merhaba herkeze..
daha 20 günlük evliyim balayından döneli 3 gün oldu..eşimin ailesiyle çok içli dışlı olmadık nişanımla düğünüm arasında da çok fazla zaman yok..ailesini tanımam için çok fazla zamanım olmadı düğün nişan koşuşturmasından fırsat bulamadık diyebilirim..neyse gelelim konuma
bu benim ikinci evliliğim eşimin ise ilk.ne ailesi ne kendi bunu asla dile getirmedi sorun etmedi..ama benim sorun ettiğim başka konu var..nişan hazırlıklarında olsun eşya alımında olsun bu ailenin dilinde hep para var..tamam durumları iyi sonradan görme insanlar değiller gayet görgülüler kibarlar yaşamasını gezmesini bilirler ama bundan rahatsız oluyorum ,paralarının altında eziliyorum sanki..Özellikle yapmıyorlar bunu biliyorum ama örnek verecek olursam düğün takıları için beni kuyumcuya götürdüler hayatta şunu alın edin demem ,normal bi set beğendim kayınvalidem geri gönderdi kendi gelmemişti millet bunumu taktı dedirtmem diye istemedi hasır set alıp taktı.balayı için yer bakıoduk eşimle yurt içine mi gidiceksin boşverin imkanınız var maldivlere phuket e filan gidin dediler,ev eşyalarımı pieerre cardinden beğendim tamam dediler ama imkanımız varken kendini kısıtlama ne istersen al al diye direttiler..triplex evde oturuyo kayınvalidem benimde böyle bi evde oturmamı istediler zar zor ikna ettim ben ugrasamam koca evle,çalışıyorum neyime benim koca ev dedim bizemi söylemiyosun diye ısrar ettiler..ama ben gerçektende istemiyordum ..sonunda eşime ısrarla anlattım da apartman dairesindne ev aldılar allahtan koca ev istemiyorum dedim aldıkları ev 210 m2..Çevre içinmi yapıyorlar böyle anlayamıyorum ama bu şekilde eziliyorum bunuda görmüyorlar.daha çok yeniyim o yüzden arada tam bi bağ oluşmadan kayınvalidemle bunları konuşmaya cesaret edemiyorum.dün akşam ordaydık yemekte..neden hala çalışıyosun dediler şok oldum..ben bunu eşimle evlenmeden önce konuştum dedim.ki çalışmaya devam etmek istiyorum..
birde şunu söyleyeceğim..evleri olsun sohbetleri olsun bana çok farklı geliyor.filmlerdeki gibi sanki anlatamıyorum belki kusura bakmayın..konuşmaları sizli bizli yada resmi diyelim,evleride öyle kayınvalidem makyajsız asla dolaşmaz evde dahi..eşimde aynı düzeni aynı ortamı benden beklermi acaba?ama ben alışık değilim ki zorlanacakmıyım sizce?yardıma ihtiyacım var..
allhışkına şunları söylemesi tuhaf değilmi sizcee . tam bi görgüsüz derdini anlatırken puket adasına kadar yazmnın ne anlamı var.
sen yeni hayatına alışamamış değilsin canım bence sindirememişsin.
...............................................
eşinin ailesini neden bu kadar herşeye katıyorsun ki? buna izin veriyorsan onlara uymak zorundasın, yok ben uyamam öyle olamam, olmak da istemem diyorsan da ev seçiminizden balayı seçiminize kadar herşeyde söz hakkı verme. biz kararımızı verdik de kestir ve at.
başlığı görünce paraya çok düşkünler ve sizin için evliliğiniz için hiç bişey yapmadılar sandım.. ama konuyu okuyunca adınıza sevindim.. ne güzel sürekli hesap kitap yaparak değilde en azından evliliğinizin ilk yıllarını daha rahat bir şekilde sürdürceksiniz..bence keyfini çıkarın.. zamanla sizde duruma alışacaksınız.. eşinizde mütevazi bir insanmış dert etmeyin
ben de cokgecin neden yanlış anlaşıldığını anlayamadım.
bu birçok insanın yaşayabileceği insani bir sıkıntı. yorumlarının hiçbirinde hava atma durumu sezinlemedim. kişiler nasıl algılamak istiyorsa öyle algılamış bence.
birçoğumuz benzer imkanlara sahip olsak, alışma devresinde bocalardık..
Neden olabilir ki çekememezlikten başka ?? Sadece gülüyorum
Anlıyorum seni bir tedirginlik var üzerinde..Normal karşılıyorum bunu..
Birden süper lüx yaşama geçince eğer mütevazi, hatırlı bir insansan bu şekilde hissetmen normal..
Bir tahminde bulunmak istiyorum; mesela birisi sana bir iyilik yaptığında, bir hediye aldığında mahçup olan, defalarca teşekkür eden bir insansın.. Yanılıyor muyum ?
Şahsen bende ortahalli bir hayat yaşarken daha rahat bir hayata geçiş yapsaydım bende zorlanırdım..
Ki örneğin beni lüks restoranlar falan kasar
Ama alışırsınız elbet,sıkıntı yapmayın kendinize...
Kimseyi de takmayın kafanıza
15 sayfayı tamamen okumadım ilk sayfalardan bildiğim kadarıyla konuşuyorum
bende orta halli bir ailede büyüdüm,ama ünüversite okudum onun yanı sıra kendimi geliştirdim
okulu bitirir bitirmez işe başlayıp kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalıştım başardım
neyse çalıştığım şirketin sahibinin oğluyla evlendim
4 yılı bulacak evliyiz ve 2 yaşında oğlum var
eşim ve ailesinin maddi durumu imkanları benim önceki yaşantımdan çok iyi
ama şuana kadar eşimle aramdaki ilşkiyi zerre olsun etkilemedi bu durum
gayet mutluyuz..
ilk zamanlar alışma dönemi vs farklılık oluyor
hep dışarda en iyi yerlerde yemekler verdiler katıldık
eşimin akrabalarının ev ziyaretlerine gittiğimde çok farklı ortamlar gördüm vs vs
az çok tahmin edebiliyorum seni..
sana tavsiyem eşim ve ailesiyle girdiğim ortamlarda elbetteki onlara uyum sağlayabilirsin bu çok zor değil
gideceğin yere göre hazırlan git vs bunlar sorun değil
ama illakide onlar gibi olacaksın diye bir derdin olmasın
sen sen olmaktan vazgeçme sakın
eşim beni ben olduğum için sevdi istedi..
ben içine düştüğüm maddi rahatlığı kendimi benliğimi bozacak kadar kabul etmedim
tatillerini en lüks otellerin en özel odalarında yapan,arabasız bir yere gitmeyen,her akşam dışarda yemek yiyen ben
babamın evine gittiğinde odun sobasında ısınan kızım,yine kalkıp anneme mutfakta yardım eden kızım,
asla evlendikten sonraki hayatımı,önceki hayatımdaki insanlarla biraraya geldiğimde asla bunu hissettirmeyenim ben
yani demek istediğim eşinle ye iç gez keyfine bak ama kendi benliğini unutma
akıllı kadınsın aradaki dengeleri koruyabilirsin
ömür boyu mutluluklar dilerim canım
Haddim değil kesinlikle ama bişey diycem burda paylaştığın için. Kardeşine yardım konusu. Eğer imkanın çok iyiyse yardımı artırabilirsin diye düşünüyorum kimse yanlış anlamaz aksine minnettar olur.Tabi senin bileceğin iş.
canım sana bir tanvsiyem daha ; illaki lüks yaşıyorlar hayatları çoook farklı diye çokta kasma kendini
kasınca daha kötü bir görüntü oluşuyor dışardan
herkes seni böyle sevmiş kabullenmiş zaten
bende ilk zamanlar eşime ailesine karşı mahçup olmaktan korkardım ama bir süre sonra herşey kendiliğinden oturuyor
EVET öyleyim kimseye zarar görsem dahi kızamam surat asamam imalarda bulunamam.kin gütmem küslük etmem.okadar çok şey gelioki şuan kulağıma kimseye gidip şunu dedin diye bile soramıyorum.heleki kavga gürültü hiç tarzım değil..çok çekingenim eskiden beri yeni giridğim ortama hemen ısınamam.heleki bu bambaşka bi hayat..tşkler buarada yorumun ve anlayışın için..
İşte bu nedenle sen sıkıntı çekiyorsun..Yüzünde astar var, insanları kullanma meraklısı değilsin..
İster istemez sana huzursuzluk veriyor yapılan konuşmalar..
Seni gerçekten çok iyi anlıyorum..
Sana garip geliyor çünkü onların yerinde sen olsan, onların kurduğu cümleleri kurmazsın..Mesela gelinine tüm imkanlarının açık olduğunu belirtmek için bir kere alır karşına konuşursun..
Bak kızım hiç çekinme herşeyi istediğin gibi, beğendiğin gibi al - yap, biz arkandayız..Hiç bişiyde gönlün kalmasın..
Zaten olması gerekende bu..Sürekli imkan var daha iyisi olsun falan demek görgüsüzlük değil de ne bileyim sanki biraz düşüncesizlik gibi..
Örneğin kayın validen senin istediğin takı setini alıp değiştirene kadar, kendisi gidip istediği gibi en kalınından, en gösterişlisinden bir set alabilirdi..Böyle yaptığında yanlış anlaşılma da olmazdı..Sende onların gönlünden koptuğunu düşünürdün, memnun olurdun..
Yani bence haklısın..Yine de çok fazla sıkıntı yapma..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?