Hep Gelinlermi Haklı

:))) güzel konu,tam da eşime sorulacak bi soru olmuşş:)
benim kayınvalidem bi iyi bi kötü,anlamadım bende ,sanırım yaşlandıkça beyincik işlevini yitirmeye başlıyor:)
görümcem yok,olsa ..... o da heralde bi iyi bi kötü olurdu:))

benim kaynanam çok iyi bir insan kayınlarımda ama daha görümcelerimi tanımıyorum çok uzaktayız birbirimize tlde konuşuyoruz bazen konuşmalarımızda aldığımız şeylere karışıyorlar araba alıcaz yok borcunuz var almayın yapmayın bilmem ne ondan bir mesafe var aramızda kayınpederimle çok mesafeliyiz bayramlarda kandillerde anca arıyorum oda öyle kaynanamla geçen konuşuyo eşim banada vermek istedi kaynanam bana diyoki :) ben rahatsız olmiyim diye telefona istemiyomuş ama eşimle saatlerce konuşuyo bende dedim valla oğlunla 2 saat konuşuyosun annne rahatsız olmuyo oğlun bana gelince benmi rahatsız olucam bu benimsemeyle ilgili bence herkes nabzına göre karşısındakine davranırsa hiç bir sorun kalmaz herkeste haklı olur.... ama genede hep ben haklıyım hem görümce hem gelinim hemde haklıyım :)

allah bozmasın istenmeyen gelinken en sevilen gelin olmayı nasıl başardın peki

Hiçbir şey yapmadım, en başında nasılsam oldugum gibi oldum.
Aslında insanların olayları algılama tarzı da çok etkili,
kimi kayınvalide evini düzeltse her yeri karıştırdı olur,
kimine göre de yardımcı oldu olur.
İşte sorunların pek çogu bundan kaynaklanıyor bence...

Çok haklısın.
İnsanların yaptıgı hata, artık evlatlarının da bir aile oldugunu kabullenmemesi,
hala kendi evlerinde yaşayan ogulları/kızları gibi davranmasından kaynaklanıyor.
Kimi gelinden kıskanıyor, kimi gelini kıskanıyor.

Bizimkiler için konuşayım,
eşimin tarafında şu anlayış var.
Kendilerinden kaynaklanan bir sorun olacak , bizim huzurumuz bozulacak
diye çok korkarlar ve hep ona göre davranırlar...
Böyle bir sorun olursa da eşim tarafından nasıl bir muamele göreceklerini bilirler...

Pek çok aile kız tarafı olsun, erkek tarafı olsun bunun bilincinde degiller...
Artı eşler de bunun bilincinde degiller...

Son düzenleme:
boşver hiç bulaşma ne kadar uzak okadar iyi ,onlar karı koca tartışır barışır kötü sen olursun

öncelikle güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim :)

eğer kardeşin bu durumdan şikayetçi değilse ve evliliğini bu şekilde yürütmeye karar vermişse ben karışma derim..klasik bir laftır ama karı-koca arasına girilmez gerçekten..bazen bizim düzensizlik sandığımız şeyler bir başkasının düzeni olabiliyor.kardeşinin eşi normal davranmıyor ama bu belki de onlara normal geliyordur artık.

Öyledir cudanacim.. Ama bunu eltin bilmiyorsa

Haklısın bilmiyordur da muhtemelen.
Farklı şehirlerdeyiz, bayramlarda , arada hafta sonları gelirler.
Bir arada oldugumuzda benim dikkatimi çekti,
ama muhtemelen eltimin de dikkatini çekmiştir.
Fakat konusu geçmiş midir bilmiyorum...

kardesıme uzuluyorum bu hepmı boyle gıdıcek dıyor gelınımıze uzuluyorum bende bayanım bu sıkıntıları neden yasasınkı kardesımse hatalı kardesımle kavga ederım sorun herneyse bunu gelınlerımızde bılırler.
olaylara tarafsız bakmaya calısırım genelde cunkı uzaktayım fazla mudahale etmek ıstemem sadece sorun oldugunda anlatırlarsa konusrum ıkı taraflada ama bu gıtmelere anlam veremıyorum.

İşte bakın biraz önce de yazdım,
herkes de aynı şeyi söylemiş,
hiç müdahale etmeyin.

Onlar iyi olurlar, siz karışırsınız kötü olan siz olursunuz...

kardesım bundan sıkayetcı en son cocuk olmasaydı sımdı baska olurdu dedı bunu demeseydı ne kadar cıkmazın ıcınde oldugunu anlamazdım ve önemsemezdımde.
ılk evlendıklerınde kardesıme esıne nasıl hıtap etmek ıstıyorsan bız varız dıye cekınme senın esın ona guzel konuskı evlılıge cabuk alıssın dedım ılk zamanlar oyle guzellerdıkı kardesım gulum derdı hep ama sımdı ısmı ıle hıtap edıyor.

ben artık şuna kanaat getirdim.gelinlerine ses çıkarmayan kaynanalar hata yapıyor.bizim gelinimize de annem fazla değer verdi.bize yapmadığı(kızlarına)iyilikleri ona yaptı.en ufak birşey istemedi ama gelinimiz herşeyde,her lafta bir ima aradı ve annemi suçladı.evde misafir varken bile olmadık şeylerden açtı ağzını yumdu gözünü

kardeşinin kaynanası ise tam tersi.her lafı sayar kardeşine ama kardeşi de kaynanasının peşinden ayrılmaz.anlayacağın iyilik yaramıyor.biraz diş göstermek gerekir diye düşünmeye başladım

canım yha senin yapman gereken tek şey kardeşinle konuş dertleş tamam rahatlar kardeşin sonuçta...ama kesinlikle eşiyle arasındaki problemlere girme onlar kendi aralarında hallederler...

size bir örnek veriyim benim yengem ailesinin yanına okul kapanır kapanmaz valizler kapıda hazır hemen yola çıkar 3 ay kalır abimde bazen gelir bazen gelmez eve yazın biz annemlere gittikmi ütüsü yemeği hazır olur ama bir kadın bunu yapmamalı gelininizde madem yakınmış gidip 5 saat kafa dağıtıp gele bilir ama bunu ona söyleseniz yanlış anlar bende abime üzülüyorum ençokta çocuklarını özlüyor o işte daha kötü ben abime söyledim oda yengeme söylemiş olan bana oldu hayatlarına karışan kötü görümce karşınızda kendiler karar alsa kimse suçlu olmaz ..kadın yuvasını benimsemeli kendini evine ait his etmeli, etmiyo bence ben evimi bırakıp 3 ay kalamam eşim ne yedi ne içti uyuyamam ya

cok tesekkur ederım yorumunu bekledıklerımdendnız.

annemde karısmaz hıc gelınımız annesıne gıder makınada camısır bırakır annem asar cocuguna annem bakar ama gel gelelım gormesı gereken saygıyı ne kadar goruyor ayrı.
ama ben bundada degılım esıne kızıp evde kapıları carpmalar tavırlar en son annem tartısdınızmı demıs annemı terslemıs kadının tansıyon fırlamıs artık duzelsede annem rahat etsın derdındeyım.

karısmamam gerekıyor ama annem hep terslendıgı ıcın rahatsız oluyorum kardesım boylemı devam edıcek dıyor eger benım konusmam karsılıgında ben kotu olup ama ılıskılerıde duzelıcekse kotu olmayada razıyım yeterkı duzelsınler.

yuva kurmak kolay ama devam ettırmek zor yazık bu genc yasında dul kalmasın bı yerden sonra erkegın gozu dısarıda huzur arar ıyı yada kotu dusunmez.

Son düzenleme:

karı-koca ne yaparsa yapsın sonu annelerimize dokunmasa bu kadar takmam belki.ama annem orada ve çok üzüyorlar.bazen diyorum ki anne bana birşey anlatma.uzakta sinirden ölüyorum.ama kadın ne yapsın birinde anlatmazsa birinde anlatıyor.çünkü doluyor.annem benim konuşmamı da istemiyor.boşver diyor.takmıyorum artık diyor ama bir yere kadar gene üzülüyor

allah bozmasın inşallah ne mutlu size...

seni çok iyi anlıyorum,aslında düzelmelerini istiyorsun,üzülüyorsun ama sence araya girersen düzelecek mi birşeyler? eğer öyle olacağını düşünüyorsan belki destek olabilirsin ikisine de.

zaten sorunlar böyle başlıyo karışan yok laf söyleyen yok vs çekinmeden istediği gibi çıkar gider
benim annemde üstüne laf yutar üzülür beli etmez.
ama bu saatten sonra konuşsalarda bişey fayda etmez bikere kopmış herşey pamuk ipliğine bağlı kaynana bir laf söylese bin işitir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…