Canlarım hepinize merhabaaaaa

Çiğdemim , Muhtarım , Leylakım , Kardelenim ve de kış hazırlığına girişen herkeslere kolaylıklar diliyorum , ellerinize sağlık diyorum ve de kışın afiyet-sağlıkla , güle-oynaya yemenizi temenni ediyorum.Ben de yıllardır kışlık menemen sosu yapan insanları okur-dururdum , bu sene "ulan ben de yapıcam" dedim. 4 kilo falan domatesten yaptım galiba , 2 tane 1 kiloluk bir de yarım kiloluk kavanoz oldu fakat tabe bu iş bana göre diilmiş , onu anladım çünkü prosesin yarısında tencereyi-tavayı-kavanozu-domatesi , ezcümle herşeyi aşağı atasım geldi

Ne sıkıldım-ne sıkıldım yawww , içimden canavar çıktı valla.Bi daha töbe yapmam

Lakin sonuç başarılı oldu , kavanoz ve kapaklar yeniydi , ertesi sabah kalktığımda kapaklar tutmuştu , bi de tutmasaydı ben tam duble 37 olacaktım valla

Bir kavanozu anneme verdim , bana da 1.5 kavanoz kaldı işte.Fakat kızlar bu kavanozu açınca hemen tüketmek lazım di mi , yoksa bozulur kolayca diye düşünüyorum.Keşke daha küçük kavanozlara yapsaymışım.Yeni yapacaklara uyarım olsun ; evde kalabalık değilseniz küçük kavanozlara yapın...Ayrıca da yarım kilo kadar kornişon ve de acı süs biberi turşusu yaptım.Bu iğrenç İstanbul şehri çok rutubetli olduğu için burada hiçbir şey kurutulamıyo , o bakımdan sizler gibi sebze kurutma işine giremiyorum.Şartlar uygun olsa ben de bamya kurutmak isterdim , çok severim.Bi de kurusunu malum servet fiyatına (kilosu 100TL falan) satıyolar , koyuyo valla :18::18::18::18: Neyse işte , kış hazırlıkları bu minvalde.Bir de muhtarımın tarifiyle karışık turşu yaptım mı hazırız kışa Alimallah

Eeee başka ne var-ne yok , keyifler iyi mi ? Burası çok sıcak , öğleden sonraları iş-göremez hale geliyorum , sabahları da benim iş-göresim gelmiyo , böylece günler malak gibi yatarak geçiyo

Bi yemek yapıyorum o kaaaa ...He bi de bu sabah otoban kenarına gidip incir ve elma topladık eniştenizle.İşte tüm faaliyetlerim bu kadar.....

Ha dur , çamaşır da yıkadım sahi , he bi de annemin kadını için kıyafetlerimi elden geçirip ayırdım.Oooooo anam hiç durmamışım ki ben , çok hiperaktif gördüm kendimi valla