Mecbur bakici seçenegi dusuneceksiniz, is ve bebek ustune karnini doyurabilirsen madalya vermeliler ama ben onlari saymadim yeni yurume ek gida onumuz yaz park istegi derken baska bir boyuta gececeksin ztn.
ben de evde bir yandan çalışıp bir yandna bebeği idare etmenin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum
evden çalışıyorum, düşünemiyorum bu evde bir bebek olduğunu
ancak
kadın çalışınca asgari ücret gibi bir şey alacak zaten
bakıcı, yardımcı, neyse bulamaz ki o paraya. istanbulda bir de nasıl bulacak ki???
daha 7-8 aylık bir de bu bebek, bakan kişi alt alacak, yemek yapacak yedircek. daha emekliycek yürüycek bebe, tam sürekli koşturmalı zamanları. bakıcılar 25-30 bin istiyor nasıl bakıcı bulacak ben anlamadım?
ancak belki şu olur h.sonu mesai yapar 2 gün, bebeğe eşi bakar.
mesela c.tesi 08-20 gibi bir mesai olabilir özel kliniklerin en yoğun günü c.tesi oluyor çünkü
h. içi de 2 gün annesi gelir, bu şekilde 4 gün çalışacak iş bulursa olabilir, belki bir gün de akşam çalışabilir mesela 100 kişinin hatırlatma mesajlarını (2-3 gün sonrasının randevularına hatırlatma mesajı atılıyor, özel klinikler genelde öyledir) 1 akşam 5ten sonra atabilir mesela.
böyle işi de nasıl bulacak bilemiyorum. bulursa ne güzel.
değilse kliniklerde çalışan doktorların egoları genelde korkunç yüksek, genelde çok prezentabl ve sürekli elinin altında olan eleman istiyorlar. küçük bebekli kadını işe alabilecke olanı zaten 100 klinikten belki 3-5 tanesidir. dürüst olalım.
sektör olarak yakın bir sektördeyim.
neyse devlette çakılı değilsen, özelde de iyi maaşlı işin yoksa, istanbulda yaşamak bence delilik.
asgari ücret istanbulda yaşanabilecke bir para değil.
5-6 aydır bulunduğum şehirde araç kullanıyorum daha 1 kere otopark parası vermedim. bir yere gidince arabayı nereye park edecem gibi bişey yok buralarda çünkü.
evimin önü de hep müsait hiç dolaşmadım da yer bulmak için
düşünün yani en basit bir kıstas.
ticaret yaparsın, sadece istanbulda olan bir iş yaparsın, maaşın iyi olur, neyse. diğerleri neden istanbulda bilmiyorum ben.