- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.661
- 373
buraya herkes konu açabilir. herkese göre kendi derdi büyüktür.. eşinden dayak yiyen, kayınvalidesi çirkeflik yapan kadın olmak zorunda değiliz buraya konu açmak için..
ben sizi çok iyi anlıyorum.. eşimin ailesinin maddi durumu aileminkinden çok farklı olmadığı halde, hayata bakışları farklı..mesela ben sadelikten hoşlanıyorum onlar şatafattan.. sizinki ise bambaşka bir durum.. tamamen farklı bir aile kültürü... uyum sağlamak için zamana ihtiyacınız var.. kaygılanmayın, hakkınızda olumsuz düşünseler bile önemli olan eşinizin ne düşündüğü çünkü.. hem siz kendinizi yetiştirmiş, sosyal bir insansınız anladığım kadarıyla..
ayrıca, evinize erzak göndermeleri de dışardan bakınca aa ne hoş dedirtebilir ama bir süre sonra hayatınızı planladıklarını hissetmenize neden olabilir.. bu tarz durumlarda ayarlama yapmak gerekebilir..
Allah mutluluğunuzu daim etsin..
ben varlıklı olmaktan mı şikayet ediorum hanımefendi..allah aşkına konumda son 2 paragrafı okumadınızmı?eşimin değişen düzenden rahatsızlık duymasından endişe ediyorum,ortamlarına ayak uyduramamktan şikayet ediyorum..somaliymiş istekmiş bunlar hakaret ama lütfen..
sevgili asude ve sevgili cokgec sanırım açıklama yapmama gerek yok?
sevgili asude ve sevgili cokgec sanırım açıklama yapmama gerek yok?
farkındamısınız ama herkes ters tepkı vermıs yanı sadece ben değilim yanı sız basta yanlıs yapmıssınız paranın altında eziliyorum desenız kımse yanlıs anlamaz ama varmı bı sorun bı yerde
canım senin ironi yaptığını idrak ettim de yorumların genelinde var o benzetmeler, ben ondan öyle yazdım.. şahsına asla değil..
teşekkür ederim asude..
alışık olmadığımız yerlerde huzursuz oluruz.. belki biraz kendimize güvenimiz azalır.. prosedür nedir nasıl davranmak gerekir bilemeyiz.. elimiz ayağımıza dolaşır. olabilir böyle şeyler gayet doğal.. ki cokgec bu ailenin içine girmiş. alışık olduğundan farklı bir hayatın içinde şu an ve garipsiyor. konuya yorum yapan arkadaşlar neden bunu gözardı ettiler anlayamadım.. ben hiç okurken cokgec'in hava attığı izlenimini edinmedim çünkü..
foruma her yaştan ve internet kullanabilen okuması yazması olan her kadın girebiliyor.. her birimizin sıkıntısı aynı olamaz ki.. ben mesela kayınvalidemin mutfağımda yemek yapmasından rahatsız oluyordum bi aralar.. buraya konu açtım baktım pek de büyütülecek bir şey yokmuş.. şimdi umrumda bile değil, çünkü artık kendime güvenim var.. işime bile gelir şu an yemek yapması..
cokgec bence işini bırakma, işini küçümsemelerine de izin verme... çalışmak illa para kazanmak için değildir..
iş arakadaşlarım ve akrabalarımdan da aynı tepkiyi almaktan öyle korkar hale geldimki burda bile karşıma çıktı bu.mesela iş çıkışı eşim beni almaya geldiğinde yada şirketin arabasını yolladığında şirketin 100 mt ötesindeki marketi adres gösteriyorum ordan biniyorum arabaya.arkadaşlarım yanlış anlar havalandı özel arabalarla geziyor demesinler diye..akrabalarıma aynı tarih aralıklarında ziyaret etmeye devam ediyorum okadar yoğun olduğum halde.eskiden bukadar ilgilenmiyordum belkide..üstünde markası yazan göz trımalayan tişört dahi giymiyorum gözlerine sokmak gibi olmasın diye..hatta kardeşim okuyor ona bile eskiden ne kadar para yolluyosam hala aynısını yolluyorum her ay.eşimden yada kendi imkanlarımdan şimdilik bunu değiştirmedim.yanlış anlarlar diye..daha birçok örnek var.balayı fotolarımı talep etmeyen kimseye göstermiyorum face e bile eklemedim.sadece nikah resimim var okadar.ben bukadar düşünceli davranırken neden hala şımarık minnetsiz şükürsüz havalı bi kadın durumundayım çok kırılıyorum.buradada reelde de..
ben de cokgecin neden yanlış anlaşıldığını anlayamadım.
bu birçok insanın yaşayabileceği insani bir sıkıntı. yorumlarının hiçbirinde hava atma durumu sezinlemedim. kişiler nasıl algılamak istiyorsa öyle algılamış bence.
birçoğumuz benzer imkanlara sahip olsak, alışma devresinde bocalardık..
ayyy canım inan üzüldüm şimdi haklısın herşekilde rahatsız sın bizde yanlış anladık kusura bakma çok özür dilerim kırdıysammm
cokgec arkadaşımızın bihterle mukayese edilmesi de resmen bir hakaret.
sıradanın üzerinde imkana sahip herkes bihter mi oluyor?
kızcağız dişiyle tırnağıyla çalışmış çabalamış, Allah da nasip etmiş, güzel bir hayatı olmuş..
kaç kişi vardır 18 yaşında bir boşanma yaşadıktan sonra üni bitirip çalışıp çabalayıp tırnaklarıyla hayata tutunma iradesini gösteren?
eşini de sevmiş evlenmiş.. ne yapsaymış, adam varlıklı diye evlenmese miymiş?
bihter gibi zengin bir hayat için annesinin yamanmaya çalıştığı bir adamı refah bi hayat için kendine aşık edip, sevmediği bir adamla evlenmemiş.
lütfen yorumlarınıza biraz dikkat edin..
canımm evlenince daha ii bi aileye gidince alşamadığını bocalaması sıkılması normal ve dert edilecek şeyler taam ama.
ilk yazdığı metni ve başlığı görünce ...?
alışamadım şöle böle yazmammış taaa nişanındaki yok set inceymişde kayınvalidesi hasır değitirmişte ayyy bana cidden çok komik ve fake gibi geldi
merhaba herkeze..
daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma
bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..
birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..
canımm evlenince daha ii bi aileye gidince alşamadığını bocalaması sıkılması normal ve dert edilecek şeyler taam ama.
ilk yazdığı metni ve başlığı görünce ...?
alışamadım şöle böle yazmammış taaa nişanındaki yok set inceymişde kayınvalidesi hasır değitirmişte ayyy bana cidden çok komik ve fake gibi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?