her kelimeleri para..hayatları para sıkıldım...

allhışkına şunları söylemesi tuhaf değilmi sizcee . tam bi görgüsüz derdini anlatırken puket adasına kadar yazmnın ne anlamı var.
kayınpederin çalışma demiş sen çalışınca seni ezmeye mi kaltı yok evinde oturacaksın diye baskımı yaptı hayır
mesela benim kayınvalidemde dizilerdeki gibi olsa evet haklısın belki bende rahat edemem ezilirim

sen yeni hayatına alışamamış değilsin canım bence sindirememişsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bunun adı görgüsüzlük değil, betimlemedir. Bodrum yazsa rahatsız olmazdınız?

Ne var ki bunda, kız antalyada beş yıldızlı otel bakarken ona miami teklif edilmiş o da alışkın olmadığı icin yadırgamış. Yani ona da garip gelmiş.

Eğer "oooooo balayında miamiye gönderdiler, havuzun ici dolar kaynıyordu ama ben cok rahatsız oldum" deseydi o zaman görgüsüzlük olur.

eşinin ailesini neden bu kadar herşeye katıyorsun ki? buna izin veriyorsan onlara uymak zorundasın, yok ben uyamam öyle olamam, olmak da istemem diyorsan da ev seçiminizden balayı seçiminize kadar herşeyde söz hakkı verme. biz kararımızı verdik de kestir ve at.

bademinur hanım neden hakaret dolu msjınızı sildiniz..merak ettim doğrusu..ve hala konuya daimsiniz..

başlığı görünce paraya çok düşkünler ve sizin için evliliğiniz için hiç bişey yapmadılar sandım.. ama konuyu okuyunca adınıza sevindim.. ne güzel sürekli hesap kitap yaparak değilde en azından evliliğinizin ilk yıllarını daha rahat bir şekilde sürdürceksiniz..bence keyfini çıkarın.. zamanla sizde duruma alışacaksınız.. eşinizde mütevazi bir insanmış dert etmeyin

katmak mı tam olarak bilmiyorum ama balayı muhabbetini onların evindeyken konuşuğumuz için bu şekil oldu.ev konusundada parayı verecek kişi onlar olduğu için fikirlerini beyan ettiler.abundan sonra eşimle ben karar veriyıoruz ama ödeme konusunda yine haberleri oluyor aile şirketi olduğu için.yani ödemeler tek hesaptan yapılıyor..bundan sonra fikir beyan ettiklerinde öyle diyeceğim karsı çıkmak niyetinde değiller zaten sadece daha iyisini istiyolar

evet başlık biraz öyle oldu o an çok sıkılmıştım bir konudan fevri davranarak açtım hemen konuyu..başlığıda bu yüzden attım öyle..teşekkürler yorumunuz için..

Neden olabilir ki çekememezlikten başka ?? Sadece gülüyorum

Anlıyorum seni bir tedirginlik var üzerinde..Normal karşılıyorum bunu..

Birden süper lüx yaşama geçince eğer mütevazi, hatırlı bir insansan bu şekilde hissetmen normal..

Bir tahminde bulunmak istiyorum; mesela birisi sana bir iyilik yaptığında, bir hediye aldığında mahçup olan, defalarca teşekkür eden bir insansın.. Yanılıyor muyum ?

Şahsen bende ortahalli bir hayat yaşarken daha rahat bir hayata geçiş yapsaydım bende zorlanırdım..

Ki örneğin beni lüks restoranlar falan kasar

Ama alışırsınız elbet,sıkıntı yapmayın kendinize...

Kimseyi de takmayın kafanıza

15 sayfayı tamamen okumadım ilk sayfalardan bildiğim kadarıyla konuşuyorum

bende orta halli bir ailede büyüdüm,ama ünüversite okudum onun yanı sıra kendimi geliştirdim
okulu bitirir bitirmez işe başlayıp kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştım başardım
neyse çalıştığım şirketin sahibinin oğluyla evlendim
4 yılı bulacak evliyiz ve 2 yaşında oğlum var
eşim ve ailesinin maddi durumu imkanları benim önceki yaşantımdan çok iyi
ama şuana kadar eşimle aramdaki ilşkiyi zerre olsun etkilemedi bu durum
gayet mutluyuz..

ilk zamanlar alışma dönemi vs farklılık oluyor
hep dışarda en iyi yerlerde yemekler verdiler katıldık
eşimin akrabalarının ev ziyaretlerine gittiğimde çok farklı ortamlar gördüm vs vs
az çok tahmin edebiliyorum seni..

sana tavsiyem eşim ve ailesiyle girdiğim ortamlarda elbetteki onlara uyum sağlayabilirsin bu çok zor değil
gideceğin yere göre hazırlan git vs bunlar sorun değil

ama illakide onlar gibi olacaksın diye bir derdin olmasın
sen sen olmaktan vazgeçme sakın

eşim beni ben olduğum için sevdi istedi..
ben içine düştüğüm maddi rahatlığı kendimi benliğimi bozacak kadar kabul etmedim
tatillerini en lüks otellerin en özel odalarında yapan,arabasız bir yere gitmeyen,her akşam dışarda yemek yiyen ben
babamın evine gittiğinde odun sobasında ısınan kızım,yine kalkıp anneme mutfakta yardım eden kızım,
asla evlendikten sonraki hayatımı,önceki hayatımdaki insanlarla biraraya geldiğimde asla bunu hissettirmeyenim ben

yani demek istediğim eşinle ye iç gez keyfine bak ama kendi benliğini unutma
akıllı kadınsın aradaki dengeleri koruyabilirsin

ömür boyu mutluluklar dilerim canım

EVET öyleyim kimseye zarar görsem dahi kızamam surat asamam imalarda bulunamam.kin gütmem küslük etmem.okadar çok şey gelioki şuan kulağıma kimseye gidip şunu dedin diye bile soramıyorum.heleki kavga gürültü hiç tarzım değil..çok çekingenim eskiden beri yeni giridğim ortama hemen ısınamam.heleki bu bambaşka bi hayat..tşkler buarada yorumun ve anlayışın için..

rahat ol cnm ya eşinle uyumluysan zaten herkesle uyuşmak zorunda diilsin.saygını koru yeter ve kendine güven önce.ben ne kadar mükemmel bi insanım onlar bana layık olsun diye kendi bildiin gibi yaşa:)

çok teşekkür edeim..sıkıntı yapmayacam bundan böyle..

sizde kendimi buldum yemin ederim.ne güzel anlatmışsınız.asla kendimi ailemi değerlerimi paraya değişmem.bunun dengesini kurnmayı başardım sanırım..çünkü birbirne karışmıyorum hiçbişeyi..geçmişimi ailemi cevremi unutmuyorum aksine daha ilgili davranıyorum..eşimle baş başa olmak bana yetiyor nerde nasıl olduğumuuzn benim için hiç önemi yok..konumda ki sıkıntım eşime karsı mahcup olmak onun aradığı alıştığı düzeni ona sunamamktı..ki eşimde benden böyle bişey talep etmiyor bu benim kuruntum tamamen..elbette eşimle benliğimi koruyarak imkanlarımın tadını çıkartıcam..mutlu olmak ve elimden geldikçe mutlu etmek için ugrasıcam..iyi dilekleriniz için tşkler..sizede mutluluklar..

Haddim değil kesinlikle ama bişey diycem burda paylaştığın için. Kardeşine yardım konusu. Eğer imkanın çok iyiyse yardımı artırabilirsin diye düşünüyorum kimse yanlış anlamaz aksine minnettar olur.Tabi senin bileceğin iş.

canım sana bir tanvsiyem daha ; illaki lüks yaşıyorlar hayatları çoook farklı diye çokta kasma kendini
kasınca daha kötü bir görüntü oluşuyor dışardan
herkes seni böyle sevmiş kabullenmiş zaten

bende ilk zamanlar eşime ailesine karşı mahçup olmaktan korkardım ama bir süre sonra herşey kendiliğinden oturuyor
bir yere gideceğimiz zaman ne giysem nasıl yapsam derdim
ama sonra eşime sormaya başladım nasıl giysem bu güzelmi güzel olmuşuyum vs böyle yapardım

Son düzenleme:

şimdilik bu şekilde dewam ettiriyorum canım.daha 20 gün oldu hemen yapamam bunu.zaman geçtikçe tüm masraflarını üstlenmeyi düşünüyorum.gerçi buna babamın müsade edeceğini sanmıyorum ama elimden geleni yapıcam..bunun bilincindeyim..

kötü görüntü yansıtmıyorum da konulara bazen çok dahil olamıyorum sohbet ortamında..sohbet konusunda bilgim olduğunda fikrimi söylemekten de çekinmiyorum tabi..evet herseyin oturacağı günü sabırsızlıkla bekliorum..

İşte bu nedenle sen sıkıntı çekiyorsun..Yüzünde astar var, insanları kullanma meraklısı değilsin..

İster istemez sana huzursuzluk veriyor yapılan konuşmalar..
Seni gerçekten çok iyi anlıyorum..
Sana garip geliyor çünkü onların yerinde sen olsan, onların kurduğu cümleleri kurmazsın..Mesela gelinine tüm imkanlarının açık olduğunu belirtmek için bir kere alır karşına konuşursun..

Bak kızım hiç çekinme herşeyi istediğin gibi, beğendiğin gibi al - yap, biz arkandayız..Hiç bişiyde gönlün kalmasın..

Zaten olması gerekende bu..Sürekli imkan var daha iyisi olsun falan demek görgüsüzlük değil de ne bileyim sanki biraz düşüncesizlik gibi..

Örneğin kayın validen senin istediğin takı setini alıp değiştirene kadar, kendisi gidip istediği gibi en kalınından, en gösterişlisinden bir set alabilirdi..Böyle yaptığında yanlış anlaşılma da olmazdı..Sende onların gönlünden koptuğunu düşünürdün, memnun olurdun..

Yani bence haklısın..Yine de çok fazla sıkıntı yapma..

kayınvalidem takıyı değiştikten sonra bana dediki sen çekinmişsindir gösterişli bişi almaya neden çekiniyorsun bunu takmak olurmu kızım dedi..yakışırmı bize..bende hayır onu beğenmiştim inanın çekinmedim keşke ogün sizde yanımızda olsaydınız dedim..konu kapandı.yani herseyi çekindiğimden istemediğimi sanıyorlar sorup sormadan alıp yolluyorlar..zamanla konuşup anlatıcam tabi.ama yeni daha kırılır diyede korkuyorum..başka takı almayı düşünemedi sanırım bilmiyorum zaten iki sete de gerek yoktu..

Şöyle bir hatırlatma yapayım:

Hani bazen bazen üyeler mesajlarda ağzına geleni yazıp sonra vazgeçip siliyor ya. İşte biz o mesajı dönüştürebiliyoruz Hani ben yazacağımı yazayım sonra nasılsa siler cezadan kurtulurum diye düşünmesin kimse.

İçimden geldi söyleyeyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…