Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

efsun_zeren, NNURDAN+, sel, organiksheker+, gulsunn+, COTURNIX+, bal63+, caspersy+, PasakliMinikTanrica+, ikraaa+

hepinize şöyle topluca bir slm. vereyim dedim :)))opuyorumnanaktan
kısss ada ne güzel bi selamdı böyle
sana da selam olsun canım
iyiki varsınız...

nnurdan cıım geçecek canım sevdiklerin yanında ne güzel beterin beteri var haydiii canım şöyleee bi gel kendine hadi bakalım ağla üzül nereye kadar kendinide bizide ailenide üzme hadi tatlım pozitif düşün

canım sihirli su kıvamlı çamaşır suyu gibi bişey ama çok etkili ve güzel ellerde kokmuyoda marketlerde satılıyor tertemiz pırıl pırıl yapıyor her yeri:lepi:
geçmiş olsun canım tekrar allah şifa versin ama bu ara havalardan çocuklar çok ceyranda kalıo normal hasta olması sıkma canını...

slm adacıkkk..........

gülsün aramadı bu misafirler hala bende aramıycam diyorum ama çat kapı yapmazlar heralde delüler...

sağol canım öyle yapmmaya çalışıcam internetten de bu konuda uzak durucam gitçem yatçam kalkçam:)

Nnurdan cım sana kendimden örnek veriyim iki ay önce bebek yapmaya karar verdik birden ara kanamam oldu aaaa dedim noluyo ş yerindeyim napacağımı şaşırdım hemen randevu aldım dr gittim yumurtlama kistim varmış yumurtam çatlamış belli bi olgunluğa erişmiş ama vucudumdan atamamışım biz bebek düşünürken dr doğum kontrol ilacı verdi kullandım ama hiç moralimi bozmadım ilaçdan öncede 2 tane iğne oldum kanamam durmadı ve bide üstelik çalışıyordum ilacım bitti dr gittim ama nasıl pozitifim dr şaşırdı vajen ultrasyonla baktı geçmiş dedi biliyordum dedim dr teşekkür ettim bi dahaki görüşmemizde bu ekranda kese görürüz inşallah dedim güldük çıktım haaa tabi okuduğum kitapların büyük rolü var

Aclik hissettirmeyen mucize yemis

Turkiyede orucu hurmayla acmak adettendir� gibi yaygin bir gorus var Halbuki, zeytin ve incirle de acilabilir. Kurani Kerimde hurmanin yani sira zeytin ve incirden de soz edilir

Peki Ramazanda hurma yerine neden inciri tercih etmeli diye soracak olursaniz? Bunun cok onemli iki nedeni var…
1-Incir enerji deposu oldugu icin aclik hissettirmez ve sizi tok tutar�
2-Yerli mali oldugu icin Turkiye ekonomisine buyuk kazanc saglar

MUCIZEVI FAYDALARI VAR

Incirin faydalari aslinda saymakla bitmiyor Ama en onemlisi muthis bir enerji deposu olmasidir… Ozellikle de cevizle birlikte tuketildiginde vucudun dinamosu olur
Sadece meyvasi degil, yapraklarindan akan beyaz sivinin da mucize etkileri vardir Bakin incir nelere iyi geliyor Ve cok etkili incir formulleri;

TOK TUTUYOR: Ozellikle Ramazan ayi icin bulunmaz bir nimet. Cunku incir bir enerji deposu ve orucluya acligi hissettirmeyip, tok tutuyor.
Bunun yaninda Incir, kan sekerini duzenliyor, hazmi kolaylastiriyor, enerji veriyor. Pek cok vitamini bunyesinde barindiriyor. Cocuklarin gelisiminde anne sutu kadar faydalidir. Her gun bir adet incir tuketilmesi, kolesterolu de duzenliyor.

KURUSUNUN FAYDALARI:

Yas incir kurutuldugunda bunyesindeki kalsiyum 4.6 kat artar. Bu sayede de muthis bir enerji deposuna donusur. Kurutulmus incir cok degerli olup, iyi bir besin kaynagidir. Balgam sokturucu, yumusatici olarak kullanilir.
Kuru incir, icerdigi protein miktari yonunden fakir, sentezinde kullanilan aminoasit cesidi acisindan zengindir, bu nedenle hucre gelisimini destekler.
Ayrica kuru incir, bogaz agrisi bronsit ve oksuruge de faydalidir.
Kis aylarinda vucudun direncini arttirir, pek cok saglik sorununa karsi guc ve dayaniklilik kazandirir.

BAGIRSAKLAR ICIN FAYDALARI:
Incir bagirsaklardan toksIk maddelerin temizlenmesi ve kandaki kollestrol seviyesinin dusurulmesi icin faydalidir. Bagirsak iltihabi olanlarin cok incir yemesi gerekir.
Incirin bunyesinde seker, albuminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kukurt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.

CEVIZLE INCIRIN KARISIMI
Incir cevizle birlikte yenildiginde hem vucudunu zehirlerden korur, hem de bronsite iyi gelerek oksurugu keser.
Nezle icin de faydalidir.

SUTLE INCIR YENIRSE

Inciri sutle ya da sirkeyle eger oda olmazsa yalnizca zeytinyagina batirip yiyerek basur sIkayetinizi ortadan kaldirabilirsiniz.

Sesiniz kisildiginda hemen bir inciri bir su bardagi kadar sutun icine koyup bir cezvede kaynatin. Ilik ilik bu surubu icin, cok yararini goreceksiniz.

BEYAZ SIVISI NEYE IYI GELIR

Yas dallari kirildiginda akan sutumsu beyaz sivi, nasir ve sigillere surulur.

Anasonla beraber yenen incir ise hem kan yapar, hem de sismanlatir.

işte pozitif düşünce gücü....çok güzel faydasını görmüşsün efsun
nurdancım sende güzel düşün ne olur...

yokmuş orda işte sorun orda ((( burda yapmıyoruz dedi locale de 130 tl para alıcaklarmış çok değil tabi.
özel polikliniklerde uygulanmıo herhalde.
canım ama annemde özel poliknikte oldu... parça alcaklardı ve genel aneztezi yaptılar.. dışardan doktor getirilmişti hastane tarafından....

kızlar kızımın ateşi biraz daha yükselmiş eteş düşürücüverdim az işlerim var yapıp hemen gidicem yanına gelemeyebilirim hoşçakalın
canım çok geçmiş olsun tekrardan.

slm adacıkkk..........

gülsün aramadı bu misafirler hala bende aramıycam diyorum ama çat kapı yapmazlar heralde delüler...
güzeim onlkarın gelceğini söylediği saatte sen dışarda olmaya bak:))

şu hortumlu dünyada fil yanlız bir hayvandır çok güzel bir kitap tavsiye ediyorum hayata bakışım değişti

kız misafirin mi var akşama?

geçen hafta yarın akşam için konuştuk
netleşip dönücektiler ama dönen eden yok
üstüne bide tatile çıkmış haber vericek hatun

ben gene evde hazırlıklı olurum
kırmızı biber aldım akşam közlerim
sarma içi ve yaprakları hazırladım akşam onları sararım
börek eşimden
dolgu kek yapıcam
bide patates salatası gibi bişe yada rus salatası tammdır napiim
gelmesseler biz yeriz
ama yarın bakırköye nasıl gidicem?? onlarımı beklicem ((

Gunun guzeldi degil mi? Aksamin da guzel olsun...
Yemegin ne olursa olsun, masanda illaki kumas ortu olsun...

Saklama tabaklari, bardaklari misafire.

Sizden ala misafir mi var bu dunyada?

güzelim sana da çok geçmiş olsun da
benim bu rahatsızlığım evlendiğimden beri1 seneden beri var 3 aylık evliydim yara yaktırdım 10 aylık evliydim bi daha yaktırdım kullandığım ilaçların haddi hesabı yok ve evlendiğimden beri hiç ara kanamalarm kesilmedi.ben hastalığa üzülmüyorum benim üzüldüğüm bi fayda bulunamaması
doktor bi sebep yok d.kontrol haplarını bırak öyle deneyelim dedi yine aynı şey oldu.
uzamasından sıkıldım yeni evliyim bu ne dert yawf??
yoksa tabi tedavi için gidicem ama işte?

wallaaaa kızlar hayat çok kısa her geçen dakikaya geri dönemiyoruz her gülücük her iyilik hanemize yazılıyor silemiyoruz boşverin hepimizin ömrü alacağımız nefes kadar sayılı değilmi

Alıntıdır...

1. Esim evliligimizden once baslayan migren agrilarindan sIk�yetci idi ve cebinde bir suru agri kesici ilaclarla dolasir ve kriz anlarinda da basimi kesin de bu agridan kurtulayim' derdi. Hacettepe Tip Fakultesi’nde 1980 baslarinda MR' cekilip migren teshisi konuldu ama olumlu bir sonuc alamadik. 1983 yilinda is yerim Ankara Universitesi' nden Gazi Universitesi' ne gecince burada da MR cekilip migren teshisi konulunca migren tedavisi basladi. Verilen cesitli haplar etkili olmayinca depresyon tedavisine baslayacagiz dediler ve giderek degistirilen ilaclar sonucu esim neredeyse 24 saat uyumaya basladi ilaclarin etkisi ile. Bu asamada ben tedavi ve ilaclari kestirdim. Bitkisel ilac aramaya basladim ve tanidigim bir zamanlar orman bakanliginda tibbi bitkiler arastirm a projesi' nde calismis emekli tanidigim biberiye cayini tavsiye etti. Gunde 5–6 fincan biberiye cayi
tedavisine basladik ve 20–25 gun sonra migren, bas agrilari sorunlari bir daha gelmemek uzere sona erdi.

2. Ortopedist kardesime ameliyat olan sanatci Selcuk Ural kardesime migreni oldugunu soyluyor ve kardesim biberiye cayini tavsiye ediyor. Selcuk Ural birkac yil once ATV televizyonundaki bir programda migreninin ortopedist doktorunun botanikci agabeyinin tavsiyesi ile gectigini soyluyor ve tesekkur ediyor.

3. Kayinbiraderimin esi Elmadag’da kizakla kayarken dusup kizak freni demirinin ayak bilegi ile diz arasi orta bolgede V harfi seklinde ve buyukce bir bolgede etini kemige kadar kaldirdi. Buraya dikis atildi ancak kalkan kismin buyuklugunden 1 ay V harfi ic kismindaki deri canlanmadi ve doktorlar bu bolgeye deri nakli yapmamiz gerekir dediler. Kayinbiraderimin buldugu estetik ameliyati yapacak doktor Amerika’dan yeni bir ilac geldi once birkac gun bunu surup
deneyelim, sonuc alamazsak ameliyati yapariz dedi. Surulen yag deriyi 3–4 gun sonra canlandirmaya basladi. Bu yagin uzerine baktigimda Rosmarinus kelimesini gorunce biberiye bitkisine olan ilgim cok daha artti. Kendi kutuphanem ve internetten yaptigim arastirmada biberiye bitkisinin iyi geldigi hastalik ve sorunlar 100'u cok asinca arastirmayi kestim bu kadar yeter diye.

4. Biberiye yagini yazlik evimize goturduk. Agabeyimin torunlari dusup veya kosarken baslarini veya eller ve ayaklarini bir yerlere
carptigin da evde baslayan telasa hic gerek olmadigini soyleyip bu yagi suruyordum ve sismesi, morarmasi veya agrimasi gereken bolgelerde bunlarin hic biri erceklesmiyordu.

5. Esimin isyerinde arkadasinin babasinin ayaklarinda diz alti bolgesinin dolasim bozuklugu nedeniyle ayaklari soguk idi. Biberiye cayi ile bu sorunlari cozuldu.

6. Cok yasli komsumuzun 2 yildir geceleri uyuyamama sorunu vardi. Damadi Ankara'da bir devlet hastanesinde beyin cerrahi docent de cozum bulamamisti uyku sorununa. Biberiye cayi icmeye basladiktan sonra gece de gunduz de uyumaya basladi.

7. Yine ayni cok yasli komsumuz gut hastaligindan da muzdarip idi
ve kaninda urik asit yuksek cikiyordu. Biberiye cayi ile bu sorunu da cozuldu.

8. Kayinpederim boyun kireclenmesinin sonucunda boynu tamamen hareketsiz duruma gecti. Doktorlar ameliyat y apamayiz boyle idare et dediler. Biberiye yagi ile yaptigi masajlar sonucu 1 hafta sonra
boynunu hareket ettirmeye basladi.

9. Kizim kosarken carptigi eli mosmor oldu. Biberiye yagini surduk,
2 saat sonra morluk gecmeye basladi. Akraba doktora soruyorum
soyle morluk normal ne kadar zamanda gecer diye ve 2 gunde gecer diyor.

10.Biberiye yagi ecza dolabimizda artik yerini almisti. Bir yerin mi agriyor (ornegin bas agrisi) sur biberiyeyi en azindan gecici olarak agri gecsin. Bir y erin kesildi mi, cizildi mi sur biberiye yagini cok suratli olarak iyilessin.

Umarim arkadaslar icin bu bilgiler yararli olur.

kızım sen ara onlarımı beklicen akşama kadar
dönmediniz bana ne yapıyoruz akşama falan de işte?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…