tabiki gelmek isterlerse her zaman benim evime gelicekler ben sadece çocukların etkilenmesini vve düzenlerinin bozulmasını istemediğim için onları evlendiğim şehire şu anda götürmücem.. 15 günde bir görmekı hangi anneye yeterki ama boşanmanın yarılmış olmanın herkes için bir bedeli vvar ben ödüyorum ve hayatımız boyunca ödücez aslında.. hatta size şöyle söyelyim insan öyle bir oluyorki ben hiç bir zaman mutlu bir insan olarak bile yaşıcağımı sanmıyorum çünkü bi kolum kanadım kırık(
Amin.
Öyledir elbet. Zaten bu bakış açısına çok kızıyorum. Boşanmış olan bir insan bir daha evlenemez mi? İster hiç evlenmemişle evlenir ister boşanmışla ister çocukluyla.
Burada asıl mesele 2 tarafta varsa çocukların mağdur olmaması ve psikolojilerinin bozulmaması.
Yorumdaki eleştirilerin çoğu çocuklarınızın velayetinin babada olması ve uzağa gidecek olmanızdan sebep.
İnşallah önce çocuklarınız sonra sizin için en hayırlısı olur.
Anlıyorum.. Yine de keşke aynı şehirde olabilseymişsiniz.. Çok uzak mı peki gideceğiniz şehir..
tabiki gelmek isterlerse her zaman benim evime gelicekler ben sadece çocukların etkilenmesini vve düzenlerinin bozulmasını istemediğim için onları evlendiğim şehire şu anda götürmücem.. 15 günde bir görmekı hangi anneye yeterki ama boşanmanın yarılmış olmanın herkes için bir bedeli vvar ben ödüyorum ve hayatımız boyunca ödücez aslında.. hatta size şöyle söyelyim insan öyle bir oluyorki ben hiç bir zaman mutlu bir insan olarak bile yaşıcağımı sanmıyorum çünkü bi kolum kanadım kırık(
ama bu sizin seciminiz
çocuklarınızı yanınıza alıp bir hayat kurabilirsiniz
bu bedeli sizden çok cocuklar ödüyor bence
kolum kanadım kırık diyeceğinize onları sizin yanınıza almak için caba gösterebilirsiniz
bana göre kolay yolu secmişsiniz
ben kendimi o çocukların yerine koydum ve sizin için hiç iyi şeyler düşünemedim maalesef
ama bu sizin seciminiz
çocuklarınızı yanınıza alıp bir hayat kurabilirsiniz
bu bedeli sizden çok cocuklar ödüyor bence
kolum kanadım kırık diyeceğinize onları sizin yanınıza almak için caba gösterebilirsiniz
bana göre kolay yolu secmişsiniz
ben kendimi o çocukların yerine koydum ve sizin için hiç iyi şeyler düşünemedim maalesef
Sorunlar illa ki çıkaröncelikle herkese sevgiler.
ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...
ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((
bunları yaşamadığımı hissetmediğimi düşünmeniz haksızlık aslında..
Çok iyi öyleyse.. umarım mutlu bi evlilliğiniz olur.. Çocuklarla da bu evlilik fikrini paylaşmak isterseniz bir psikolog ile görüşebilirsiniz.. Belki o şekilde daha az yaralayıcı olabilir. Çocuklarınızdan vazgeçtiginizi düşünmüyorum ben yazdıklarınızdan. Onları yalnız bırakmayacagınıza, evlendikten sonra baska çocugunuz olursa onlara annem bizi unuttu artık öbür çocugu seviyor dedirtmeyeceginize inanıyorum.. Umarım hepiniz de mutlu olursunuz. En çok da çocuklarınız..hayır 1 saatlik mesafede
ben artık kızmıyorum insanlara hakta veriyorum gerçekten bizlerin yüzünden ilerde mutsuz çocuklar yaşıcak bu hayatı.. biz başaramadık evvliliği yürütmeyi ama emin olun çocuklar için en iyisi oldu şu anda alıştılar ve düzenli bir hayatları vvar... ama yuvaları olmucak hiç bir zaman(( ahh bayanlar benim yaralarımı deşmeyin... emin olun çok küçük yaşta çok yoğun duygularla annelik yaşadım ve inş tekrar anne olur ve çocuğumdan hiç ayrılmam çünkü çok zor (
Müstakbel eşiniz sizi sevmiş istemiş ve sorun etmemiş, bekar biri bile olsaydınız milletin ağzı torba değilki büzesin yine konuşulucak bişey bulurlardi. Densiz laflara kulak asıp mutluluğunuzu zedelemeyin.
Cocuklariniza üzüldüm. Siz yeni bir bebekle hayal kurarken onlarin yeniden bi öz anne hayalleri maalesef mümkün degil.
Çok iyi öyleyse.. umarım mutlu bi evlilliğiniz olur.. Çocuklarla da bu evlilik fikrini paylaşmak isterseniz bir psikolog ile görüşebilirsiniz.. Belki o şekilde daha az yaralayıcı olabilir. Çocuklarınızdan vazgeçtiginizi düşünmüyorum ben yazdıklarınızdan. Onları yalnız bırakmayacagınıza, evlendikten sonra baska çocugunuz olursa onlara annem bizi unuttu artık öbür çocugu seviyor dedirtmeyeceginize inanıyorum.. Umarım hepiniz de mutlu olursunuz. En çok da çocuklarınız..
Tüm şartlar eşit olunca güllük gulistanlik mi geciniliyor sanki güzelim ya boşver mutluluğu sorgulama sen size bak gerisi hikaye :)
Evet haklısınz aslında.. Beni sewiyor bende hayatımda ilk kez bir insanı sewiyrm.ama yinede korkuyorum ilerde üzülürsem yada bunlar sorun olarak karşıma çıkarsa((
Şu olayı bir türlü anlayamıyorum
Neden ayrılan ailelerde, çocuklar annede kalmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz?
Annesiyle kalmayınca, anne vicdansız. İlla annede kalmalı illa şu bu. Maşallah çocuk psikiyatristleri-psikologları konuya teşrif etmiş, fikir beyan ediyorlar sanki. Burda sorulan soru bu mu?
konu sahibi bu konuya değinmemiş. Konu açılınca söylendi. Konunun ana teması çocuk kimde nerde de değil. Konunun ana teması, kayınvalide ve çevreden çekincesi olan, evlenme yolundaki bir kadın.
Konu sahibinin anneliğini yargılar gibi konuşuyorsunuz.
Anne kıymetli de baba kıymetsiz mi? Çocukların- anne babanın anlaşmasına,isteğine bağlı bir durum. Kim kimde kalmış kime ne? Konu bu mu?
Konunun özüne dönersek;
Bizim ataerkil toplumumuzdaki cahil görgüsüzler her an her yerden çıkabilir,
Dedikodu malzemesi bulunca ağzı sulanan çok insan var,
Ama onlara yapacağınız en büyük karşılık, onlara karşı mutlu olmak,dilediğinizi yaşamak
İnsanların mutsuzluğundan beslenen çok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?