- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
bilemiyorum büyük konuşmayım ama ben bu zamana kadar beni üzeni kıranı bende kırarım man tığıyla yaşadım ve uyguladım bu durumda baya bi huzursuzluk çıkartırdım ,
madem benim huzurum yok mutlu değilim o evdeki herkeste aynı şekilde mutsuz olurdu gerekirse kurtuluşum istenmemekse istemesinler beni elimden geleni yapardım inanın , ha eşimde bunalıp mutsuz olduğu için bana sırt dönücekse varsın dönsün aylardır benim çektiğim sıkıntıyı görmeyen adama 2 sıkıntı verdim diye gidecekse kendi bilir ne çektiğimi anlar belki,
sırf annene gidiyorsun diye kendinde söz hakkı gören huzursuzluk çıkartan bir kadına oğlu ses etmiyor sa sen ayrı eve çıkarken onlara söylerken olacakları sen düşün, kolay gibi görünmüyor maddi şartlarınızdan da bahsetmişsin 1 milyar civarı parayla birde olmuşken iyisi olsun diyor eşiniz. bak gör seneye de öbür seneye sarkar sonra çocuk olur masraf artar böyle böyle ömür geçer zaten kv kp elden ayaktan düşer o zaman da onları yanlız bırakmak olmaz der vs v s,
Dilerim ki dediklerim olmaz dilerim ki ben haksız çıkarım
ben size bi konuda hiç katılmıyorum. ne demek o ev senın evın değil ki gelene gidene karışamazsın. o evin temizliğini bu kadın yapıyosa,o eve gelin gitmişe ve o evde yaşıyosa o ev onun da evidir onun da söz sahibi vardır. gelin diye hizmetçi değil ya o da bir birey ve eşinin ailesiyle yaşıyo diye özel hayat istemesi bir ironi değil en doğal hakkıdır. sadece konu sahibinin anlattıgı olayda hakları eziliyo. ama bu demek değil ki ailesiyle yaşıyo diye kimsenin özel bir hayat yaşamaya hakkı olmasın
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.bir haftalık küslükten sonra dün barıştık.bu sabah yatakta oynaşırken annemlere gidelimmi bugün işçıkışı dedim.annem başka şehirde.biz ufak bi şehirdeyiz.ve annemin olduğu şehri çok özlüyorum.orası büyükşehir burda yapılabilecek hiçbirşey yok.bu gece gideriz yarında gezeriz dedim.demez olaydım burnumdan geldi.ne laflar işittim.anneni çok mu özledin sanki diyo her fısatta oraya niye gitmek ister insan dedi.amaç ne anlamadım dedi.ben sonuçta evlenmeden önce o şehirde yaşıyordum.buraya hala alışamadım.hiç arkadaşım yok.bi tane edindim arkadaş ona da izin vermiyor zaten gitmeme.annemlere desen hiç göndermiyor.bayramdan bayrama gidiyoruz ya yeter dedi.geçen bayram da her bayram gitmek farz mı demişti.onu söyleyince bir kere söylemiş olabilirim diye savunuyo kendini.öyylee kukumav kuşu gibi evde oturuyorum ve adam bundan zevk alıyo sanki.bide diyo çok gezmek istiyorsan gidersin merkeze ablamı da alıp diyo.merkez dediği resmen köy gidecek biryer yok ablası zaten gelmez benimle.ne bu ... sevdası anlamadım gitti diyor.çok kalbim kırılıyor.ben bu adamla nasıl ömür geçiricem bilmiyorum..
seni o kadar iyi anlıyorum ki.bu sebepten bırakıp gitsen sanki herkes bumuydu derdin otursaydın evinde gitmiyeydin anana da yuvan yıkılmasaydı dicekler.sesini çıkarmadan otursan her geçen gün onların isteğine göre yaşayarak kendin eziliyor hayattan hiç bir zevk almıyorsun.
Allah yardımcımız olsun...
yok canım o adam bıkmaz buraya gelmekten gelio koltuğun birine yayılıo görümcemde öbürüne yayılıo kayınpeder bitarafa kaynana bitarafa bende ortalarda ...görümcem bazen şikayetçi bile oluyo sürekli akraba gezioz evde birsürü iş var diyor ...bıkmaz yani ..görümcem zaten dünden razı buraya gelmeye
hamile olduğu için bişey diyemiyorum canım herkez üstüne titriyo ama beni köpek yerine oyan yok...kocamla çok kavga edioz bu konularda artık bıktım ve çok çaresizimcanım sen mecbur değilsin ne görümcene nede elin herifine hizmet etmeye,görümcene kalk yardım et de kaldırsın bi tarafını manyakmı ne
kocanada çıkış sessiz kalma bu konuda...
hamile olduğu için bişey diyemiyorum canım herkez üstüne titriyo ama beni köpek yerine oyan yok...kocamla çok kavga edioz bu konularda artık bıktım ve çok çaresizim
canım ben hergün o psikolojideyim ve elimden bişey gelmiyor artık..eşim iyice gamsızlaşmaya başladı...görümcem hamile olmadan önce yediği tabağı falan kaldırıodu arada çay koyuyodu çok kolay bir hamileik geçirio kendide sölüo bunu ama artık o yardımetmeler bitti...ya herakşam gelmese yine arada yaparımda her akşam benimkide can yani..napcam bilmiyorumAnlattıklarını bir an yaşar gibi oldum, çok zor bir durum Allah yardımcın olsun.
Ev ev üstüne olmaz sözü yıllardır kulaklarımızda çaınlatıldı durdu, haliyle bunu yaşayanlarda büyüklerimiz ki hep bu sölzerle büyüdük.
Eskiden daha zor şartlar vardı. Gelin kaynana ailesi dıdısı bıdısı bir arada kalırdı mecburen.
Gurbete giden eşler hamile gelin ne yapacak kayınvalideyle kalacak.
Bu zorluğu en çokta geçmişin gelinleri yani şimdinin kayınvalideleri daha iyi bilirler.
Ama nedense geçmişlerini bir anda siliyor bu kayınvaldeler. Bu sorunların aynını geçmişte onlar yaşadı. Belki daha zorunu belki daha bezmişlik halini.
Ailelere gidememe durumlarını ben annemden biliyorum. Evlendikten sonra bir bayram ailemin yanında gitmedim dedi durdu.Ve hep içinde bir ukte kaldı. Bir günlüğüne bile olsa ya..
Niye kendi kızın kendi oğlun bu kadar kıymetliyken nasıl oluyorda geline bu hakkı tanımıyorlar anlamıyorum ki. O kayınvaldenin kızı nasıl oluyorda her gün geliyor. Onun kayınvaldesi karışmıyor mu? Yok bu senin kaynana sanırım tüm aileye yetiyor.
Evlenmeden kızı içinde şart koymuştur her gün bu eve gelecek yoksa vermem...
Görümce yardım ediyo mu peki. Hani hergün eve geliyo. Bir işin uzundan tutmaz mı? Yolarım ben o görümceyi. Ne o öyle hizmetçi var gibi.
Asla susma. Ailene gitmek istediğinde ısrar et. Ne diyorsa da lafı geri ver. Böyle gelinler daha çok değerli oluyor inan bana kaç tane gördüm. Seni kimsenin susturmasına izin verme. Kocanla da kusura bakma öyle hemen barışma gerekirse küs süresini uzun tut. KEndini saydır. Ezdirme. Kaynana da böyle sus pus üstüne çok gelir. Esir gibi her şeye karışırlar ya illet oluyor insan.
İnan sanki şu an senin evinde bunları ben yaşadım öyle bi psikolojiye girdim.
canım bende bebek için tedavi görüyorum belki dinlenmem gerekiyor ama kimse düşünmüyor halimi hatrımı soran yok herkez kendi kızını düşünüyor ben zaten tedavi olmanın verdiği psikolojiyle hergün üm mutsuz geçiyor bide onları çekemiyorumkıyamam yaa senin ayrı eve çıkman şart canım...
valla benim görümcede hamile ben üstüne bir düştüm bu hamile kalınca kendimde bebek için tedavi görüyorum,baktım ben üstüne titriyorum sürekli arıyorum souyorum nazlanma niyazlanmaya başladı...
bütün bunların üstüne bana birkere bile sormadı bu ay ne yaptınız ne ettiniz diye sonuçta insanm merak eder yaaa...
bende kestim aramayı sormayı herşey biyere kadar...
en sevmediğim şey: laçka olan aile ilişkileri...
maalesef eşinin ailesiyle yaşayan bi çok kadının böyle sorunları var..
tek çaren eğer imkanınız varsa ve eşin istiyosa ayrı eve çıkmak, arkana bakmadan kaç ordan
bişey dicem ama ayıp kaçıcak neyse söylicem gene , seni resmen hizmetçi gibi kullanıyolar ana kız.. yeni gelin o, kendisi davet etsin evine, sürekli fit fit ne arıyo anasının evinde.. sen de ana kuzususun, sen anne baba diyince yok, kendi kızına var, öyle bi dünya yok canımm, maalesef sen çok taviz vermişsin
canım zaten şuan içgüveysi gibi bişey yaa ben artık öle diyorum yatmadan yatmaya gidiyolar çünkü evlerine...damat hiç rahatsız olmuyor bigecede evimde durim demio heralde harika bi evleri var o ev bende olucaktı içinden çıkmazdım..ama çok bunaldım resmen kandırıldımoh valla ne ala memleket...
görümce ve kocası mis gibi yemeklerini yiyip tertemiz evlerine gidiyolar.
her akşam olur mu öyle, hiç mi görgü yok bu insanlarda...
oldu olacak enişten de içgüveysi gelseydi eve, kabile gibi yaşardınız...
işten çıktım başka iş arıyorum
çocuk meselesi başka canım deli gibi istiyorum işte en ktüsüde olmadığı zaten..olmuyor bebeğim bundan sonrada nasıl olur bilmiyorum zaten pcosum..seneye çıkıcamız için (inşallah tabi) çocuk konusunda sorun olmaz diye düşünüyorum...onlar yüzünden bebek hayallerimi ertlemek istemiyorum canım zaten olmuyo bide ertlersem kimbilir nezaman olur ..bu acıya dayanamam..koynumda olsun hergece bebeğim ..eşim sahip çıkmıyo bana pek bebeğimle avunurum gerçekten çok i
isitiyorum bunu
canım bende bebek için tedavi görüyorum belki dinlenmem gerekiyor ama kimse düşünmüyor halimi hatrımı soran yok herkez kendi kızını düşünüyor ben zaten tedavi olmanın verdiği psikolojiyle hergün üm mutsuz geçiyor bide onları çekemiyorum
canım ben şuan tedavi görüyorum aylardr binbir zorluklarla binbir umutla ama her ay hüsran...bide bunun üstüne korunmaya başlarsam kimbilir daha nezaman olur...eşim okadarda yapmaz heralde bilmiyorum.seneyede bişey bahane ederse bırakırım zaten...ya ben ailesine bukadar düşkün bi adam görmedim hergün işten gelince onları kucaklıo falan ya tamam onada tamam ama ben ailemi bukadar zleren nedemek yaaa nedemek beni yollamazlar...lanet olsun yaa.yarın babamla gidicektim eşim yanımda olmanı istiyorum diyo...bende onun gönlü olmadan gidince aklım onda kalıo gittiğimden de bişe anlamıom.inş. Allah aratmadan nasip ederde..
eşin daha siz ikinizken binbir bahane buluyo..çocuk olunca masrafını bahane edip hepten mecbur kalacaksın orda yaşamaya..
bak kendin demişsin eşin sana sahip çıkmıyoken yarın çocuğuna sahip çıkmadığında daha çok üzüleceksin..
sen bian önce çalışmaya başla..o evden çıkın..o kadar stresten zaten olmaz çocuğun..
senin eşin meraklı annesinin güvencesinde yaşamaya..hep oyalıyo seni..
canım ben napcamı bilmiyorum 8 aydır çok didindim ayrı ev diye ...ama kimseye söz geçiremedim ...gelmeseydin sen istedin dediler..lanet olsun ki ble bi hata yaptım alah benim belamı versin..ama benim iyi niyetimden oldu hepsi..kaynanam nişanlıyen ağladı zırladı ben oğlumu görmeden yaşayamam diye bende okadar saftımki biraz idare ederim dedim kendimce...bi çıksak ayrı eve içimde bütün birikmişleri haykırıp öyle çıkıcam ,yada hiç arkama bakmadan gidicem...ama nezaman....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?