- 26 Ağustos 2007
- 3.901
- 4.116
- 658
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Annesi geldi tanışmaya iyi hoş açığım biliyor. Evime kadar gelip kapanmam şartıyla evlenebilirmişiz bunu söylemek için geldi. Amaç tabi işi bozmaktı. Ondan sonra olaylar çığırından çıktı zaten.
Tövbe tövbe o nasıl laf ya inancım kalmadı Allaha ne biliyorsun o adamla evlendikten sonra içip içip gelip seni dovmuyecegini ayrılmak istesende tehtit edip oldurmeyecegini yada seni aldatmayacagini ne biliyon kesin çok küçük bir yaştasin çok yanlış konuşuyorsun kendine gelUzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.
Birini seviyorsun yıllarca sürüyor sonra olmuyor , engel çıkıyor ve bu engel sizin ikiniz dışında. Aylarca ağlıyorsun . Herşeyi yapıyorsun ama olmuyor . Sonra biri diyor ki - Hayırlı değilmiş. Allah daha hayırlısını çıkarır.
Ya madem hayırlı değildi bunu neden çıkardı karşıma. Acı çekeyim ağlayayım mutsuz olayım diye mi ?Neden anlamıyorum . Madem olmayacak , o madem hayırlı değil neden onca şey yaşatıyor.Neden ? İnancım ve güvenim sarsıldı. İnsanlara , hayatta ki herşeye , Allah'a ...
Hayır office ye abla demişsin de
küçük sandım seni..
Yazdıklarına da bakınca en fazla 16 gibi geldi.
Canım benim inan seni allah kurtarmis erkenden. Su duruma mudahale edemeyecek bir erkekle zaten ne kadar mutlu olabilirdin ki.. Anne ben onun saci basiyla degil kalbiyle evleniyorum diyemeyecek kadar cesaretsiz bi adamdan kurtuldugun icin vallahi sukret. Ilerleyen zamanlarda çok daha üzülürdun bu cadı kaynana her yerden çıkarırdı burnunu
Evi terketme boyutuna kadar geldi. Ama ikna olmadılar edemedi. Çünkü çarşaflı annesi. Yahu benim kimseye zararım olmadı , kızı giibi olurdum. Ama tanımadı bile.
bende bir zamanlar 26'ydim üç-beş sene önce
Evi terk etse ne olacak,sonuçta ailesi nereye kadar görüşmeme durumu olaurduki.
Boşver iyi ki kızı olmadın o kadının.
Peki ailen ne diyor bu konuda..
Çok mücadele edememek değil de annesinin bedduasını almaktan korktu . Uğraşmadı diyemem ama aileden destekçisi olmadı.
Tövbe tövbe o nasıl laf ya inancım kalmadı Allaha ne biliyorsun o adamla evlendikten sonra içip içip gelip seni dovmuyecegini ayrılmak istesende tehtit edip oldurmeyecegini yada seni aldatmayacagini ne biliyon kesin çok küçük bir yaştasin çok yanlış konuşuyorsun kendine gel
Ben sana böyle demeyi seviyorum
Ailem de karşı tabi o olanlardan sonra.
ah be tari'm gelip buraya yazaydın ya.. sen çocukla anlaştıysan annesi hiç karışamazdı, he he kapanacak der oyalardınız kadını.. ona ne? kime ne? evlenince dip dibe de olmazdınız.. ama sana söyleyeyim, çocuk annesine sınırı çizemiyorsa gözün kapalı koş ve kaç, inan uğraşılmaz bu insanlarla..
O zatı muhterem Almanya' daki yahudi lobilerinden hesap sorsun. Elleriyle kendi yurttaşlarını kamplara göndermişler. Bu arada o kamplara ait birçok belgeseli izledim. İşkemden sallamıyorum.Öyle bir örnek vermişsiniz ki insanın içini ürpertiyor. Yazdığınızı sınav diye nitelendirmek zor, öyle acılar var ki evet..
2. Dünya savaşında esir düşen bir Yahudi' nin kampın duvarına kazıdığı söz geldi aklıma;
"eğer bir tanrı varsa onu affetmem için bana yalvarmak zorunda."
Çok mücadele edememek değil de annesinin bedduasını almaktan korktu . Uğraşmadı diyemem ama aileden destekçisi olmadı.
Yoksa ozaman akışına bırak belki daha ilerde sana daha iyi ve çok aşık olacağım biri çıkacak karsina bak canım bunlar başına gelebilir dışarıda bir sürü senden vin kat kotu insanlar var isyan etme bide böyle dusunHayır bunun yaşla alakası ne ? Diğerlerinin de bir garantisi yok.
Buda ayri bir ironi..
Yahu kapali insanlarin bu basortusu takintisi nedir anlamis degilim..
Din butunlugu kafayi kapatmakla olmuyo
Eger seni bu sekilde kabul etmiyorlarsa kendileri bilirler
Bu icten gelen birseydir zoraki kafani kapat demekle olmaz olsa da sevaptan cok gunah kazanmis olursun
Ama bunu onlar idrak edemiyorlar malesef
Bana birazda sanki bu bahaneleriymis gibi geldi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?