Hep Gelinlermi Haklı

canım yha senin yapman gereken tek şey kardeşinle konuş dertleş tamam rahatlar kardeşin sonuçta...ama kesinlikle eşiyle arasındaki problemlere girme onlar kendi aralarında hallederler...

kardesımle konusuyorum bunaldım artık dıyor kendındede ara hatayı dıyorum anlatıyor sıgara kullanmaz kahveye gıtmez ısten cıktımı gelır evıne ya evde otururlar ya esının akrabalarına gıderler hafta sonları gezerler yanı kardesımden beklenmıycek seyler bunlar bekarken tanıyanlar sasırırlar nasıl ılıgılı esını gezdıren bırı oldu dıye.

bızım gelınımızde gıder sordum ona fedakarlık yapan benım hep dıyor pekı ne gıbı fedakarlıklar bunlar dedım verdıgı ornek suydu,kardesıme gıderım kocamıda yanımda gotururum o evde ac kalmasın dıye.
bende dedım bu sana gore fedakarlık ama bana gore olması gereken sey hem kocan evde kalsa bıle nnesı alt katta ac kalmaz hadı onuda gectım ıkı gun annende kafa dagıtıyorsun ozaman neden dusunmuyorsun kocam ne yedı dıye cevap yok tabı buna.

her zaman tek taraf haklı yada haksız olmaz tabiki ama bazı k.validelerde oğullarının evlendiğini kabullenmiyor tuhaf davranışlar sergiliyor kendi ailesi yetmiyor oğlunun evini yönetmeye çalışıyor sorun bu

kesınlıkle bugun kardesıme soyledım sızın sorunlarınız olabılır herkes elınden gelını yapıyor babam gelın uzulmesın dıye hıc sormaz bır cok seyıde bılmez zaten,esın ıle konus anneme tavır yapmasın ben konusursam kotu olur dedım artık dayanamadım.

seni çok iyi anlıyorum,aslında düzelmelerini istiyorsun,üzülüyorsun ama sence araya girersen düzelecek mi birşeyler? eğer öyle olacağını düşünüyorsan belki destek olabilirsin ikisine de.

gelınımız benım onu anlamadıgımı dusunur ama benım olaylar karsısında nasıl davrandıgımıda bılır eger haklı ıse onu savunacagımıda bılır ama benımle ne kadar acık ve net konusur onuda bılmıyorum.kucuk kardesım evlenırken bır cok olayı duzelttım hatta kardesım kına gecesı dugunu bozuyordu tatsızlıklar oldu dıye bana kararı sana bırakıyorum ıstedıgını yap dedı ve bu olaylarda kardesım haklıydı,bunu soylemesıne ragmen herseyı duzeltıp guzelce dugunlerı oldu sımdı sımarık yegenımı sevıyorum
demek sıtedıgım aıle ıcındekı tavrımı ıyı bılır haklıya hakı haksıza haksız derım.

kesınlıkle haklısın bastan herkes tavrını koymalı bence yoksa herkes kafasına gore olmuyor,herkes evını yurdunu bılıcek.

bızım gelınımızde gıder sordum ona fedakarlık yapan benım hep dıyor pekı ne gıbı fedakarlıklar bunlar dedım verdıgı ornek suydu,kardesıme gıderım kocamıda yanımda gotururum o evde ac kalmasın dıye.
bende dedım bu sana gore fedakarlık ama bana gore olması gereken sey hem kocan evde kalsa bıle nnesı alt katta ac kalmaz hadı onuda gectım ıkı gun annende kafa dagıtıyorsun ozaman neden dusunmuyorsun kocam ne yedı dıye cevap yok tabı buna.[/QUOTE]

acaba iş olayı düzenlerini bozuyor ondan böyle davranıyor olabilirmi bazı kadınlar ev geçiminden önce kendini düşünür ya gezmek tozmak ne biliyim
hiç anlamıyorum böyle insanları kendine hayatı zorlaştırıp başkalarının hayatınıda maf ediyorlar.
babam ben evlenmeden karşısına oturttu beni dediki - giitiğin eve benimse onlara biz nasılsak eşinin ailesinede dört elle sarın yapamıycam diyorsan kimsenin hayatını alt üst etme kimsenin düzenini bozma şimdi düşündükçe çok haklı okadar örnek varki
bide ben gelininizin ailesindede suç buluyorum çünkü evi ayrı demeliki kızım git evine yemeğini yap eşin gelir zaten dip dibeyiz bunaldıkça gelirsin. ben giddip evi bıraksam valla babam annem kovar beni geç oldu git yemeğini yap derler..

Bazi arizali gelinlerde var ,durmadan sorun cikarnak isteyen... Esine sürekli ailesi hakkinda kötü konusan.. Esini kendi ailesine cekmek isteyen

Son düzenleme:
Bazi arizali gelinlerde var ,durmadan sorun cikarnak isteyen... Esine sürekli ailesi hakkinda kötü konusan.. Esini kendi ailesine cekmek isteyen

Ben eşinin annesinin bir lafı hoşuna gitmedi diye, eşini ailesi ile görüştürmeyeni bile duydum, bir kere arayacak olmuş, gelin hanım direk BOŞANIYORUM nidaları atmaya başlamış Öyle gelin de düşman başına

ben burada kardeşimi daha suçlu görüyorum.o bu kadar sessiz olmasa ve de olanları hep tek taraflı dinlemese belki orta yol bulunacak

gelin istediği kadar yanlış konuşsun

kardesım ıssız kaldı smdı ısı var cok sukur kıra dertlerı yok evde eksık bırseylerı olsa annemden alırlar yanı kımse sormaz.
annesıde gıdıyor kalıyor hıc bırsey sormuyor sanırım,kardesıme sordum dedıkı annesıne yalan soyler benım gonderdgımı soyler dedı.

heheh cok tatlısın

ben burada kardeşimi daha suçlu görüyorum.o bu kadar sessiz olmasa ve de olanları hep tek taraflı dinlemese belki orta yol bulunacak

gelin istediği kadar yanlış konuşsun

Erkekler bu konuda cok naivler... bak gördün mü ? bana bunu yaptilar vs. vs. Erkekte biliyor aslinda ama esini kaybetmemek icin kabul ediyor... Bu konuda kadinlar kadar güclü degiller.. Iki arada bir derede kaliyorlar ve bir coguda dengeyi kuramiyor...

annesı bu konularda umursamaz bı tavrı var yoksa 3 yıldır ınsan sormazmı yada kardesım ıle konusma ıhtıyacı duymazmı onuda yapamıyorsa annem var gelsın sorsun hayırdır bu kadar gelmeler kalmalar nedır dıye sorabılır bunlar sorun var ıse cekınılıcek seyler degıl bence.

işiniz zor sorumsuzluk diz boyu allah yardımcınız olsun bence siz fazla üstelemeyin kardeşinizle gene ilgilenin en azından anlatır rahatlar.
kadının umrunda değil çocuğu evi eşi çıkmaza girincede direk hedef tahtası olarak sizi görür..

amin sagolun cok tesekkur ederım.haklısınız kotu gorumce olmakta var ısın ucunda

Görümceliğinizi yapmışsınız

Bence hiç karışmayın..

Belki de gelininiz yaşadığı ilgisizliğe tepki olarak gidiyordur ve kardeşiniz sadece gelininiz evi terk ettikten sonra ilgilenmeye başlıyordur. Olamaz mı?

Bence evin içinde ne yaşanıyor kimse bilemez.. Sadece anlatılanları bilir. Şöyle de bir durum var kardeşiniz güvenlik görevlisiymiş geceleride çalışabiliyormuş. Belki size anlatamayacakları farklı problemleri vardır.

Şahsen ben kendi adıma düşüneyim ne kadar yakın olursa olsun karşımdaki, dertleşmek istesem bile ufak tefek konuları anlatır geçiştiririm. Özelimi açığa vurmam. Demek istediğim şu ki size anlatmadıkları ''karı-koca arasında'' farklı şeyler olabilir..

Karışmamanız en doğrusu.. Bir de anladığım şu sadece o ailenin düzelmesini değil annenizi düşünüyorsunuz. Anneniz de araya girmeyiversin. Anlaşamıyorlarsa gerekmedikçe görüşmesinler. Benim şahsi fikrim bunlar

Ayy ne kadar çok benziyoruz birbirimize benimde annem iki geliniyle aynı apartmanda. Kötü hareketlerinde bile Hiç sesini çıkarmaz annem gelinlere,
Ama bize anlatır, ağlar, bizi şişirir sonrada aman siz ses etmeyin sakın konuşmayın. Gelincikleri bir tane.

sıkıntı aslında hiçbir zaman tek taraftan olmaz
ama biz burda bize anlatılan kadarını bilip,onun üzerinden yorum yapıyoruz
kımse yoğurdum ekşi de demiyo,demezzz
ama biraz empati yapabilsek belki bu kadar büyümez sorunlar,buraya taşınacak kadar
ille de bir haklı haksız aramak değil aslında sorun
önemli olan ya çözüme kavuşturmak yada orta yolu bulmak..

kanka senin gibi görümcem olsun...
5 dk. dibinden ayrılmam...

Benim kaynanam da görümcem de orta şekerli
Bende suya sabuna dokunmam, mesafeyi seven biriyim..
Bi sorunum yok şu an çok şükür..

Sonracıma aynı zamanda görümceyim..
Yengem hamile diye harçlık tarzı para bırakırdım ki canı ne çekerse alsın diye..
Ama anneme etmediğini bırakmayınca, yalan, dolan, büyü dahil her kötülüğü yapınca sildim onu..
Zaten samimi değildim ama hala olarak üstüme düşenden fazlasını yapmıştım yeğenim için..

Genel olarakta gözlemlediğim fena kaynanaya sessiz gelin, sessiz kaynanaya kötü fena düşüyor.. Biri sessiz kaldı mı ötekisi diğerini ezmeye çalışıyor sanki..En iyisi mesafeyi korumak ama gerektiği yerde de o kadar da sessiz kalmamak herhalde..

Son düzenleme:

Ben de bu annelerinde kalma sevdalarını bir türlü çözemedim hakkaten. Madem evini yurdunu bilemicen neden evlenirsin.

Bizim gelinimiz de öyle. Oturmaya diye gider annesine 3 gün kalır. tamam kimse bizim gibi olmaz, tabi ki olur ayda bir veya 2 ayda bir kalırsın heves edersin ama bizimki 3 gün annesi oradan, ablası yada kız kardeşi oradan eve gelir abartmıyorum kızlar 1 hafta kendi evindeyse bir hafta orda burada. Bebek olunca kalamaz rahat edemez dedik hala aynı :) değişen hiç bir şey yok.
Bu arada annem zamanında kardeşim bekarken, bana geldiğinde yarım saatten fazla durmazdı evimiz 15 dakika yürüme mesafesindeydi lohusayken bile aynıydı gideyim ........ aç kalır beni arar :) öyleydi elin kızı hiç acımıyor.
Ben de gelinimiz 4-5 ayda bir kazara bana gelirse kalıyorsunuz değil mi? bu gece diyorum kıllığına, ayy gidelim çocuk durmuyor falan diyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…