Hem çocuklarımızı hem dostluğumuzu büyütüyoruz

kaderm cnm basınız sağolsn cimcimecm hakkaten cok öfkelısın korktum senden:)insnlrn yasamına saygı duyuyrm artık neden gitti ne oldu vs..o kendisini ilgilendirir.ama su konuda haklı olabilirsn o yasta bır oğlun varsa attığın her adımı 2 kez düşüneceksn velhasılı sempatık delı dolu cıvıl cıvıldı ınsan olarak kaybettiğimize üzüldüm dun burada onunla ilgili yazılaı okuydm cok enterasan bırsey oldu hanı su oktay usta varya (yemek programı war)ona katılmıs burdakı arkadaslardan bırı lınkı wemıs oradan acıpo baktım bebeğim ağlyr hep diyor defne oktay ustaya oktay ustada bebekler ağlar vs..diyor biliyormusun bizim bilmediğimiz göemediğimiz seyler bebeklere malum olurmus diyor oktay usta defnede ayyy ne olucak banamı birsey olacak diyorgözyaslarıma engel olamadım işte hersey boş kocaman boşşşşşşşşşşşşşşşşşşş olay layıkıyla kul olabilmekte..keske layıkıyla kul olabilsem rabbime:sigara olayına gelince malum grip oldum feciyim bide defne nin veaftını duyunca oğlum büyüyücek annem sigaradan öldü kendi zevkini düşündü beni düşünmedi diyecek diye kac gündür içmedm ama bgn markete cıkmıstm aldım öyle bakısıyorum paketle bırakcm inş ablam mali müşavir mnc diye bi firamaya bakıyor en cok sattıkları ürün sigara tiksindiriciymiş denesem mi?bende zaten ağız tiyakiliği war okuldayken içmezdm eve gelince içerdm hamileykende içmedim ne büyük salaklık kendi paramla kendimi zehilyrmartık annemın beddualarını duymakktanda utanıyorum artık kendisi olayı genele bağlamıs durumda direk ömerde kokain içsin senin için yansın diyor bende direk ortamdan kacıyorumsist nazdan haberı olan varmıııı

sen beni yanlış anladın güzelim.zaten yaptığı hata bunda hemfikiriz. ben olay yada kişi bazından bakmayarak genelleştirerek mazeret ne olursa olsun süzüne takılmıştım ki bu yazında zaten senin sadece kişi ve olay bazında konuştuğunu anladım.yoksa burdaki durumda ılımlı bakılacak hiç bir yön yok buna katılıyorum.
benim kullandığım mecburiyet kelimesininde zaten bu olayla bir ilişkisi yok sana özelden de yazdım zaten ben tamamen farklı bir açıdan baktım. yoksa ufacık çocuğu olan bir kadının yabancıbir erkeğin evinde ölmesi taibki kabul edilebilir bir durum değil.

neyse kızlar sizlerde ne var ne yok. sigara konusu çoğumuzun sorunuda nasıl bırakıcaz bu meeti bide ona çözüm bulabilsek iyi olcak.bendeki ise el alışkanlığı resmen elimde bişey olunca aklıma bile gelmiyo ama pc başına geçtimmi eyvah eyvah bide tırnak yeme alışkanlığım var oda bi sorun dikkat etmeye çalışıyorum ama bir şey izlerken falan farkında bile lmadan bir bakıyorum elim ağzımda takma tıırnak alıcam yine sonnda ve uzatıcam çünkü uzun olunca kıtırdatmıyorum bu sefer ojeleri kemiriyorum

sağolun kızlar allah geride kalanlara sabır versin..
cimcimem ağzına sağlık biran karşımda eşim var sandım
ama söyledikleridne çok haklsın ünlü olmak bir gecede tanıştığı kişinin evinde kalmasını çocuğunu bırakmasını gerektirmiyor..
off allahım şu sigarayı bende çok bırakmak istiyorum ama çok istemekle olmuyor..
çaba gerektiriyor sonrada aklıma eşim geliyor 18 yıl içmiş ve günde bir paket içerken şuan içmiyor..
yani o bıraktıysa bende bırakırım ama icraat yok

içerde kıyamet kopuyor bugün oğlumun arkadaşları geldi yani arkadaşlrım oğlum kalmalarını isteyince kırmadılar anneler gitti iki tane arkadaşı kaldı bu gece bizdeler, ,,ardada bayıldı onlara
naz bebeğini sağlıkla kucağına almıştır inşallah gelip yazssa ne güzel olur merak ettim..

kızlar nazın bebeğini gördüm facedennn bir bakayım dedimki 6 dakika önce resmini koymuşş
doruk geldi aramızaallahım uzun ömürler versin dorukçuğa

Nilimsi, iyiyim canım, internetim yoktu yeni geldi ondan yoktum buralarda, çok şükür aranıza geri döndüm eheheh bende seni özledim canımcım :)

Antika, canım özgün hikaye yarışması vardı bende ona katıldım birinci olmuşum, moderatörler istek yaptılar sevgililer gününde devamını yazar mısın diye kabul ettim ama daha 2500 kelime olmuş. Bakalım ben birincilik aldım umarım darısı başına, gerçi senin ki hikaye mi yoksa fikir yazısı mı anlayamadım, konu ya da tema ne? Benimkinin teması Yılbaşıydı. Şimdi de 14 şubat. Hadi bakalım senden de bir derece bekliyorum. Bizim gibi çok okuyanlar çok da güzel yazmayı beceriyorlar, eminimki sende başaılı olacaksın canım... Sana güvenim tam ve full destek bende

Defne konusuna gelince sadece söyleyeceğim tek bir şey var. Hz. Muhammed der ki,

''Nasıl yaşadığınıza dikkat edin. Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz öyle karşılanırsınız.''

Rabbimiz hepimize tevbe etme fırsatı versin ve bizleri tertemiz yanına alsın inşallah. Umarım Defne de bu fırsatı bulabilmiştir. Olan bebeğe ve eşine oldu. Adamın arkasından konuşacaklar ve yıllar sonra o bebek büyüdüğünde al bak senin annen şöyle şöyle bir şekilde ölmüş diyecekler...

Malesef ki insanlar çok acımasız.

Nazcım Allah analı babalı büyütsün, bebeğini gördüm çok tatlıııı :))

Umarım o güzelliği bana da nasip eder Rabbim...

kızlar,ben geldim.Her şey çok iyi çok şükür.Çok güzel ve sorunsuz bir doğum yaptım.Hiç yatmadım ,1 gece hastanede kaldım,onun dışında maşşallah diyeyim ayakta geziniyorum.Oğlum da iyi ,haber vereyim dedim,arasıra yazarım yine hoşçakalın.

kızlar bu ne ilham sizde bravo vallah.elifangel tebrik ederim seni birinci olmuşsun
kaç kişilk bir yarışmaydı bu .derecen süper
antika darısı sana canım..
aslında evde otur otur hep aynı şeyler yada gez gez yine aynı
bende günümü faydalı anlamda değerlendirmek istiyorum..
kurslara falan katılsammı diye düşnüyorum..
ama böyle hikaye yazı beni aşar....

bencede kaderm evın temposu hep aynı hep aynı ve ev işi cooook nankör arkanı dön gene aynı herseyyy mutfak cok sevyrm ama ayrı bı muamma ondan kuslar vs.etkinlikler cok iyi ve faydalı olur diye dusunuym benımde 2 hafta sonra seminerm var valla o kada sevndm ki oh dedım uğrasacak bısey yıne yenıden kalem kağıt evde kendımı coook körelmiş hissedyrm evde ilk durusum bu 2 sene olacak ama ağustosda iş bası yapcm sanırım öyle görünüyor elifangelm cnm tebrk ederm yazını bende okumak istyrm nazcımmmmmmmmmmmmmmmmmm DORUK HOŞGELMİŞ Rabbim analı babalı büyütsn inş.....salih kullardan olsun DORUKCUK:)

Kaderim, ben şimdi geriye doğru okuyordum, başınız sağolsun canım...

Bir sürü kişi hikaye yollamış ama moderatörler en çok beğendikleri 4 ü seçmişler, 3 rakibim vardı yani, ben birinci oldum. Kursa git ya da bol bol oku, vaktini değerlendir derim canım.

Bir konu seçip üzerinde yoğunlaşabilirsin. Mesela ben hep dikiş kursuna gitmek istedim ama nasip olmadı ama annem terzidir çok isterim onun gibi dikebilmek.

Benim kendi hobim Hadisler mesela, ben liseden sonra çok yoğun olarak hadisler üzerine yoğunlaştım. Onları okudum, ezberledim ve faydalandım. Bu hobi gibi bir şey oldu. Kendimi Resulün sözlerini okuyunca çok iyi hissediyorum, sanki onunla karşılıklıymışım gibi.. Her sözü bence binlerce kitaba bedel.

defne,,tüm ailenin başı sağolsun...
o kadar çok yurum okudum ki heryerde defnenin ölümü ile ilgili..açıkçası utandım ve üzüldüm..içim buruldu neden mi...
belki doğru,belki yalnış..belki dostane.belki değil bilemeyiz...evet o bir anne masum minik bir bebeyi var ama o ünlü biri ,işi çevresi durumu yaşantısı bizlerden çok farklı..hangi sanatçı kendini evine hapsedip te çocuğuna bakıyor..doru mu hayır elbette..ama onlar bunu tercih ediyor işte..
belki amacı sadece dertleşmekti,belki başkaydı bilinmez ama ne olursa olsun hayatının baharında gencecik bi kadın..ölmüş...öyle böyle si yok..bize düşmez..kimseye kocasına bile düşmez bunu sorgulamak..hekez gideceği yerde verir sualini..kocası bile böyle sahip çıkıp tobuta sarılıp gözyaşı döktüyse..kime düşer ki defnenin namus bekçiliğini yapmak..
sözlerim yalnış anlaşılmasın gazetelerde ,facede,nette diyer makale ve köşe yazılarında o kadar çok yorum okudum ki dolup taştım..konuşmak bizimtopiğe nasip oldu..sözüm türkiyeye..ve ünlülere..özellikle hıncal uluça..yazısından dolayı..
benim bildiğim müslümanlıkta ölenin ardından rahmet dilenip dua edilir...allah günahlarını afettsin diye ki şüphesiz hangimiz günahsızız..ölen kişi eleştirilmez artık..o allahla başbaşa kalmıştır meleklerine verir cevabını..tüm türkiye namus bekçisi kesildi kızın başına sanki herkez özellikle ünlüler çok namuslu yaşıyormuşçasına...
su testisi su yolunda kırıldı demiş huncal...namussuz demiş...ama bilmiyorki asıl namussuz kendisi..o kızı yaşında mankenlerle yaşının çeğreyi kızlarla dolaşıp namussuzluk yaparken çok mu namusluydu acaba....
ölenin ardından bu denli çirkinleşmek bence türkiyeye hiç yakışmadı..allah rahmet eylesin defne nur içinde yat allah günahlarını afettsin..allah yavruna sağlıklı uzun ömür versin.

Melekcim, bu konuda sana katılıyorum, Hıncal Uluç un yazısı çok çok çirkindi...

Ayrıca Allah, bir kulunu bağışlamayı dilerse kim onun karşısında durabilir, onun bağışladığı için kim söz sahibidir. Belki tam canı çıkmadan önce töbe etmiştir, Rab kabul eder biz bunu bilemeyiz. Bize düşen her şeyden olduğu gibi bundanda ibret alıp kendimizi toparlamak. Ayrıca adam hacı olur da bazen son anda imanını kayıp eder cehennemlik olur, ya da çok günahkar biri son anda affedilir.

Bunlar Allah ın bileceği işler bize söz düşmez.

bu aralar kötüyüm..kızlar..kasıklarımda bi ağrı adet düzensizliği gerginlik...sürekli jale hanıma gidiyorum sağolsun çok ilgilendi her zamanki gibi..sol yumurtalığımda sıvı birikmiş biraz intihap var dedi..bunun için güçlü bi antibiyotik kullanmam gerekliydi..
ayrıca adetim 20 gün geçti sona 2 gün az bi kanamam oldu ama bitti o nedenle içimde bitakım döküntüler kalıp donmuş atamamış kendini..neyse bunun için de bidolu ilaç...bu nedenle malesef çok üzülerek öyküme emzirmeyi bıraktırdım..
çektiğim sıkıntılara değil de yavrumun anlayışına çok içerledim..anlar gibi bakması diretmemesi,onunla konuştuğumda beni anlaması ve birdaha meme istememesi daha da üzdü beni..çok içerledim ama şükür ki 19 ay emzirdim yine de içim rahat o yüzden..
dün akşam saat 8 den bu yana emzirmiyorum kuzumu..biraz sessiz ama kabullendi gibi..bal kokulu öyküm benim.ona hastra olduğumu ve bende sütün bittiğini söyledim..bundan sonra bu süt senin sütün sen artık büğüdün diyerek bi kutu süt verdim eline..süte baktı ve sarıldı...göğüslerime elledi ve süt bittii dedii:)
ve ilk kez bu gün normal süt 100 cc ye yakın içti..sanırım kızım büğüdü..ikimiz de bira züzgünüz ama 2 güne geçer
bizden de haberler böyle..
hepinizi çok özledim aa pazartesi bekliyorum kızlar itiraz yokk

elifangel yazını bende çok okumak isterim nasıl okuyabiliriz?

defne konusuna girmiyorum çok uzuyor konu herkezin bildiği kendine doğrudur.bende herkez gibi şok oldum ve çok üzüldüm..en çokta bebeğine üzüldüm,,allah affetsin.

Son düzenleme:

Canım benimki deneme yazısı değil bildiğin öykü yani. Özgün bir hikaye yarışmasıydı bende melekler ve şeytanlar olan bir hikaye yazdım. Tamamen kurgu yani, hayal gücü ürünü, belki beğenmezsin. 4000 kelimelik bir şey...

Eğer yinede okumak istersen msn den dosya olarak atabilirim.

nazcım benden öznce yazmışşsın müjdeyi ben vericektim

aman nilimsi bende annenden korktum bi de takdir ettim ne güzel motive ediyor aslında seni hadi toplu indirimden faydalanırız hep beraber kliniğe gidelim sigarayı bırakmak için

melekcim seninle sanırım ilk defa fikir ayrılığına düşüyoruz...düşüncelerimiz çok farklı...ne kadar güne ayak uydurmaya çalışsamda bi yanım YOBAZ kaldı malesef... bu olay hakkında çok uzatmıyorum valla keşke hiç yazmasaydım bile diyorum...

konuşanın ağzına böcek girsin

1-2-3 TIP

Son düzenleme:
selam hanım hanımcıklar öncelik nazın canım maşallah Doruk paşamıza pek şeker. Allah analı babalı büyütsün. bahtı açık, yüzü güleç, ömründeki başarılar niagara şelalesinin köpikleri kadar bol olsun.
melekçim üzülme canım en azından bu zamana kadar anne sütü alabildi. ve maşallah güzel Öykü'müze o çok anlayışlı bir kız olacak annesi, seni hiç bir zaman üzmeyecek ve hep dinleyecek inş.
sıra kimde Elifangelda canım tebrik ederim inş. kuzunda senin kadar okumayı seven ve başarılı olur.tebrik ederim güzelim.
canım benimki bir yayın evinin her yıl düzenlediği bir yarışma Artemis Yayınlarının. önce bir aylık bir süre veriliyor ve en fazla 5 sayfalık eskizler isteniyor. sonra bunların arasından ilk yüze girenlerden 15 sayfalık asıl hikaye isteniyor daha doğrusu bu yazdığın hikayeyi uzatman.sonrasındaysa bu yüz arasından bir eleme yapılarak 10 kişi bırakılıyor ve bu on öykü sınırlı sayıda basılıyor.bu yıla kadar sorunsuz çıkarabilmiştim eskizden sonrasını ama bu yıl ne olduysa gitmiyor 13 sayfa oldu ama iki sayfa bir türlü çıkmıyor.konusu doğa üstü şeyler, fakat kilasik vampir kurtadamlar falan istenmiyor bir nevi bilim kurgu üretmeni istiyorlar. ama öyle bir şeyi ele aldımki bu yılki hikayede sanırım birazda o beni gerdi el sürmek istemiyorum. o yüzden bıraktım akışına bakalım çıkarsa çıkar çıkmazsa üzülmüycem doğrusu. Samael adındaki şeytanı simgeleyen heykellerden birini konu olarak aldım kendime ve resmen bir haftadır kabus görmeye, rahatsız olmaya başladım bu sebeplede salladım biraz.
bu arada bir ortak zevkimiz daha çıktı ortaya. hoş sen biraz daha sınırlısın bu konuda. bende din üzerine okumayı çok seviyorum ama ben daha çok dini felsefeler üzerine yoğunlaşmış durumdayım. birde peygamberlerin hayatları özellikle İbrahim Peygamber'in hayatını anlatan eserlere bayılıyorum. çünkü onun durumu biraz daha farklı o mantığıyla Allah'a ulaşmış ilk etapta. bu yüzden onun hayatı ve düşünce gücü mantığı beni büyülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…