kayınvalidem takıyı değiştikten sonra bana dediki sen çekinmişsindir gösterişli bişi almaya neden çekiniyorsun bunu takmak olurmu kızım dedi..yakışırmı bize..bende hayır onu beğenmiştim inanın çekinmedim keşke ogün sizde yanımızda olsaydınız dedim..konu kapandı.yani herseyi çekindiğimden istemediğimi sanıyorlar sorup sormadan alıp yolluyorlar..zamanla konuşup anlatıcam tabi.ama yeni daha kırılır diyede korkuyorum..başka takı almayı düşünemedi sanırım bilmiyorum zaten iki sete de gerek yoktu..
Peki sen ne iş yapıyosun meslek olarak???
bunlara takılma evliliğinin ve maddi rahatlığın tadını çıkar canım.eğer yoklukla boğuşsaydın daha zor günler seni bekleyecekti
düzenleri kültürleri farklı diyorsun aslında bu çoğu evlilikte olan birşey zamanla sen onlara onlarda sana alışırlar
Çok geçcim olumsuz yapılan yorumlara takılma, biz insanlar maddi sıkıntılarımızı anlatırız, şikayet etme senden kötüsü var derler, zenginlikten bahsetmemiz gerekir övünme derler yani bunun ortası yok. Sen eşinle mutlu olmaya bak, 1 yıl sonra göreceksin neleri dert etmişim diyeceksin.
bence keyfini çıkarmalısın.
zaten senin gözüne sokar gibi yapmıyorlarmış daha ne istiyorsun?
onlar paralar saçıyorsa sende nezakeketen teşekkür et yeter
onların yaşamını gözlemyerek eksik bulduğun yönleri kapatabilirsin. zaten görgülü insanlarsa seni rencide etmezler.
merhaba herkeze..
daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma
bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..
birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..
keşke herkezin sorunu sizin gibi olsa....
keyfini çıkarın....edalı edalı gezin işte...bu gençlik bir kere gelir.....
böyle sorun dostlar başına....
sizin durumunuz nasıldı bilmiyorum ama eşinizin ailesi varlıklı olupta bunu görgüsüzlüğe kaçırmıyorsa ki öyle diyorsunuz bence bunun sefasını sürün. bir seti geçtim bi bilezik almayan kayınvalideler var siz böyle bir aileye gelin olmuşsunuz keyfini sürün irdelemeyin
Bence kendiniz gibi mütevazi bir hayat yaşamaya devam etmelisiniz.Parayı pulu kalbinize yerleştirmeyin.Cebinizde dursun.Hayatınızı huzurlu yaşamaya çalışın.
Sevgilerimle
merhaba herkeze..
daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma
bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..
birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..
yaşadığım maddi imkanları dostlar başına diyebilirimde sorunu asla diyemem:))çünkü çok zor..belki herkez benim kadar zorlanmaz o da ayrı tabi..tşk ederim
orta halli bi ailede büyüüdm..evet dediğiniz gibi kayınvalideler de var farkındayım çevremde de var ..şükürler olsun..
huzur evet en önemlisi teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?