- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Ohooo... Denemişsiniz olmamış işte.
Aile yapısını konuşmayı öğrendin işte bundan sonraki ilişkilerinde. Öyle gözü kapalı dalmazsın. Tecrübe dediğimiz şey bu.
Aile yapısını öğrendiğin anda sen bitirseydin madem.
Her olumsuzluğu başkalarının üzerine atmak kolay olan. Annesi istemedi, yeterince çabalamadı, allah neden böyle yaptı. Bu kafayla daha çok donu hüsran olan şey yaşarsın sen. Biraz kendine dön, ben ne halt yedim de bunları yaşadım, neden böyle seçimler yaptım, nerde hata yaptım de.
Biz olsak bizde kabul etmeyiz bunu..
Onu öğrendiğin an bitirseydn keşke..
Ama bu kez de ben insan ayırmış olurdum.
kadın çatlakmış tari'm,alameti nin dediği gibi yarın evine, çocuğuna, oturmana, kalkmana karışacaktı.. kocan zaten arayı bulamayan bir tip annesinin kanatlarının altına girecekti.. allah korusun 26 yaşında evlenip 28 yaşında mahkeme kapılarında hayal et kendini, iyi ki bitti diyeceksin biraz düşünsen.. ben idare edebilinir diye düşündüm ama anne cadaloz bir tip belli, kendine yazık ederdin ciddiyim..
Doğru söylüyorsun ama ne oldu bilmiyorum , bende ki bağlılık ahmaklık biliyorum . Ama kabul etsemde içime sinmiyor.
Olacakları tahmin edebilirdin en azından...
Elbet herkes kadar benimde hatalarım olmuştur . Ama kimsenin kalbinde ki yara olmadım bu zamana kaadar.
Ahmaklık değil, biraz işin içine bunu başarırız hırsı da girmiş. Sevgin için mücadele isteği var ama aşılacak gibi bir engeliniz yok önünüzde. Ya çocuk her şeyi yakıp yıkacak ve tek sen kalacaksın hayatında ya da birbirinizin hayatında iyi bir anı olarak kalmak için daha fazla üzülmeden, kötü olmadan bitireceksiniz.
Geç bu arabesk sözleri.
Daha önceki ilişkilerinden bahsetmiyorum. Bu ilişkinde nerede hata yaptın onu düşün. Ona buna yükleme hataları.
İstemişsin olmamış işte. Ne bu dünyam karardı, isyan ediyorum halleri. Gören de canını almışlar sanacak.
Geçmiş olsun gözlerim doldu okurken..Ben örnek göstermeyi bak neler var demeyi sevmem ama sana ablamın hikayesini anlatacağım. Anlatacğım ki bir adamdan ayrılmanın her ne sebeple olursa olsun dünyanın sonu olmadığını anla.
Ablam sekiz sene boyunca deli gibi aşk yaşadığı adamla evlendi. Akabinde böbreklerini kaybetti. Hastalığı duyunca adam da çekti gitti. Kız komadayken hastaneye gelip tazminat ve nafaka istemeyeceğim diye bir kağıt imzalatmaya çalışan bir adam düşün. Bunları yaşadı benim ablam. Diyalize bağlanmaya başladı. Diyalize giderken "ben bir çay içip geleyim" diyen bir insan. Akabinde kadavradan böbrek bulundu nakil oldu.
O kadar tiksindi ki erkeklerden yıllarca yanına kimseyi yaklaştırmadı. Aradan yıllar geçti bir adamı sevdi. Her şeyine he dedi nişanlandı. Nişanın üzerinden iki hafta geçmemişken adam eski karısıyla aldattı ablamı. Nişan atıldı.
Daha birkaç ay geçmişken kanser olduğunu öğrendi. Geçen hafta ameliyat oldu, şimdi sonuç bekliyoruz. Ameliyattan çıktığında ilk sözü "yine tırttım kefeni" oldu.
Görsen bu kadar neşeli, bunca şeyi yaşayan kendisi değilmiş gibi yüzü gülen bir insan olamaz dersin. İsyan ettiğini, neden ben dediğini duymadım şimdiye kadar.
Allah daha büyük dert vermesin sana kuzum. İnan yaşadıkların hiç bir şey değil. Yaşadıkların dert bile değil. Silkelen ve kendine gel.
En büyük hatam geldikleri gün bitirmemiş olmam.
Ben sandım ki ayrılmazsak , sevdiğimizi görürseler olumlu yaklaşırlar.
Bu konuda ne oldu acaba
50 dakika içerisinde 13 sayfa hayra alamet değil
Bu arada sorgulamak iyidir bana sorarsan
Düşüncelerini oturtursun
Sonuçta inanmayı da inanmamayı da seçsen kendini ve düşüncelerini daha uygun bir kalıba koymuş olursun
Herkesin acısı kişiseldir. Ne yaşadığını , ne kadar ağır geldiğini bilemeyiz. Canım böyle , bukadar acıyor demek ki .
eğer çocuk "bu benim hayatım, kesin sesinizi" deseydi bile seni zorla kabul ederlerdi, arada iğnelerlerdi belki ama eşin müdahil olur belki seni onlarla görüştürmezdi ama çocuk arızalı Tariş, en güzel zamanların neden sürekli kavga halinde geçsin ki?
Evi terketme boyutuna kadar geldi. Ama ikna olmadılar edemedi. Çünkü çarşaflı annesi. Yahu benim kimseye zararım olmadı , kızı giibi olurdum. Ama tanımadı bile.
Ne iyi, ilgi alanınızmış, aynı şekilde benimde.O zatı muhterem Almanya' daki yahudi lobilerinden hesap sorsun. Elleriyle kendi yurttaşlarını kamplara göndermişler. Bu arada o kamplara ait birçok belgeseli izledim. İşkemden sallamıyorum.
Bende bunu anlamıyorum iyi giderken benden kötü giderken Allah ' tan...
Sorumluluk almak istemeyen insanlara saygı duymuyorum.
Sen istemezsen kimse sana yardım edemez. Ve sen istemiyorsun.
Aşk acısı falan değil bu, hırs sadece. Elde edememe hırsı.
Senin için yapacak bişey yok. Ne desek boş. Ben konudan uzaklaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?