Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

birsencım o bendede oluyor hiç yoktan canım daralıyor bazen hayırdır inş. diyip geçiştiiromda hiç yoktan kafayı ufak tefk bişiylere takıp içimizde buyutuyorz o yuzdende hep canımız sıkkın oluyor canm =( nese sen kndını rhtltmya çlş cnmm =) ben önceden sıkılınca yemek tariflerine bakardımda şimdi korkuma bakamıom karnım acıkıyor da=)

kızlar size çok basit br tatlı tarifi verim=)

çikolata soslu tavuk göğsü

1 kg süt içine yarım paket margarını atıyorsun 1 su bardağı un ve şekeri koyup hızlı hızlı çırpıyorsun ocaktan almay ayakın 1 paket vanılya ve zevke göre 1-2 damla sakızı atıyosunn . ocaktan alıp kenarda hızlı hızlı çırpıyosun tenceryle soumya bırakıosun üzeri kabuklaşınca tekrar mikserle hızlı hızlı çırpıyosun bunu 2-3 kere yapmak yeterli

sonra ayrı bıryerdede 3 bardat sütle 1 paket çikolata sosunu karıştırarak pişriyosun.
borcamı ıslatıp ilkönce tavuk göğsünü dökuosun sonrada çikolata sosunu dökuosundinlendikten sona afiyetle ye =)
genelde herkes çok sever bu tatlyı =) hadı hamarat hatunlar sizde yapın =)

hoşgeldin tanemcim...
Fıstıkım naber akşamın nasıldı ?
Ellerine sağlık tatlım :)) Birsencim aynen arada oluyor hepimize ruhumuz daralır gibi aynen .

lamecım =) tahınlı kurabıyelerı düşünürken geldi aklıma =)
şirktte yaptım herkes bayıla bayıla yedı bıde havalar ısındı ya soğuk tatlılar pek güzel gidiyor =)
gerçi ben pek tatlı düşünmesem ii olcak ama arada kaçırıyorum =) böle değişik güzel soğuk tatlı tarıflerı varsa hemen alım kızlar =) mısfır vs. gelir şimdi yavş yavş akşmları =) varsa böle bildiniz güzel trfler hemen alım =)

hamişler sizde tarıflerı alıp yapın sütlü tatlı şerbtlilerden daha iyidir =) sadece sütl tatlı yıyın =)

mbluecim.. benim ve çevremdekileirn vazgeçemediği tek tatlı incirli tatlı....... kuzenim her gidişimde ister... yapıp götürürüm.. kayınvalidemde çok severr....

bunu esoesten almıştım....

Malzemeler:

Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1/2 bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu

Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
4 yemek kasigi toz şeker

Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yada 3,5 subardagi süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

buda çok hafifi ve lezzetli birşey...
istediğiniz puding çeşidini deneyebilirisniz..

Malzemeler:
3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı tozşeker
1 pk. çilekli puding
1 çorba kaşığı tereyağ
1 pk. vanilin.
Üzerine: Hindistan cevizi

Yapılışı:
Süt tencereye alınıp içine şeker, irmik ve puding eklenip karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başalyınca içerisine tereyağı ve vanilin alınıp bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan lokum harcı ellerimiz ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar haline getirlir ve hindistan cevizine bulanıp dolapta 1 saat dinlendirildikten sonra servis edilir..

Ellerine sağlık tatlım

lamecım ikisinide yzdım denencekler listemde ilk sıradalar =) teşkkürler cnm =)( yanlız tereyağ yerıne margarın konulsa olmazmı canım ?

bu arada irmik tatlısının =) düzünü yapıyorum bende cnm

kolay irmik tatlısı

9 kaşık irmik ,9 kaşık şeker ,1 paket vanılya ,4 yemek kaşığı margarin,4,5 subardağı süt ve 2-3 kaşıkda hindistan cevizi

hepsini bir araya koyup guzelce karıştırıp kaynatıyoruz.koyulaşan tatlımızı ıslatılmış borcama dökuyoruz.=) istersenız arasına ufalanmış kakaolu bıskuvı ceviz ile de servis edebilirsiniz yada çikolata sos ile = ) buda çok basit bişiy ve güzel oluyo tadıda hafif =)

bi yerde buluşsak şöle çardak gibi..herkes bi çeşit mamiş yapsa...ohhhh ne güzel olur yaaaaa
bende yesem abur cuburrr...

merhabalar herkese.dün büdüşümle evdeydik izin almıştım o yüzden yoktum.herkese hayırlı bir hafta diliyorum.
hafta sonu düğün vardı arkadaşın köyde ona gittim ama büdüşle perişan olduk.eve geldik büdüşün banyosunu yaptırdım ben banyo yaptım.kaygana da yoktu evde bir huzur. dünde işte izin aldım biraz daha dinlenmek için.

BEN mamiş isteyince topik boşaldı...
tamam nan gelin istemiyom bişi..tembel garular ben yapar getiririm

balımm... nevgülüm.. hoşgeldiniz kızlar..

balım ben yaparım sana.. söyle ne çekti canın??

nevgül... ohh ne güzel olmuş.. kaynanasız bir gün haa:)

bi yerde buluşsak şöle çardak gibi..herkes bi çeşit mamiş yapsa...ohhhh ne güzel olur yaaaaa
bende yesem abur cuburrr...

ay evet hemde ne güzel olur =)balımm birgun oratda buluşup yapak öle bir organızasyon be am apazar olsun =) kocişler felanda olur kaynaşırız

BEN mamiş isteyince topik boşaldı...
tamam nan gelin istemiyom bişi..tembel garular ben yapar getiririm

aşkolsun balım beeeee.sen iste yapım getirimmm

nevgulcumm =) yorucu geçmişş valla büdüşünde yorulmştr yollarda =) nese dinlen az kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…