Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

Yağmurlu ve soğuk bir kış günü, yırtık pırtık paltolar giymiş iki çocuk kapımı ç...aldı.

"Eski gazeteniz var mı, bayan?"

Çok işim vardı. Önce hayır demek istedim, ama ayaklarına gözüm ilişince sustum. İkisinin de ayaklarında eski sandaletler vardı ve ayakları su içindeydi.

"İçeri girin de size kakao yapayım." dedim.

Hiç konuşmuyorlardı. Islak ayakkabıları halıda iz bırakmıştı. Kakaonun yanında reçel ekmek de hazırladım onlara, belki dışarıdaki soğuğu unutturabilir, azıcık da olsa ısıtabilirdim minikleri.

Onlar şöminenin önünde karınlarını doyururken ben de mutfağa döndüm ve yarıda bıraktığım işleri yapmaya koyuldum.

Oturma odasındaki sessizlik dikkatimi çekti. Bir an kafamı uzattım içeriye küçük kız elindeki boş fincana bakıyordu.

Erkek çocuğu bana döndü ve

"Bayan, siz zengin misiniz?" diye sordu.

"Zengin mi? Yo hayır!" diye cevaplarken çocuğu, gözlerim bir an ayağımdaki eski terliklere kaydı. Kız elindeki fincanı tabağına dikkatle yerleştirdi ve

"Sizin fincanlarınız ve fincan tabaklarınız takım." dedi.

Sesindeki açlık, karın açlığına benzemiyordu. Sonra gazetelerini alıp çıktılar dışarıdaki soğuğa.

Teşekkür bile etmemişlerdi, ama buna gerek yoktu. Teşekkür etmekten daha öte birşey yapmışlardı. Düz mavi fincanlarım ve fincan tabaklarım takımdı.

Pişirdiğim patateslerin tadına baktım. Sıcacıktı patatesler.

Başımızı sokacak evimiz vardı.

Bir eşim vardı ve eşimin de bir işi, bunlar da fincanlarım ve fincan tabaklarım gibi uyum içindeydi.

Sandalyeleri şöminenin önünden kaldırıp, yerlerine yerleştirdim.

Çocukların sandaletlerinin çamur izleri halının üzerindeydi hala. Silmedim ayak izlerini. Silmeyeceğim de. Olur ya; unutuveririm ne denli zengin olduğumu.

Siz sakın unutmayın ne kadar zengin olduğunuzu. Ben unutmayacağım.

heraaaaaaaaaaa baaak ben zenginim diye boşa dememişim
çok güzel yazı cnm paylaşım için teşekkürr

begendğin için teskkür ettim balkızzzz bnmde cok hosuma gıttıııııı çokkk zengınızzz çokkkkkkkkkkkk

kızlar ya gripinin gidenin dostu olmaz dıe bi şarkısı var ben çok beğendm sizde bi dibnleyın bakem beğencenz mı

heraa bak bende bu sözü çok severim..

istanbul boğazını bana verseler nolur,gözlerim görmedikten sonra... (gözleri görmeyen biri demiş bunu))

kesnlikleee çok mantklı ve çok güzelll balkıssss...
hiç bişey gören gözümüz ,yürüyen ayaklarımız ,tutan ellerimizzz vee yüzümüzdeki küçücük bi gülümsememiz kadr değerli değil....

heracım çok güzel paylaşım cnm .hera dunku sorunuda çözdük tatlım 1 saat sonra geldi eve =)
balcım sözde süpermişş

balkıss herkes gıttımı neee topic bize kaldı
çok ciciymiş gercekden dun bende facede papyon tatlısı gordumm çokkk hosdu bayramda onu yapmayı düşünüyorum sunumu çok şık

aminnnnnnnnnnnn
hiçbir uzvumuz rabbimin yarattığı kadr orjinalde olamıyorr....
allah bugünlerimizi aratmasınn

balcım bu yemk paylaşımııı arttı hayırdırr=)=)

ya nedense evlendikten sonra merak sardım
bekarken mutfağa girmezdim
hatta annem geçende diyoki bize hiç yapmıyodun bu yemeklerden dedi :))
napiim anne başa gelen çekilir dedimm :))

balkıss herkes gıttımı neee topic bize kaldı
çok ciciymiş gercekden dun bende facede papyon tatlısı gordumm çokkk hosdu bayramda onu yapmayı düşünüyorum sunumu çok şık

nası bişi paylaşsana cnmm

mbluecımmm çözmenıze sevndm zaten kucuk bı sorundu ama tatsız bı durumdu ayrıca konusdun mu bu konudan rahtsz oldugunu bakım ?

heracım konuştumm konuşmazmıyım eve geldnde ben yatmıştım ışıkları söndurup oturdu yanımaa sarılıofalan ben surt etmeye dvm ettim=) nese oda kızdı falan filan bende dedim ben düşüün adaha ayama bi bot bile almadım dedim sen nasıl 1 oyuna 80tl erebilirsin dedim oda tutumuş kolumdan kalk sana bot alcaz dio bende sinirlendım azıma gelenı saydım yattım yata sonra geldi ağlştık birlkte sonra lkonuştuk çözdük sorunu sonrada klktık film izledk mısıır aptlattık yedık =)=) sonra yattık sohbet ettık sıcacık sıcacık sarılışııp uyuduk=)=)

Papyon Tatlısı

Malzemeler

1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 çay bardağı sıvıyağ2 çorba kaşığı sirkeBir tutam tuz, aldığı kadar unÜzeri için: Ceviz1 adet yumurtanın akı150 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker3 su bardağı su2-3 damla limon suyu

Yapılışı

ÖNCELİKLE şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2 taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın. Süt, yumurta, sıvıyağ, sirke, bir tutam tuz ve unu derin bir kaseye alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru çok ince olacak şekilde açın. Geniş ağızlı bir su bardağı ile hamurlardan yuvarlaklar kesin. 4 adet yuvarlağı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun. Ortasından büzerek papyon şekli verin ve üzerine tereyağı sürün. Yarım cevizin altını yumurta akına bulayıp büzdüğünüz orta kısma yapıştırın. Kestiğiniz diğer yuvarlak hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak sonra tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın. kaydirigubbakcemile3

.

Eklentiler

• $72575_454850644846_137280359846_5233106_865644_n.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…