- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Anneden çekinen birisiymiş belli oldu..
İyiki olmamış diyorum,sonrası çok sancılı geçerdi..
Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.
Birini seviyorsun yıllarca sürüyor sonra olmuyor , engel çıkıyor ve bu engel sizin ikiniz dışında. Aylarca ağlıyorsun . Herşeyi yapıyorsun ama olmuyor . Sonra biri diyor ki - Hayırlı değilmiş. Allah daha hayırlısını çıkarır.
Ya madem hayırlı değildi bunu neden çıkardı karşıma. Acı çekeyim ağlayayım mutsuz olayım diye mi ?Neden anlamıyorum . Madem olmayacak , o madem hayırlı değil neden onca şey yaşatıyor.Neden ? İnancım ve güvenim sarsıldı. İnsanlara , hayatta ki herşeye , Allah'a ...
Yani kendi içlerinden istiyorlardı. Bahane değil gerçekten aile yapıları öyle. Sülalerinde açık yok.
Bilmem belkide anneciydi ama benim gördüğüm değil. Sadece anne baskın karakter tek başına büyütmüş . Ben zaten atsın gelsin istemedim keşke ikna olsalardı.
En baştan işin bu tarafını göstermeleri çok iyi olmuş aslında, anladığım kadarıyla hayata bakışları sizinle çok farklı. Bu sebeple daha iş ciddiye binip, belli bir aşamaya gelmeden bunları yaşamanız en hayırlısı. Ha derseniz ki çocuk aileye karşı dik durur ben kapanmam, bu ileride de sorun olmaz o zaman savaşın diyeceğim ama böyle bir durum göremedim yorumlarınızda.
bende bir zamanlar 26'ydim üç-beş sene önce
Anne ne kadar baskın olursa olsun gene bir şekilde ikna yoluna gderdi oğlunu..
Hadi ikna oldu diyelim nereye kadar peki,laf arasında gene zehirini akıtırdı kadın..
Ben bişey yapmadı , uğraşmadı diyemem , çok kavgalar etti , evi terketti . Ama beddua almak istemedi. Zaten ailesini silip gelse ailem kabul etmezdi.
İyi de arkadaşım bu çocuğun aile yapısı belli, senin yaşam tarzın belli. En baştan olmayacak duaya amin demişsiniz. Şimdi isyan modundasın. Kendine isyan et ben neden en başından kafamı çalıştırıp olup olmayacağını görmedim diye. Bak şimdi kızdım sana.
Bu destekçiyle olacak iş değil, belli ki kapanmana he deseler düğününe, nişanına evine gelecek misafirine karışacak kadar kendi duvarları içinde yaşayan bi aile yapısı var karşında. 7 ay çok uzun bir süre, artık bu süreci sonlandırmakta senin elinde, düzeltemeyeceğin şeyler için bir daha yaşayamayacağın yılları ziyan etme. İleriye bak daha mutlu olacaksın...
Emin ol söylemek çok kolay, uygulamak zor kısmını bir çoğumuz yaşadık ama hayat sen ne yaparsan yap devam ediyor. Çok geç kalmadan yakalamaya çalış. Yapacağın her şeyi yapmışsın artık vazgeçmen gerektiğini kabul etmen lazım. Kabullenmekle başla, gerisi gelir.
İyi de ben aile yapısını en baştan nasıl bileyim . Sonuçta o biliyor ailesini. Madem olmayacak gelmeseydi.
Aileyi silmek olmaz zaten,hadi silse senin ailen de rahatsız olur bu durumda..
Annesinin çarşaflı olduğunu biliyormuydun,biraz önce sordum ama görmedin herhalde annenin yaşam tarzı nasıl..
Yani kendi içlerinden istiyorlardı. Bahane değil gerçekten aile yapıları öyle. Sülalerinde açık yok.
İyi de ben aile yapısını en baştan nasıl bileyim . Sonuçta o biliyor ailesini. Madem olmayacak gelmeseydi.
Etmezdiler.
Annemde kapalı benim. Annesinin çarşaflı olduğunu sonradan öğrendim ama dedim ki kabul etmeyecek olsalar benimle başlamazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?