Her kadın anne olmak ister Mİ?

Neden eleştirelim.? Ben sizinle aynı şekilde düşünmüyorum diye sizi eleştirmeyeceğim. Benim bir tek cehalete sabrım ve saygım yok. Bence siz anneliği çok güzel anlatmışsınız.. Mutluluklar dilerim

teşekkür ederim
benim sözüm aslında şimdiye kadar yazılanlara bir cevap değildi. önceki topiclerdeki cevaplar aklıma geldi ona istinaden yazdım.
"benden nasıl bir anne olur? sabırlı mıyım? öfkemi yenebiliyor muyum? sorumluluk duygum var mı?" veya "çocuk sahibi olduğumda hayatımdaki köklü değişikliği kaldırabilecek miyim? o çocuğa yetecek miyim?" gibi kaygıları çok anlamlı buluyorum her annenin de çocuk sahibi olmadan önce bunları aklından geçirmesinin daha sağlıklı bir annelik ortaya çıkaracağına inanıyorum.
ama çocuğu "hayatın yaşanması önünde bir engel, bir ayakbağı, özgürlük kısıtlayıcı bir etken" hatta "eşle olan muhabbeti bölen bir kara kedi" gibi gören zihniyeti anlamıyorum sadece...

zaten mümkünse gerçekten isteyen bakabilicek maddiden daha çok maneviyat gücü olan çocuk yapsın
maddiyat değişebilir durumum var çocuk yapabilirim olmamalı olay
gerçekten karşılıksız sevgi verebilicekse ilerde beklenti içine girmeden sadece ve sadece ''mutlu'' çocuklar yetiştirebıliıcek insanlar çocuk yapsın

ama malesef bunun bir ehliyeti yok önüne gelen doğuruyor
en çok üzüldüğüm mutsuz evlilikleri kurtarmak için yapılan çocuklar
benciliz aslında herkes sadece kendimizi düşünüyoruz çocuk yaparken bile

İstemez, tercih meselesi.

İşin garibi şu an hayatımdaki erkek baba olsa eminim ki dünyanın en iyi babası olur. Bilmiyorum benim yaşım 23, 25'e kadar evlenemezse kendini evde kalmış ilan eden kızları falan gördükçe bu neyin kafası falan diyorum... Toplumun dayattığı bazı algılar gerçekten var, önemli olan bu saçma algılara kapılarak değil kendi isteklerimize göre hayatımızı şekillendirmek. Birbirini seven iki insan evlenmek zorunda değildir, evlenen insanlar çocuk yapmak zorunda değildir falan filan yani. Her insan evlenmek zorunda da değildir. Biraz akışına bırakmak lazım. Ben mesela yolun çok başındayım, daha okulum bu sene ancak bitecek. Daha ortada mezun olduktan sonra ne zaman iş bulabileceğime dair bir ipucu bile yokken ben şu an dayatmaların gazına gelip evlenmeyi düşünsem yazık olmaz mı bana? Herkes kendi hayatını yaşıyor o yüzden bu tarz dayatmalardan mümkün olduğunca sıyrılın. Yıl olmuş 2016, 25 yaşındayım evde kaldım diyen tipler var. Şu toplum biraz da "herkesin kendi hayatı, bize ne?" demeyi öğrense insanlar daha mutlu olacak. Burada bile laf sokanlar var. Size ne?

ben de böyleyim
4 senedir evliyim
istemiyorum malesef.
içimde yok.
ne gerek var kendimi bağlıycam ömür boyu hep üzüntü. :/

Merhaba. Ben 1 yıllık nisanliyim polikistik over sendromum var 7 yildir yasmin kullaniyorum 3 ay ara verdim tekrar tarlusal ile adet olup adetimin 3. Gun tekrar yasmine basladim bugun 7. Gunum nisanlimla ilk iliskimi yasadim icime bosaldi yarim saat sonra gece icecegim yasmin tableti ictim korunmus olma olasiligim nedir?

Sen cok yanlis geldin

Nisanliniz neden korunmadi ki?
Eğer yeni olduysa ertesi gün hapı alın içiniz rahat etsin ama korunma olasılığı %70 falan

her kadın istemez tabi, istemeyen, evli olduğu halde yapmayan, istemediği için evlenmeyen çok arkadaşım var. yahut nasılsa çocuk istemiyoruz diye senelerce çıkan/nişanlı kalan evlenmeye acele etmeyen de gördüm.

ben 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum, kendi düzenim oldu daima. şimdi de kendi evim-düzenim var. evlenmeyi hiç hayal etmedim, aşık olmayı tabi isterim çocuk da istiyorum aslında fakat ortada bir baba olmadığı için çocuk yapamıyorum evlenmeden yapmam bu toplumda. yapsam bakarım ama ben de bu yüzden yapamıyorum işte :)

gördüğüm kadarıyla muhafazakar çevre başka türlü bir hayat bilmiyor dolayısıyla evlenip hemen çocuk yapma derdinde oluyor, benim muhafazakar çevrede evlenmeyip çocuk yapmamış tanıdığım neredeyse yok ama daha liberal kadınlar arasında gerçekten istediğine ve büyütebileceğine emin olana kadar yapmayan, istemediğinden eminse de hiç yapmayan epey çok kadın var.

Are you serious.?

Ben de düğün öncesi 1 yıl bari durayım demiştim ama Allah bir tane verdi ve aldı. Şimdi yeniden olması için dualar ediyorum. Evlendikten sonra hele ki bir kez o duyguyu tadınca insan istiyor,değişebilir düşüncen:)

Her kadın anne olmak istemeyebilir, normal bence..
Ama ben deli gibi istemiştim iki cocugumuda, bilmiyorum analık hormonlarım mi fazla, üreme icgudummu.. Çocukları severim çok, kucuklugumden beri kendimden ufaklari bile sıkıştırır dim..
Nolursa olsun anne olmak güzel bisey, Rabbim isteyen her kadına yasatsin, hayırlı sağlıklı evlatlar versin..amin

senin iş yaş valla.
ilk 7 gün şüpheli koruyup korumayacağı.
adetin ilk günü başlasan korurdu da, 3. günü başlamışsın.

en sevimli cocuk uzaktaki çocuk çok tatlılar da davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Bizim gunlerimiz ayni ben neden hissedemiyorum hala bebegimi

çocuk güzel şey.
benim olsa iyi yetiştiririm diye düşünüyorum
onu çok severim
ona saygı duyarım.
kendini bilen, çok yönlü ve özgüvenli şekilde yetiştirmek için elimden ne geliyorsa yaparım.
hiçbir zaman onun önünde engel ya da sırtında yük olmam, ihtiyacı olduğunda yanında olurum.
onu korurum, ama hayatı öğrenmesi için yanlış yapmasını da doğal karşılarım.
hayallerinin peşinden gitmesi için onu yüreklendiririm.
maddi imkanlarımı zorlayıp daha iyi eğitim daha güzel bir hayat vermeye çalışırım.

amma velakin istemiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…