- 1 tutam maydanoz
- 1 büyük limon
- 2 yeşil elma
- 2 küçük parça taze zencefil ( Boyutu fotoda var)
- 1 çubuk tarçın
- 5 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı yeşil çay
- 5 adet tane yasemin çayı ( Ben bulamadığım için kullanmadım ama olursa çok iyi olur )
- 1, 5 litre su
O gün yemek için;
- 3 haşlanmış yumurta ( Sabah öğle akşam öğünü )
Hazırlanışı
Yazın yaklaşmasıyla kilo verme telaşına düşen (Benim gibi) tüm bayanlara selam :) spora bile başladım ufaktan yememe dikkat etmeye başladım derkeen haldır haldır etrafta yağ yaktıran detoks tarifi aramaya koyuldum.Malum göbeğimdeki yağlar yakında benim yerime araştırmaya başlayacaklar :) neyse hanımlar bu tarif inanılmaz yayılmış herkes denemiş ayrıca bir televizyon programında uzman kişice tarifi verilmiş ayda tamı tamına 6 kilo yağ yakmak deyince benim gözler bir açıldı ki :) hemen bugünden yaptım, başlıyorum. Aman ha pazartesiye kalmasın yalan olur dedim :)
Şimdi tarifime geçiyorum. Çok basit hanımlar.
- Çubuk tarçını, karabiberi, yeşilçayı tencereye koyun.
- Maydanozları yıkayıp birkaç parçaya bölüp atın tencereye.
- Yeşil elmaları kalın kalın soyup kabuklarını tencereye ekleyin.
- Limonunuz büyük değilse benimkiler gibi küçükse 2 tane kullanın yarıya bıçakla kesip onuda tencereye atıyoruz.
- Taze zencefilimizide kabaca bi rkaç parçaya bölüp tencereye ekliyoruz.
- Ve üzerine 1. 5 litre soğuk su ekleyip ocağımıza alalım kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatıyoruz ve ocağın altını kısıp bir 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Soğuyana kadar tencerede öylece bekliyor, demleniyor.
- Sonra süzüyoruz ve sürahiye koyuyoruz. İşte bu kadar :)
Tadı çok keskin ve ekşimsi.
- Ben fazla bekletmeden düzdüm birde kırmızı elma ekledim tadı daha güzel oldu birde bugün duydum pekmezde ödem attırıyormuş istersen içine koyabilirsin