- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
biliyor musun hiç korkma
korktukca seni daha cok ellerine alacaklar.
yüz de verme.
huzursuzluk cıkarsa cıksın öyle böyle anlasınlar.
eşini de gaza getirirse getirsin sen yine tavrını bozma
hatta eşin senden yana olmazsa eşine de tavrını koy
bak nasıl dize geliyorlar
canım küserse küssün de aynı evdeyken çok kötü oluyo ...işten geldi yemek yedi biz eşimle salonda tv izlioduk sırf ben salondayım die gitti yatak odasına yattı ...kaynanamda niye böle yapıyon gel nolur üzme beni diyo benim yanımda ..bana laf sokuo yani benim yüzümden gelmedini sölemeye çalışıo...al işte ..koskoca insanların yaptına bak...annemin evine gidersem babam hastalnıo canım ve istemedini biliyorum sabret bekle diyolar..elalem ne derler tarzı saçma düşünceler ..ay küserse küssün bak sen ilerde evini ayırsan bile şimdi çektiğin sıkıntılar hastalık olarak geri dönüyo, annemden biliyorum,çok yufka yüreklisin,yerinde olsam ailemin evine giderim ayrı ev açılmadan dönmem derim ben annenin kardeşinin hizmetçisi değilim derim, ailen dön diye baskımı yapar, onlarada verir veriştiririm beni geri yollarsanız intihar ederim de,kıyamazlar heralde, bu söylediklerim sana abartı gelebilir ama senin olayının artık yok eşimle konuşayım yok ondan ricacı olayım vs gibi bi durumu kalmamış
tatlım senin tüylerin dikeliyo ..bende bunları yaşayan biri olarak şaşkınlıkla izliyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum yapayalnızım ..evet resmen gülüyo sımsıkı sarılıo ben o ağır lafları sölerken bunları yapması bei kağle almadığının göstergesidir..halbuki beraken bi ayrılığı ima etsem köpek gibi ağlıyodu ihtaar etmeye kalkışıodu...istemeden kriz geçirdim kaynanamın temizlzik hastalınğından bunalmıştım görümcele çok üstüme gelmişlerdi aileler biraraya geldi herkezin içinde kriz geçirdim yerlerden alamadılar beni...ama yine bu ev yine aynı şeyler...burdan çıkmadan bu sorunlar düzelmicek biliyorumsen anlatıyosun benim tüylerim dikeliyo biliyomusun, ay inanamıyorum ne demek gülmek yaa, eşin sana bunu yapıyosa kv kp tabiki yapar niye acısınlar ki, onlara göre sen kendi ayağıyla gelmiş bedava hizmetçisin,resmen cehennemi yaşıyosun yakında psikolojik rahatsızlıklar patlak verir panik atak olursun benim gibi, aslında bi kere deliliğe vurup ağzına geleni saysan senden iyi kimse olmaz
biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyorum...görümcem yeni evlendi ..ama evlendimi evlenmedimi belli değil...4ay oldu evleneli her akşam burdalar...ve ben artık iyice ezildim...artık akşam yemekleri burda yeniyo yemek çay çerez faslından sora gece 12 de kalkıp gidiyolar ....bende esir gibi dönüyorum evde...bıktım canımdan usandım ...görümcem ben beraber oturmaktan caymayım diye çok vaatlerde bulunuyodu bana bekarken..her akşam annemle babamı evden alıp götürcem siz başbaşa kalın yeterki diye vaadler verdi..ama hepsi düğün bitene kadarmış..şimdi bırakın bizi yalnız bırakmayı kenisi kocayı alıp herakşam burda...ona hakkımı helal etmiyorum...kaynanam ne yemek yapsak hemen kızını arıyo gel sensiz boğazımdan geçmio diye onlarda hemen gelio...ya kızıdır tamam gelsin ama ben gitmek istediğimde aileme kaynanam illa huzursuzluk yaratıyo evde..resmen benim aileme gitmemi istemiyo...çok kavga ettim çok savundum kendimi ama artık yoruldum .her aileme gitmeye kalkıştığımda evde bi olay çıkcak diye ödüm kopuyo ...eşimle anlaşıyorum öyle böyle ikna ediyorum onu ailemin yanında bikaçgün kalmaya kaynanam illa bişeler deyip canımı sıkıyo..yalnız gitmemi istemio e bende burda içiçe yaşamaktan usandım arada gidip kafa dinlemek istiyorum özlüyorum..hadi eşimle gitsek genelde peşimizden "oğlum amaa dayınlar yatıya gelcekti şunlar gelcekti onları görmicenmi ayıp olur" diye huzursuz ediyorhalbuki yalan kaç kere şahit oldum kimsenin gelmedine..nezaman eşimle annemlere gitsek yatılı misafir gelcek diye yalan söylüo....geçende resmen geldi anneme şikayet etti 1 haftalına gelmesin diye...annemlerde bazen ona hak verio eşim bensiz kalıyo diye...ama napabilirim bende bi canım ...kendisi kızını birgün görmese tansiyonları çıkıo ben ayda bikaçgün üstüste grmüşüm çokmu...sen kimsin yaaaa kimsinde ölümmlü dünyada bana ailemi görmeyi çok görüyosun....her akşam kızı ve damadı burda sofra kur ,kaldır ,çay ver kahfe yap.onlar gidince ortalığı topla....birde aile özlemi ,beraber yaşamanın verdiği mutsuzluk....çaresizim yaa hemde çok...ayrı eve şuanda çıkmıyo eşim...seneye diyor...ben seni zorla getirmeedim diyor...aklıma çok kötü şeyler geliyo ama sonra vazgeçiyorum...ben napıcam yaa cehennem mi bu yaşadığım...çok bunaldım kızlar eşim bile artık beni anlamıyor ailemde bıktı galiba benim dertlerimden okadar yalnızımki birtek siz varsınız
sende annemi görüyorum....
1 sene aynı evde oturcaz diye kandırmış babamda onu, 10 sene oturmuşlar,ayrı eve çıkılınca kurtulamadı annem diğer eltiler rahatken hep annemin başına ekşidi herkes,34 yaşındada şeker hastası oldu zaten,gamlı baykuş gibi oldum ama olan bu, eşin aynı evde olmaktan rahatsız değil sanmıyorum seneye ya da sonraki sene ayrı eve çıkacağınızı, sen kızgınken geçiştirmek için iki nağme yapıyo tamam
dönemem şuanda canım babam kızıyor bana sabret diyor daha yeni düğün oldu elaleme ne deriz diyor..ama eşim düzelmesse olacağı o..eğer babam geri geldim diye laf söylerse bana bende polise falan sığınırım heralde napayımsenin konularını sürekli okuyorum sıkıntıların hiç bitmiyor canım gerçekten sana üzülüyorum bunalıma girecek kadar kötüysen ailenin yanına dön sabret demelerine kulak asma yapamıyorum artık sağlığımdan olucam de kocam ayrı eve çıkana kadar dönmem o eve de.seni zorla götürecek değiller yaa.eğer sabredemiyorsan başka yapabileceğin birşey yok maalesef gözünü karartıp kocana rsti çekjeceksin ailenin yanına döneceksin
ayyy okudukça karnıma kıramplar girdi bu ne yaa..resmen vahşet eşinde koyun gibi resmen sen çekiyosun o izliyor..
kusura bakma ama tek kabahatli eşin ev almanız şartmı milyonlarca kişi kiracı çıkın gidin hayatınızı yaşayın bugünler bidaha geri gelmez gençliğini süpürge etmene değmez..
sonra ailene gitmeyi neden bu kadar kafana takıyosun ailende senin hizmetciliğini kabullenmiş arkanda durmuyor...Biz çocuğumuzu size hizmetçi mahkum mu verdik diyen yok aman huzurun bozulmasın aman bi laf olmasın sen yarın üzündtüden kanser olsan ne olacak kim tutacak elinden...
ayy çok sinirlendim ne dediğimi resmen bilmez durumdayımm....
tavsiyeme gelince madem ayrılacak gücün yok,eşin seni savunmuyor,ailen arkanda durmuyor,kaynana görümce kayın peder seni kullanıyor tabiri caizse ezim ezim eziyorlar ozaman sende kötü gelin olacaksın ota b...ka kavga çıkar,işleri salla evi pislik götürüsn eşine soğuk davran görümcene surat as enişteye laf çarp... yapta yap madem öyle onlarda senden yaka silkeleyip ayrılmak istesinler elmi yaman beymi yaman...
kızlar eminim aranızda yok onların seviyesine inmesin ahlakını korusun falan filan düşünenler hava civa senin hanımlığı asaletin onlar için pul değerinde...
canlı örnek benim canım annemdir... 18 yaşından beri kayınpeder kahrı çekiyor geldi 60 yaşına 40 bin türlü hastalığı var ama 90 yaşında adam halen hükmediyor halen hükmediyor...niye küçük yaştan ezmişler başını koca sahip çıkmamış şimdi babam akıllandı ama iş işten çoktan geçti annem diyor artık ben allah rızası için yapıyorum kızım ama ..neyse boşver bacım aklın başındayken kurtar kendini...herkes hem yerini hemde haddini bilsin...
tatlım senin tüylerin dikeliyo ..bende bunları yaşayan biri olarak şaşkınlıkla izliyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum yapayalnızım ..evet resmen gülüyo sımsıkı sarılıo ben o ağır lafları sölerken bunları yapması bei kağle almadığının göstergesidir..halbuki beraken bi ayrılığı ima etsem köpek gibi ağlıyodu ihtaar etmeye kalkışıodu...istemeden kriz geçirdim kaynanamın temizlzik hastalınğından bunalmıştım görümcele çok üstüme gelmişlerdi aileler biraraya geldi herkezin içinde kriz geçirdim yerlerden alamadılar beni...ama yine bu ev yine aynı şeyler...burdan çıkmadan bu sorunlar düzelmicek biliyorum
canım bunları özelden konuşuruz ok.kaderimin oyunu okudunmu üstteki yazdığımı diğer balığınada cvp yazdım
ablam benim tamam çok haklısın ama kadın hastalığı beni ya hiç evlat sahibi etmesse...bunun acısını anlatamam sana..evlat aşkıyla yanıp tutuşmak bambaşka..kimseyi gözü görmüyor insanın ...ama dediklerinde kaçınılmaz...ben sadece eşimin seneye çıkıcaz dediğinden dolayı bebek konusunda rahatım eşimin tek lafına güveniyorum o da seneye çıkıca olması galiba...buna geçekten inanıyorum tabi bi aksilik çıkmassa...çünkü sırf benim için tokiden ev almaya kalkıştı ben tamam deseydim şuan ev sahibiydim ama ödeme koşullarından dolayı beraberce vazgeçtik...bebek zaten olmuyo canım ..bak güzelcim ben 27 yaşındayım senin abla yerine koy beni hayat tecrübeme azcık güven nolur, çocuk isteğini anlıyorum ama lütfen ayrı eve çıkmadan bu iş kesinleşmeden yapma, hayatını şöyle bi gözden geçir daha dün oğlumdan ayrılamam diye ağlayan kadın torunu olunca evden gitmenize izin verir mi sence, ayılır bayılır hastalıklar icat eder eşinde ses çıkarmaz çünkü zaten o da para yetmez diye ayrı evi istemez, neticede çocuk olursa 3 kişi olacaksınız, ailen açısından düşün,tek kişiyken sana sürekli sabret evine dön diyolar çocuğun olurda baba evine geri dönersen hepten sığıntı gibi olacaksın o evde, dönmen için iyice baskı yapacaklar,bunları bilmek için alim olmaya gerek yok
canım o yolla kurtulan çok amaben okadar da yapamıyorum bilmiyorum kendimi çok günahsız hissediyorumişimi gücümü yapıp sessizce kimseye zararım olmadan odama çekiliyorum ama neden beni ezmeye çalışıyosunuz günah değilmi..allahtan korkmuyosmusunuz...kendimi herdefasında savunuyorum bezan ağzıma geleni sayıyorum ama sonrada utanıyorm bu yaşanılanlardan..sonuçta aynı evde yaşoyoruz yüzgöz olduk bikere ama tükürdüğünü yalamak gibi bişey bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?