Hep Gelinlermi Haklı

bence gelin-kaynana ilişkileri muamma. geline sorsan haklı, kaynanaya sorsan haklı. herkes farklı bakıyor olaylara ondan problem çıkıyor. benim hayatta kabul edemeyeceğim bir olay kayınvalideme cok normal gelebiliyor. bence yaşamlar farklı. nasıl olabilir böyle şey diyorsunuz, aileniz, eğitiminiz, görgünüz kaldırmıyor; ama ona sorsan etrafında herkes ona hak veriyor; çünkü etrafı da onun kültüründen yetişme tarzından falan. bu döngüyü bozamayacağız sanırım. ona sorsan o haklı, geline sorsan o haklı :6:

kardesımle konusuyorum bunaldım artık dıyor kendındede ara hatayı dıyorum anlatıyor sıgara kullanmaz kahveye gıtmez ısten cıktımı gelır evıne ya evde otururlar ya esının akrabalarına gıderler hafta sonları gezerler yanı kardesımden beklenmıycek seyler bunlar bekarken tanıyanlar sasırırlar nasıl ılıgılı esını gezdıren bırı oldu dıye.

bızım gelınımızde gıder sordum ona fedakarlık yapan benım hep dıyor pekı ne gıbı fedakarlıklar bunlar dedım verdıgı ornek suydu,kardesıme gıderım kocamıda yanımda gotururum o evde ac kalmasın dıye.
bende dedım bu sana gore fedakarlık ama bana gore olması gereken sey hem kocan evde kalsa bıle nnesı alt katta ac kalmaz hadı onuda gectım ıkı gun annende kafa dagıtıyorsun ozaman neden dusunmuyorsun kocam ne yedı dıye cevap yok tabı buna.

Yaptığı fedakarlıkmıymış :))) Allah aşkına kaç yaşında gelininiz. Herhalde benim, eşim ve evliliğim için yaptıklarımı yapsa saçımı süpürge ettim diyecek :)))

Son düzenleme:
açılan konuların çoğunda konu sahibinin gözünden olaylara bakınca gelinleri haklı buluyoruz genellikle, hamileyken dayak yemeler evden kovulmalar hakaretler vs, kimi koruyabiliriz ki bu yaşananlar karşısında, ama kimse yoğurdum ekşi demez bu da bi gerçek, bazen gelinlere kızdığımızda oluyo :)

Ben bır gorumceyım.. Gelınızmızle Cok medenıyız.. Gozumun ıcıne baka baka zamanında annem ve babamın sözde oNlara yaptıklarını daha dogrusu yapmadıklarını anlatır durur :) Tek kelıme etmedım bugune kadar! Babam ve annemde bızzat sahıt oldugum durumlara dahı.. He deyıp gecmek soyledıklerını yutmak cok zor... Helekı babam ogluna ıstedıgı dugunu yapabılmek ıcın elındekı avucundakı tum parayı harcamıs dugun gecesı oradan cıkıp ıse yuruyerek gıtmek zorunda kalmıs asıl bı adamdır! Babadır Candır.. Helede es esraf herkes tarafından melek gıbı bı adamdı denılen bı Baba.. Övunc duydugum ve erkenden kaybedıp kara topraga verdıgım bı baba ıcın konusulanlar cok canımı acıtsada..

Zamanı degıstıremezsınız ..Söylesın dursun..Gecınmenın yolu bu galıba..:53: Kulaklarınızı tıkamak..

Para harcamasın masraf etmesın dıye dıdınır durur bıze geldıgınde evı gecındıren ben oldugum halde..Babamı kaybettıkten sonra.. bır kere marketten alısverıs yapıpta geLdıklerını gormedım..Her seferınde arar sorar bıze sunu al bunu yap dıye..Cocukları hatrına Helalı hos olsun..Ustune borclarını odemem ıcın elımdekı nakıt parayı vermedım dıye evı bana zından ettıler..Hep gelının aılesının fısteklemesı..Bana bı kere sahıp cıkmadı..Evlatlarına ıyı bı hala olmadıgımı elestırır durur Guleyım Mı Aglayayım mı bilemedim!

Cok yerdı elestırdı kulaklarımla duydum..Yada bana lafı geldı..Yinede yogurdum ekşi demedım..Ozurlu bı anneye ve bı aıleye bakma yukumlulugum oldugu halde bı kerede bana nasıl ıdare edıyosun dıye soran olmadı..Ablam annem ben kendı yagımızda kavrulduk..Donupte bakmadı..Herseye ragmen basarılı oldugumu ve karsısında yılmadıgımı gorunce.Artık heryerde benım metımı anlatıp duruyormuşşş :):) Aman gorumcem canım gorumcem.. Hırsımdan örnek alsın..:p

Adamı muma cevırmesını elbet bılırızde...Arkadasım Laf bılenın kılıc kuşananın..

Susup oturmanında kâr ettıgı gunlerıde gordum ben cok sukur..

Kol kırılır yen ıcınde kalınır..İdare etmek muhım bı sanattır..

Son düzenleme:
bende hem gelin hem görümceyim. Allah bozmasın annem gelinine , kayınvalidemde bana karşı çok iyidirler. bende görümcemle iyi anlaşırım. gelinimizede ne zaman arasa yardımına koşarım. kimsenin kimsenin hayatına müdehale etmeye hakkı yokki. kendi akrabasına gitti öyle yapıyo bilmem neler. ne gerek var kapıyı kapatınca bizler eşlerimizle huzurlumuyuz. gelinimiz kardeşimi mutlu ediyormu. evlilikleriyle ilgili problemleri bile olsa onlar karı koca kimseyi bağlamaz çözümde onlardadır. yada onlar hallerinden memnunmu gerisi boş. herkes birbiriyle anlaşmak zorunda değil tabiki. ama yaşına geldiği yere hayat görüşüne saygı duymak lazım. kimseyi değiştiremeyiz.tabi herkes saygısını seviyesini korumalı. başta bu işlenmeli.

Son düzenleme:
bende hem gelinim hem görümceyim....
hemde en büyük gelin ve tek görümce :)
neyse ben gelinimi ilk gördügüm andan beri cok seviyorum arada sarılır öperim..
havalanında yolcularken(doguda öğretmen)çok ağladım alnından gözünden yanaklarından öptüm gercekten cok seviyorum içimden geliyo..
oda bana öyledir annesini babasını çok seviyorum..
istemeye gittigimizde vermeseniz kacıcırız bırakmayız demiştim babasına kopmuştu adam...
ayrıca tek görümcem var onuda cok seviyorum....
mesela benim annem hizmeti cok sever beni bekarken cok yorardı dedim gelinlere aynısını sakın yapma kendi isterse yapar diye...
kayınvaliden dünya tatlısı sürekli benim yanımdadır kimseye ezdirmez beni..
daha ne olsun gercekten çok şanslıyım ALLAHa şükürler olsun...
ama inandığım şey kime nasıl davranırsan oda sana öyle davranıyor bu bir gercek..

görümcem evlenene kadar kayınvalıdemle cokta iyi deildik ama ne zaman görümcem evlendi kayınvalıdemde bende ilişkimizde 360 derece değişt. iyi anlasıyoruz artık batmıyo soylediklerimz elbette karşılıklı kırgınlıklar yaşıyoruz ama o susar ben susarım bi süre gidip gelmeyız sonra gecer. birbirimizi gördüğümüzde bahsetmeyiz kırıldıgımız mevzudan.herşeyımıde rahatlıkla anlatırım.
görümcemse evlenince cok anladı degişti ama zamanında kırdı incitti şimdi 1000 karat pırlantada olsa gözümde deil.mesafeliyimde zaten
cahillikle benimde yanlışlarım oldu ama hiç yüzüme vurmadılar Allah razı olsun hep unuttular sildiler eşimi fişeklemediler ve bende zamanla anladım ve utandım hatamdan yinelemedim. galiba karşılıklı anlayış ve zaman gerekli ilk etapta

Gelinim yakindada Allah kismet ederse gorumceyim insaAllah. :21:

Soyle bir olay varki yakinlik derecem ne olursa olsun dogrulari soylemekten kacinamiyorum ne yazikki, bu da bazen cok sevilme bazende sevilmeme sebebim oluyor. Bu cok onemli degil, ben herkesi sevmedigime gore herkeste beni sevmek zorunda degil.

Ister kayinvalidem ister babam ister annem isterse kocam olsun, herkese yeri geldiginde cevabini veririm. Karakterim oyle vazgecemiyorum bir turlu. Birseyleri icimde yasayarak kendimi doldurmak istemiyorum, konusup halletme taraftariyim. Bu yuzden belki herseyi oldugu gibi sorarim ya da anlatirim.

Ama su da varki konu sahibi arkadasim bende kardesimin kilina zarar gelsin istemem, hani yarin obur gun Allah korusun boyle sorunlar olsa gelinimizle arasinda karismama taraftari olurum, ama genede uzulurum bu duruma. Bu da tabiiki kardesimi cok sevmemden kaynaklaniyor. Ben onun teline kiyamazken, hani esi dahi olsa onu uzmesine dayanamam gibi geliyor. benim gozumdeki yerinden kaynaklaniyor tamamen kotu olan hic birseyi hak etmiyor bana gore.

Ona deger verdigimden dolayida sozlusu olan hanfendiyede ona gore davrandim bu gune kadar, herseylerine ozendim ve herseyin en iyisi onlarin olsun istiyorum. Ister istemez oluyor bu. Umarim ilerde gelin kizimizda bizlerin kiymetini bilir ve ona gore davranir. Eger oyle olmazsa, ona gore davranislarimda gorur karsiligini diye dusunuyorum.

Tabii simdiden konusmasi kolaydir belkide, yasayip gorecegiz.

Size gelince, kardesin cocuk degil kendi sorunlarini kendilerinin halletmeleri gerekir..kiyamadigini anliyorum ama maalesef 3. Ve 4. Kisiler girince isin icine iyice sarpa sariyor. :50:

Bayanlar bu zamana kadar hep gelınlerı koruduk haksızlıklarında uyarmaya calıstık.Elımızden geldıgınce yonlendırmeye calıstık belkı ıse yaradı belkı ters teptı soyledıklerımız ama hepımız tecrubelerımızden edındıgımız bılgılerle yardımcı olmaya calıstık.

Benım sorum hep gelınlermı haklı ?

Kayınvalıdesı yada gorumcesı ıyı olanlar yokmu ? cok merak edıyorum.

bu arada gorumceyım :27:

(konum yanlıs yerseyse kusuruma bakmayın lutfen)

Bu işler (spesifik konular hariç) hep nalbantçı keseri gibidir. Yani hep bana hep bana.

Bırakın kayınvalide, görümce olaylarını arkadaş, dost anlaşmazlıklarında bile hep haklı olan bizizdir. Yanılıyor muyum :)

Buradaki anlatımlar hep tek yönlü ve taraflı. Bizler bir şekil (kızacaklar olacak kesinlikle) ekran karşısında vakit geçiriyoruz. Kimi içini döküp rahatlayarak, kimi agresif yorum yaparak, kimi iyi polisi oynayarak. 2 tarafı da dinlemeden kimsenin kimseye yardımı olamaz bu mümkün değil.

O yüzden birileri çıkıp kötü değince ne kayınvalide kötü olur ne görünce. Yani bu yazılanlar kimseye yüzdelik olarak birşey vermez, yol göstermez.

Onun tukaka kayınvalidesi , belki berikinin olsa çok mutlu olacak. Sonuç hep beklenti, hep beklenti.

Son düzenleme:
Eskiden sen iyi olursan herkes iyi olur diyorlardi da simdi degisti bu yargi , annecim neler cekiyo. Ama nisanliyim ben nisanlimin tum ailesini cok seviyorum hepsi cok iyi :-) bazi gormus gecirmisler daha dur bi diyor da insallah boyle devam eder :-) problem yasayan herkesin de yardimcisi oksun Allah

valla bende görümceyim, gelinimiz çok iyi çota iyi anlaşırız, aynı yaştayız zaten, abimle, annem babamla eşim iyi anlaşır, kayınvalidemi çok severim, o da beni sever hissederim, eltimle kaynımı da çok seviyorum, bende şanslı azınlıktanım sanırım:1:

ben kayınvalidemi görümcelerimi severim. arada muhakkak benim yaptığım ya da onları yaptığı kırıldığımız şeyler olmuştur. ama karşılıklı anlayış. ben hep diyorum ki kayınvalidem büyük olsun öyle demek istememiştir. filan bu şekilde ii geçinmeye çalışıyorum.
ayrıca görümceyim. ama yengelerim çok görüşmeyiz. büyük arada arar ben ararım o kadr küçük hele hiç aramaz 8 senelik evli toplasak 10 kere görüşmemeişizdir. demekki sevmiyorlar. aslında bişey de yapmadım demedim zaten görüşmeyiz ama sevmiyorlar. ben alıştım ama görümceler gelinleri seviyor ben onları seviyorum kızsamda üzülsemde. küçük yengem yurtdışında gittikten 2ay sonra babası vefat etti. öğrendiğimde babasınada çok üzülmüştüm ama ona daha çok üzüldüm ne yaptı oralarda nasıl dayandı. sabaha kadar uyumadım. hep aradım ama telefonla da ulaşamadım. o sebeple ben görümcelerimi seviyorum. benim abimlerden yüzüm gülmedi inş gelinim ve ya damadım olusa onlardan yüzüm güler.

bende hem görümce hemde gelinim.
her ailede ufak tefek sıkıntılar oluyordur mutlaka.bizdede olmuyo desem
yalan olur ama kayınvalidemle birlikteyken genelde aklıma annem gelir,
annemin üzüldüğü,içerlediği şeyler...
kayınvalideminde üzüleceğini düşünerek biraz sözlerimi sakınarak konuşurum.
kötü olmaya, eşimizide arada bırakmaya gerek yok bence.

konuya gelince hep gelinler haklı değil tabi. benimde en çok rahatsız olduğum konu,
bazı gelinlerin, eşlerini kendi ailesinden uzaklaştırarak kendi ailesine çekmek istemesi.
hep erkek annelerinin haksızmış gibi gösterilmesi.birde şu deniyor; benim annemde kayınvalide ama gelinine
karşı çok iyi durumu.aslına bakarsanız bende aynı şeyi düşüyorum:)ama gelinimiz aynı şeyi düşünüyor mu bilemem.
peki ozaman kötü kayınvalideler kim?

Son düzenleme:
bende hem görümce hemde gelinim.
her ailede ufak tefek sıkıntılar oluyordur mutlaka.bizdede olmuyo desem
yalan olur ama kayınvalidemle birlikteyken genelde aklıma annem gelir,
annemin üzüldüğü,içerlediği şeyler...
kayınvalideminde üzüleceğini düşünerek biraz sözlerimi sakınarak konuşurum.
kötü olmaya, eşimizide arada bırakmaya gerek yok bence.

konuya gelince hep gelinler haklı değil tabi. benimde en çok rahatsız olduğum konu,
bazı gelinlerin, eşlerini kendi ailesinden uzaklaştırarak kendi ailesine çekmek istemesi.
hep erkek annelerinin haksızmış gibi gösterilmesi.birde şu deniyor; benim annemde kayınvalide ama gelinine
karşı çok iyi durumu.aslına bakarsanız bende aynı şeyi düşüyorum:)ama gelinimiz aynı şeyi düşünüyor mu bilemem.
peki ozaman kötü kayınvalideler kim?

bende hep bunu diyenlerin gelinlerini dinlmek istiyorum:34:

Bayanlar bu zamana kadar hep gelınlerı koruduk haksızlıklarında uyarmaya calıstık.Elımızden geldıgınce yonlendırmeye calıstık belkı ıse yaradı belkı ters teptı soyledıklerımız ama hepımız tecrubelerımızden edındıgımız bılgılerle yardımcı olmaya calıstık.

Benım sorum hep gelınlermı haklı ?

Kayınvalıdesı yada gorumcesı ıyı olanlar yokmu ? cok merak edıyorum.

bu arada gorumceyım :27:

(konum yanlıs yerseyse kusuruma bakmayın lutfen)

ben olaya elti görümce kayınvalide olarak değil insan olarak bakıyorum ve hatalı olan insanlardır taşıdıgı sıfatlar değil

Son düzenleme:
gelinim

kaynanamla görümcemle eşimin ailesinde herkesle aram iyidir. baştan beri karşıya karşıya gelmemek için mesafemi korumuşumdur.

Onlar iyidir çok ama ..

ağızları var dilleri yok diyebilirim.. :16:

görümcem yengem yengem diye döner etrafımda kaynanam ise gittiğimde nasıl hizmet edeceğini şaşırır.

bu kadar şanslı olacağımı düşünmezdim hiç .. sürekli çevremde duyduklarımdan ve burada okuduklarımdan sonra..

başta söylemedim sonra söyleyeyim daha 4 aylık evliyim bide :1::1::1:

Hep bu konularda dertliler yazdıgı için hiç mutlu olan yok itibası uyandı...
yinede anlaşanlar olmasıda çok güzel..
ALLAH anlasamıyanlara yardım etsin gercekten aile içi huzursuzluklar çok yıpratıcı oluyo kimi zamanla aşılıyor kimi aşılamıyor....
herşeyden önce insanlar ön yargılarından menfaat ve çıkarlarının ön planda tutmamaya yogunlaşsalar %70 bir düşüş kesin olacak eminim..

Son düzenleme:
ne görümceyim ne kaynana....gelinim baldızım...
kayınvalidem kayınpederim kayınlarım hepsiyle cok iyi anlaşırızz hele bi küçük kaynım var kardeşim olsa bukadar iyi anlaşırız .
ama hersey yi güzelde tek bi eltim var odaa evlere senlikk aramızda sorun cıkarmıyoruz ama sevmiyorum sevemedim soğukk nevalee napıyımm...:ssz:
inallaş küçük kaynımınki şöle bıcır bıcırrr bişi gelirde kafa dengii bir söyler 10 gülerizz :ssz:

tabiki hep gelinler haklı değil.ben her zaman hataların karşılıklı olduğuna inanırım.istisnalarda vardır tabi ama hep gördüğüm gelin kaynana çekişmelerinde iki taraflı yanlışlar oluyor bazen bir tarafın hatası ağır basabiliyor ama kimse sütten çıkmış ak kaşık değil genellikle iki tarafında hataları var:31:

Back
X