Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

Ne mutlu sana Uğurcum. Bana normal ay gibi geliyor Tövbe tövbe. Cenabı Allah'ım (CC.) benle kocişimin yüreğinide ışıl ışıl yapar ramazan sevinciyle dolar yüreğimiz inşallah. Hepimizin hayırlı,bereketli,çok sevinçli geçer inşallah Ramazanı. AMiN.
Kız kimseyi tanımana gerek bile yok camide Uğur.

oruç tutçak kızlar
yemeği fazla yemek yerine sağlam şeyler yiyin
bünyeyi ayakta tutmak için
ben bugün başladık fındık cevize
akşamada meyve filan yerim bol bol
aynen iftarda da devam ederim sonraki günler
mesela kuru kaysı filanda yesek olur

ereglım
ben hiç camııye gıtmedım cnm ama keske eşlık eden olsada gtsem
burası sosyetık bı yer bayanlar gtmıyo sanırım
tek başımada orda olmak thaf gelır ve aklım başka yerde olacağından kılmak pek işe yaramaz
ama evde bıde bereket artar evımıze bollk gelır
kocam camııye gıtsınn bende evde kılarım oldu bıttı
he not düşem ben camııye sadece kuran okumak ıcın gtmışımdır namaz kıldığımda olmuştr ama ozmn toplucaydık ve camıı temızlemeyede gtmıstım
bıde sultan ahmet eyüp sultan gıbı yerlere gıdersem vakıt namazını kılarım
ama normalde gtmem

Anaa sahi Glsüncüm haha hiç aklıma gelmedi:) Süpersin bebek.
Bu arada dün marketten tavuk almıştım akşam kızartmak için paketi açtım az kokuyor, dedim bişey olmaz kızartayım öğhh bişey bozulmuş meğer kalanıda attım keşke değiştirseydim bozukmuş kafama tüküreyim :tomato:
Amin Oganikcim.
Sağ ol Balcım.
Çisil hoşgeldin.
Biricik naber?

affınıza sığınarak azcık bısıler demek ıstıyorm
senı anladım sımdı cnm ama şöle düşün ramazan yılda bı kez olan bısey teravıh yılda bıkez ramazana özgü bısey
sen diğer namazlarının farzlarını kılarak kaza yapabılırsın ama teravıhde böle bı şansın yok
gününde kılınması gereken bısey

Kimler Oruç Tutabilir?

Kalp yetmezliği olanlar, hipertansiyon hastaları, düzenli ilaç kullanması gerekenler, hamileler, çocuklar, özellikle insülin iğnesi kullanan şeker hastaları oruç tutmamalıdır.

Sindirim sisteminde gastrit, reflü, ülser vb. şikâyetleri olanlar ile özel tedavi sürecinde olan hastalar, doktorlarının onayı ile diyetisyenlerinin önerilerine uygun olarak oruç tutabilirler.

böcük nan anladık okadan bizde biliyoz
benim keşkem 5 vakite ya ala ala teraviyi kılmayın demedik zaar...

Ramazanda Kilo Alır Mıyım?

Cevabı çok kolay ve uygulanabilir: Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi yeterli ve dengeli bir şekilde öğünlerinize ( sahur – iftar – ara öğün gibi ) paylaştırdığınız takdirde kilo almazsınız. Hatta belki bu süreci kilo vererek tamamlayabilirsiniz.

yemekteydim geldimm..

karpuz vardı sıcakta sadece onu yedim ,midem şişti birazdan acıkırım yine..

Mutlaka sahura kalkmalısınız

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hatırlayın! Bu nedenle mutlaka sahura kalkmalısınız. Sahurda hazmı kolay, yüksek enerji içeren besinler tercih edilmelidir. Yeterli ve dengeli bir sahur ile gün boyu enerjik ve tok hissedebilirsiniz

Sık aralıklarla su tüketmelisiniz

Sahur ve iftarda yeterli sıvı alımına dikkat edin. İftardan sahura kadar olan süreçte sık aralıklarla su tüketmeli, mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki/meyve çayları, komposto, ayran gibi içecekler içmelisiniz

gastrit, reflü, ülser vb. şikâyetleri olanlar
grubundayım ben
son 2 yıldır başlıyorum sonunu getiremiyorum ramazanın..bakalım bu kezde denicem..
yarın başlıcam,sonraki günü bilmiyorum :çok üzgünüm:

Bol sebze ve meyve yemelisiniz

Ramazan ayı süresince sindirim sisteminizin sağlığı için; yeterli su ve sıvı alımıyla beraber, posa içeriği fazla olan sebze yemeği ve bol yeşil salata, miktarına dikkat ederek meyve, tam tahıllı ekmek ve probiyotik yoğurt tüketmelisiniz.

İftariyelikler, pastırma, salam, gibi şarküteri ürünleri, kızartma, kavurma vb. yağlı yiyeceklerden, hamur işleri, acılı ve baharatlı yemeklerden, şerbetli-kızarmış tatlılardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…