Hayırlı değilse neden ?

Buda ayri bir ironi..
Yahu kapali insanlarin bu basortusu takintisi nedir anlamis degilim..
Din butunlugu kafayi kapatmakla olmuyo
Eger seni bu sekilde kabul etmiyorlarsa kendileri bilirler
Bu icten gelen birseydir zoraki kafani kapat demekle olmaz olsa da sevaptan cok gunah kazanmis olursun
Ama bunu onlar idrak edemiyorlar malesef
Bana birazda sanki bu bahaneleriymis gibi geldi ?

Tövbe tövbe o nasıl laf ya inancım kalmadı Allaha ne biliyorsun o adamla evlendikten sonra içip içip gelip seni dovmuyecegini ayrılmak istesende tehtit edip oldurmeyecegini yada seni aldatmayacagini ne biliyon kesin çok küçük bir yaştasin çok yanlış konuşuyorsun kendine gel

Ben örnek göstermeyi bak neler var demeyi sevmem ama sana ablamın hikayesini anlatacağım. Anlatacğım ki bir adamdan ayrılmanın her ne sebeple olursa olsun dünyanın sonu olmadığını anla.

Ablam sekiz sene boyunca deli gibi aşk yaşadığı adamla evlendi. Akabinde böbreklerini kaybetti. Hastalığı duyunca adam da çekti gitti. Kız komadayken hastaneye gelip tazminat ve nafaka istemeyeceğim diye bir kağıt imzalatmaya çalışan bir adam düşün. Bunları yaşadı benim ablam. Diyalize bağlanmaya başladı. Diyalize giderken "ben bir çay içip geleyim" diyen bir insan. Akabinde kadavradan böbrek bulundu nakil oldu.
O kadar tiksindi ki erkeklerden yıllarca yanına kimseyi yaklaştırmadı. Aradan yıllar geçti bir adamı sevdi. Her şeyine he dedi nişanlandı. Nişanın üzerinden iki hafta geçmemişken adam eski karısıyla aldattı ablamı. Nişan atıldı.
Daha birkaç ay geçmişken kanser olduğunu öğrendi. Geçen hafta ameliyat oldu, şimdi sonuç bekliyoruz. Ameliyattan çıktığında ilk sözü "yine tırttım kefeni" oldu.
Görsen bu kadar neşeli, bunca şeyi yaşayan kendisi değilmiş gibi yüzü gülen bir insan olamaz dersin. İsyan ettiğini, neden ben dediğini duymadım şimdiye kadar.
Allah daha büyük dert vermesin sana kuzum. İnan yaşadıkların hiç bir şey değil. Yaşadıkların dert bile değil. Silkelen ve kendine gel.

İsyana gerek yok valla o duruma gelene kadar neler için isyan ederdik Allah'a da herkes hayırlısı diyip geçiyor başka yapacak şey yok çünkü

Çok mücadele edememek değil de annesinin bedduasını almaktan korktu . Uğraşmadı diyemem ama aileden destekçisi olmadı.

Evi terketme boyutuna kadar geldi. Ama ikna olmadılar edemedi. Çünkü çarşaflı annesi. Yahu benim kimseye zararım olmadı , kızı giibi olurdum. Ama tanımadı bile.

Evi terk etse ne olacak,sonuçta ailesi nereye kadar görüşmeme durumu olaurduki.
Boşver iyi ki kızı olmadın o kadının.
Peki ailen ne diyor bu konuda..

Bende geçen gün bunu düşündüm . Bi mülakata girdim de kötü geçti, zaten o alanda bi başvuru yaptığımda hep kapılar kapanıyor .
Belki de hayırlı değil ve hiç nasib olmayacak .
Sonra da hayatı ve insanları düşündüm, pek çoğu hiç nasib olmayacak kapılar ardında çabalıyor , sınavlara giriyor yıllarını feda ediyor . Nasib olmayacak ya da nasib olsa da Allah katında bi değeri Yok.
Allah katında değerli olan şey; senin dünyanı güzelleştirmek adına yıllarca çabalaman, ama ahiretini güzelleştirmek adına hiç bit çalışma yapmaman.
Velhasılıkelam, herşey fani, elimizde olan da olmayan da imtihan .. hepsi ahireti kazanmak için

Çok mücadele edememek değil de annesinin bedduasını almaktan korktu . Uğraşmadı diyemem ama aileden destekçisi olmadı.

ah be tari'm gelip buraya yazaydın ya.. sen çocukla anlaştıysan annesi hiç karışamazdı, he he kapanacak der oyalardınız kadını.. ona ne? kime ne? evlenince dip dibe de olmazdınız.. ama sana söyleyeyim, çocuk annesine sınırı çizemiyorsa gözün kapalı koş ve kaç, inan uğraşılmaz bu insanlarla..

Hayır bunun yaşla alakası ne ? Diğerlerinin de bir garantisi yok.

Ailesiylede iyi değil. Zaten şuan iyi değil . Ne olacak bilmiyorum . Çıkan benim ahımsa üzgünüm.

O zatı muhterem Almanya' daki yahudi lobilerinden hesap sorsun. Elleriyle kendi yurttaşlarını kamplara göndermişler. Bu arada o kamplara ait birçok belgeseli izledim. İşkemden sallamıyorum.

Bende bunu anlamıyorum iyi giderken benden kötü giderken Allah ' tan...

Sorumluluk almak istemeyen insanlara saygı duymuyorum.

Hayır bunun yaşla alakası ne ? Diğerlerinin de bir garantisi yok.
Yoksa ozaman akışına bırak belki daha ilerde sana daha iyi ve çok aşık olacağım biri çıkacak karsina bak canım bunlar başına gelebilir dışarıda bir sürü senden vin kat kotu insanlar var isyan etme bide böyle dusun

Yani kendi içlerinden istiyorlardı. Bahane değil gerçekten aile yapıları öyle. Sülalerinde açık yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…