Hayattaki tek eksiğim evlenememiş olmak?

Esim de 33 yasinda aramizda 8 yaş var. Neye ustunluk kurmaya calisiyor yas farki olunca mesela? :KK70: Oyle bisey gormedim hic.

Siz mantik degil ask evliligi diyorsunuz ama yasina, meslegine ben uygundum diyorsunuz. Aşk, yaş ve meslegi
uyumlu olan insanlar arasinda mi oluyor sadece? :)))
Siz uyumlu olmasini tercih edebilirsiniz elbette ama o etmiyormus demekki.

Bazı erkekler nasil kendinden buyuk kadinlara asik olup evlenmeyi tercih ediyorsa, pekala kendinden kucuk birine de asik olup evlenmeyi tercih edebilir. Ama niyeyse buyuk kadinla evlenen erkek harika,mukemmel erkek oluyorken kucuk tercih eden sapik oluyor. :KK70: niyeyyyyseee...

Kimse kimsenin koca hakkini yemiyor merak etmeyin. Kismette varsa gelir bulur.
Şöyle en son bahsettiğim adama aşık olmamıştım. Bunu yazmıştım zaten. Daha öncekilere aşık olup gözüm kör olmuştu. Ve kendim adım atmıştım. Ama kaçan kovalanır herhalde diyip bu sonuncu adama mantıklı diye, belki zamanla aşık olurum diye ne bilim ondan ilgi göstermiştim. İşin gerçeği adam da çok çirkindi. Amacım kimseyi aşağılamak değil beni de onu da tanımıyorsunuz. Durumu anlatmak için söylüyorum. Arkadaşlarım sen yanında fazla güzel kalıyorsun demişlerdi. Ama nedense o da beni istemedi. Ve şimdi görüştüğü kızı da ben ona ilgi gösterdiğim zamanlar bir arkadaşı aracı olmuş görüştürmüş. Yani işte kendinden küçük birine aşık olamaz mı diyorsunuz ya. Olabilir ama bu aşık olmamış. Görücü usülü olmuş zamanla konuşa konuşa tam 5 ay sonra adını koymuşlar ilişkilerinin. Ben erkekleri bir şekilde kendimden uzaklaştırdığımı düşünüyorum. Ama nedenini bilemiyorum.

çok zor bende benzer bir durumdayım olmuyor bir türlü... acaba kalbimizdekini mi silemedik
Bende muhtemelen silemedim silemiyorum sileceğime inancım da yok ne onunla oluyor ne onsuz sanki onunla bir bütündüm şimdi yarım kaldım ama beni tamamlayacak diğer yarım sadece o gibi . Geçen tanışmak isteyen biri olduğunu söylediler kimdir nedir görmeden tanışmak istemiyorum dedim . 2 ay oldu sanki 2 sene de geçse unutamıcam aslında yaşattıklarına baksan mantığım bana küfrediyor :/ genç yaşta kendimi dul mu bırakıcam acaba bende :/

Şöyle en son bahsettiğim adama aşık olmamıştım. Bunu yazmıştım zaten. Daha öncekilere aşık olup gözüm kör olmuştu. Ve kendim adım atmıştım. Ama kaçan kovalanır herhalde diyip bu sonuncu adama mantıklı diye, belki zamanla aşık olurum diye ne bilim ondan ilgi göstermiştim. İşin gerçeği adam da çok çirkindi. Amacım kimseyi aşağılamak değil beni de onu da tanımıyorsunuz. Durumu anlatmak için söylüyorum. Arkadaşlarım sen yanında fazla güzel kalıyorsun demişlerdi. Ama nedense o da beni istemedi. Ve şimdi görüştüğü kızı da ben ona ilgi gösterdiğim zamanlar bir arkadaşı aracı olmuş görüştürmüş. Yani işte kendinden küçük birine aşık olamaz mı diyorsunuz ya. Olabilir ama bu aşık olmamış. Görücü usülü olmuş zamanla konuşa konuşa tam 5 ay sonra adını koymuşlar ilişkilerinin. Ben erkekleri bir şekilde kendimden uzaklaştırdığımı düşünüyorum. Ama nedenini bilemiyorum.

Bilemiyorum ozellikle de kucuk tercih edebilir herkesin kendi bilecegi is ama tek amac kucuk olmasi degilmis ki 5 ay sonra adini koymuslar.
Hersey yas degil belki adamin tarzi degildiniz, siz de onu begenmemissiniz zaten ama o belki isinirim diye dusunup yaklasmak istememis demekki.

Bulusmalarda cok soguk, durup kasiliyorsaniz yapmayin ve masaya "sevgili oluruz belki" dusuncesiyle oturmayin once bi arkadas gibi dusunun rahat olun. Zamanla hersey yerine oturur zaten ozel biseye gerek yok.

Evlilik güzel birşey doğru kişiyleyse tabi.öncelikle evlenmeye odaklanan biriyle tanışır tanışmaz evlilik muhabbeti yapanlar çok var öyle arkadaşlarım öyle olunca olmuyor adamlar kaçacak yer arıyor gibiler.tam tersi ben eşimle sevgiliyken evlilik konusu açılınca yok ya daha erken 30 ideal yaş anca ozaman düşünürüm diye düşünüyordum ne olduğunu anlayamadan evli buldum kendimi.çok şükür allah daim etsin mutluyuz allah herkese nasip etsin ama bence neyi çok isteyip odaklanırsak ters orantılı oistek bizden kaçıyor.diyeceğim rahat ol flört et karşındakini tanımaya çalış gez toz

Bilemiyorum ozellikle de kucuk tercih edebilir herkesin kendi bilecegi is ama tek amac kucuk olmasi degilmis ki 5 ay sonra adini koymuslar.
Hersey yas degil belki adamin tarzi degildiniz, siz de onu begenmemissiniz zaten ama o belki isinirim diye dusunup yaklasmak istememis demekki.

Bulusmalarda cok soguk, durup kasiliyorsaniz yapmayin ve masaya "sevgili oluruz belki" dusuncesiyle oturmayin once bi arkadas gibi dusunun rahat olun. Zamanla hersey yerine oturur zaten ozel biseye gerek yok.
Aynen işte. O beni düşünmedi. Ve ilgi gösterdiğimi de aptal değilse anlamıştır illa ki. Bir erkek ilginize rağmen sizden hoşlanmıyorsa gerçekten kendinize özgüveniniz sarsılıyor. Bir de ben bu kesin beni beğenir diyordum:KK12: şappatalak suratıma darbeyi yedim.

29umda evlendim 30 umda doğurdum. Hiçbir şey için geç değil. Sen sadece kendine odaklan. O zaman doğru adam geliyor.

Bende muhtemelen silemedim silemiyorum sileceğime inancım da yok ne onunla oluyor ne onsuz sanki onunla bir bütündüm şimdi yarım kaldım ama beni tamamlayacak diğer yarım sadece o gibi . Geçen tanışmak isteyen biri olduğunu söylediler kimdir nedir görmeden tanışmak istemiyorum dedim . 2 ay oldu sanki 2 sene de geçse unutamıcam aslında yaşattıklarına baksan mantığım bana küfrediyor :/ genç yaşta kendimi dul mu bırakıcam acaba bende :/
Bunun bence eskiyi silememekle çok alakası yok. Tabiki etkili ama karşınıza eskiyi unutturacak, sizin yaranıza merhem olacak, sizi gerçekten sevecek biri çıksa belki aklınız ona kayardı. Çivi çiviyi söker diye bir laf malum.

29umda evlendim 30 umda doğurdum. Hiçbir şey için geç değil. Sen sadece kendine odaklan. O zaman doğru adam geliyor.
Ya ben aslında 10 yıldır kendime odaklıyım. Master yaptım, yabancı dil öğrendim. Bir sürü gezdim, yurtdışına gittim. Doydum herşeye. İyi bir işim var, maddi bir sıkıntım yok. Yıllardır evde kapalı asosyal kendini geliştiremeyen biri değilim ki. Tek eksiğim bir aile kuramamak. Ondan dolayı bunu kafama takar oldum. Yani doydum hayata aslında. Tabiki illa ki yapacak başka şeyler bulunur elbet ama çok geçmeden bir yuvam da olsun istiyorum.

Sizin yaşıtıniz erkekler daha genç kızlar arıyorlar, daha yaşı büyük erkekler ise aklı fikri başka yerde pek evlenmeye niyetli olmuyor yahut başından evlilik geçmiş erkekler oluyorlar onların durumu tam bir muamma biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Yani anlayacağınız Türk kadınları evlenme yasını 30 a çıkarma konusunda hata yapıyor. Benim de bekâr arkadaşım çok ve geç kalmışlık tamamen.
Erkek yaşlandıkça tercih edeceği kadın seçeneği çoğalirken kadınların seçenekleri gittikçe azalır. Acı gerçekler.
Oluruna bırak, ailenin ayarlayacagi kismetler çok daha mantıklı olabilir. Allah çirkin bahti versin derler bizde.
Hiç katılmıyorum. 33 ünde 40 ında evlenen ve çok mutlu olan bir sürü arkadaşım var. Hepsi de evlenmemiş pırıl pırıl insanlarla evlendiler. Ben de 29 umda evlendim. Artık devir değişti.

Ya ben aslında 10 yıldır kendime odaklıyım. Master yaptım, yabancı dil öğrendim. Bir sürü gezdim, yurtdışına gittim. Doydum herşeye. İyi bir işim, maddi bir sıkıntım yok. Yıllardır evde kapalı asosyal kendini geliştiremeyen biri değilim ki. Tek eksiğim bir aile kuramamak. Ondan dolayı bunu kafama takar oldum. Yani doydum hayata aslında. Tabiki illa ki yapacak başka şeyler bulunur elbet ama çok geçmeden bir yuvam da olsun istiyorum.
Kendine odaklan derken ben en çok kendine değer ver demek istedim. Hayatının merkezine kendini koy ve akışına bırak.

Öncelikle evlenmemek bir eksiklik değil. Bence yasadigin travmalardan dolayi bunlar basina geliyor. Metin Hara nin kitabini alip ordaki egsersizleri yapsana? pozitif moda gecmen lazim.

Bu arada 33 hic de yasli degil. Cocugun da 42 ye kadar yolu var. Zaten iste bu dediginle 3-6 ay icinde evlenirsin.
Eger guzelliginle ilgili takintin varsa estetik ameliyat yaptir yada daha bakimli ol. Basit bir burun ameliyati bile guzelligini onda altidan sekize cikarir. Spora da basla ozguvenin gelir geri.

Arkadaşlar herkese merhabalar. Ben yeniyim bir arkadaşım bu siteyi çok övdü ondan ben de derdimi paylaşayım dedim. Ben 33 yaşındayım. Mühendisim özel bir şirkette çalışıyorum. Herşeyim var çok şükür. Güzel bir aile, güzel bir iş. Evimi arabamı aldım. Yalnız tek bir sıkıntım var, bir türlü evlenemedim ben ya. İşin tuhaf yanı şu anıma kadar hiç erkek arkadaşım da olmadı. Biriyle sevgili olmak nedir, nasıl bir duygudur hiç bilmiyorum. Çevrem çok geniş benimle görüşmek isteyenler oluyor, ben de kabul edip bir çay içiyorum. Ama bir türlü ısınamıyorum o masada. Bir an evvel bitsin de kalkalım oluyorum. Daha önce hoşlandığım erkekler oldu. İlki beni reddetti. Ben ona açılmıştım, ben açıldıktan 1 hafta sonra çok güzel bir arkadaşım vardı. Ona teklif etmiş. Artık çocuğa nasıl bir özgüven patlaması yaşattıysam. Neyse kız bunu reddetmişti. O başka hikaye. Ama o çocuk şu an başkasıyla evli ve bebeği var. Daha sonra tam 7 yıl hiç bir erkeğe ilgi duymadım çünkü özgüvenim paramparça olmuştu. Hala da tam düzeltebilmiş değilim. 7 yıl sonra bir erkekle çok samimi olduk. Tam 9 ay aslında arkadaşlarımın dediğine göre adı konulmamış bir ilişkiymiş. Bilmiyorum ben de ne olduğunu. He son 5 ay yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. Akşam sabahlara kadar sohbet ederdik, sürekli beraber gezerdik. Tüm sırlarını benimle paylaşırdı. Başka erkeklerden kıskanırdı beni. Böyle tuhaf birşeydi yani. Ben bu belirsizlik ortadan kalksın istedim duygularımı söyledim ona. Amanııınnnn. Sen beni yanlış anladın, sen benim en yakın arkadaşımsın. Sonsuza dek de öyle kalacaksın. Ya dedim bi git allah aşkına. Tüm iletişimimi kestim onunla. Bayağı üzülmüştüm ama. Hatta ufak bir sağlık problemi de geçirdim üzerine. Neyse iyileştim üzerinden 3 yıl gibi bir süre geçti. Yeni bir şirkette çalışmaya başladım. Benden bir Kaç yaş büyük bir şefimiz vardı. Ben bu sefer hoşlanmadım ama mantıklı geldi. Yaşımız, eğitimimiz, aile durumumuz, maddi durumumuz. Dedim biraz ilgi göstereyim. Adam sürekli terslemeye başladı beni. Artık ilgimi mi anladı da istemedi. Ondan mu böyle davrandı bilmiyorum. En son duyduğumda da benden tam 8 yaş küçük bir hanımla görüşmeye başlamış. Kısacası kızlar neye niyetlensem suratımda patladı. Çirkin değilim, yani tamam çok güzel değilim ama çirkin de değilim. Normalim yani. Ama bu yaşadığım olaylardan dolayı kendimi çok çirkin hissetmeye başladım. Özgüvenim de sıfır. Yaşımda 33 oldu hatta 34 olacak. Erkekler artık istemez diyorum. Çok üzülüyorum yalnız ölmekten çok korkuyorum. Anne olmak istiyorum. Ama neden erkekler tarafından sürekli reddedildiğimi anlamıyorum. Bazı arkadaşlarım soğuksun diyor ama yapım öyle değiştiremiyorum ki. Flört etmiyorsun diyorlar ama sanki evlenenlerin hepsi mi flörtöz. Ben çözemedim bu olayı bana akıl verin kıtmetli arkadaşlarım. Sizleri seviyorum :)

Öncelikle evlenmemek bir eksiklik değil. Bence yasadigin travmalardan dolayi bunlar basina geliyor. Metin Hara nin kitabini alip ordaki egsersizleri yapsana? pozitif moda gecmen lazim.

Bu arada 33 hic de yasli degil. Cocugun da 42 ye kadar yolu var. Zaten iste bu dediginle 3-6 ay icinde evlenirsin.
Eger guzelliginle ilgili takintin varsa estetik ameliyat yaptir yada daha bakimli ol. Basit bir burun ameliyati bile guzelligini onda altidan sekize cikarir. Spora da basla ozguvenin gelir geri.
Metin hara nın kitabı mı? Hangi kitabı? Mutlaka araştıracağım.

Hiç katılmıyorum. 33 ünde 40 ında evlenen ve çok mutlu olan bir sürü arkadaşım var. Hepsi de evlenmemiş pırıl pırıl insanlarla evlendiler. Ben de 29 umda evlendim. Artık devir değişti.
bende 28 im evlenmiş boşanmış birini arıyorum artık resmen

Sizin bir entrinizi okumuştum. Otobüste size “nasıl yani bir kere bile mi evlenmedin” diye soran teyze entrinizi. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur sizdiniz galiba. Evlenip, çocuk sahibi olmuş olmanıza çok sevindim. Çok tebrik ederim...

Aynen işte. O beni düşünmedi. Ve ilgi gösterdiğimi de aptal değilse anlamıştır illa ki. Bir erkek ilginize rağmen sizden hoşlanmıyorsa gerçekten kendinize özgüveniniz sarsılıyor. Bir de ben bu kesin beni beğenir diyordum:KK12: şappatalak suratıma darbeyi yedim.

Hiç kendinde kusur ya da eksiklik arama konu sahibi. Kendimi övmek için değil kendini iyi hissetmen için söylüyorum; insanların sürekli “Allah çirkin şansı versin” dediği biriyim. Çalıştığım iş yerine gelen giden çiçeğin haddi hesabı yok ama gel gör ki bu yaşıma kadar kimi sevdiysem ya benden hoşlanmadı ya hoşlandıysa da ilahi bir sorun çıktı benden uzaklaştı ya da beni sevip ilgi gösterenleri ben sevemedim. Yani senden kaynaklanmıyor nasip işi bu. En son ne oldu biliyor musun? Asla sevmem, ilgi duymam, hoşlanmam, arkadaş bile olmam, tipim değil dediğim ve büyük konuşup kınadığım tipte birine kaptırdım kendimi. Düşünebiliyor musun? Ha şimdi yüzünü bile görmek istemiyorum, benden uzak allaha yakın olsun ama bu işlerin de bizim kontrolümüz dışında olduğunu ben birkez daha anladım. Tamamen nasip kısmet işi. Bu arada bende Şu an 30 yaşındayım Aralık 31 de 31 yaşıma gireceğim.

Özetle kendini suçlayıp kusur arama. Olacağı varsa oluyor çünkü. Allah iyi ve doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimizi.

Sizin bir entrinizi okumuştum. Otobüste size “nasıl yani bir kere bile mi evlenmedin” diye soran teyze entrinizi. Umarım yanlış hatırlamıyorumdur sizdiniz galiba. Evlenip, çocuk sahibi olmuş olmanıza çok sevindim. Çok tebrik ederim...

Hiç kendinde kusur ya da eksiklik arama konu sahibi. Kendimi övmek için değil kendini iyi hissetmen için söylüyorum; insanların sürekli “Allah çirkin şansı versin” dediği biriyim. Çalıştığım iş yerine gelen giden çiçeğin haddi hesabı yok ama gel gör ki bu yaşıma kadar kimi sevdiysem ya benden hoşlanmadı ya hoşlandıysa da ilahi bir sorun çıktı benden uzaklaştı ya da beni sevip ilgi gösterenleri ben sevemedim. Yani senden kaynaklanmıyor nasip işi bu. En son ne oldu biliyor musun? Asla sevmem, ilgi duymam, hoşlanmam, arkadaş bile olmam, tipim değil dediğim ve büyük konuşup kınadığım tipte birine kaptırdım kendimi. Düşünebiliyor musun? Ha şimdi yüzünü bile görmek istemiyorum, benden uzak allaha yakın olsun ama bu işlerin de bizim kontrolümüz dışında olduğunu ben birkez daha anladım. Tamamen nasip kısmet işi. Bu arada bende Şu an 30 yaşındayım Aralık 31 de 31 yaşıma gireceğim.

Özetle kendini suçlayıp kusur arama. Olacağı varsa oluyor çünkü. Allah iyi ve doğru insanlarla karşılaştırsın inşallah hepimizi.
Çok güzel bir yazı teşekkür ederim. Belki de negatif enerji saçıyorum etrafıma bilmiyorum. Ya da başka birşey. Ama iyi şeyler olucak inş. Dua ediyorum.

Bı kere hiç bı zaman bekarken olduğu kadar özgür olamiyorsun... Ne giydigine nereye gittiğine karışmak değil ama hesap vermek zorundasın ... Sonra bı sürü sorumluluğun var .. Bı çok şeyi yapmak istemesende yapıyorsun .. mesela ben bekarken canım istemese yemek yapmazdım bulaşık yıkamazdim .. Şimdi öylemi ... Ha evlilik kötü birşey demiyorum yanlış anlamayın .. Ama ben şu an sizin yerinizde olsaydım niye evlenemiyorum diye üzülmezdim .. Karşıma adam gibi çıkarsa evlenirdim tabi ama bunu dert etmezdim yani onu demek istedim ..

Neden erkekler her ilgi göstereni istesinler . Biz her ilgi göstereni istiyor muyuz ? Bi kız arkadaşımı kendinden baya kötü biri beğenmedi ama şu anda kendinden baya iyi biriyle evli adam aşık yani . Illa size göre çirkin diye üzerinede atlama şartı yok

Neden erkekler her ilgi göstereni istesinler . Biz her ilgi göstereni istiyor muyuz ? Bi kız arkadaşımı kendinden baya kötü biri beğenmedi ama şu anda kendinden baya iyi biriyle evli adam aşık yani . Illa size göre çirkin diye üzerinede atlama şartı yok
Anlıyorum kesinlikle katılıyorum. Ama erkekler biraz materyalist bana göre. Yani ben çok çok güzel bir kız olsaydım hiçbir erkek beni reddetmezdi. Gerçekten öyle bir arkadaşım vardı, bir kere 2 yaşında bir çocuğu öpmek istedi, çocuk bunu tersledi. Yanımızdaki bir erkek arkadaş da hayret seni reddeden bir erkek olabiliyormuş diye espri yapmıştı. Yani kız çok güzeldi ve onu kimse reddetmezdi. Hakikaten bence de ben erkek olsam ben de reddetmezdim. Erkekler güzellik, işve, cilve bunlara gerçekten önem veriyorlar bu doğru. Bir de erkekler basit varlıklar değilmidir? Yani ben öyle biliyorum. Hep şey derler ya bir erkek bir koza anca çok çirkinse arkadaş gözüyle bakar diye.

Back
X