Hep Gelinlermi Haklı

Gelinin annesine gitmesi, gidip günlerce kalması v.s. bunlar sizi ilgilendirmemeli...
Sonuçta abiniz artık kendi ailesini kurmuş...
Hiçbir normal kadın kocasını günlerce evde bırakıp gitmek istemez...
Ben eşim iş için şehir dışına gittiğinde yastığına sarılıp uyuyorum...
Gitmişse kendine göre sebepleri vardır...sorunları vardır, çözemiyorlardır mesela... uzaklaşmak iyi geliyordur.. olamaz mı?
Bunları, dahası herşeyi bilmenize gerek var
mı?
Belki abinizinde hataları vardır değil mi? yok demeyin mutlaka vardır, insansa bir tarafı eksik olmalı...

Abime "bizim yanımızda karına istediğin gibi hitab edebilirsin" demişsiniz...
Bu bile yanlış, sizi ilgilendiren konular değil...
3-5 yaşındaki insana talimat vermiyorsunuz? Abinize-evin reisine veriyorsunuz...

Kurulan yeni bir ailenin içinde olmak, yada içinde olmaya çalışmak, çok doğru değil...

İyisiyle kötüsüyle abiniz bir yuva kurdu, bunu bu şekilde kabul edip, sadece onların paylaşmak istedikleriyle yetinip, müdahale etmemeniz taraftarıyım...
Bu arada ben hem görümce hem gelinim...
Melek gibi bir görümcem, canım ablam diye seven gelinimiz var...
Evlerine gideriz, sonsuz saygı sevgiyle hürmetle karşılarlar... keza biz öyle...
Evlerimize döndükten sonra, herkes kendi dünyasına geri döner...
Bu böyle olmalıdır...

Son düzenleme:
anlayışla alakalı...yeri geliyor iki tarafta suçlu,yeri geliyor sadece gelinin yada kvnin egosunun şişkinliğinden kendileri sütten çıkma ak kaşık oluyor..nereye,nasıl bakıldığı ve bakılan yere yaklaşım önemli...

bende hem görümce hemde gelinim.
her ailede ufak tefek sıkıntılar oluyordur mutlaka.bizdede olmuyo desem
yalan olur ama kayınvalidemle birlikteyken genelde aklıma annem gelir,
annemin üzüldüğü,içerlediği şeyler...
kayınvalideminde üzüleceğini düşünerek biraz sözlerimi sakınarak konuşurum.
kötü olmaya, eşimizide arada bırakmaya gerek yok bence.

konuya gelince hep gelinler haklı değil tabi. benimde en çok rahatsız olduğum konu,
bazı gelinlerin, eşlerini kendi ailesinden uzaklaştırarak kendi ailesine çekmek istemesi.
hep erkek annelerinin haksızmış gibi gösterilmesi.birde şu deniyor; benim annemde kayınvalide ama gelinine
karşı çok iyi durumu.aslına bakarsanız bende aynı şeyi düşüyorum:)ama gelinimiz aynı şeyi düşünüyor mu bilemem.
peki ozaman kötü kayınvalideler kim?

evet bende bunu merak edıyorum.
muhakkak benım annemınde hataları vardır kardesımınde ama ama bu haftada ıkı gun evden gıtmeyı gerektırmez dıye dusunuyorum

[/COLOR]

bende hep bunu diyenlerin gelinlerini dinlmek istiyorum:34:

duyarsanız bızede soyleyın :52:

ben olaya elti görümce kayınvalide olarak değil insan olarak bakıyorum ve hatalı olan insanlardır taşıdıgı sıfatlar değil

herkes boyle dusunebılse sorun kalmaz sanırım haklısınız.

harıkasınız ve herzaman yorumlarını dıkkate aldıklarımdansınız bunu bılmenızı ıstıyorum.

evet herkes kendınce haklı konu ne olursa olsun cok az erdemlı ınsanlar vardırkı hatalarını kabul ederler.

aslında benım sorunum nasıl anlatıcagımıda bılemıyorum yanlıs ıfade edıp ne kendımı nede gelınımızı hatalı durumuna dusumekte ıstemıyorum.

ıkı erkek kardesım var buyuk olanın esı haftada bır bunalıma gırıyor evden cıkıp gıdıyor annesıne ( bızımle 10 dk mesafede ) ama bu durum benı cok rahatsız edıyor ne yapacagımıda bılemıyorum ben tr de ıken bır defa oldu bu olay konustum kardesım yeterı kadar ılgılenmıyormus cocukla ayrıca evı dagıtıyormus bunlarda gelınımızı rahatsız edıyormus.
kardesım guvenlık gece calısır gunduz uyur degısıyor ıs saatlerı.

sınırını atmak ıcın cıkıyormus evden yardım etmek ıstıyorum ama yapamıyorum doktora goturdum ılac verdı bu seferde uykudan kalkamıyorum dedı agır geldı ılaclar sanırım.
kendımı onun yerıne koyuyorum soyledıgı sebepler bana sacma geldı.ozel hayatında sorun varmı bunlar senı gerıyordur haklıyken bu sebeplerden haksız olma dedım yok ıyıyız dedı.kardesımın face sıfresı telefonu herseyını bılır ucan kustan bıle kıskanıyor nerdeyse .

ayrıca ıstedıgı zaman annesınde yatıya kalır gunlerce eve gelmese kımse nerdesın demez neden gelmedın demez kardesınde kalır aynı sehırdeler ve an fazla 20 dakıkalık mesafedeler,bızım akrabalarımızla kontagıda cok yoktur ama ılıskılerı bozulmasın dıye kımse bırsey demez bu konuda.

eğer kendi bunalımını bu şekilde atabiliyor,ruhunu rahatlatabiliyorsa ilaç kullanmak yerine istediği şekilde hareket etsin,,rahatlatsın..belki asıl sorunları paylaşamıyordur yada size sorun gibi görünmeyen nedenleri, kendisi için büyük sorun olabilir..kardeşiniz bu durumdan rahatsız olsa dile getirir,çözüm arardı..herkesin düzeni kendisine göre,karışmamak sizin için daha hayırlı olacaktır..

Benim görümcelerimde iyi kayinvalidemde:nazar:

Bence burda kayinvalide ve görümce madurlari biraz kendi hatalarini gözardi ettikleri icin
konular hep tek tarafli oluyor.
elbet kötü kayinvalideler ve görümcelerde var hic süphem yok bundan,
ama burda acilan cogu konuda bi takim seylerin gizlendigine inaniyorum ben.

Gelinin annesine gitmesi, gidip günlerce kalması v.s. bunlar sizi ilgilendirmemeli...
Sonuçta abiniz artık kendi ailesini kurmuş...
Hiçbir normal kadın kocasını günlerce evde bırakıp gitmek istemez...
Ben eşim iş için şehir dışına gittiğinde yastığına sarılıp uyuyorum...
Gitmişse kendine göre sebepleri vardır...sorunları vardır, çözemiyorlardır mesela... uzaklaşmak iyi geliyordur.. olamaz mı?
Bunları, dahası herşeyi bilmenize gerek var
mı?
Belki abinizinde hataları vardır değil mi? yok demeyin mutlaka vardır, insansa bir tarafı eksik olmalı...

Abime "bizim yanımızda karına istediğin gibi hitab edebilirsin" demişsiniz...
Bu bile yanlış, sizi ilgilendiren konular değil...
3-5 yaşındaki insana talimat vermiyorsunuz? Abinize-evin reisine veriyorsunuz...

Kurulan yeni bir ailenin içinde olmak, yada içinde olmaya çalışmak, çok doğru değil...

İyisiyle kötüsüyle abiniz bir yuva kurdu, bunu bu şekilde kabul edip, sadece onların paylaşmak istedikleriyle yetinip, müdahale etmemeniz taraftarıyım...
Bu arada ben hem görümce hem gelinim...
Melek gibi bir görümcem, canım ablam diye seven gelinimiz var...
Evlerine gideriz, sonsuz saygı sevgiyle hürmetle karşılarlar... keza biz öyle...
Evlerimize döndükten sonra, herkes kendi dünyasına geri döner...
Bu böyle olmalıdır...

benı ılgılendırmıyor zaten arkadasım ben gıtmesın demıyorum bır kadın kocasına kızıp haftada ıkı gun evı terkedermı sıze gore bu normal sanırım.

bence normal bır kadın gelınımız ama yaptıkları normal degıl bana anlatmasalar ben nerden bılıcem bu sorunlarını kardesımde esıde ayrı ayrı konusuyor benımle kardesıme ayrı ona ayrı laf anlatmaktan fenalık geldı bana ,sorunlarını cozsunler yada cozmesınler benı ılgılendırmez ben aynı bınada yasıyan annem ıcın cabalıyorum.
kardesımın hataları vardır elbet hatasız kımse olmaz esının aıle bagımlılıgından bıkmıs ben akrabalarıma gıdemıyorum gıdersekte eve gelınce sınır krızı gecırıyor dıyor.

kardesım esı evın ılk gelını kardesımde yapı olarak utangac bır mızaca sahıptır ılk evlendıklerınde esıne ısmını soylerken bıle yanımızda cekınerek seslenıyordu nedense bu yuzden bunu soyledım.

evet 5 yasında cocuk degıl ama ısterımkı bırbırlerıne sevgı dolu yaklassınlar utanmadan cekınmeden sevgılerını herkesın yanında bırbırlerıne gostermekten cekınmesınler dıye dusundum.

kurulan bır aılenın ıcınde olmaya calısmıyorum nıhayetınde almanyada yasıyorum her aramamda bırsey duyunca ıstemeden olayın ıcıne gırıyorum ve en onemlısı kocasına kızıp anneme kızması laf soylemesını duydugumda ısteyerek bu aılenın ıcıne gırerım ben. annem her hafta aılısverısını yapar evıne getırır arabası yok babamın annemle babam tasırlar evımız sehırın en yuksep tepesınde bır haftalık yıyecek evlerıne gelır ve kotu muamele gosterırlerse kım olsa karısır.

yuvasını kurdu evet allahda bozmasın anneme kotu davranmadıkları surece yuzyuze gelmem ama anlattıkları ıcın bır cok seylerını bıldıgımden artık verıcek cevabım kalmıyor.
ayrıca evlendıgınden berı ıyı anlasırız her konusmamızda rahatlatmadan telefonu kapatmam bazen saatlerce surer bu sorun olmadıgı zamanlarda nasılsın ıyımısın okadar.
konu acmamdakı sebep bu zamana kadar ıyı konustum anneme davranıslarını dıle getırmedım kızgınlıkdan sınırden soylenen sozler dıye ama artık annem tansıyon hastası tansıyonu 14 den asagı dusmuyor tabıkı bu durumda karısıcam bende o aıledenım sıkıntıları oldugunda benımle konusyorlarsa benım anneme kotu davranmaya hakkı yok sanırım yada varmı ?
ısıne geldımı cocugunu anneme bırakır gıder kızdımı cocugunu bagıra bagıra evıne goturur,annemın ıkı gelını var kucuk ıle hıc sorun yasamaz cokda saygılıdır hıtap sekılı davranısı dunya tatlısı her gun konusmasak muhakkak mesajlasırız.

benım sorunum evınden gıtmesı degıl son zamanlardakı sınırını annem den cıkarmaya calısmasıyoksa evlendıgınden berı annesınde kalır gelır son 3 yıldır gıdıs sebebı sınırlenıyormus.

umarım acıklayabılmısımdır.

Benim görümcelerimde iyi kayinvalidemde:nazar:

Bence burda kayinvalide ve görümce madurlari biraz kendi hatalarini gözardi ettikleri icin
konular hep tek tarafli oluyor.
elbet kötü kayinvalideler ve görümcelerde var hic süphem yok bundan,
ama burda acilan cogu konuda bi takim seylerin gizlendigine inaniyorum ben.

muhakkak bazı seyler yazı ıle ıfade edılmıyor konusmak gerekıyor ve benım ıcın ıkı kısının konusabılmesı cok onemlı.herseyıde burada yazmaya kalksa konu acanlar sayfalar surer.
ben artık annemın uzulup hasta olmasını ıstemıyorum anneme dedım kavga ederlerse hıc sorma en sordugunda terslemıs annemı bundan sonra bırak sorma evden gıdıyormu gıtsın ne zamana kadar bu sekılde yasıyacaklar bırınden bırı patlıyacak sonunda dedım.
zaman zaman gelıp anneme sorunlarını anlatıyordu bundan sonra gelırse kızım gıt kocanla konus dersın dedım.
kotu olmayalım derken cok dusuncelıkten kotu olduk ınsan buna uzuluyor.

eğer kendi bunalımını bu şekilde atabiliyor,ruhunu rahatlatabiliyorsa ilaç kullanmak yerine istediği şekilde hareket etsin,,rahatlatsın..belki asıl sorunları paylaşamıyordur yada size sorun gibi görünmeyen nedenleri, kendisi için büyük sorun olabilir..kardeşiniz bu durumdan rahatsız olsa dile getirir,çözüm arardı..herkesin düzeni kendisine göre,karışmamak sizin için daha hayırlı olacaktır..

evet bu sekılde atıyormus doktora goturdum ılacları agır geldı bırakırken bıle bana bırakıayımmı abla bu ılacları dıye sordu yanı bazı arkadasların anladıgı gıbı kotu bır ılıskımız yok sanırım ben yanlıs anlasıldım ve cok uzuldum.
sorunlarını genelde benımle paylasır aılesınden kımle konusur bılmıyorum ama ben elımden geldıgınce yardım etmeye konusarak rahatlatmaya calısıyorum uzaktayım baska bırsey yapamıyorum bu durumda ne yapılır pekde bılmıyorum gercı.
kesınlıkle haklısınız bana sorun gorunmeyenler ona buyuk sorun bır ornek vereyım.

kardesım kıtap okumayı cok sever cok dolu bır kıtaplıgı vardır kıtaplık dagınık dıye sınır krızı gecırırmı ınsan bu tur seylere kızıyor.
kardesım bu durumdan rahatsız ama cocugun var dıyoruz oda nereye kadar gıder dıyor.bende dedım senın aılen yasıyan sensın kendınde dıkkat et dagıtma evı dıyorum artık bende yoruldum dedım en son ıyı ben kımle konusucam ablam degılmısın dıyor bu sefer ortada kaldım delırcem :52:

ikisindede belliki sorunlarını kendi aralarında çözümleyemeyecek kadar iletişim kopukluğu mevcut..aile terapistine birarada gitmelerini teklif edin..

evet bu sekılde atıyormus doktora goturdum ılacları agır geldı bırakırken bıle bana bırakıayımmı abla bu ılacları dıye sordu yanı bazı arkadasların anladıgı gıbı kotu bır ılıskımız yok sanırım ben yanlıs anlasıldım ve cok uzuldum.
sorunlarını genelde benımle paylasır aılesınden kımle konusur bılmıyorum ama ben elımden geldıgınce yardım etmeye konusarak rahatlatmaya calısıyorum uzaktayım baska bırsey yapamıyorum bu durumda ne yapılır pekde bılmıyorum gercı.
kesınlıkle haklısınız bana sorun gorunmeyenler ona buyuk sorun bır ornek vereyım.

kardesım kıtap okumayı cok sever cok dolu bır kıtaplıgı vardır kıtaplık dagınık dıye sınır krızı gecırırmı ınsan bu tur seylere kızıyor.
kardesım bu durumdan rahatsız ama cocugun var dıyoruz oda nereye kadar gıder dıyor.bende dedım senın aılen yasıyan sensın kendınde dıkkat et dagıtma evı dıyorum artık bende yoruldum dedım en son ıyı ben kımle konusucam ablam degılmısın dıyor bu sefer ortada kaldım delırcem :52:

konunuzdaki anlatımlarınızdan niyetiniz gelinizi şikayet etmek değil çözüm bulmak olduğu aşikar.kötü bir görümce olmadığınız belli..üzülünecek yada yanlış anlaşılıcak bir husus yok ortada..üzülmeyin..

benı ılgılendırmıyor zaten arkadasım ben gıtmesın demıyorum bır kadın kocasına kızıp haftada ıkı gun evı terkedermı sıze gore bu normal sanırım.

bence normal bır kadın gelınımız ama yaptıkları normal degıl bana anlatmasalar ben nerden bılıcem bu sorunlarını kardesımde esıde ayrı ayrı konusuyor benımle kardesıme ayrı ona ayrı laf anlatmaktan fenalık geldı bana ,sorunlarını cozsunler yada cozmesınler benı ılgılendırmez ben aynı bınada yasıyan annem ıcın cabalıyorum.
kardesımın hataları vardır elbet hatasız kımse olmaz esının aıle bagımlılıgından bıkmıs ben akrabalarıma gıdemıyorum gıdersekte eve gelınce sınır krızı gecırıyor dıyor.

kardesım esı evın ılk gelını kardesımde yapı olarak utangac bır mızaca sahıptır ılk evlendıklerınde esıne ısmını soylerken bıle yanımızda cekınerek seslenıyordu nedense bu yuzden bunu soyledım.

evet 5 yasında cocuk degıl ama ısterımkı bırbırlerıne sevgı dolu yaklassınlar utanmadan cekınmeden sevgılerını herkesın yanında bırbırlerıne gostermekten cekınmesınler dıye dusundum.

kurulan bır aılenın ıcınde olmaya calısmıyorum nıhayetınde almanyada yasıyorum her aramamda bırsey duyunca ıstemeden olayın ıcıne gırıyorum ve en onemlısı kocasına kızıp anneme kızması laf soylemesını duydugumda ısteyerek bu aılenın ıcıne gırerım ben. annem her hafta aılısverısını yapar evıne getırır arabası yok babamın annemle babam tasırlar evımız sehırın en yuksep tepesınde bır haftalık yıyecek evlerıne gelır ve kotu muamele gosterırlerse kım olsa karısır.

yuvasını kurdu evet allahda bozmasın anneme kotu davranmadıkları surece yuzyuze gelmem ama anlattıkları ıcın bır cok seylerını bıldıgımden artık verıcek cevabım kalmıyor.
ayrıca evlendıgınden berı ıyı anlasırız her konusmamızda rahatlatmadan telefonu kapatmam bazen saatlerce surer bu sorun olmadıgı zamanlarda nasılsın ıyımısın okadar.
konu acmamdakı sebep bu zamana kadar ıyı konustum anneme davranıslarını dıle getırmedım kızgınlıkdan sınırden soylenen sozler dıye ama artık annem tansıyon hastası tansıyonu 14 den asagı dusmuyor tabıkı bu durumda karısıcam bende o aıledenım sıkıntıları oldugunda benımle konusyorlarsa benım anneme kotu davranmaya hakkı yok sanırım yada varmı ?
ısıne geldımı cocugunu anneme bırakır gıder kızdımı cocugunu bagıra bagıra evıne goturur,annemın ıkı gelını var kucuk ıle hıc sorun yasamaz cokda saygılıdır hıtap sekılı davranısı dunya tatlısı her gun konusmasak muhakkak mesajlasırız.

benım sorunum evınden gıtmesı degıl son zamanlardakı sınırını annem den cıkarmaya calısmasıyoksa evlendıgınden berı annesınde kalır gelır son 3 yıldır gıdıs sebebı sınırlenıyormus.

umarım acıklayabılmısımdır.

Ben mesajımda zaten hiçbir normal kadının günlerce kocasını yanlız bırakmayacağını belirtmiştim, sizde kırmızıyla işaretlediğinize göre, sorun yok tahmin ediyorum...
Bu evlilikteki hatalar çok içli dışlı olunmuş, kavgaya herkes dahil olmuş...Almanya'dan sizin bile dahil olduğunuza göre ciddi sorunlar var...

İlk hata gelin hanımın her sorunu gelip kayınvalidesine anlatması....
Akabinde evin reisinin hem annesine hem Almanya'daki kardeşine olanları gereksiz yere aktarması..
Bir sonraki adım ise valide hanımın yüzünü asık gördüğünde, tartıştınız mı diye sorması?
Sonraki adım zaten görümcenin telefonla her iki tarafı idare etmeye çalışması...

İlk etapta, kardeşiniz ve eşi arasında mükemmel bir iletişimsiz-lik var....
Kendi sorunlarını (küçük-büyük) çözemeyip, naklen yayın yapmışlar...
Anneniz bu sorunları her defasında dinleyip, gerekli öğütleri verip, kendince olaylara çözüm bulup, yeni bir hastalık sahibi olmuş...(çok geçmiş olsun)

Burda annenin yapması gereken " kızım gelip artık sorunlarını bana anlatma, ben hastalık sahibi oldum, daha fazla üzülmek istemiyorum, kendi aranızda oturun konuşun, sonuca varın, zorlamayla güzellik olmaz, birbirinizi sevmeseniz aynı evin içinde olmazsınız, ben inanıyorum ki herşeyin üstesinden gelebilirsiniz, yeter ki sağlıklı iletişim kurun ve bir aile olduğunuzun farkına varın" gibi tatlı tatlı konuşmalı...

Aynı şekilde sizi aradıklarındada müdahil olmak istemediğinizi, oturup güzelce konuşarak sadece sonuca varılacağını belirtebilirsiniz...

Dahası ve en önemlisi, annenizle konuşarak kendisini geri çekmesini sağlamalısınız...sağlığı için...

Mesela neden koca koca insanların alışverişleini yapıp evlerine kadar getiriyorlar?
Her kavgayı dinleyip, kendilerine dert ediniyorlar?

O insanların (anne, babanızın) bu saatten sonra huzura, dingin bir hayata ihtiyacı var...
Belki de en iyisi, evleri biraz uzaklaştırmak? ilk adım olabilir..

ikisindede belliki sorunlarını kendi aralarında çözümleyemeyecek kadar iletişim kopukluğu mevcut..aile terapistine birarada gitmelerini teklif edin..

haklısınız kabul ederlerse neden olmasın.

konunuzdaki anlatımlarınızdan niyetiniz gelinizi şikayet etmek değil çözüm bulmak olduğu aşikar.kötü bir görümce olmadığınız belli..üzülünecek yada yanlış anlaşılıcak bir husus yok ortada..üzülmeyin..

cok tesekkur ederım ben sanssız bır evlılık yasadım gelınımızde bır bayan benım yasadıklarımı yasama sansı yok asla ama benzerlerını yasamasına ızın vermek ıstemıyorum tum hassasıyetım bu yuzden aslında.
ayrıca bu forumda yanlıs anlatım yuzunden cok tartısmalar oldu.

Ben mesajımda zaten hiçbir normal kadının günlerce kocasını yanlız bırakmayacağını belirtmiştim, sizde kırmızıyla işaretlediğinize göre, sorun yok tahmin ediyorum...
Bu evlilikteki hatalar çok içli dışlı olunmuş, kavgaya herkes dahil olmuş...Almanya'dan sizin bile dahil olduğunuza göre ciddi sorunlar var...

İlk hata gelin hanımın her sorunu gelip kayınvalidesine anlatması....
Akabinde evin reisinin hem annesine hem Almanya'daki kardeşine olanları gereksiz yere aktarması..
Bir sonraki adım ise valide hanımın yüzünü asık gördüğünde, tartıştınız mı diye sorması?
Sonraki adım zaten görümcenin telefonla her iki tarafı idare etmeye çalışması...

İlk etapta, kardeşiniz ve eşi arasında mükemmel bir iletişimsiz-lik var....
Kendi sorunlarını (küçük-büyük) çözemeyip, naklen yayın yapmışlar...
Anneniz bu sorunları her defasında dinleyip, gerekli öğütleri verip, kendince olaylara çözüm bulup, yeni bir hastalık sahibi olmuş...(çok geçmiş olsun)

Burda annenin yapması gereken " kızım gelip artık sorunlarını bana anlatma, ben hastalık sahibi oldum, daha fazla üzülmek istemiyorum, kendi aranızda oturun konuşun, sonuca varın, zorlamayla güzellik olmaz, birbirinizi sevmeseniz aynı evin içinde olmazsınız, ben inanıyorum ki herşeyin üstesinden gelebilirsiniz, yeter ki sağlıklı iletişim kurun ve bir aile olduğunuzun farkına varın" gibi tatlı tatlı konuşmalı...

Aynı şekilde sizi aradıklarındada müdahil olmak istemediğinizi, oturup güzelce konuşarak sadece sonuca varılacağını belirtebilirsiniz...

Dahası ve en önemlisi, annenizle konuşarak kendisini geri çekmesini sağlamalısınız...sağlığı için...

Mesela neden koca koca insanların alışverişleini yapıp evlerine kadar getiriyorlar?
Her kavgayı dinleyip, kendilerine dert ediniyorlar?

O insanların (anne, babanızın) bu saatten sonra huzura, dingin bir hayata ihtiyacı var...
Belki de en iyisi, evleri biraz uzaklaştırmak? ilk adım olabilir..

suan cıkmam gerekıyor geldıgımde mesajınıza acıklama yapacagım anlasmazlık duzeldı sanırım anlayısınıza tesekkur ederım guzellıklerle kalın.

Bayanlar bu zamana kadar hep gelınlerı koruduk haksızlıklarında uyarmaya calıstık.Elımızden geldıgınce yonlendırmeye calıstık belkı ıse yaradı belkı ters teptı soyledıklerımız ama hepımız tecrubelerımızden edındıgımız bılgılerle yardımcı olmaya calıstık.

Benım sorum hep gelınlermı haklı ?

Kayınvalıdesı yada gorumcesı ıyı olanlar yokmu ? cok merak edıyorum.

bu arada gorumceyım :27:

(konum yanlıs yerseyse kusuruma bakmayın lutfen)

bence hep gelinler hakli :52::52::52: gelinlere laf yok :60::60:

canlarim soyleki kayinvalideyle 3 yil birlikte yasadik yeni evliyken eve gelen giden cok olurdu kayinvalidenin akrabalari herhangi bir konu gecse sunun gelini sunu yapmis bunun gelini bunu yapmis benim valide ortaya atilir aaaaaaaaaaayyyyyyyyy benimki yapsa sepetlerim babasinin evine basima s.................. cam derdi anacim uyardim bak bizim boyle sorunumuz yok ben boyle konusmadan rahatsizim ben anne baba olarak sizi goruyorum olmadi olamadi bunlar ayni konusmaya devam en sonunda sakin olan ben karar degistirdim onlar esimin yaninda kizim soyle kizim boyle o olmayinca gelin sunu yap bunu yap aynisini ben yapmaya basladim esimin yaninda annecim cay istermisiniz babacim soyle o olmayinca tos tos oturdum peder bu durumdan rahatsiz olmuski esime gizlice sikayet etmis beni esimde sordu evet dogru dedim ayy inanmiyorum yalan degil yani evet hepsi dogru dedim oyle gordum oyle yapiyorum dedim esim birsey demedi sonra hosuma gitmeye basladi tos tos oturmak anam hergun yapmaya basladim sonra anneme anlattim annem dediki birtane gelin varmis kayinvalidesini hic sevmezmis birgun aktara gitmis aktara sormus cok keskin zehirli ilaciniz varmi diye oda demiski ne yapacan gelin valideyi oldurecem aktarcida al bunu validenin yemegine hergun koy ama validene oyle guleryuzlu tatli dilli olki esinve peder senden suphelenmesin neyse gelin uygulamaya baslamis hergun tatli dilli guleryuzlu olmus kayinvalidesiyle hergun kavga eden gelin kanki olmaya baslamislar gelin pisman olmus aktara geri gitmis yalvarmaya ben istemiyorum onu oldurmek o benim herseyim demis aktar gulerek cevap vermis o elinde tuttugun sey ot karisimi baharat demis ben senin guzel yanlarini cikartmak icn boyle birsey yaptim demis neyse bende gereken dersimi aldim ama ne yaparsam yapayim kadincagiz ve adamcigaz beni surekli elestiriyorlar surekli hata yapmami bekliyorlar yuzume vurmak icin :ssz:ama yinede tesekkur ederim onlara esim gibi evlat yetisdirdekleri icin ne olursa olsun evlenmemize karsi cikmadiklari icin benimde ask acisi icimde kalmadi doya doya yasiyorum yasatiyorum esimede tesekkurler kayinvalide ve kayinpederim

Görümceliğinizi yapmışsınız :52:

Bence hiç karışmayın..

Belki de gelininiz yaşadığı ilgisizliğe tepki olarak gidiyordur ve kardeşiniz sadece gelininiz evi terk ettikten sonra ilgilenmeye başlıyordur. Olamaz mı?

Bence evin içinde ne yaşanıyor kimse bilemez.. Sadece anlatılanları bilir. Şöyle de bir durum var kardeşiniz güvenlik görevlisiymiş geceleride çalışabiliyormuş. Belki size anlatamayacakları farklı problemleri vardır.

Şahsen ben kendi adıma düşüneyim ne kadar yakın olursa olsun karşımdaki, dertleşmek istesem bile ufak tefek konuları anlatır geçiştiririm. Özelimi açığa vurmam. Demek istediğim şu ki size anlatmadıkları ''karı-koca arasında'' farklı şeyler olabilir..

Karışmamanız en doğrusu.. Bir de anladığım şu sadece o ailenin düzelmesini değil annenizi düşünüyorsunuz. Anneniz de araya girmeyiversin. Anlaşamıyorlarsa gerekmedikçe görüşmesinler. Benim şahsi fikrim bunlar

Tam fikrimi yazacakken arkadaşın yazısını gördüm.Son paragrafa kadar tamamen katılıyorum.Eşin ilgisizliği çok başka bi şeydir.Hiç kimse rahatını evini bırakıp orda burda (annesi bile olsa) sürünmek istemez.Demek kadın kendini evine ait hissetmiyor.Evinde mutlu değil.Özel şeylerini sormuşsunuz.Size o konuda problem yok demiş olsa bilebelki kardeşiniz yanaşmıyor.Kadın gururuna yediremeyip bunu size söylemeyebilir.Kardeşiniz 'ailesine gittiğinde yalan söyler o gönderdi diye' demiş ya belki kardeşinize diyordur ki 'aileme gidiyorum.Üzülmelerini istemiyorum.problemlerimizi anlatmayacağım.Telefonda seninle bi şey yok gibi görüşmeye devam edeceğim.Ama sana kırgınım.Bu konuda bana yardımcı olup aileme sende belli etmezsen sevinirim' demiş olabilir.Kardeşiniz bunu bildiği halde kendini haklı çıkarmak için bu cümleden işine yarayanı alıp size söylemiş olabilir.Yani karı koca arasında ne geçtiğini asla ve asla bilemezsiniz.Duyduklarınızdan %100 emin olamazsınız.Kardeşinizin işinden bahsetmişsiniz.Düşünsenize gece sabaha kadar çalışıyor.Sabahtan akşama uyuyor (uyumak zorunda) eşi.Hiç bi şey olmasa insan bünyesine ters.Gece gündüz gündüz geceye çevrilmiş.Evt insanlar geçim derdinde.İş bulup çalışmakta şans fakat her bünye her şeyi aynı sabır ve güçle karşılayamıyor maalesef.Yengeniz duygularıyla baş etmekte zorlanan bir bünyeye sahip belkide.Belki tüm bunlar ağır geldi.İşsizlik vs. stresleri ancak kendini gösteriyor.
Bi de yine arkadaşın dediği gibi siz kendi annenizi düşünüyorsunuz bence de.Benim bunu düşünmeme sebep olan sizin cümleleriniz içinde geçenlerden biri olan gelin kelimesi.Bu bana çok resmi,sahiplenilmemiş geldi.
Yanlış anlamayın.Siz kötü niyetlisiniz demiyorum.Günahınızı almak da istemem.Hatta haklısınız insan annesine bi şey yapılınca dayanamıyor ama yetişkin insanlar sonuçta.Diyorum ki 'bende tamamen iyi niyetli olduğunuz izlenimi uyandırmıyorsunuz.'Belki de anlatım tarzınız bu hissi uyandırmadı.

Ayrıca diğer kardeşinizin yaptığına da değinmeden geçemiyeceğim.Kardeşiniz ve aileniz % 100 haklı olsanız bile ''sana bırakıyorum ne karar verirsen ver'' demesi ailelere ne kadar dahil olduğunuzu gösteriyor zaten.Evlenmeye karar verebilen bir insan ayrılma ya da barışma kararını da kendisi alabilir almalı.Bence küçük gelininiz bunu biliyorsa çok iyi bir insan.Kıymetini bilin..
Son olarak fikrimi sorarsanız diyorum ki karışmayın.Siz müdahale etmeyin. Mutlaka madalyonun arka yüzü vardır.yaptığınız her müdahalede kendinizi yengeniz yerine koyun.İnşallah kalbinizi kırmamışımdır.Biraz empati yapmanıza yardımcı olmaya çalıştım.İstisna durumda kadınlarında varlığını kabul etmekle beraber erkeklerin o kadar masum olmadığını düşünüyorum.İşlerini daha sinsi,tereyağından kıl çeker gibi hallettiklerini düşünüyorum.Unutmadan belki yengeniz kaç kez kardeşinizle konuşmaya çalıştı.Kardeşiniz ruh gibi ona tepki bile vermedi.Susarak onu çıldırttı.Kadına onun olduğu ortamda durmak bile sinir harbi yaşatıyor.Kapıları o yüzden çarpıyor.Diyeceksiniz boşansın çekemiyorsa.Kadın demek kafasında tercih yapıyor.Ya boşanıcam elalemin ağız kokusunu çekecem ya da evde bu adamı çekecem.Yani tüm bunlara rağmen siz bilirsiniz yine de.Allah kolaylık versin.

Az evvel unutmuşum.Demişsiniz ya eşine istediğin gibi hitap et diye.Demek kardeşinizin üzerinde ailesinin istemeden de olsapsikolojik bi baskısı var ki sizde bunun farkında olarak uyarma ihtiyacı hissetmişsiniz.

Son düzenleme:
bu arada kizlar bizimde gelinimiz var kardesimle beni cok seviyormus konusmuslugumuz bile cok az ben yurtdisinda oldugumdan kardesimle butun gun geziyorlarmis annem 2 dingilik diyor ablami sevmedigini soyledi birkere internette konusurken neden dedim o seni cok seviyor surekli laf sokusturuyormus ablam dogrudur ben bile kardesi oldugum halde aliniyorum laflarina ablam patavatsiz agzindan cikani kulagi duymaz gelin hakli gecen kardesimle kusmusler annem kardesime cok kizdi kuslukleri 1 saati bulmadi acayip duskunler birbirlerine ben bile kiskaniyorum heeeeee:37:saka bi yanada cok iyi anlasiyor annemle babamla kardesimle aablamlada annem mumkun oldugunca yanyana getirmiyor annemde biliyor ablamin bu hallerini bazen bana anlatiyor gelinimiz cok iyi bu kiymet bilmiyor diye

bu arada kizlar bizimde gelinimiz var kardesimle beni cok seviyormus konusmuslugumuz bile cok az ben yurtdisinda oldugumdan kardesimle butun gun geziyorlarmis annem 2 dingilik diyor ablami sevmedigini soyledi birkere internette konusurken neden dedim o seni cok seviyor surekli laf sokusturuyormus ablam dogrudur ben bile kardesi oldugum halde aliniyorum laflarina ablam patavatsiz agzindan cikani kulagi duymaz gelin hakli gecen kardesimle kusmusler annem kardesime cok kizdi kuslukleri 1 saati bulmadi acayip duskunler birbirlerine ben bile kiskaniyorum heeeeee:37:saka bi yanada cok iyi anlasiyor annemle babamla kardesimle aablamlada annem mumkun oldugunca yanyana getirmiyor annemde biliyor ablamin bu hallerini bazen bana anlatiyor gelinimiz cok iyi bu kiymet bilmiyor diye

Back
X