- 2 Ağustos 2013
- 843
- 1.308
- 313
- Konu Sahibi Evreka1800
-
Bu aslında çok basit, çünkü her insanın beklentisi, anlayışı, sabrı.. vs farklı oluyor.Aslında demek istediğim o değildi. Yani benim için hayırlı olmayn eş nasıl başka biri için dünyanın en iyi kocası oluyor. Veya arkadaşım için neden sürekli o aldatılan oluyor. Yani bu tip olaylara hayırlısı buymuş demek biraz avuntu gibi geliyor. Herkes hayatını yaşarken ben kendi kendimi avutuyorum gibi hissediyorum.
Evet ben inanıyorum çünkü her zaman hayırlısını isterim hayırsız olupta olacağına olmasın benim için diye düşünüyorum rabbim hepimize hayırlı şeyleri versin inşaallahBir şeyi isteyip elde edemeyince hayırlısı buymuş veya hayırsız mış gibi laflar duyuyoruz. Siz gerçekten buna inanıyor musunuz? Bir keresinde bir arkadaşım defalarca aldatılınca, onlar seni kaybetti sen onları değil demiştim. Neden ben sürekli kaybediliyorum anlamıyorum demişti. Ööyle kalmış, cevap verememiştim. Doğruydu, o an boş konuşuyordum. Aslında bu tarz sözler bana boş avuntu gibi geliyor. Öğrenilmiş çaresizlik gibi. Mesela zamanında çok sevdiğim biri vardı. İstemedi beni. Arkadaşlarım bana sen ona zaten çok fazlasın kendi aptallığı filan demişti. Kendimi öyle avutmuştum. Şimdi ise bakıyorum o evli, gayet mutlu görünüyor. Bebeği de olmuş. Ailece dünyayı dolaşıyorlar, fotoğraflar paylaşıyorlar sosyal medyalarında. Ben ise hala bir baltaya sap olamamış biriyim. Ben şimdi ona fazlamıydım gerçekten.
Düzeltme: Yani aslında sadece kadın erkek ilişkileri için sormadım bu soruyu. Öyle örnek verince öyle anlaşılmış. Mesela geçirdiğim hastalık psikolıjimi bozdu, ruhumu yıprattı. Hala da tam iyileşebilmiş değilim. Sonunda beni kaprisli takıntılı birine çevirdi. Bunda nasıl bir hayır olabilir anlamıyorum. Veya annemin ölümü. Herşeyde vardı bir hikmet veya imtihandır demek bana yeterli gelmiyor. Onu anlatmaya çalışıyorum.
İste buradaki hayırlı ne demek. Mesela ben üniversite sınavında istediğim yeri kazanamadim sonra herkes hayırlısı buymuş dedi. Gunde 30 kere duyuyordum hayırlısı lafını. Ben de neyse demek ki kazandığım şehir benim için daha iyi olacak dedim ama pek öyle olmadi cok fazla sorun yaşadım.
Ben de iki yıllık ini kazandım e yıllık kazanamadı diye kendimi parçaladim gittiğim şehirde küçük bir yerdi burası layık ışte sana dedim. Sonra 4 yilliga geçiş yaptım türkiyenin en güzel üniversitelerden birine ve büyük şehire gercekden hayır nerde şer nerde ben bunu deneyimledim.İste buradaki hayırlı ne demek. Mesela ben üniversite sınavında istediğim yeri kazanamadim sonra herkes hayırlısı buymuş dedi. Gunde 30 kere duyuyordum hayırlısı lafını. Ben de neyse demek ki kazandığım şehir benim için daha iyi olacak dedim ama pek öyle olmadi cok fazla sorun yaşadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?