- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Destek olan yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim çok.
Çok isterdim hatalarını gerçekten telafi edebilmesini ama sizlerin de dediği gibi bir de bana şartlar koyuyor hala.
Aslında içimde tarifsiz bir huzur var, düşünüyorum nedir bana bunu hissettiren diye ama cevap bulamıyorum. Ama yine de yalnız kaldığımda o huzur dediğim şeyin esamesi kalmıyor, hep aklıma üşüşüyor o kötü düşünceler yeniden.
Bir de ailemin yanında güçlü durmaya, üzülmüyor gibi davranmaya çalışıyorum. Ki normalde biri öte git dese hemen gözyaşı dökebilecek bir insanım. Bu baya zorluyor şimdilik.
Dünyada nişanlısından ayrılan ilk insan sen değilsin, abarttın diye düşünenleriniz vardır belki. Ama bu son zamanlarda başıma gelen ilk tatsızlık değil benim. Onunla bu aşamaya gelmemiz de çok zor olmuştu.
Babam ilk öğrendiğinde lüzumsuz bir tepki vermişti. Hatta ettiği bir laf beni öyle üzdü ki ayağımdaki sinirler harap oldu ve ayağımın üzerine basamaz hale geldim. Ne kadar korkmuştum üzüntü yüzünden sakat kalacağım diye..
Bilenler bilir, nişanımda kavga gürültü olmuştu zaten. Diyordum ki daha çok üzemez beni bir şey, bir insanın en mutlu olması gereken günde ağlamaktan helak olması kadar kötü ne olabilir ki... Ama oluyormuş işte.
Abimle, ailemle olan sorunlarım... İşe girmem birçok şeyi düzene koyacak durumdayken üst üste gelen mülakat yüzünden elenmelerim...
Hepsi art arda geldi ve uzun zamandır tamam ya mutluluk budur işte dediğim hiçbir şey yaşamadım ben.
Çok şükür hepsini bir şekilde atlattım ama şimdi öyle hissediyorum ki eğer başıma kötü olan tek bir şey daha gelse sanki aklımı kaçıracağım, daha fazla yük taşıyamayacağım...
Her seferinde de aynı his... Sanki üzülmekten kalbim böyle sıkışmış küçülmüş de daha fazla şey sığdıramıyormuş gibi içine. Ve bir gün öyle bir şey eklenecek ki bunların üstüne, o küçüldüğünü hissettiğim kalbim duruverecek.
Ben üzerimden bu saçma sapan düşünceleri bu karamsarlığı atamıyorum ki.
Deme öylee
Allah korusun ne kalbin duracakmış.. Bunlar hep geçici şeyler, çokmsevmişsin keşke anlasaydı ama deil cnm yaa daha hala temkinli davranmalar sen gelde sonra başına kalkayım der gibi... Hep derim biliomusun, düğün yada sünnette düğün evinden başka herkez eylenir. Düğün sahiplerinin evinde kıyamet kopuyodur diye.. Hep öyle olur.. Sırf sana olmuş gibi herşeyi üzerine alıp bunaltma kendini.. Hem se. Nie kendini bu kadar helak ediosun ya. Şınu derler bunu derler !!! Desinler, bırak... Güçlü görünmem lazım diosun..neden?!? Sevdiğin adamdan ayrıldın ağlama. Bormal deilmi?? Salıver biraz sende yaa ...
Senin barismak istedigin ortada.ama ne yazik ki buyuk bedeller odemen buyuk tavizler vermen lazim.kendin de demissin en basta soylemesi gerekenler en sonda soylemis.ayrilmak istemeyen adam ailesini de alir gelir bir ortam olustururdu.kardesinin konusmasina izin verip te annesini muhatap etmemesi cok manidar.fndk canim iyi dusun.geri donmek istiyorsun ama neyin karsiligin da kabul gorecegini iyi anla.daha once de dedim kosulsuz bir itaatle donmeni herkesten ozur dilemeni ve bir daha agzini bile acmamani istiyorlar.bu ayriligin tek suclusu olarak seni goruyor nisanlin.gormuyormusun kendinde en ufak hata gormuyor.sen suclusun sadece ve duzelrmek te sana dusuyor.gorumcen son oyunu ile kendisini abisinin gozunde cok guzel akladi.madem ikiniz de ayrilmak istemiyorsunuz bu soruna niye bu kadar acemice yaklastiniz.once basbasa bir gorusurdunuz sonra aileler bi araya gelir iyi niyetlerini ortaya koyarlar ve is tatliya baglanirdi.tamam yuzukler ciktiktan sonra yine takilir ama tat vermez ki.sen sucunu kabul edeceksin hepsinden af dileyeceksin ve tabirimi maruz gor burnu surtulmus olarak geri doneceksin.eger nisanlinin son konusmasi biraz ayaklari yere basan ve umut veren bi konusma olsaydi tamam barisilabilinir denilebilirdi ama bence zorlama be canim.aileni de suclama.onlar elbet senin iyiligini isterler.demekki onlar da bazi yanlislar sezinlediler ki boyle tavirlilar.annen senin uzulmeni istwr mi.nisanlin annen hakkinda konusabiliyor ama sen onun kardesine bile bisey dediginde tepki goruyorsun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bir de alakasız sanki ama kafam dağılsın diye sorayım size istedim şimdi.
Beni istemeye geldiklerinde kıyafetime uyuyor diye yeni bir şal alıp örtmüştüm. O da görümcemin en sevdiği renkti. O gün çok beğendiğini söyledi o yüzden. Aynısından da yoktu, sonuncusunu almıştım. Sorun etmezsen bunu yıkar ütüler veririm sen ört demiştim.
Bugün eşyaları toplarken arada nişanlımın hediye ettiği başörtüleri de koyuyordum, o şalı da koydum. Neden bilmiyorum içimden öyle geldi. Kendim almış olmama rağmen o örtü hep o günü hatırlatacak gibi geldi koydum. Eğer o paketler açılır da bakılırsa o kız onu görür ve kendisine yolladığımı anlar.
Bunu da kimseye danışma fırsatım olmadı ama şimdi düşünüyorum da lüzumsuzluk mu ettim acaba koymamalı mıydım? Benim hesap edemediğim farklı bir anlam falan çıkar mı ondan?
Bir de alakasız sanki ama kafam dağılsın diye sorayım size istedim şimdi.
Beni istemeye geldiklerinde kıyafetime uyuyor diye yeni bir şal alıp örtmüştüm. O da görümcemin en sevdiği renkti. O gün çok beğendiğini söyledi o yüzden. Aynısından da yoktu, sonuncusunu almıştım. Sorun etmezsen bunu yıkar ütüler veririm sen ört demiştim.
Bugün eşyaları toplarken arada nişanlımın hediye ettiği başörtüleri de koyuyordum, o şalı da koydum. Neden bilmiyorum içimden öyle geldi. Kendim almış olmama rağmen o örtü hep o günü hatırlatacak gibi geldi koydum. Eğer o paketler açılır da bakılırsa o kız onu görür ve kendisine yolladığımı anlar.
Bunu da kimseye danışma fırsatım olmadı ama şimdi düşünüyorum da lüzumsuzluk mu ettim acaba koymamalı mıydım? Benim hesap edemediğim farklı bir anlam falan çıkar mı ondan?
Senin barismak istedigin ortada.ama ne yazik ki buyuk bedeller odemen buyuk tavizler vermen lazim.kendin de demissin en basta soylemesi gerekenler en sonda soylemis.ayrilmak istemeyen adam ailesini de alir gelir bir ortam olustururdu.kardesinin konusmasina izin verip te annesini muhatap etmemesi cok manidar.fndk canim iyi dusun.geri donmek istiyorsun ama neyin karsiligin da kabul gorecegini iyi anla.daha once de dedim kosulsuz bir itaatle donmeni herkesten ozur dilemeni ve bir daha agzini bile acmamani istiyorlar.bu ayriligin tek suclusu olarak seni goruyor nisanlin.gormuyormusun kendinde en ufak hata gormuyor.sen suclusun sadece ve duzelrmek te sana dusuyor.gorumcen son oyunu ile kendisini abisinin gozunde cok guzel akladi.madem ikiniz de ayrilmak istemiyorsunuz bu soruna niye bu kadar acemice yaklastiniz.once basbasa bir gorusurdunuz sonra aileler bi araya gelir iyi niyetlerini ortaya koyarlar ve is tatliya baglanirdi.tamam yuzukler ciktiktan sonra yine takilir ama
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İyi yapmışsın bence.
bence güzel bir hareket olmuş.. görümcenin içi biraz cız edecek gibi geldi.. yani bana yapılsa benim içim acırdı. anlamlı olmuş:26:
İyi bari içim rahat etti şimdi o konuda. Öyle diyaloglar oldu ki asla kast etmediğim anlamlar çıkarıldı konuşmalarımdan şimdiye kadar çok kez. Sonradan dedim bunda da benim göremediğim bir sakınca yoktur inşallah.
Destek olan yorumlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim çok.
Çok isterdim hatalarını gerçekten telafi edebilmesini ama sizlerin de dediği gibi bir de bana şartlar koyuyor hala.
Aslında içimde tarifsiz bir huzur var, düşünüyorum nedir bana bunu hissettiren diye ama cevap bulamıyorum. Ama yine de yalnız kaldığımda o huzur dediğim şeyin esamesi kalmıyor, hep aklıma üşüşüyor o kötü düşünceler yeniden.
Bir de ailemin yanında güçlü durmaya, üzülmüyor gibi davranmaya çalışıyorum. Ki normalde biri öte git dese hemen gözyaşı dökebilecek bir insanım. Bu baya zorluyor şimdilik.
Dünyada nişanlısından ayrılan ilk insan sen değilsin, abarttın diye düşünenleriniz vardır belki. Ama bu son zamanlarda başıma gelen ilk tatsızlık değil benim. Onunla bu aşamaya gelmemiz de çok zor olmuştu.
Babam ilk öğrendiğinde lüzumsuz bir tepki vermişti. Hatta ettiği bir laf beni öyle üzdü ki ayağımdaki sinirler harap oldu ve ayağımın üzerine basamaz hale geldim. Ne kadar korkmuştum üzüntü yüzünden sakat kalacağım diye..
Bilenler bilir, nişanımda kavga gürültü olmuştu zaten. Diyordum ki daha çok üzemez beni bir şey, bir insanın en mutlu olması gereken günde ağlamaktan helak olması kadar kötü ne olabilir ki... Ama oluyormuş işte.
Abimle, ailemle olan sorunlarım... İşe girmem birçok şeyi düzene koyacak durumdayken üst üste gelen mülakat yüzünden elenmelerim...
Hepsi art arda geldi ve uzun zamandır tamam ya mutluluk budur işte dediğim hiçbir şey yaşamadım ben.
Çok şükür hepsini bir şekilde atlattım ama şimdi öyle hissediyorum ki eğer başıma kötü olan tek bir şey daha gelse sanki aklımı kaçıracağım, daha fazla yük taşıyamayacağım...
Her seferinde de aynı his... Sanki üzülmekten kalbim böyle sıkışmış küçülmüş de daha fazla şey sığdıramıyormuş gibi içine. Ve bir gün öyle bir şey eklenecek ki bunların üstüne, o küçüldüğünü hissettiğim kalbim duruverecek.
Ben üzerimden bu saçma sapan düşünceleri bu karamsarlığı atamıyorum ki.
Ha bir de bilemiyorum bana katılır mısın ama ben şuna inanıyorum, kötü olaylar aslında biraz insanın noksanlarını tamir etsin diye o zayıf noktalarını güçlendirsin diye sanki yaşanıyor. İşe girememen, nişanlınla yaşadıkların, ailenle yaşadıkların.... Bunların hepsi aslında senin güçlenmen için maalesef yaşanmalıydı. Güçlenmediğin sürece de bu durumlar bence peşini bırakmayacak. Şu an çok zayıf bir dönemindesin ama kendini daha iyi hissettiğinde bu durumu bir düşün.
İyi bari içim rahat etti şimdi o konuda. Öyle diyaloglar oldu ki asla kast etmediğim anlamlar çıkarıldı konuşmalarımdan şimdiye kadar çok kez. Sonradan dedim bunda da benim göremediğim bir sakınca yoktur inşallah.
Aslında sizin durumunuzda telafisi mümkün olmayan şeyler yok bence. Sadece onun biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacı var senin de güçlenmeye. İnancı olan birisin. Kadere inanıyorsun. O varsa zaten olacak olmayacaksa da olmayacak biliyorsun. Ben eşimle neler neler yaşadım, o yaşadıklarım sırasında birine olanları anlatsam hayatta barışacağımıza inanmazdı, evlenmek şöyle dursun. Ama aradan seneler geçti ve ikimiz de büyüdük ve birbirimize yazılıymışız ki evlendik. Senin eski nişanlına ne kadar kızdığımı anlatamam ama bir yandan da onun açısından da bakmaya çalıştım. Düşünsene öyle bir aile, hiçbir şeylerini kimseyle paylaşmazlar diyorsun. Bu bence onların durumunda ağzı sıkılıktan değil de sanki insanlara yukardan bakmak, kimseye kendileriyle ilgili koz vermemekle ilgili. O da bu ailenin bir ferdi o ailede büyümüş. Seni sevmese böyle biri şunca gündür bu kadar saçmalar mı? Kestirip atar. Ama o yine hem seviyor hem de bi yandan çok "gururlu(!)". Giderken bile. Zaman geçecek ve büyüyecek belki o zaman düşünürsün yeniden. Daha söylemek istediğim bir sürü şey var da toparlayamıyorum.
Ha bir de bilemiyorum bana katılır mısın ama ben şuna inanıyorum, kötü olaylar aslında biraz insanın noksanlarını tamir etsin diye o zayıf noktalarını güçlendirsin diye sanki yaşanıyor. İşe girememen, nişanlınla yaşadıkların, ailenle yaşadıkların.... Bunların hepsi aslında senin güçlenmen için maalesef yaşanmalıydı. Güçlenmediğin sürece de bu durumlar bence peşini bırakmayacak. Şu an çok zayıf bir dönemindesin ama kendini daha iyi hissettiğinde bu durumu bir düşün.
Şu yazı geldi aklıma...
Eğer hayatında herşey kötü gidiyorsa bu dağılman içindir. Dagılmadan toparlanamazsın...
Rabbim dagılan tüm insanlarımızı toplasın...
Fndkfndk giderayak aklini karistirmis yine. Bu arada kimseye haddini bildirdigine falan inanmiyorum. Zamanla unutup bu yasadiklarina disaridan bakma imkani buldugunda anlayacaksin nasil bir zarardan dondugunu. Sadece zamana ihtiyacin var.
canım dediğin gibi bilinçli bir şekilde seninle nişanlının arasını bozdularsa bu tip şeyler kimsenin yanına kalmaz. elbet eden bulur bir gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?