HEP SUSTUM .. AMA SİZ SUSMAYIN ..

Hiç böyle düşünmemiştim sizin gibi böyle düşünürsek evet konu sahibin abisi de tacize uğramış olabilir çünkü 10 yaşında bir çocuk ne kadar kötü olabilir

Reactions: Kuf
Yaşadığınız çok büyük bi travma, bütün hayatınız bu travma etrafında yeniden şekillenmiş. Böyle bi durum için sizi teselli edecek ne söylenebilir inanın bilmiyorum.

Yaşanan durumu kimseyle paylaşamamak sizi zaten derin bi yalnızlığa itmiştir. Burada da olsa anlatabilmek eğer o histen uzaklaşmanıza yardım ediyorsa ne mutlu. Ama doğrusunun ilk etapta bi uzmanla paylaşmak, bi profesyonelden destek almak olduğunu düsünüyorum ben. Yaşananları doğru şekilde anlamlandırmanıza, suçluluk, yalnızlık, çaresizlik gibi duygulardan arınmanıza ve en az hasarla geride bırakmanıza yardımı olacaktır.

Sağlıklı bi anne sağlıklı çocuklar demek. Hem kendiniz hem de kızlarınız için size gerçekten yardım edebilecek biriyle vakit kaybetmeden iletisim kurmalısınız.

Ve eninde sonunda yüzleşmelisiniz. Size ne yaptığını o da aileniz de bilmeli. Bu olayın sizde degistirdigi seyleri saklamamalısınız.

Düsünsenize aileniz neden torunlarınızı ona emanet etmediginizi bilmiyor. Cevreniz neden ani bi kararla cok genc bi yasta evlendiginizi bilmiyor. Kızlarınız annelerinin neden korktugunu bilmiyor. Esiniz huzursuzlugunuzun sebebini bilmiyor. Kimse gerçekte kim olduğunuzu bilmiyor. Ve siz anlatmazsanız ögrenmeyecekler. En yakınlarının bile tanımadıgı, anlamadıgı bi insan nasıl kimligini korur ki?

Aynı sekilde sustugunuz sürece ugradıgınız haksızlıgın bi karsılıgının olmayacagını bilmek demek ömur boyu haksızlıga ugramıs hissetmek demek, mutahabına ulaşmadıgı için hic dinmeyecek bi öfke demek, hayata vahşi ve adaletsiz bi pencereden bakmak bu nedenle de hep korkak hep tetikte olmak demek. Böyle yaşanmaz, yasanmamalı.

Ve size zarar veren insan için de korkunç bi şey bu. 4 yas büyük sizden, ilk tacize ugradıgınızda 6-7 yaslarında oldugunuzu söylüyorsunuz. Elimizde 10-11 yaşlarındayken en yakınındaki en savunmasız canlıya zarar veren bi çocuktan son derece tehlikeli bi yetiskine dönüşmüş bi adam var. Bunun önü bi şekilde alınmak zorunda.

İlk olay yaşandıgında fark etseydi keske aileniz, her sey cok baska olabilirmiş. Şu an ise bambaşka bi tablo var ortada ve bu tablodan sadece sizin haberiniz var.

Öyle ya da böyle size yaşattıklarından sıyırıp öylece hayatına devam edemez. Sizi de onu da zehirleyen bi sey bu. Ve sizi üzgün, mutsuz, tedirgin bi kadına dönüstüren olay onu saldırgan, sapık ve tehlikeli bi canavara dönüstürüyo belki de. İnsanların bunu bilmesi, bu adamın yaptıgının sonucuna katlanması gerek. Yargılanması gerek, insanlardan izole edilmesi gerek... 10 yaşinda bi çocuğu sistematik bi tacizciye dönüştüren şeyin neyse bulunup cozulmesi ve bedelinin ödenmesi gerek. Üstünü örtmeyin nolur.

Çok üzüldüm sizin adınıza. Bu tür şeyleri duymak inanılmaz midemi bulandırıyor. O pisliğin çocuğu var mı merak ettim. Çünkü yarın bir gün çocuğuna da yapmayacağının garantisi yok. Bence eşiyle bu durumu konuşmalısınız.

Genelde aile ici (ensest) cinsel saldiriyi yapanlarin ifsa olmasi gerektigini düşünüyorum. Sizi bu kadar uzun süre magdur etmisse kendi cocuklarina da bunu yapar. Kardes ve cocuk arasinda fark yok diye düşünüyorum. Konuyu ilk olarak anne ve babanıza acmalisiniz

Hayır inanmamak değil karışık ifade ettiğim için yanlış anladınız ,çok incinmişsiniz birde ben incitemem sizi ...aklımın dimağımın almayışından ifadelerim..aşırı korkunç tiksinç en aşağılık sıfatları hakeden bir durum çünkü.Yaradan atlatabilmeyi nasip etsin size.bu durumda olupta ses çıkarmaayanlara.

Dünya ne kadar yıkılası bir yer oldu yaşanmaz halde, insan ırkı kudurmuşcasına nasıl daha vahşi nasıl daha azgın olabilirizi yarıştırır hale geldi. Allah kahretsin !

ağabeyinin kız çocuğu olursa da susmaya devam edecek misin?
2 tane kızım var diyorsun eşinden ayrılınca bu psikolojinle çocuklarına nasıl bakacaksın..
aldatma şiddet taciz yoksa kocandan boşanma ..
öz ağabeyin olacak pislik umarım kısırdır ve asla çocuk sahibi olamaz.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim ..Yardım alacak gücüm yok olsada zaten bu konuyu eşimin bilmesi gerekiyor öncelikler bu akşam konuşmayı düşünüyorum nasıl olcak biticek bilemicem ama kesinlikle düşünüyorum .. Burada bu olay ile alakalı ne yapmam gereği konusunda yardım edeceklerini düşündüm. Çünkü gerçekten tek başıma oturup düşündüğümde elime geçen "tamam düşünme artık bunları kızlarına evine bak " bu oluyor ama burada yapılan yorumlar toparlamamı sağladı yardım almadan ve daha fazla kendimi incitmeden nasıl çözerim bunları düşünüyorum

Şuan susmamayı bi yerden başlayıp anlatmak istiyorum herşeyden önce yaşadıklarımın hesabını sormak istiyorum ve olucak eminim .. Umarım çünkü hiçbirşey haketmeyen biri

Tek başına oturup düsünmenin sizi çıkmaza sürükledigini ve elinize bi sey gecmedigini fark etmissiniz. Bence bu cok buyuk bi adım ve inanıyorum ki iyi olacaksınız. Korkmayın, utanmayın, icinizde tuttukça degil anlattıkca, cevreniz size destek oldukca gececek göreceksiniz. Belki basta istediginiz seyleri duyamayabilirsiniz eşinizden, ailenizden, ilk anda dogru tepkileri veremeyebilirler. Onlar icin de travmatik bi bilgi olacak cünkü bu. Siz yıllardır sindiremiyorsunuz, onların da sindirip size destek olmasi zaman alabilir. O nedenle bi uzman yardımı cok iyi olurdu ama mümkün degilse de biz her zaman buralardayız. Güclü olun.

devlet hastanesinde bir psikologa gitseniz?
Küçümsemek istemiyorum yanlış bişeyde söylemek istemiyorum ama pek bi çözüm alamam
Şu bi kaç cümleyi okurken bile yapacağımın gerçekten benim için daha iyi olacağını düşünüyorum .. Evet malesef acı tarafıda var ama yapabileceğim bişey yok. Bunca zaman sesimi çıkarmadım onlarada söyleyeceğim çok şey var aileme anneme babama olacakların da farkındayım .. En azından kızlarım büyümeden bunu yapmalıyım.. Çok sağolun tekrardan

Terapi alıp bu konuyu mutlaka dile getirmelisiniz. Bu gizlenecek birsey degil. Keske onceden soyleseydin de bir genc kızın hayatı kararmasaydı. Hele birde cocukları olunca.. O sahıs pedofili hastası ve Çocuklarına da yapacak belki yakınınızdaki cocuklar bile tehlike altında. Bunun vebali size yazılır.
Aile diyorsunuz ama ortada aile yok. Onları dusunup acımayın. Gecen bunca zamana psikolojinize acıyın. Çocuklarına sarıl ve yüzleş

Konu sahibi arkadaşım..birçok kişi anne babana söyle,karısına söyle susma ne pislik olduğunu duyurdu falan demişler..bende aksine eşin dışında kimseye söyleme diyorum.heleki anne babana o pisligin karısına falan söylemek seni mahveder..bence bu konuyu ailen ile başbaşa birak.kendi eşine ve çocuklarına ilerde söyleyip bu konuda dertlesmeni ve yardım almani makul görüyorum ama anne baban ve o adama söylemen bana senin ruh dunyan açısından korkunç geliyor.psikoloğa gitmeni öneririm.esinle iyi olmanı ve boşanmamak için elinden geleni yapmanı ve biran evvel toparlanmani öneririm.birde eminim sende aynısını dusunuyorsundurki abinin sana yaptığı bu çirkin işten annenin haberi vardır degilmi? Bunu eminim anne olunca daha iyi anladin..annende korkudan susmustur ve üzerini kapatmıştır benim fikrim bu.

Anne babasının nasıl haberi olsun ki soylememiş, gorduklerinide sanmıyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…