- 16 Aralık 2011
- 13.791
- 13.668
- 498
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Bence bunu Allah a bağlama çünkü gereksizHerkesin acısı kişiseldir. Ne yaşadığını , ne kadar ağır geldiğini bilemeyiz. Canım böyle , bukadar acıyor demek ki .
Ben örnek göstermeyi bak neler var demeyi sevmem ama sana ablamın hikayesini anlatacağım. Anlatacğım ki bir adamdan ayrılmanın her ne sebeple olursa olsun dünyanın sonu olmadığını anla.
Ablam sekiz sene boyunca deli gibi aşk yaşadığı adamla evlendi. Akabinde böbreklerini kaybetti. Hastalığı duyunca adam da çekti gitti. Kız komadayken hastaneye gelip tazminat ve nafaka istemeyeceğim diye bir kağıt imzalatmaya çalışan bir adam düşün. Bunları yaşadı benim ablam. Diyalize bağlanmaya başladı. Diyalize giderken "ben bir çay içip geleyim" diyen bir insan. Akabinde kadavradan böbrek bulundu nakil oldu.
O kadar tiksindi ki erkeklerden yıllarca yanına kimseyi yaklaştırmadı. Aradan yıllar geçti bir adamı sevdi. Her şeyine he dedi nişanlandı. Nişanın üzerinden iki hafta geçmemişken adam eski karısıyla aldattı ablamı. Nişan atıldı.
Daha birkaç ay geçmişken kanser olduğunu öğrendi. Geçen hafta ameliyat oldu, şimdi sonuç bekliyoruz. Ameliyattan çıktığında ilk sözü "yine tırttım kefeni" oldu.
Görsen bu kadar neşeli, bunca şeyi yaşayan kendisi değilmiş gibi yüzü gülen bir insan olamaz dersin. İsyan ettiğini, neden ben dediğini duymadım şimdiye kadar.
Allah daha büyük dert vermesin sana kuzum. İnan yaşadıkların hiç bir şey değil. Yaşadıkların dert bile değil. Silkelen ve kendine gel.
Anılarınız mı depreşti anlayamadım , konumda agrasifleşecek birşey yok.
Teşekkürler , hoşçakalın.
Annesinin mi eli yüzü yandı ?
inancın kalmadıysa sevgiline kalmasın..
seçtiği sevdiği kadının arkasında bile duramamış..
madem ailelerinde açık kimse yok niye seni seçmiş sana gelmiş..
madem geldi neden anasına ben açık istiyorum diyememiş..
önemli olan annesinin sizi kabul etmesi değildi ki sevgilinizin sizi kabul ettirmesiydi zira tercihi sizdiniz..
bakış açın çok yanlış.. suçu kadere ona buna atmanı gerektirecek bir durum yok ortada..
basiretsiz sevgilinden başka..
offf Sep yapma yahu çok geçmiş olsun içim sızladı okurken.. İnşallah bu günlerini hatırlamayacak kadar güzel zamanlar yaşar ablacığın, unutur bütün pislikleri.
Ben örnek göstermeyi bak neler var demeyi sevmem ama sana ablamın hikayesini anlatacağım. Anlatacğım ki bir adamdan ayrılmanın her ne sebeple olursa olsun dünyanın sonu olmadığını anla.
Ablam sekiz sene boyunca deli gibi aşk yaşadığı adamla evlendi. Akabinde böbreklerini kaybetti. Hastalığı duyunca adam da çekti gitti. Kız komadayken hastaneye gelip tazminat ve nafaka istemeyeceğim diye bir kağıt imzalatmaya çalışan bir adam düşün. Bunları yaşadı benim ablam. Diyalize bağlanmaya başladı. Diyalize giderken "ben bir çay içip geleyim" diyen bir insan. Akabinde kadavradan böbrek bulundu nakil oldu.
O kadar tiksindi ki erkeklerden yıllarca yanına kimseyi yaklaştırmadı. Aradan yıllar geçti bir adamı sevdi. Her şeyine he dedi nişanlandı. Nişanın üzerinden iki hafta geçmemişken adam eski karısıyla aldattı ablamı. Nişan atıldı.
Daha birkaç ay geçmişken kanser olduğunu öğrendi. Geçen hafta ameliyat oldu, şimdi sonuç bekliyoruz. Ameliyattan çıktığında ilk sözü "yine tırttım kefeni" oldu.
Görsen bu kadar neşeli, bunca şeyi yaşayan kendisi değilmiş gibi yüzü gülen bir insan olamaz dersin. İsyan ettiğini, neden ben dediğini duymadım şimdiye kadar.
Allah daha büyük dert vermesin sana kuzum. İnan yaşadıkların hiç bir şey değil. Yaşadıkların dert bile değil. Silkelen ve kendine gel.
Zaten işin en büyük suçlusu o , hataların bir kısmıda bende.
Hayatta birşeyleri yaşayacağızki ders çıkaralım.. Bunlar yaşanmadan hiç bir şeyi net anlayamıyorsun. Hepimiz o yollardan geçtik herkes inancını kaybetse ne olurdu bir düşün sene :) geçmiş geçer inan daha güçlü olursun bu saatten sonra
Benim de hatalarım olmadı değil. Çok konuştum susmadım , yordum , ağladım. Ben ağladıkça onu mutlu edemiyorum benim yüzünden mutsuz tribine girdi. Ben daha çok ağladım , çözeriz diye inat ettim. Karşımda ağlama dedi tutamadım ağladım. Kötü olduk hemde çok kötü bu süreçde. İnat ettim , hırs ettim.
tamam işte sende hatalarından ders çıkarıp bir daha yapmazsın..
sevgiline gelincede nasıl sevmeye kendini heba etmeye devam ediyorsun aklım almadı sevilecek bir adam değilmiş..
bak eğer annesinin ikna olmasıyla evlenmiş olsaydınız bile elbet gene patlak verirdi bir yerlerde huzurun olmazdı.. hele çocuk olduktan sonra bu aile ilişkileri daha bir sarpa sarar..
eğer kendi isteğini kabul ettirebilecek kadar aile içinde saygı duyulan isteklerine önem verilen bir adam olmuş olsaydı evlendiğinizde ancak o zaman mutlu olabilirdiniz..
işte senin şu an göremediğin hayır tam bu noktada..
Kabul etseler evlensek ne olacaktı ? Aynı şeyler yaşanabilirdi.
Bilmiyorum hayırlı olan nedir ?
Ben inandığım şeylere saygı duyuyorum. Seviyorum, inanıyorum. Bir insan olarak hatalarımın sonuçlarına katlanmaya çalışıyorum ve sorumluluk alıyorum. Müslümanım. Hiçbirşey için Allah ' ı suçlamıyorum. Kaçak dövüşmüyorum. Selamlar...Ne iyi, ilgi alanınızmış, aynı şekilde benimde.
Nitekim sallayarak konuşan insanlardan hiç hoşlanmam.
Konuyu dağıtmak istemem ancak bir konuda haklısınız. Nihayi amaç tüm yahudilerin Avrupa dan sürülmek zorunda bırakılarak İsrail de toplanmaya zorlanması ve burada bir yahudi devletinin kurulmasıydı.
Bu nedenle lobi sorumludur.
Ancak ben o cümleyi yazarken sorumluluk almak istemeyenlerden değil, sorumluluğu veya suçu bulunmayanları konu etmiştim.
Sizin kaçırdığınız da bu zaten.
Konu sahibi üzgünüm konuyu dağıtmak istemezdim.
Asıl acı bu işte.Ben örnek göstermeyi bak neler var demeyi sevmem ama sana ablamın hikayesini anlatacağım. Anlatacğım ki bir adamdan ayrılmanın her ne sebeple olursa olsun dünyanın sonu olmadığını anla.
İnsanlar diline dolamış o kelimeyi.. Olumsuz ne yaşanırsa yaşansın Hayırlısı değilmiş derler :) o yüzden takma derimHayır beni kızdıran hayırlısı değilmiş falan denmesi.
Ben bağlamıyorum aslında sorguluyorum böyle olamaz diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?