Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

dereotlu-poğaça
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
aldığı kadar un

Hazırlanışı:
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım. hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

adacmm fotoğrafı da ekler misinn varsaa

çook çook saol canm benmm hemen alıyorum arşivee

canım sert olmasının sebebi hamuru katı yapmış olabilirsin ondan kaynaklanabilir...
yumuşak bir kıvamda tutun hamuru tabi çok ta cıvık olup elinize yapışmayacak...unu yavaş yavaş eklemek bunun için iyi bir ayarlayıcı

kızlar peyniri eklemeyi unutmuşum
ben aynı zamanda beyaz peynir rendesi de ekliyorum
1 ya da 1,5 su bardağı kadar
tuzunu da beyaz peynirin tuz oranına göre ayarlayın

gayet güzeldi hamur , üstüne biraz bol yumurta sürdüm onlarda kıyır kıyırdı onun etkisi olabilirmi birde ben sıvı yağ kullandım margarin mi kullansaydım acaba caspersy sen bi yapda bakalım nasıl olacak,

ben peynir eklemedim yaaa

oh oh yine tarifler havada uçuyo..
dereotunu sevmiyoruz ama biz yapmam heralde onu...
Adacım dün verdiğin sitede bu garnitürü gördüm hoşuma gitti yapıcam ..içinde peynir varmış..çok şıkta duruyo..

tamam tatlmm yapayımm haber veririm nasıl olduğunuu
ben kurabiye gibi ince ince yapıyodum dereotlu peynirli
bide poaca olarak deneyim dedimm

ayy çok şık gerçektenn

kızlar sayenizde değişik şeyler öğreniyorum...
ama yapmaya fırsat olmuyor
tek yaptığım mücverle tiramisu (gülsünün) oldu
yinede sağolun ilk fırsatta dolgu kek ve dünkü ıslak kurabiyeleri yapıcammm

olsun tatlmm
kaydet arşivde dursun gün gelir yapılır )))

benm 30 35 tane tarif kaayıtlı ama 3 5 tanesini anca yaptım ))))

bende geniş bir yemek arşivi var maşallah,insan 5 senelik evli olunca tabifırsat buldukça paylaşırım sizlerle kızlar.sizinkileride eklemeye başladım şimdi iyi oldu.bende en kısa zamanda şu dolgu keki yapacağım.çok merak ediyorum nasıl olacağını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…