
Belkide oda kendi kapasitesine göre onu secmiştir dicem ama ayıp olcak bakkal amcalara:tomato:

Erkege kendini bir makine olarak gösteren bir kesimden üye bence bu şahısda...
Fazla muhatab olma. Boşver kendi capında eglensin garibim

kesinlikle ev hanmlığına birşey demiyorum. ev hanımı olupta kendini süper geliştirmiş insanlar var, hayat akından bir görüşü var, dünyaya bakış açsı var. bu kızın kız kardeşi ünv. okuyan aklı başında biri annesinin kendi işi var, babası çok iyi bir şirkette çalşıyor, beni şaşırtan aileden bu nasıl böyle çıktı.

banada öyle geldi, arkadaşım süper biridir, o kızı kendine nasıl eş aday seçti şoklardayım :bbo:

ben benzetmeyi arkadaşınızın nişanlısı için yapmıştım :) arkadaşınıza gelince bazen insanın basiretimi bağlanır nedir yada arkadaşınızın özel hayattaki tercihini öğrendiniz ,belkide böyle bir bayanla daha mutlu olacağını düşünmüştür..tercihtir saygı duyulur..ancak ben hemcinsimin tercihini eleştiriyorum;kadın hayatta amaçsız ve üretici olmazsa hayatını zorlaştırır.

biraz kendi eksiğini seni taşlayarak kapatmaya çalışmış gibi geldi...

ev hanımı olmak eksiklik değil elbet ; demek istediğim hayattan beklentilerinin bu olmasından bence o da rahatsız... yoksa sana saldırmazdı ...

arkadaşına mutluluklar dileyelim...

ben arkadaşımı çok seviyordum, ama bu şekilde her görüşmemizde bana saldıracak biriyle görüşmeme kararı aldım. araya mesafemi koyucam, gerek yok, arkadaşımın pişman olduğunu düşünüyorum kafası yerde çünkü, bana bu evlilik gümbürtüye geldi dedi, ama onların ailelerinde bu gibi durumlarda geri dönüş olmadığı için birşey yapmıyor. allah mutlu etsin yinede.

Konuyu okuyunca gülesim geldi... delikafadulden
Gene de tespitlerimi yazmak istedim...

1)Kız seni açıkça kıskanmış nişanlısından. O yüzden de terbiyesizlik etmiş.
2)Nişanlısı gün gelip kocası olunca, ve durumları müsait olmazsa çalışmak zorunda olunca nolacak?
3) 1 elin nesi var? 2 elin sesi var demiş atalarımız. Daha iyi yaşam şartları için 2 taraf da çalışmalı...
4) Benim annem ev hanımı elimde imkan olsa da ben de çalışabilsem der hep... Demek ki ev hanımı olmak sıkıcı birşey...
5) Mezun olduktan sonra 4,5 ay evde oturdum. Sıkıntıdan patladım nolursa olsun çalışmak harika. Asla ev hanımı olmak istemem.
6) Bakkal ile sohbet etmek hayatımın amacı olacaksa öleyim daha iyi.
:1ninca:

eşim dinledi dinledi, kıza dediki sen kaç yaşındasın kız 27 yaşndayım dedi. ben derini 18 yaşında tanıdım sen 27 yaşındaki halinle benim 18 yaşındaki derinimin eline su bile dökemezdin kıyaslanacak hiçbir tarafnız yok dedi. ortalık biraz gerildi tabi ama kız susmak zorunda kaldı sonrada eşim arkadaşını seviyorum ama bu kız olduğu sürece görüşmesek daha iyi dedi.

hey Allahım ne insanlar var ya
bekarken kendimi paraladım okumak istiyorum diye.babam göklere çıktı okutmadı.18 yaşında evlendim
nerdeyse 10 yıllık evliyim hala içimde ukdedir.oğlumun bana bi lafıyla ingilizce öğrenmek için dersaneye yazıldım(oğlum 1. sınıfa gidiyor daha).yavrum astımı var ve domuz gribi oldu ve bayağı kötüledi diye daha kursun başında yarım kaldı.ben kendimi paralıyorum.moralim çöktü.etrafımdaki insanlar üniversite mezunu diye kendimi hep aciz gördüm.bu yaştan sonra dil öğrenmeye kalktım.daha önce de gittiğim kurslar oldu.
bu kız belliki kompleksleri olan biri.ev kadınlarının çoğunda bu çalışan kadın beceriksiz imajı var evet.Ama bu tamamen kendi yetersizliklerini ört bas etmeğe çalışmaktan geçiyor.çünkü tek bildikleri temizlik ve yemek.ben de ev hanımıyım ama artık üretecek bişeyimin kalmaması beni boğuyor.temizlik okey,yemek okey,ee çocuk da büyü dü şükür.ya şimdi
bişeyler yapmam lazım .ben de bundan kafayı yiyicem:gitme:

Sen zaten bu bakış açınla çoktan aşmışsın kendini canım benim. Üretken bir kadın olduğun zaten belli. O yüzden üzme kendini. Senin gibi insanlar nasılsa her durumda hayatın pencerelerinde dolanmayı başarır. Ne şanslı çocukmuş oğlun.

işte benim bahsettiğim ev hanımına bir örneksin. asla kendini aciz hissetme. senin hayat görüşün var, hedeflerin var hayallerin var. seni tebrik ediyorum alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…