her geçen başka bir gün eşimi daha farklı görüyorum

caldion78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
1.035
10
158
İstanbul
evliliğimizin 1. ci yılı eşim iyi herşeyi doğru bilen dini olarak benden daha üztün bilgilere sahip beni dahada bilgilendirecek daha kuvvetlendirecek güvendiğim övündüğüm sevdiğim adam ...
evliliğimizin 2. ci yılı eşim iyi ufak defek yanılmalara yanlışlara düşen ufak defek kavgalarımızın olduğu ama yinede sevdiğim güvendiğim adam...
evliliğimizin 3. cü yılı eşime güvenm azaldı artık eskisi kadar sevip sevmediğimi bile bilmiyorum ama onsuz yaşayabilecegimi düşünemiyorum bile heralde hala seviyorum ... eşim ise kırıcı sözlerde bulunan ilgisiz sevgisini göstermeyen bi adam .. kavgalarımızın siddeti onun ilgisiz saygısız yalnış düşüncelerinden dolayı giderek artıyor...
evliliğimizin dördüncü yılı ... ne diyecemi ne yapacagımı bilemez durumdayım evlilik deilde sanki bizimkisi ev arkadaşlığından başka hiç birsey deil hatta fazlamız bile var siddetli kavgalarımız .. beraber yapabildiğimiz yaparken zevk aldığımız hiç birşey yok oturupta konuşamıyoruz bile ....çünkü ne konuşmaktan ne şakadan hiç ibrşeyden hoşlanmıyor .. bildiğin odun .. otur yemek ye yat ve uyu .... ne ortak bişi paylaşırız nede bi oturmaya gideriz nedeni ise beyimiz erkekli kadınlı oturmalardan hoşlanmıyor...

yaşadığım son iki haftamı anlatmak istiyorum size eşimin arkadaşları gelmiş bulunduğumuz ile eşime akşam bizi gezdir demişler tamam demiş nese bende ok dedim .. saat 10 civarı idi çocuklarımı yatırdım .... kendim sıkıldım vakit gecsin dedm pcnin başına oturdum .. neyse face açtım bi arkadasım ok. isteği göndermiş uzun zamandır girmemiştim ok oynamaya girim oynayım dedim .. uzatmayım girdim bi masaya oturmak için bakınıp duruyodum ordan adamın biri arkadaşlık isteği gönderdi bi kaç kişide msj attı işte çok güzelsiniz fotodaki sizmsnz falan nese bunları görünce korktum sinirlendim evli barklı insanım ne kadar ayıp dedim kendi kendime oynamadan çıktım okey den ... sonra ne farkettim biliyormusunuz .. eşim 4 yıldır bana 1 kez olsun çok güzelsin ... vs.. hiç bir kelime kullanmamıştı içim acıdı .. ne kadınlığımı bilmiştim bu dört yılda ne güzelliğimi ... çocuklarımın bakıcısı eşimin hizmetcisi oluvermişim haberim yok ...erken yaşta evlendim eşim benden 10 yaş büyük suan ben 24 yaşındayım .. ve böyle bi hayatı yaşamak istemiyorum ... aynı size bunları yazdığım gibi anlattım eşime herşeyiyle ... bana kullandığı kelime gir işte okeye duyarsın öle sözle dedi.... kızdı ...

eşime güvenmiyorum ... eski sevgilisiniz yaşadığı ile tayin istemiş ben geldikten sonra öğrendim kendi söyledi şok oldum.. bana haberin yokmuydu demezmi .... ona güvenmediğimi insanlar elde edemediklerine hep hasret duyarlar o yüzden bu il ona daha yakın olduğu için buraya geldiğini aynı şeyi ben yapsam onunda aynı şeyi düşünecegini söyledim .. reddetti içim fesatmış benm .... ben onun gibi bi adama nasıl güvenmezxmşim .... benm yanımdayken başka kadınların poposuna bakıyosun eski sevgilinn yaşadığı ile tayin istiyorsun nasıl güvenmemi bekliyo kii anlamadım ... kkaldıki su son yılımızda bana ve aileme küfürlüde konuştu ... dün akşamda çocukluk arkadaşı ile gittigi genel evi mecerasını kahkahalarla telefonda konusurken yakaladım ... ki bana ilk evlenmeden önce bi tanesini anlatmıştı zaten sadece bi tane die anlatmıştı o da başka bi melese ... ve anlatım şekli ise tamamen yaptığından pişman şimdiki aklı olsa asla yapmayacagını ...böyle bir günaha nasıl girdiğini pişman üzgün bi şekilde dile getirmişti ve suan ki pozisyonu o günkü anlatım hali tezatlıklarla dolu çift karakterli bi insan görüyorum .. ben ilk defa sinir harbiyle deilde ... mantıklı bi şekilde baktığım da böyle b, adamı sevmediğimi söyleyebiliyorum ...ewt ben eşimsiz artık yapabilir onsuz yaşabilirim diyorum ama gel gelelim su çocuklarım elimi ayagımı baglıyor ikiside bebek daha hadi ben onsuz yaparım yaşarımda çocuklarım daha yapamaz .. ayrıca çocuklarıma anne baba ayrı bi ortamda vermek istemiyorum .. sorun su ki iyi çocuklarına ilgili sevgili bi baba... ama gel gelelim evde ki eşini ne seven ne sayan nede bi paylaşımda bulunan bi insan yani kötü koca... benm isteklerim beklediğim sevgi ilgi güzel söz olmasa ne kavga olur ne küslük bu evlilik böyle ömür boyu devam eder .... ama benide canlı canlı mezara kuymak gibi bişey bu .. insan sevgisiz yaşarmı ... hele biz kadınlar tamamen sevgiye saygıya ruhunun okşanmasına ihtiyaç duyarız ...şimdi siz olsanız ne yapardınız benm durumumda kafam o kadar çok karışık allak bullak ki ne yapacagımı bilemez durumdayım ..

Yine aynı şey.
Haklı kadınsal isteklerinizi anlatmanın kötü yolu.
Okeyde bir adam bana böyle dedi. Sen neden söylemedin.
Bunu anlatmanın yolu bu olmamalı.
Ben de birçok kez aldatıldım.
Hiçbiri fiziksel değildi ama eski eşimin kadınlara söylediği o muhteşem sözleri gözümle gördüm.
Buna rağmen hiç ben de yaparım demedim.
Ya da bana da bu sözleri söyleyecek biri mutlaka olacaktır gibi birşey.
Eşinizi kendine getirmenin yolu onu kıskandırmak ya da kışkırtmak değildir.
Bu aranızdaki ilişkiyi daha da zedelemekten başka bir işe yaramaz.
Hayatınızın sonuna kadar sen bunu demiştin duyma ihtimali de cabası.
Evliliğiniz çok zora girmiş.
Ve eşiniz gerçekten de sizin dediğiniz gibi bir odun.
Bir süre tatil edin evliliğinizi.
Gözden geçirin her ikiniz de.
Böyle hayat sürmez.
Birbirinize yapacağınız en büyük kötülük bu evliliği bu şekilde sürdürmek.
Gözünü açmak istiyorsanız sizi kaybedebileceğini düşünsün.
Ama birine kaptırabileceğini değil.
Hayatından çıkabileceğinizi gösterin. Ama yalnız olarak..

ufak bi yanlış anlatma oldu sanırım ben dört yıllık evliliğimde eşimden hiç birşey saklamadım .... onu o amaçla söyledim .... ama elalemn tanımadığım adamından o sözleri duymak beni yüceltmedi sadece eşim den duymadığımı farkettiğim için üzdü ... bir başkasına kaptırma falan çok çirkin ben evliyim ve iki çocuk annesiyim aklımın ucundan bile gecemez öle bişi ..... o tür cümlelerinizi iyi düşünerek yazmanızı diliyorum ...

Son düzenleme:
Bu arada şunu da eklemek istiyorum.
Benim de çocuklarım çok küçük.
Biraradayken anneli babalı çocuklardı evet ama mutsuz çocuklardı.
Küçüğüm henüz birşeylerin farkında değildi tam olarak.
Benim de eşim küfür edebilirdi. Hiç çekinmeden.
Oğlum henüz konuşamıyor. Ama konuştuğu zaman babamın söylediği bu kelime ne demek anne dediğinde ne cevap vereceğim diye düşünürdüm.
Ya da kızım duyduğu kelimeyi kreşte söylerse. Ağzı alışırsa onun da diye.
Kavgalarımıza şahit olurken o minicik yüreklerindeki korkuyu aklıma bile getirmek istemezdim.
Annesinin karnında gerginlikleri hissedebilen çocuklarımız, gözleriyle gördükleri travmaları nasıl atlatacaklar.
Mutsuz yüzlerle yaşatmaya hakkım var mı?
İlla analı babalı büyüsünler diye.
Kararınızı geciktirmeden verin.
Daha önce de dediğim gibi biraz ayrı kalın.
İstediğiniz ne onu düşünün.
Çocuklarınızın küçük olması aslında avantaj da olabilir.
Daha kolay kabul edebilirler evliliğinizle ilgili kararı.
İki çocuğa bakmak yalnız başına çok zor.
AMa huzurlu olacaksanız tüm o yorgunluklara da değer...

Emin olun iyice düşünerek yazdım.
Ben birine kaptıracak demedim.
Aklınızda böyle birşey var hiç demedim..
Sanırım siz dikkatli okumadınız.
Eşiniz böyle düşünmesin dedim.
Zaten sizin öyle birşey yapmadığınız gayet de ortada.
Buna tahammül edemediğiniz de.
Ama eşiniz bu olayı böyle yorumlayabilir.
Kendi yaptığı kabahatleri kapatmak için bunu kullanabilir.
Sizi bununla suçlayabilir.
Söylemek istediğim sadece buydu.

Eşiniz ruhunuzu okşayamayacak kadar uzaklaşmış sizden. Bu demek değildir ki sizi sevmiyor aldatacak. 4 yıllık evlisiniz, bu dört yılın içine iki cocuk sığdırmışsınız, hayat şartları zor.... Bütün bunlar yavaş yavaş tüketmiş sizi ve evliliğinizi.

Bir de cok yanlış bir dil kullanıyorsunuz evliliğinizde; "herşeyimi eşime anlatırım" bir bahane değil. "Elin adamı bana güzelsin dedi, eşim de gir gir orda sana güzel desinler dedi." "kadınların poposuna bakıyorsun, eski sevgiline gidiyorsun" vs vs. Aşamadığınız o kadar cok sey var ki.

Madem bu kadar mutsuzsunuz boşanın. Ya da eşinizi bu cümlelerle "hele biz kadınlar tamamen sevgiye saygıya ruhunun okşanmasına ihtiyaç duyarız" suclamak yerine siz yapın birşeyler. Neden herşeyi erkeklerden bekliyoruz anlamıyorum ki. Adam sevişmek istemiyor, biz utanıyoruz yaklaşmaya, gururumuz kırılıyor; niye? Biz de insanız, bizim de ihtiyaclarımız var, sana sevgi vermiyorsa alacaksın arkadaşım, alamıyorsan da ayrılacaksın bu kadar basit.

Son düzenleme:
Bir de ben yorumlayayım 4 yılı....

1. yıl aşkın verdiği körlük hali.
2. yıl tanıma,farkına varma.
3. yıl sorgulama,pişmanlık
4. yıl aşkın kör etiği göz tamamen açılmış.

Durum değerlendirmesi : Elde var böyle bir koca.Koca olarak buradan iyi görünmüyor.

Baba olarak iyi olabilir.O kadar sevgili bir babaysa,boşandıktan sonra da babalık görevlerini yerine getirebilir.

Çocuklar babasız büyümesin,gönül öyle ister.Ama anne-baba mutsuzsa çocuklar ne kadar mutlu olabilir,tartışılır.

Çocuklarım küçük diyorsan,bunun büyümüşü yok canım.
Sonraki yıllarda,dersleri etkilenmesin,ergenlikte bunalıma girmesin,sınav zamanı ayrılmak kötü olur derken,bir bakmışsın çocuk kendi yoluna gitmiş,sen hala aynı mutsuzluktasın.

İyice düşün,olmadı al karşına açıkça konuş.Beklentilerimi bulamadım,mutsuzum,bunları çözemezsek ayrılmakta kararlıyım de....

siz anne baba bir olunca çocuklarınıza ne vereceğinizi sanıyorsunuz ki?

mutluluk mu yoksa yanyana oturan birbirini hiç sevmedikleri gözlerinden belli olan iki tane insan tablosu mu?

çocuklar aptal mı sizin sevmediğinizi anlamayacaklar veya anlasalar da bunu önemsemeyeceklerini mi sanıyorsunuz?

boşanacak kadın çocuğu bahane etmez...

buna katılmıyorum.
Bence boşanacak kadın önce çocuklarını düşünür.
Boşanma kararını alırken çocuklar için hangisinin en iyi olacağına karar verir.
Kurtarmaya çalışır önce.
Yapabileceklerini yapar.
Yarın çocukları anne ve babalı çocukları gördüğünde keşke benim de babam yanımızda olsaydı sorusunu duyma ihtimalini düşünür.
Ya da, babamı neden gönderdin, neden boşandın, dayanamadın mı sorusuyla karşılaşabilme korkusunu yaşayabileceğini düşünür.
Son çare olarak verir boşanma kararını.
Çocuklarının öyle mutlu ve huzurlu olacağına tam karar verdikten sonra boşanır..

ben onu demıyorum...boşanma kararı almadan her kadın sizin dediğiniz şeyleri tabi ki yapar mantıklı olarak...

ama tak ettiyse gerçekten, kadın boşanmayıp çocuklarım için oturuyorum diyorsa bu bahanedir ben bunu demek istedim.

O zaman aynı şeyden bahsediyoruz.
Son zamanlarda en sık duyduğum şey...
Çocukların çok küçük. Bir kere daha deneseydin.
Bu çocuklara yazık değil mi?
Allah analı babalı büyütsün.
İyi de düzelmiyor işte.
Koca evliliğin yükünü çocukların omuzuna mı yükleyeyim.
Zaten yapılacakları yaptım.
Bu kendimden önce çocuklarımın iyiliği için verilen bir karar.
Anlatamıyorum.
Boşanmayı bencillik olarak nitelendiren öyle insan gördüm ki.
Keyfimden boşanıyorum. Bu sözünüz de onu çağrıştırdı bana.
Yanlış anlamışım. Sanki boşanan kadın çocuk bahane etmez deyince.
Bu arada sıkıntılı bir evliliğimin olduğun bilen bir çok arkadaşım neden çocuk doğurdun diye sorarken, ki anne olmak benim en büyük hayalimdi, o an bile yuva kurtamak adına verilmiş bir çocuk sahibi olma kararı olmamasını bilmelerine rağmen bu soruyu sorarken bir arkadaşım mesaj yazmıştı bana hiç unutmuyorum.
Allah analı büyütsün, babasına sen karar ver.
Analı babalı büyüyecek diye bir kaide yok.
Keşke öyle olsa.
Keşke anneli babalı büyüyebilse çocuklar.
Ama bu tek kişinin çabasıyla olmuyor işte...

Ya sadece cocuklariniza annelik yaparak evliliginizi bu sekilde devam ettireceksiniz.

Ya da cocuklarinizi yalniz buyuteceksiniz.

Her iki durumda da yalniz olacaksiniz.

Baska yol yok.

aslında tamamen özetlemişsiniz konuyu evet birebir yaşadığım ve hissettiklerim sözlerinizle aynı ....
bahsettiğiniz konuşmayı yaklaşık bir yıldır yapıyorum .... sonuç bi kaç gün düzelme cabası sonrası yine aynı ....
içki yok kumar yok ii bi baba evine gelir işine gider ... ama bu yaşattıkları karakteri hayata bakış açımızın tamamen bir birine farklı olusu ... o mesela erkek arkadaşları ile takılmaktan hoşlanır bende bi aile olarak birlikte bişiler yapmaktan hoşlanırım ... o konuşmayı şakalaşmayı hiç sevmez ben ise tam tersi ... allahım iki insan bu kadr mı zıt olur ...ilişkimiz çalkantıda ilgisiz sevgisiz saygısız bir eş ve bu tepkileri görmekten bende yoruldum ve tamamen benide aynı moda soktu ilgisiz sevgisiz umursamaz bi eşim artık .... ve ne kadar daha böyle dayanacagımı bilemez durumdayım .. boşanalım dese birbirimizle gecirdiğimiz yılların alışmışlıgına bi kırgınlık ve üzülerek boşanmak isterim ama dediğim gibi sadece alışmışlık ve paylaşımlarımız üzer ...

dışarda ki insanlar bu kararı vermeden senin o adama zaten 500 tane şans verdiğini bilmezler...

dışarda ki insanlar bu kararı vermeden senin o adama zaten 500 tane şans verdiğini bilmezler...

Aynen öyle.
Ben o 500 şansın 250 sini çocuklarıma verdiysem 250 sini mutlaka ona vermişimdir.
İstismar edenle çok da uğraşmamak gerektiğini öğrendim.
Haketmeyene o şansları vermek sadece zaman kaybı.
Tek iyi tarafı ise vicdan rahatlığı. Sanırım buna da değer..

caldion, elbetteki çocukları ön planda tutarak düşünmeniz çok normal.

Annelik her yönden çok zor.. Bir anne sanki çocukları olduktan sonra ödünç veriyor hayatını çocuklarına bir daha almamak üzere.

Annelik fıtratı bu olsa gerek.

Ama bir yerden sonra, eğer gerçekten çok mutsuzsa kişi, yaşanan olumsuzlukların çıkarılabilecek hiç bir yanı yoksa tekrar düşünmeli.

Şimdi bir kaç seneyi atlatmak çocuklar için olabilir ama ya sonrası, yaşlanmaya yüz tutunca ?

Haklısınız, bir kadın kendini iyi hissedecek bir eşin yanında hayatını devam ettirmek ister.

Kadın kadın olduğunu hissedemiyorsa, hayat zulum oluyor.

Hiç mi yok çıkar yolu, terapi, onu kendine getirme, hatrı sayılır aile büyüğünü araya koymak v.s

Rabbim bu sıkıntılı yüreğinizi feraha kavuştursun, inşaallah dilediğiniz kadar güzel olur herşey.

Herbirimizin evliliğinde pürüzler oluyor kavgalar,anlaşamamalar,sinir harbi vs vs daha sayamadığım bir sürü şey..Eşimin eksikliklerini onun fazlalıklarını kullanarak ya kapatmaya çalışıyorum ya da direk ifade ediyorum kendisini düzeltmesi için.. O da aynı şeyi bana uyguluyor..6.yılı devirdim evliliğimde ve hâlâ seviyorum dediğim için birlikteyim..Eğer beni mutsuz edip yuvamızın içinde çocugumunda farkına varacagı düzeyde gerginlikler yaşayıp cinsel manada onu arzulamadığımı hissetseydim boşanırdım..

Eğer iyi bir babaysa zaten boşandıktan sonrada babalık görevlerini yerine getirecektir..Evliliğinizi kurtaramıyorsanız eğer kendinizi ve çocugunuzu heba etmeyin..Sürekli tartışmaların döndüğü bir evde çocuklar mutlu-mesut büyümez..

Küçüklük yıllarımı hatırladım da annemle babam kavga ettiği zaman küçük kardeşlerimle birbirimize sarılır ağlardık..Hatta babam anneme vurduğu zaman bunların şahidi oluyorduk ve ağlamaktan başka hiçbirşey yapamıyorduk...İçim burkuldu şuan yazınca

O zamanlar keşke babam bizi bırakıp gitse derdim...Sonra ne olurdu biliyor musun ? Babam pişman olurdu ! Anneme ve bize olduğundan çok daha iyi davranır göstermesi gereken sevgiyi maksimum 1 hafta artırarak gösterir ve yine aynısı olurdu..Huysuz,küfür eden, sinirli, her anı bir gerginlik içinde geçen bir adam..Şuan ise 50 küsür yaşlarında ve duruldu artık..Ama içimde yarası geçmez o anlarımın...! Anlatabiliyor muyum ?

Bu aile içi psikolojik şiddet ve zaman zaman fiziksel şiddet kardeşlerimizle aramızda olan dialoglara da yansıdı birbirimizden nefret eden, kavga eden, daima hazımsızlık problemleri yaşayan kardeşler olarak büyüdük...Ve herbirimiz evlenince biribirimizin kıymetini anlayıp hatalarımızı anladık..Ne kötü değil mi ?

çok üzücü bi durum...
ama taaa eski sevgili eski genel ev anıları fln tıkanmış işte...
zamanında konuşulup çözülmeyen konular böyle sonradan dert olarak döner insana...
tek başına çocuk büyütmek kolay değil tabiki düşünmekte haklısın...
yinede iyi düşün derim ben..
yazık etme kendine ve çocuklarına...
allah yardım etsin.........

peki hakedip haketmediğini nerden anladınız

Sıkıntılarınız birikmiş birikmiş açtığınız onlarca bence çok derin etkilere neden olabilecek konu var.
Sıkıntılarınız bir anda peydah olmadıysa o çocukları yapmaya karar verirken de sorunlarınız vardı.
Bu durumda boşanmanın kilit noktasına onları koymak bence pek mantıklı değil.
Çünkü onlaır dünyaya getiren de sizsiniz herşeye rağmen..
Yani yaşadığınız her sıkıntıya rağmen anne olacağım bu adamda baba olsun demişsiniz.
Şimdi çocuklar var boşanamıyorum derken bir mantık hatası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…