Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

oo gayet güzel sütlü mercimek çorbasını ilk defa duydum böreğide ekşimikli yap bimde muratbeyin varya aldım geçen yaptım güzel oldu
Ekşimik olabilir.

Sütlü mercimek çorbası muhteşem bişi oluyor tavsiye ederim.

Eğer istersen tarifini verebilirim

nurdan sen bi kitap yazsana cnm
kaynananm ve ben diye
eminim satış rekorları kırarsın :))
he valla çok iyi fikir:)))
olabilir aslında
benim kaynım 83 doğumlu onun sünnetinde alıdığı yollukları bile bana verecekti yenisini almasın die:)delikafadulden

Benim kibar kocam yumurtalı ekmek yemez.haşlama yumurtada yemez.peynirli börek yemez...peyniri normal yer ama
kaşarlı bişide yemez.sinir oluyorum

Son düzenleme:
be bu gece fırında yumurtalı ekmek yaptım önceki gece yapcaktım olmadı yanınada kahvaltılık bişiler koydum bu gecede sahura kadar otururuz gözleme yapıcam

benim yumurtaya alerjim var o yüzden yapamıyorum geçen sahurda kayınvalidem melemen yapmış banada başka bişey yapmış

o melemen bi güzel koktu aldım bi kaşık sabah bacaklarım kabarmıştı sinir oluyorum :gitme:

sel sütlü nasıl de bakem???
Soğan, Patates, Mercimek varsa biraz havucu, pişiririyorsunuz.
Blendırdan geçiriyorsunuz tuzunu atıyorsunu, sulandırmak için su değil süt kullanıyorsunuz, bir taşımlık kaynatıyorsunuz.
Sonra cığıma ayrı bir tavada tereyağını kızdırıyorsunuz, içine ister biraz salça koyun, istersenizde toz kırmızı biber koyun.
Servis yaparken her kaseye bi birazcık koyun.
Çok güzel oluyor.
Yiyen herkes tarifini istiyor benden.

nurdann sende benim gibi domestos manyağısın bende bu akşam evime geçicem deli gibi heryeri domestoslucam

gerçi bunun acısı yaşlanınca çıkar bizden ciğerlerimiz mahfoluyo ama napalım

hijyende önemli demi

süzme mercimeğin sütlüsü evett bunu deneyebilirim ellerine sağlık canım

sağol kuzum sağolll....
canım ya özlettin kız kendini katılmıon artık buralara pek:)

sorma tatlım yaa ben burada santral dışında o kadar çok şeye bakıyorum ki yetişemiyorum bazen
önüme cv verirler ik asistanı gibi kullanırlar
ödeme günleri ödemeye gelenlerle uğraşırım finans asistanı gibi
idari işler müdürü sağolsun zaten zırt pırt bişiler ister onun özel asistanıymışım bi de böyle dalga geçer
faxlarla da ilgileniyorum gelen kargolarla da bi muhaberat elemanı olmadığım kalmıştı onuda oldum tam oldu
ee santral hiç susmuyo bi de sürekli içeridekiler telefon bağlamamı istiyor şunu bağla bunu bağla
bunların hepsi bazen üst üste gelince bakamıyorum buraya

bu şekilde çok güzel duruyo canım bide 2 şer yastık koyarsan daha güzel oluyo mesela pikeler 2 yastıklı olsa bile düz aynı renkden 2 yastık kılıfı aldın mı süper oluyolar

ay evet yaa bende iki tane pike takımı aldım geçenlerde markafoniden
birine pembe, diğerine de turkuaz renkte düz yastık kılıfı alıp dediğin gibi yapmak istiyorum :lepi:

pasaklıcım.. yataşta kçşe takımı 1399 tl:)) bir bak istersen netten...

Cronos Köşe Takımı - YATAŞ

canımsınnn hemen bakıyorum Şeniz

***** SİMİT *****

MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı kadar )
Sosu için:
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Üzeri için; bol susam

YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
1 saat mayalandırın.
Sos için olan malzemeleri karıştırın.
Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölün.
Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
İki ruloyu alıp, birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin.
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Sonrada çayınızın yanında sıcacık, misss gibi afiyetle yeyin.
Bu ölçeden 10 adet simit çıkıyor.
kızlar harika oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…