Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

ben biraz un kavuruyorum canm üzerine mercimekleri atıp az daha kavurup pişiriyorum sonra blendırdan geçiriyorumm
üzerine nane kızdırırdım önceden ama kocem sevmio bişi eklemiyorm başka

adacım hoşgeldin cnmmm
hücreciğe geçmiş olsunnn erkekler zor hastalanır ama hastalanıncada fena oluyolar.

canmm çok geçmiş olsunn inş hemencik toparlar eşin..
kışın kocem grip olmuştu bi gün yattı öyle ayy nasıl zoruma gitmişti ne çok ağlamıştım yaa

adacım geçmiş olsun canım.
benimde eşim bu kış hep hastalandı.
az önce konuştum üşüme geliyor diyor.
dedim yarın git doktora. kendi kendine ilaç alıyor kızıyorum.

ada kız gelmedi mi dedim ki geldinnn
hoşgeldin tatlımdaaa kocenn hasta olmuşşş
geçmiş olsunnnn..

ada geçmiş olsun eşine

kızlar çok sağ olun... hem de ne kötü oluyormuş...
hani onlar güçlüdür,dirayetlidir,ağrı,sızı çekmez gibi saçma bir düşünce hakimdir ya...gerçekten de olunca da beter oluyorlarmış...ben sevgilimi 8 yıl da ilk defa bu kadar kötü hastalanmış gördüm (( umarım bu derece kötü halini son kez görmüşümdür...
salgın varmış bu arada aman dikkat...

ben biraz un kavuruyorum canm üzerine mercimekleri atıp az daha kavurup pişiriyorum sonra blendırdan geçiriyorumm

soğan patates bazen havuç az bişi koyuyorum bende...annem ıspanak bile atıyor:)cnm zaten koyulaşıyo ben un atmıyorum...
bide annem bazen blendırdan geçirmiyo oda çok hoşuma gidiyo:)

soğan , patates, mercimek , pirinç koyuyom
pişince blendırdan geçirince
salçalı kırmızı toz biberi kızdırıp üstüne döküyom

bende soğandan sonra unu ekleyip kavuruyorum. arada havuç ve patateste koyuyorum... ama syuna da kesinlikle bulyon koyuyorum... sonrasında da casperım gibi blendırdan geçiyorum... tuzunu, baharatını da o zaman koyuyoum.... çok lezzetli oluyor...

soğan , patates, mercimek , pirinç koyuyom
pişince blendırdan geçirince
salçalı kırmızı toz biberi kızdırıp üstüne döküyom

efet pirinçte güzel oluyo cnmm
ben salçayı atıyorum içine kavuyorum yada kavurmuyorum hepsini atıp düdüklüyü kapatıyorum.sonradan koyunca fark oluyormu tadında?

koltukda sızmassamm yine karnım ağrıyoooo :26::26::26::26:
ahh canm yaa... inş. bir çözüm bulursun..

soğan patates bazen havuç az bişi koyuyorum bende...annem ıspanak bile atıyor:)cnm zaten koyulaşıyo ben un atmıyorum...
bide annem bazen blendırdan geçirmiyo oda çok hoşuma gidiyo:)

canım un katılaşması için değil farklı bir tat veriyor...

efet pirinçte güzel oluyo cnmm
ben salçayı atıyorum içine kavuyorum yada kavurmuyorum hepsini atıp düdüklüyü kapatıyorum.sonradan koyunca fark oluyormu tadında?

salçada olunca köpük köpük oluyooo

kayınvalidem hiç salça koymaz bnmm

ben havuç ve bulyonda koyuyommmm ....

casperr ben seni hep ararımmmmm

lamem bende bulyon hastasıyım yaaaaaa koymmaaya çalışıyorum ama pilava falan koymadanda olmuyo..
çok yakışıyo yemeklere dimi?
bende göz kararı yapıyorum suyunu falan sizin ölçünüz var mı cnm

kelebek hiç salça komuyomu

Son düzenleme:
bir yandan da geçmişe bakıyorum...
kelebek...ben de temizliğimi cumartesi etmiştim...kadın geldi,tüllerimi,camlarımı halletti...aynen kaç posta çamaşır yıkandı sayamadım...işin kötü tarafı kurutucum da yok...sağ olsun komşularım var da balkonlarına asıverdim...misss gibi olmuştum,dedim akşamına da bir paris gider bu yorgunluk öyle atılır ama evdeki hesap çarşıya uymadı...kocem hastalandı...

casperım... hafta sonu kardeşim gelmişti... şu bizim meşhur kurabiyeden istedi, arkadaşlarına götürmek için... ayy özlemişim lezzetini bende... bayadr yapmıyordum.. bu sabah aradı.. arkadaşları bayılmış.. tarifini alıp annelerine verceklermiş:))

aman sana bulaşmasın canmm
canım yaaaa bende çok özliycemm... sık sık araşır mesajlaşırız artık:)

evt canmm tabiki..

mutluyla konuştuk şimdik..

maşallah sesi çok iyi geliyordu bebekde iyiymiş bugün hastaneden çıkacaklarmış ama baş dönmesi çok fazlaymış o yüzden yarın çıkaralım demiş dr.u
ben o kadr korkuyorken normal doğum yaptım inanın çok kolay dio
minicik burnu falan kızımın dio..
ayy hepinize çook selamı varr

1 nescafe fincanı mercimeğe 2 lt koyuyom sanırım ben sanırımmm
bulyon zararlı diyolar ama bende kullanıyom valla napayım sağlıklı olan bişey mi kaldı kii
herşeye bişey buluyolarr

tavuk pişiricnce suyunu ufak pet bardaklara koyup buzluğa koyuyom ama bulyon gibin olmuyo bee misli misli bi koku oluyo
bnm sünepe kaynım hayatta bulyonlu yemez bende hep bulyonlu yaparımmm

canım bende arada pilava ama mercimeğe hep koyarım... bende seviyorum.. eşimde sever:)

kelebekçim.. bizim tarifler yakın... casperımlada yakın.... bende hiç salça koymam...
sadece karabiber ve tuz... benim mercimek çorbası kırmızı olmazzz..

en son bugün mercimek yaptım dedim ya...
bir kaç seferdir farklı bir yöntemle yapıyorum artık...
mercimeğin o nişastalı suyu gidene kadar yıkıyorum...sonra üzerine tereyağı ekleyip kavurmaya başlıyorum o kavrulurken,1 adet soğan ve 1 adet patatesi soyup 4 e bölüyorum içine ekliyorum,bir kaç diş te sarımsak ekliyorum...var sa çarli ya da sivri biber...arzuya göre de havuç...ıspanak...brokoli...vs....
bir güzel kavruluyor...tuz ve renkli karabiberlerden ekliyorum...kaynattığım suyu da ekleyip düdüklümün kapağını kapatıyorum...
pişince blendırdan geçiriyorum...tuz ve baharat kontrolünü yapıp,nane ve kırmızı biber arzuya göre tereyağın da eritip servis ediyom :)))

önceden sebzeleri,mercimeği çiğden koyup haşlıyodum sonra blendırdan geçirip,yağını yakıp üzerine ekliyordum ama üsteki anlattığım gibi daha lezzetli oluyor...

dr neye izin vermemiş bana mı yzadın
canm bebeklerinin olma ihtimalinee öyle demiş %1 bile olma ihtimali yok die
salçada olunca köpük köpük oluyooo

kayınvalidem hiç salça koymaz bnmm

ben havuç ve bulyonda koyuyommmm ....

casperr ben seni hep ararımmmmm
bende hep açarım kuzum

bende çooktandır yapmıyorum canm ya
ellerine sağlıık kardeşim gelsinde bende o zaman yapayım barii
zaten gittiğinden beri çok sevdiği bi kaç şeyi hiç yapmadım boğazımdan geçmez kii (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…