TALAK suresinde boşanma ile alakalı hükümler var..türkçe mealinde Ve eğer hayzdan (adetten) kesilmiş olan kadınlarınızdan şüphe ederseniz, o taktirde onların iddeti (müddeti) 3 aydır ve henüz hayz (adet) olmamış kadınların da (iddeti 3 ay).
ayetin hepsiniyazmadım..henüz adet olmamış kadınların kelimesini islama inanmayan kişiler kuranda cocuk istismarı var diye yaygara kopartıyorlar..şimdi böyle bi soruyla karşlaşsam verebilcek bi cevapım yok
dünden beri konuştgumuz konu bu
ne işiyle uğraşıyon..seni bezdircek kadr camaşır cıkıyorsa cocuk oldunda eve bi makini daha alırısın ozman herhaldeinşallah hayırlara işaret olsunlar, ben ne yapam kös kös işe gidip ev geliyorum evlilikten memnunumda şu çamaşır hiç bitmiyo bitek ondan bıktım
ne işiyle uğraşıyon..seni bezdircek kadr camaşır cıkıyorsa cocuk oldunda eve bi makini daha alırısın ozman herhalde
cnm bazi insanlar malesef bir kelimeye takilip soylemediklerini birakmilar. dedigin gibi guya cocuk istismari. Hz Aise validemiz icin bile Efendimizin cocuk olan birini es aldigi soyleniyor ama o bolgede o zamanlarda adetten sonraki yaslari soylenirmis. yani aslinda en az 17, 18 yaslarindaymis evlendiklerinde. ben de talak suresinin ilk 7 ayetine baktim. bnm baktim yerde henuz demiyor hic adet olmamis kadin diye geciyor. hani bazi insanlarda adet olmuyor kisirliktan dolayi ve erkegin boyle bir durumda bosanma hakki var cunku soyunu devam ettiremiyor. ben bu sekilde anladim. aslinda aciklamali bir tefsir okumak lazim. her ayetin indigi zamana gore veya olaya gore yorumu var. biz alttaki anlami bilmedigimiz icin okudugumuzu yorumluyoruz sadece malesef
ben kaçtım kızlar biraz csı takılam öpüldünüz......
cünkü ancak böyle yaaparak insanların akıllarını karıştırabilceklrine inanıyorlar..ayeti sureyi tamamıyla okudgun zaman zaten neden ne icin oldugunu kavrayabiliysun..ben internetten araştırdğımda bildğimiz din adamları meallerinde henüz diye geciyr ama tefsir olarak araştırdğmda bi siteye baktım konuyu orda hic adet olmayanlar diye geciyur..dünden beri eşimle konuyu tartışıyoruz..böyle bi soruyla karşılaştğımızda dogru düzgün cevap veremiyrz belki hic cevap veremiyrz..buna üzülüyrum
evet cnm cok haklisin. bu tur insanlar herkesin aklini karisitirirken bize dusen de karisikligi gidermeye calismak. ben yurtdisindayim bazen ole sorular soruyorki yabancilar onlarin akillarindakini gidermek icin ayrintiyi cok iyi bilmek lazim. dedigin gibi insan bunu yapamayinca da cok uzuluyor.
cnm bizde suat yildirimin ki var ben ondan okuyorum. elmalili hamdi yazirin ki de olabilir.bir arkadsta tesfsirli baya ayrintili bi tane vardi cok guzeldi aslinda ama yazarini hatirlamiyorumbenim şimdi kafama takılan kuran ı türkce mealini okurken acaba doğru cevrildimi..arapcasından okumayı öğrensem şu an nedemek istedinii bilemiycem...hangi din adamının mealine daha fazla güvencem..bu konu belki burda tartışılmaz ama burda arkaadaş oldgumuza inandiğim icin yazdım ve soruyrum cevap verdğin icin teşekkür ederim
cnm bizde suat yildirimin ki var ben ondan okuyorum. elmalili hamdi yazirin ki de olabilir.bir arkadsta tesfsirli baya ayrintili bi tane vardi cok guzeldi aslinda ama yazarini hatirlamiyorum
rumeysa seninde bir gun kaldi bata. test ne zaman yapmayi dusunuyosun?
gördüm ya kelebeğimin kalp atışını tıpkı kelebeğin kanat çırpışına benziyordu :)))))
ve tam 7hafta 6 günlük müş
yani ben 8 haziranda kan tahlili yaptırdığımda hamileymişim de saklanmış benim kuzum
hepinize iyi dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim allah hepinizden razı olsun :119::119::119::119::119::119::119:
Haftaya salı için bir randevu daha aldım canım ya bakalım o ne diyecek.
Canım geçmiş olsun sende de mi vardı?Vakit kaybetmemek için doğrudan tüp bebek yapsam o zaman daha iyi değil mi? Yada bu çikolata kisti illa tedavi edilmeli mi? Benim hiç ağrım sızın yok.
benim bata 1 gun kaldı şimdi ateş ölcsem hamiş deilsem kac cıkması lazım ateşimin
hadi ins guzel haberlerini duyariz. kutlama yapariz burdahopppp yav niye soruyon kız ben unutmaya calışıyoumsen aklıma getiriyn 13 üne kadar beklemeyi düşünyürum ama yarın sanırsam kırmızılar teşrif edecek gögsüm oldukca acıyor arada bacaklarıma inen ağrılar oluyr..bunlara bakarsam gelcek kırmızlar..ama tatli krizene deil ekşi krizine girdim o yüzdende hamiş miyim düşünüyrumm...
hadi ins guzel haberlerini duyariz. kutlama yapariz burda
cnm hic biseye kafana takma. Rabbim guzellikleri nasip edecek ins. duamizi edelim gerisi Ona kalmis.
kız sen ne takıyon meraklı melahat hemşireyi. hem kadın sana olumsuz bişey de sölememiş. boşver kuzum. yatmanın keyfini çıkar tatlım.
sabah çok kötüydüm gerçekten ama şimdi iyiyim kafayı topladım biraz.arkadasa gittik mangal yaptılar bi güzell oohh sohbet yeme içme kafamı dağıtmıs oldum çok şükür:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?